De kraamweek: Mijn verwachtingen dit keer

Nieuw badpak!-4

De kraamweek, een hele bijzondere periode waarin je na de bevalling je kleine baby’tje gaat leren kennen, zelf herstellende bent van de zwangerschap en bevalling en waarin je leven begonnen is als nieuw gezinnetje. Bij zowel Lana als Aimy had ik verschillende kraamweken. Waar ik bij Lana 2 weken in het ziekenhuis doorbracht (Couveuseafdeling ivm. vroeggeboorte) bracht ik met Aimy de eerste 5 dagen van mijn kraamweek in het ziekenhuis door en begon vervolgens de kraamperiode thuis (verslag). Wat mijn verwachtingen zijn van de komende kraamweek na een geplande keizersnede ga ik vandaag met jullie delen.

Bevalling met een geplande keizersnede (primaire sectio)
Dit keer weet ik al dat ik ga bevallen met een geplande keizersnede. Dit omdat het na twee keizersnedes niet meer mogelijk is om natuurlijk te bevallen. Dan komt mijn medische situatie met Diabetes erbij dat aan het einde van de zwangerschap en rondom de bevalling wat meer medische zorg vraagt. Waar ik mij bij Aimy nog verheugde en instelde op een hopelijk natuurlijke bevalling, stel ik mij dus nu al gelijk in op die geplande keizersnede. En een keizersnede betekent daarna een pittig herstel. Dat viel me de vorige keren nogal tegen. Ik stel me dus nu gelijk al in op een paar weken ‘uit de running’ zijn, waarin ik zo min mogelijk mag lopen en langzaam het bewegen moet opbouwen. Na een keizersnede moet je gemiddeld 3 dagen in het ziekenhuis blijven. Omdat ik Diabetes type 1 heb, zal ook het kindje minimaal 24-48 uur ter observatie extra zorg krijgen. Dit had ik allemaal veel liever anders gezien want op dat moment ben je het liefste thuis bij je gezinnetje. Toch is het niet anders dus stel ik me hier gelijk maar op in. De gezondheid van mij en de baby staan bovenop.

Kraamtijd thuis
Ik hoop dit keer wel na die drie dagen ziekenhuis naar huis te mogen en thuis te mogen genieten van fijne kraamzorg. Onze vorige kraamverzorgster was zo lief, dat dit helemaal voelde als thuiskomen in een warm bad, zo fijn! Ik herinner me van mijn kraamtijd van Aimy nog dat ik in het ziekenhuis Lana zo erg miste. Het samenzijn als gezin, het moederen over allebei mijn kindjes en het schuldgevoel dat ik had richting Lana. Lana was overigens in de beste handen die je kan wensen (mijn ouders) en had een geweldige tijd daar, maar zelf had ik het er erg moeilijk mee. Ik vermoed dan ook dat ik deze aankomende kraamtijd deze gevoelens weer ga krijgen.

Ik stel me voor komende kraamtijd in op een paar weken veel rusten op bed, in de slaapkamer, op de bank en daar waar het kan dus vooraf zorg ik al dat ik alles daar zo op instel. Oppas voor Lana die haar naar de peuterspeelzaal kan brengen, voldoende speelgoed om en rond het bed, eten, drinken en snacks in de slaapkamer en binnen handbereik. Een diepvries vol met vooraf gekookte maaltijden, een voorraadkast met voldoende boodschappen. Al dat soort dingen.

Ook zal ik hulp inschakelen van de lieve mensen om mij heen wanneer dit nodig is. Die lieve mensen bieden dit niet voor niets aan, vinden het hartstikke leuk en fijn om te helpen en het maakt voor ons alles een stukje makkelijker. Ik wil net als de vorige keer, zodra ik thuis ben gewoon lekker genieten van die kraamtijd. Heerlijk zo’n klein meisje bij ons, een klein zusje voor Lana en Aimy. Haar helemaal van top tot teen leren kennen en alle aandacht kunnen geven. En ik wil ook de borstvoeding weer alle kansen geven. Borstvoeding laten slagen kan best een pittige opgave zijn, maar als je je daar op instelt en daar alle tijd, liefde en aandacht aan schenkt, komt dit wel goed is onze ervaring. Daar ga ik me dan ook lekker op focussen die eerste weken.

Ik kijk heel erg uit naar de komende kraamtijd, de kraamtijd met ons derde wondertje, het kindje dat ons gezin compleet zal maken. Voor nu hoop ik gewoon dat alles gezond en voorspoedig mag verlopen en we vooral heerlijk gaan genieten.

Wat voor verwachtingen had jij vooraf van de kraamtijd en hoe kwamen die uit? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met dit onderwerp.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

13 gedachten over “De kraamweek: Mijn verwachtingen dit keer”

 1. Het valt of staat ookn wel met de kraamverzorgster vind ik. Hoe zij alles regelt, of zij met de oudste kinderen op kan schieten… mijn tip bereid Lana ook goed voor op dat je lang in bed zal liggen. Aimy zal het nog niet snappen. En reserveer af en toe wat tijd met Lana of Aimy alleen!

 2. Het is denk ik wel fijn dat je je erop in kan stellen. En inderdaad als mensen je hulp bieden moet je het gewoon aannemen als je het nodig hebt! Altijd fijn!

 3. Wat ontzettend spannend hoor meid, dus je weet gewoon ook eigenlijk wanneer je jullie meisje in je handen mag krijgen, geweldig! Ik ben bij beide kindjes pas bevallen met 41,5 weken, best frustrerend als je iedere dag tegen je oudste van 3 moet zeggen, baby komt binnenkort.. Ik gun je enorm een prettige bevalling en een relaxte kraamweek. En natuurlijk heel veel herstel, na een keizersnede. Zo benieuwd naar jullie meisje en de naam, haha! Xx

 4. Hier in België blijf je verplicht enkele dagen in het ziekenhuis pok als je een normale natuurlijke bevalling hebt gehad zonder complicaties. Daar was ik wel blij voor: dan kon je snachts bvb de verpleging roepen als je hulp nodig had met de borstvoeding ofzo. Eenmaal thuis was ik heek blij dat de vroedvrouw de eerste tijd langs kwam (zij checkte mij en de baby), maar het grootste deel vd tijd wa je toch op jezelf aangewezen. Best spannend. Je kan hier ook kraamhulp aanvragen (die het huishouden enzo doet) maar daar hebben wij geen gebruik van gemaakt, ook al omdat dit niet volledig vergoed wordt. België kan nog wat leren van NL denk ik zo

 5. Ik hoop dat je heel erg kunt genieten van de kraamweek. Het blijft toch iets speciaals! Maar vergeet je hele kraamtijd ook niet. Pak lekker je rust en geniet van dat kleine wondertje, je twee andere prachtige dochters en jullie nieuwe gezinssituatie!

 6. Hopelijk kan je weer lekker genieten en wordt je flink in de watten gelegd! Mijn kraamvrouw was verre van geweldig. Ze deed haar best maar alles mislukte, heel sneu. Zo gooide ze de hele inhoud van het babybadje over de vloer in de woonkamer (parketvloer) mijn vriend heeft de hele dag moeten droogfohnen.. Ik voelde me erg ongemakkelijk. Jammer want ik durfde haar niet weg te sturen. Vond dat ze dat nu ook weer niet verdiende..

 7. Mijn vorige kraamweek was ook zo fijn dat gun ik iedereen. Ik gun je ook dat je snel naar huis mag en lekker thuis kan cocoonen. Je bent goed aan het voorbereiden, ik steek er nog wat van op ?

 8. Wat mooi hoe je dit verteld en wat ben je goed voorbereid! Je hebt aan alles gedacht!! Ik kan er wat van leren en ik haal er ook genoeg tips uit ? Bedankt hoor!! Heel veel succes met de geplande keizersnede! Je hebt het nu al zo goed voor Lana en Aimy voorbereid dat mocht je het schuldgevoel krijgen (wat ik denk ik ook zou hebben) dan bedenk je maar goed dat je het al super hebt gedaan hoor en alle 3 de meisjes super trots op je zijn!! ?
  Liefs

 9. Poeh hoe anders is het dan ik mij had voorgesteld..afgelopen dinsdag ben ik bevallen van ons dochtertje. De bevalling was erg pittig en kost nu behoorlijk wat tijd om te herstellen. Lig sinds ik thuis ben continu op bed en houd bezoek buitenom familie nog af…

  X

 10. ligt aan de situatie denk ik zelf, heb je het heel zwaar gehad zal het allemaal wat moeizamer verlopen denk ik. de kraamverzorgster …..klikt dat ja je weet het nooit hihi. bij onze tweede verliep alles zo soepel maar ja je wist al veel natuurlijk en ik was 13 maanden daarvoor pas bevallen van onze eerste dus alles was nog vers 😀

 11. Toen ik bevallen was van J. had ik geen idee wat ik kon verwachten eerlijk gezegd. Ik had een super lieve kraamhulp waardoor ik een hele fijne kraamtijd heb gehad. Deze keer is het maar weer afwachten. Weet nu weer niet goed wat ik kan verwachten omdat er nu al een peuter rondloopt. Maar ben wel van plan om te genieten! Spannend Kelly, het aftellen is echt begonnen. Je weet gewoon wanneer je jullie meisje mag ontmoeten:-)

 12. Oh! Ik kijk ook zo uit naar mijn kraamtijd! De eerste keer was superfijn, ben heel benieuwd hoe het deze keer zal zijn nu ik al een dochtertje heb. Inderdaad veel rust, de maaltijden liggen hier ook al in de vriezer en veel aandacht geven aan borstvoeding en herstel. Spannend!

 13. Mijn kraamtijd was alles wat ik niet had verwacht. Ik kreeg na 3 dagen inleiden een spoedsectio en op de eerste dag stopte mijn dochter met ademhalen. Op dag 2 gebeurde dit nog een keer waardoor we in totaal 5 dagen (en ik dus 8 dagen) in het ziekenhuis lagen. Ik beleefde alles in een soort roes en pas na de tijd kwam het besef hoe heftig het allemaal was. Ik ben nu net weer zwanger en ik denk nog helemaal niet na over de bevalling/ kraamtijd. Ik heb me voorgenomen dat het toch allemaal anders loopt dan ik bedenk, dus laat het maar op me af komen. Jij kunt je nu gerichter voorbereiden en hebt al ervaring met het herstel na een keizersnede (zwaar!). Ik wens je een voorspoedige bevalling en kraamtijd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.