Part II : De kraamweek thuis met kraamverzorgster

kraamweek2

Dinsdag konden jullie na mijn bevallingsverhaal  lezen hoe de kraamweek in het ziekenhuis verlopen is. Gisteren deelde ik de kraamweek met kraamverzorgster thuis van vrijdag t/m zondag en vandaag deel 2, de maandag en dinsdag. Dan heb ik jullie weer helemaal bijgekletst en dan is alles weer up to date zodat ik volgende week de wekelijkse KC Photodiary weer paraat heb voor jullie. Ik deel mijn onzekerheden en overwinningen die ik tijdens deze kraamdagen thuis heb bereikt. Ode aan mijn kraamverzorgster Maja, wat een lieve vrouw. We zijn zo in de watten gelegd! Benieuwd hoe de laatste twee kraamdagen eruit zagen? Klik dan op lees meer.

Maandag
Maandag kwam de kraamverzorgster om 09.00 en Yannick moest om 05.00 vertrekken naar zijn werk. Mijn eerste ochtend alleen met 2 kids was dus aangebroken. Normaliter denk ik goed te doen, maar als je zelf nauwelijks uit bed kan stappen, kan tillen en dergelijke, een hele uitdaging. Nog voor Lana wakker werd besloot ik maar vast te kolven, dan was dat in ieder geval gedaan. Lana werd vervolgens wakker en haar liet ik gezellig bij me in bed kruipen. We hadden daardoor een fijn een-op-een momentje. Daarna werd Aimy wakker, ging ik haar verschonen (vanaf het bed) en voeden en Lana was ondertussen lief een filmpje aan het kijken op bed. Zodra Aimy voldaan was, ben ik toch Lana maar gaan aankleden. Gelukkig was enkel het optillen op de commode erg belastend voor mijn wond en hielp Lana me erg mee. De ochtend verliep dus eigenlijk heel soepel, het was gewoon echt genieten zo met 2 meiden een beetje ‘aantutten’.  De tijd vloog en toen stond Maja al voor de deur.

Tijdens mijn ziekenhuisopname had ik online veel kleding besteld voor Lana, Aimy en mezelf. De H&M bestelling kwam dinsdag binnen en dit balletpakje wilde Lana gelijk aan om in te spelen, hoe lief! Wat is het toch ideaal om kleding gewoon online te bestellen als je voorlopig je hoofd en lijf naar ‘shoppen en slenteren in de stad’ hebt staan’.

Een van mijn grootste ‘leerdoelen’ voor deze kraamweek was de zorg voor twee kindjes goed verdelen. Dit was voor mij een aandachtspunt buiten de basale leerdoelen zoals het verzorgen en wassen van je baby, de borstvoeding doorzetten, het afbouwen van bijvoeding en dat soort dingen. Toen ik Maja vrijdag vroeg of het voor haar handiger zou zijn als Lana tijdens de kraamweek een dag gastouder zou krijgen, gaf ze gelijk aan ‘Nee hoor, Lana loopt niet in de weg’, en vol bewondering was ik benieuwd hoe ze dit zou aanpakken. Want als ik ruim een uur met het voedingsritueel bezig ben, hoe zorg ik er dan voor dat ik Lana genoeg aandacht geef en dat ze me niet gaat uitdagen? En hoe voorkom ik dat ze het gevoel krijgt dat ze tekort komt, want dit was wel een beetje mijn angst. Ze gaf gelijk al aan dat een tweede kindje ook anders in een gezin meegaat, als het eerste kindje. Het is een kwestie van het juist verdelen, ook accepteren dat het prima is dat een kindje even een filmpje kijkt of een boekje zelfstandig leest en dan is het belangrijk om daar zelf rustig onder te blijven. Op dat gebied heeft Maja me veel geleerd, Lana was hartstikke lief, vond het erg leuk om mij te helpen en zo kon ik haar tegelijkertijd ook net zoveel aandacht geven. Hierdoor verliep het allemaal vrij soepel. Is dit herkenbaar voor andere mama’s die een 2e (3e of meer) kindje krijgen?

Lichamelijk merkte ik maandag wel dat ik nog steeds niet vooruit kwam in herstel. Ik gebruikte nog veel pijnstillers en lopen was nog erg pijnlijk. Ik liep als het ware tegen de muur aan. Ik wilde mijn beide kindjes al verzorgen, maar moest dan over grenzen gaan. Lana is te zwaar om zelf te tillen nog, maar haar aankleden en verzorgen vind ik juist zo fijn om zelf te doen. Een dilemma waar ik door Maja wel balans in vond. Hulp aanvaarden is soms lastig, maar wel het beste op langere termijn gezien. In de avonden is Yannick er gelukkig om mij te helpen en overdag zijn mijn ouders regelmatig bij ons voor wat extra ondersteuning, echt schatten <3

Dinsdag
De laatste dag kraamzorg. Maja heeft alles in het huishouden zo op orde gebracht dat ik de komende dagen me daar geen zorgen om hoefde te maken. Mijn moeder kookte ondertussen een heerlijke broccolisoep als lunch en pasta voor 2 dagen avondeten. Wat een verwennerij.
Aimy was die nacht maar voor 1 nachtvoeding wakker geworden (zalig!) maar nu was Lana ziek geworden (lichte koorts en hoesten). Echter was Lana wel erg in haar ‘sas’ waardoor het ziek zijn meeviel en de dag redelijk ontspannen verliep. In de middag heb ik Maja geïnterviewd voor een artikel op mijn blog (zo leuk en inspirerend!) en namen we om 17.00 afscheid van Maja. Bij het afscheid zijn wat traantjes gelaten, want wat zal ik d’r warmte, hulp en gezelligheid missen. Bijzonder hoe je iemand die je helemaal niet kent zo in vertrouwen neemt en zo’n band mee opbouwt. Ik ben heel dankbaar voor deze kraamweek thuis. Door de hulp van de kraamverzorgster heb ik echt optimaal kunnen genieten, ondanks de lichamelijke beperkingen. Ik heb er alle vertrouwen in gekregen dat de zorg voor twee kinderen ook aan mij prima besteed is. Ik kon onzekerheden loslaten en kreeg de juiste handvatten om de toekomst in te gaan. Wat ben ik daar dankbaar voor.

Ik merk dat ik best veel kwetsbare informatie met jullie deel, ik doe dit juist om ook te laten zien dat het niet altijd een grote roze wolk is in het moederschap. Jullie kennen mijn medische belemmeringen nu wel, daar ben ik altijd heel open in en ik wil laten zien dat je ook erg onzeker kan zijn in je rol als moeder en dat er uitdagingen zijn waar je hulp voor mag accepteren. We hoeven geen supermoms te zijn, dat stapje terug zetten heb ik afgelopen twee weken nog meer leren doen en dat heeft mij het vertrouwen gegeven om het zelf verder aan te kunnen. Het moederschap is een groot avontuur, met ups en downs maar heel cliché, ik zou het voor geen goud willen missen.

Dit was deel 2 (wat een lang stuk!) van mijn kraamweek thuis. Voor mij is erover bloggen de ideale manier om van me af te schrijven, alles op een rijtje te zetten en terug te blikken op deze hectische maar mooie tijd. Wat zijn de dingen die jouw kraamverzorgster je geleerd heeft die je niet zal vergeten? En vond jij het afscheid van je kraamverzorgster ook even een moeilijk momentje? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Laat je reactie achter bij de comments.

Ps. Op zoek naar leuke kraamcadeautjes? In dit artikel kun je ze vinden!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

67 reacties

 • Channa
  19 februari 2016

  Fijn zo’n lieve hulp! Hopelijk verloopt jouw herstel ook voorspoedig.
  Channa onlangs geplaatst…Hoe je leven in 10 jaar kan veranderen!My Profile

 • MamaOnderneemt
  19 februari 2016

  Ik vond het heel moeilijk om afscheid te nemen van mijn kraamverzorgster. En niet alleen vanwege dat ze zo goed voor ons heeft gezorgd, maar om alles wat wij samen hebben meegemaakt. Zij was vij de bevalling waarbij mijn zoontje bijna overleed. Zij was degene die 112 belde…. even wat vrolijker nu: grote zussen vinden het altijd leuk om mee te helpen. Even een spuugdoekje pakken of een luiertje aangeven. Ze doen het graag voor jou en hun kleine broertje of zusje en je betrekt ze ook bij de baby. Doe rustig aan!
  MamaOnderneemt onlangs geplaatst…Je kindje naar de kinderopvang: hoe werkt de kinderopvangtoeslag?My Profile

 • Femke
  19 februari 2016

  Ik vind het mooi dat je zo open bent en het lekker van je af kunt schrijven op je eigen blog. Hoe mooi is dat! Ook fijn en mooi om later terug te kunnen lezen hoe je deze periode nou hebt ervaren!
  Femke onlangs geplaatst…Review: Makeup Geek Duochrome eyeshadowsMy Profile

 • Simpel, met een snufje liefde
  19 februari 2016

  Fijn dat je zo’n lieve kraamverzorgster hebt gehad. En het is inderdaad niet altijd een roze wolk. Hopelijk ben je snel genoeg hersteld.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…De miskraam van….My Profile

 • Charlotte
  19 februari 2016

  Wat super fijn dat je zoveel aan Maja hebt gehad zeg! Hopelijk herstel je zelf snel en kan je weer volop genieten van je meiden.
  Charlotte onlangs geplaatst…10 x originele cadeaus voor kinderenMy Profile

 • Josan
  19 februari 2016

  Mijn kraamverzorgster leerde mij relativeren. Zo werd ik van een moeder doe alles perfect wilde doen een moeder die er ook mee kan leven als het gewoon goed is. En inderdaad een tweede of derde kind ligt ook anders in het gezin. Het moet gewoon mee in de structuur die je al hebt. Waar ik me eerste geen middagslaapjes onderbrak is dat nu niet meer te doen. Als ik haar zussen uit school moet halen, moet baby mee. En ze moet af en toe ook gewoon even op haar beurt wachten. Allemaal eigenlijk wel eens.
  Josan onlangs geplaatst…Mijn favoriete kledingmerken voor zusjesMy Profile

 • Fenna
  19 februari 2016

  Hopelijk herstel je snel 🙂 . Fijn dat je zo’n leuke klik had met Maja, soms hoor je wel eens dat vrouwen een kraamzorg treffen waar ze niks mee hebben. Daar wordt de kraamweek niet leuker van natuurlijk.
  Fenna onlangs geplaatst…Stash: ParfumMy Profile

 • Lisanne
  19 februari 2016

  Fijn dat je zo een lieve kraam hulp heb gehad. Ik ben erg benieuwd hoe het je nu afgaat en hoe het met je wond is. Ik wist niet dat je daar zolang last van kon hebben. Fijn weekend alvast liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Liebster Award Tag #1My Profile

 • demallemolenmoeder
  19 februari 2016

  Fijn zo’n klik met de kraamverzorgster. Ik kan mij jouw traantjes ook goed voorstellen. Nu op naar een goed en snel herstel.

 • Rosanne
  19 februari 2016

  Mooie blogpost! Goed dat je zo eerlijk bent, het leven is niet altijd roze geur en maneschijn en een kraamweek niet alleen maar een roze wolk..
  Ben benieuw naar het interview met Maja! Ik volg zelf een studie binnen de gezondheidszorg en neig naar de richting van kinderen. Kraamverpleegkundige, werken op een cb of op een kinderafdeling in het ziekenhuis.. Wie weet wat de toekomst gaat brengen 😉
  Rosanne onlangs geplaatst…Money, money, money..Mijn spaartips!My Profile

 • Joyce
  19 februari 2016

  Klinkt als een hele fijne kraamweek!

  Ik heb beide keren gehuild toen ze weg ging en hoop ook dat de laatste verzorgster er bij de derde ook bij is haha!
  Joyce onlangs geplaatst…Mijn favoriete webshops voor de kinderen #1My Profile

 • Elise Joanne
  19 februari 2016

  Ik vind het ZO leuk om Lana in mijn outfit te zien! :D<3 Toen je de foto stuurde moest ik ook echt even slikken.. Ze is er namelijk nu gewoon en je mag heerlijk van d'r genieten :). Klinkt als een heftige maar goede week maar ook eentje die ik je niet snel na doe.. Een keizersnede, nog een kindje thuis hebben lopen, partner aan het werk en diabetes? Poeh meis, dat is ook zwaar. Heel fijn dat je zo'n prettige verzorgster had, zo'n dame kan je week toch maken of breken.. En jij had de vorige keer bij Lana maar enkele uren gehad dus deze ervaring is dan natuurlijk helemaal mooi in vergelijking!
  Elise Joanne onlangs geplaatst…Goede Voorbereiding: Bevallingsverhalen #7 Betty van Mamazoektuit.nlMy Profile

 • Mendy
  19 februari 2016

  Voor mij was het afscheid ook lastig maar gelukkig niet voor lang. We hebben nog geregeld contact. En dan gewoon als moeders onderling. Niet als kraamvrouw en kraamverzorgster.

 • Dorien
  19 februari 2016

  Een goede en. Fijne kraamverzorgster is zo fijn! Gelukkig dat Lans ook zo lief is en in alles mee gaat, je weet maar nooit. Je doet het super lieve Kel!
  Dorien onlangs geplaatst…TIPS: ZO VERKOOP JE JE SPULLEN HET BESTE OP MARKTPLAATSMy Profile

 • Kelly
  19 februari 2016

  Wat fijn dat je zo’n lieverd als hulp hebt gehad! Ik hoop dat je gauw minder last hebt van de wond!
  Kelly onlangs geplaatst…Lifestyle| Shoppen bij de ActionMy Profile

 • Minke
  19 februari 2016

  Wat fijn dat je zo goed kon vinden met de kraamverzorgster.Ik heb van de kv bij Luca geleerd dat ik meer kan dan ik denk. Opstaan, mezelf aankleden en beginnen aan de dag. Ik snap je punt qua wond en Lana. Dat had ik ook met Luca deze keer. Hadden bij hem een aankleedkussen op zijn bed gelegd, zo kon ik hem toch zelf aankleden en luier verschonen. Beneden deden we dat op de bank. Wie weet kan dat bij jullie ook zodat be biet hoeft te tillen. Ik ben ook te snel gaan tillen waardokr ik er langer last van bleef houden.

 • Marlotte
  19 februari 2016

  Fijn zeg zo’n lieve kraamhulp! Kan me heel goed voorstellen dat je wat traantjes hebt gelaten bij jullie afscheid. Ben heel benieuwd naar het interview 🙂
  Marlotte onlangs geplaatst…Deze dingen zijn niet zo gezond als ze misschien lijkenMy Profile

 • Jessica
  19 februari 2016

  Fijn zo’n nuchtere kraamhulp. Dat helpt te ontspannen. Denk aan jezelf en aan je knappe prinsessen. Verder geen tips want we zijn zelf in afwachting van nr.2! Lees dus alles met heel veel belangstelling mee. Take care!
  Jessica onlangs geplaatst…Want it Wednesday: Mingo Kids SS16My Profile

 • Leonie
  19 februari 2016

  Super dat je zoveel geleerd hebt van haar!! En dat je zo’n fijne tijd met dr hebt gehad!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Baby(kamer) Wishlist #1My Profile

 • Saskia
  19 februari 2016

  Wij hadden niet een hele fijne kraamverzorgster helaas. Ik vond het dan ook niet zo heel erg toen de kraamweek voorbij was. Ik herken wel je verhaal over het wennen aan twee kindjes en het verdelen van aandacht.
  Saskia onlangs geplaatst…Veranderingen in ons gezin en dagschemaMy Profile

 • Simone
  19 februari 2016

  Ik vond het spannend toen bij ons de kraamhulp verkrok, maar ook wel fijn om weer echt samen te zijn zonder iemand anders in je huis. Lijkt me echt een uitdaging ja, om je aandacht goed te verdelen voor allebei je kindjes.
  Simone onlangs geplaatst…Papa bespreekt: de acht maanden oude MirtheMy Profile

 • Lonneke
  19 februari 2016

  Wat fijn dat je zo van de kraamhulp heb kunnen genieten! Ik begrijp dat je het lastig vind om de aandacht te verdelen en ook Lana daarbij tevreden te houden.. Ik heb nu een eerste mannetje van 8 maanden en hoewel ik nog even niet moet denken aan de tweede (soms wel) ben ik juist bang dat ik niet zoveel van de tweede kan houden dan van de eerste.. maar dat zal wel aan mij liggen, haha!
  Lonneke onlangs geplaatst…Een dagje uit & welke medicijnen gebruik ik? – LonnekefilmtMy Profile

 • Nicole
  19 februari 2016

  Wat leuk dat je haar hebt geinterviewd! Ben benieuwd!!
  Nicole onlangs geplaatst…Your story: Thea wordt een bewust alleenstaande moederMy Profile

 • Linda
  19 februari 2016

  aaaaaaaaaah die foto’s <3 zulke lieve kleertjes!
  Linda onlangs geplaatst…En toen waren we gehacked!My Profile

 • Dagmar
  19 februari 2016

  Wauw wat heb je het toch mooi en open vertelt, zo bijzonder om te mogen lezen en een inkijkje te krijgen. En wat geweldig nieuws dat het zo goed is gegaan en je er vol warmte op terug kunt kijken, is jullie van harte gegund!
  Dagmar onlangs geplaatst…GROEI – Wat zou jij nog willen leren?My Profile

 • marie-louise
  19 februari 2016

  Je doet het heel goed Kelly! Of het nou je eerste, tweede of derde kind is, het blijft toch wennen en aanpassen. Over een paar weekjes weet je niet beter en zit het ritme er weer in.
  De kraamweek van onze zoon was een hel en we waren steeds weer blij wanneer de kraamverzorgster om 17.00u weer vertrok. We hopen dat de aankomende kraamweek wat fijner verloopt 😉
  marie-louise onlangs geplaatst…Hoe overleef je de peuterpuberteit?My Profile

 • Maike
  19 februari 2016

  Knap dat je dit allemaal deelt. En wat een ontzettend leuke kleertjes!
  Maike onlangs geplaatst…DIY kaarsjes met hartjesMy Profile

 • Dionne
  19 februari 2016

  Fijn om te lezen dat je dat zo prettig ervaren hebt! Dat jurkje van lana is wel echt heel schattig zeg!
  Dionne onlangs geplaatst…Shoplog | Super Sale bij de Open32My Profile

 • Marijke
  19 februari 2016

  Ik heb echt respect voor je dat jij je zo open opstelt op je blog. Blij dat de reacties ook positief zijn. Het laatste wat je kan gebruiken is een betweterige moeder die je wel even verteld hoe het moet. Zo knap dat je alweer zo actief bent op je blog en social media! Je bent een topper Kelly!
  Marijke onlangs geplaatst…REVIEW I BOXBITESMy Profile

 • Milou
  19 februari 2016

  Wat een geweldige hulp heb je gehad zeg! Echt precies wat je nodig had om op dat moment al jouw onzekerheden en vragen weg te nemen. Knap dat je het ook allemaal zo open deelt. Ik heb er namelijk erg veel aan en neemt ook een beetje mijn onzekerheid weg voor de komende tijd! x
  Milou onlangs geplaatst…Friday SnapsMy Profile

 • Wilma
  19 februari 2016

  Superfijn dat je zo´n lieve kraamhulp had en fijn dat ze je handvaten mee hebt gegeven. Lijkt me best een hele verandering met een tweede kindje.
  Wilma onlangs geplaatst…Liebster Award| bloggen, ziek, vakantie, etenMy Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  19 februari 2016

  Leuk om te lezen hoe je dit allemaal ervaren hebt en fijn dat je zo eerlijk bent over alles. Zo fijn dat je zo’n goede band had met je kraamverzorgster en dat je veel van haar hebt kunnen leren. Ik weet zeker dat je het op jouw manier fantastisch zal doen met je twee meisjes, samen met Yannick natuurlijk 😉
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Veertien Vragen op Vrijdag #4My Profile

 • Sandy
  19 februari 2016

  Prachtig hoe jij deze stukken schrijft, hoe jij deze periode beleeft. Ik weet zeker dat zoveel mensen hier wat van opsteken. Super sterk hoe jij dit allemaal doet met 2 kinderen! Vergeet niet te genieten van al dit moois. Liefs Sandy
  Sandy onlangs geplaatst…Winkelen bij de primarkMy Profile

 • Alicia
  19 februari 2016

  Heel mooi dat je je ervaringen zo eerlijk deelt. Ik denk dat de meeste moeders zich hier meer in herkennen dan in alleen maar roze wolk verhalen! Fijn dat je een goede kraamhulp had, dat scheelt zo veel!
  Alicia onlangs geplaatst…Becoming a happy working mom #1My Profile

 • Hannah
  19 februari 2016

  Wat een mooi verhaal om te lezen. en de kraamdame! Wat een heldin, dat ze mentaal ook zo ontzettend geholpen heeft. Nu heerlijk genieten van je twee kleine meisjes en hopelijk gaat het herstel van je wond spoedig!
  Hannah onlangs geplaatst…Tip voor een gebalanceerd levenMy Profile

 • Angelique
  19 februari 2016

  Phoe die keizersnede, ik ben pas na 4 weken voor het eerst naar buiten geweest en heb verder alleen maar vertoefd in mijn slaapkamer. Zo’n pijn had ik ervan. Toen de kraamzorg wegging heb ik ook traantjes gelaten, was echt een topvrouw. Lief en een hele harde werker.
  Ik hoop dat je snel hersteld en lekker voor je dames kunt zorgen.
  Angelique onlangs geplaatst…Over trouwen en loslatenMy Profile

 • Wendy
  19 februari 2016

  Wat mooi geschreven! Fijn dat je de kraamweek mooi af hebt kunnen sluiten. Ik wens je een spoedig herstel toe!

 • Fleur
  19 februari 2016

  Respect! Je doet het goed zeg! Ik ben nu 20 weken zwanger van mijn tweede kindje en ik heb steeds tranen in mijn ogen als ik jouw ervaringen lees. Zo bijzonder om dit allemaal te mogen herkennen als moeder zijnde❤️
  Fleur onlangs geplaatst…Part II : De kraamweek thuis met kraamverzorgsterMy Profile

 • gwendy wesseler
  19 februari 2016

  Goed dat je je ervaringen deelt. Zorg eerst dat je zelf goed herstelt en inderdaad neem daarvoor hulp aan . Dan volg je moeder instinct en komt het echt goed. Jullie moeten nog even je weg vinden geef het tijd. En blijf vooral goed voor jezelf zorgen, zodat jij weer alle aandacht en liefde kan geven aan je gezin. De eerste jaren zijn even tropen jaren met meerdere kids dat is nu eenmaal zo. Vertrouw op jezelf zo te lezen ben je daar al aardig mee bezig 🙂

 • rachel
  19 februari 2016

  wat ik al op fb schreef ik heb gejankt als een klein kind toen ze weg ging hihi. fijn te horen dat je ook een fijne verzorgster had!!ik vind het belangrijk dat er een klik is, bij onze eerste niomi had ik net een “muts” die uit haar opleiding kwam wat vervolgens uitliep op een ziekenhuisopnamen van niomi omdat de kraamverzorgster niet op tijd had ingegrepen en niomi dus uitgedroogd was en ik was woest en vertrouwde gelijk niemand meer maar gelukkig is dat toen goed gekomen met een hele lieve verzorgster!!
  rachel onlangs geplaatst…Mamsepams jarigMy Profile

 • Sabine
  19 februari 2016

  Hoi Kelly,

  Wat geniet ik van het lezen van je verhalen rondom de bevalling en kraamtijd. Ik herken zoveel! Ook ik heb 2x een keizersnee gehad, ook ik ben aangelopen (en loop nog steeds aan Haha) tegen onzekerheden in het moederschap van 2 kinderen. Wat fijn dat je er zo open over bent. Want het is inderdaad niet altijd een roze wolk, zoals je zelf al zei. Ik duim voor je dat je herstel voorspoedig zal verlopen, en ik kijk alweer uit naar je volgende blogpost! 🙂

 • Amy
  19 februari 2016

  Pittige tijd natuurlijk! Fijn dat de hulp er was, maar je beschrijft het mooi! 🙂
  Amy onlangs geplaatst…Time for tea / over zuivelvrij eten en examentijdMy Profile

 • Jessica
  19 februari 2016

  Pittige tijd maar jullie gaan dit samen redden. Even je weg samen vinden en als je straks minder last hebt van de wond zal ik al beter gaan. Geniet van je meisjes
  Jessica onlangs geplaatst…Boeken gelezenMy Profile

 • Lifesabout
  19 februari 2016

  Het klopt…we hoeven geen supermom te zijn. Maar kunnen ook een supermom zijn met belemmeringen en zonder een knalroze wolk 😉
  Fijn dat je in je omgeving ook zo goed geholpen bent. En wat betreft je lichaam, je komt er wel weer! Volg het tempo van je lijf wn het komt allemaal goed (al begrijp ik als geen ander dat het heel frustrerend kan zijn). Liefs
  Lifesabout onlangs geplaatst…Gereanimeerd worden? Weet je het zeker?My Profile

 • Kimberly
  19 februari 2016

  Ahh fijn voor je meis, dat het zo een fijne kraamweek was, mede dankzij je kraamverzorgster. <3
  Kimberly onlangs geplaatst…5 x plekken waar ik nog heen wilMy Profile

 • Dita
  19 februari 2016

  Wat fijn dat je zo’n fijne kraamverzorgster had!
  Dita onlangs geplaatst…Naïf verzorgingsproductenMy Profile

 • Marije
  19 februari 2016

  Wat fijn dat je kraamweek zo fijn is verlopen. Die Maja heeft een hart van goud, zo te lezen. Lekker ook dat ze je op weg heeft geholpen voor de eerste dagen na haar vertrek!
  Marije onlangs geplaatst…Is het een jongen of is het een meisje?My Profile

 • Jennifer
  19 februari 2016

  Ik moest ook zóoo huilen toen de kraamhulp wegging. Was alsof je een hele fijne vriendin erbij had gekregen die voor altijd afscheid van je nam. Ik vond het ook gewoon enorm gezellig! En die kraamtranen had ik echt niet op maar 1 dag, maar daar heb ik echt ook nog vrij lang last van gehad. Gewoon janken alsof iemand op een knopje drukte “nu huilen”. Gewoon aan overgeven, hoort bij de verwerking.
  Jennifer onlangs geplaatst…Op zoek naar mijn hardloopkalenderMy Profile

 • Susan
  19 februari 2016

  Fijn dat je zo goed geholpen ben door de kraamverzorgster en dat je lekker hebt kunnen genieten van de eerste tijd. En natuurlijk ga je de komende tijd nog veel meer genieten van jullie twee prachtige meiden!

  Liefs,
  Susan
  Susan onlangs geplaatst…Wat zeggen de emoticons van whatsapp over mij?My Profile

 • Kelly
  19 februari 2016

  Heel fijn dat het klikte met de kraamhulp, dat is toch best prettig! En wat goed dat je met je wond toch al best wat doet, petje af!
  Kelly onlangs geplaatst…‘Achtbaan van emoties’My Profile

 • Hanna @ eenbezigbijtje
  19 februari 2016

  Fijn dat jullie zo’n goede band hadden, het afscheid lijkt me dan inderdaad extra moeilijk. Gelukkig heb je nog heel veel andere lieve mensen om je heen die je extra gaan helpen, geniet lekker van je meiden.
  Hanna @ eenbezigbijtje onlangs geplaatst…Netflix tipsMy Profile

 • Danique Krol
  19 februari 2016

  Erg leuk om te lezen en fijn dat je zo goed bent geholpen door Maja!
  Danique Krol onlangs geplaatst…Review Catrice Contouring PaletteMy Profile

 • Carolien
  19 februari 2016

  Wat is de week mooi afgesloten. Ik hoop dat je snel herstelt van de keizersnede. Je hebt echt 2 prachtige meisjes, waar je heel erg trots op mag zijn.
  Carolien onlangs geplaatst…Cailyn pure lust extreme matte tintMy Profile

 • Michelle
  19 februari 2016

  Zo fijn dat je zo’n lieve kraamverzorgster had – zo ziet er ze er ook echt uit! – en dat je zo hebt kunnen genieten van de laatste dagen van je kraamweek. Kan me voorstellen dat je wat tranen gelaten hebt hoor toen ze vertrok, dat zie ik mezelf straks ook best wel doen. Fijn dat je blog zo’n uitlaatklep voor je is. Ik vind deze artikelen héél leuk om te lezen, dus ik zeg win-win!
  Michelle onlangs geplaatst…KOEN & IK: THE LOVESTORYMy Profile

 • Wendy
  19 februari 2016

  Owww ik ben ook zo benieuwd hoe het bij ons straks is met ons tweede meisje erbij. Super dat je zo’n lieve kraamverzorgster had, na de geboorte van Noor had ik ook zo’n topper en ga zeker vragen of zij ook deze keer bij ons ingedeeld kan worden 🙂 Ik hoop dat je herstel snel gaat, rustig aan hoor! xx
  Wendy onlangs geplaatst…Hypnobirthing: ontspannen bevallen?!My Profile

 • Jilte
  19 februari 2016

  Bedoel je niet leuk dat Aimy de outfit aan heeft?

 • Jodi
  19 februari 2016

  Ik vind je openheid en eerlijkheid totaal niet als negatief klinken hoor. Je bent eerlijk en het is soms even zwaar maar je hebt juist heel mooi verteld hoe hier mee om te gaan.
  Lekkere kraamweek heb je gehad, ups en doens horen daar fysiek en emotioneel ook bij.
  Jodi onlangs geplaatst…Wat heb ik mijn kind per ongeluk aangedaan?My Profile

 • Frédérique
  19 februari 2016

  Hopelijk wel snel goed herstel, maar gelukkig heb je wel een fijne kraamweek gehad!

 • Bregje
  19 februari 2016

  Oh een fijne kraamhulp is onmisbaar! Ik heb even bijgelezen, wat een pittige weken heb je achter de rug! Dankjewel voor je openheid, het is goed dat ook de grijzere wolken belicht wordeb. Hopelijk herstel je elke dag weer een beetje meer en geniet je lekker van de meiden ❤
  Bregje onlangs geplaatst…Oh Happy day #13My Profile

 • Jessica
  19 februari 2016

  Wat een lieve hulp zeg!
  Het lijkt mij ook erg spannend om ineens voor 2 kindjes te zorgen. Je wilt geen van beide te kort doen en denk dat je dat zelf wel zo voelt in het begin.

  Toen mijn kraamhulp wegging heb ik echt een potje staan huilen. Ik had het gevoel dat ik in het diepe werd gegooid. Gelukkig kwam mijn moeder een uurtje later helpen. Ookal werk ik zelf met kinderen, je eigen kindje is heel anders. Vond het zo wennen allemaal in het begin.
  Jessica onlangs geplaatst…Gender Reveal party met ballonnenMy Profile

 • Susanne
  19 februari 2016

  Wat fijn dat je zo’n lieve kraamverzorgster had! Volgens mij horen die kraamtranen en onzekerheid er allemaal gewoon bij, of het nou je eerste of tweede kindje is, het blijft een heftige ervaring! Het moeder worden brengt zoveel emoties met zich mee dat moet je gewoon verwerken. En een keizersnede is echt een grote operatie dus doe rustig aan en neem lekker de tijd om te herstellen. Wel lastig dat je weinig mag tillen, zeker omdat je Lana af en toe ook nog moet tillen. Volgens mij heb je prachtige kraamdagen gehad. Geniet lekker van je meiden!
  Susanne onlangs geplaatst…Lekker naar buitenMy Profile

 • Laura
  19 februari 2016

  Ik vond de kraamweek bij mijn zoontje heel fijn. Ik had een prima bevalling gehad en heb ook geen keizersnede gehad. Het enige probleem was bij mij de pijn van de borstvoeding ik kan best tegen pijn maar dit was me te erg ik genoot er niet van dus ben ik er mee gestopt. Dat was bij dag 3 en had dus ook wel flink de babyblouse omdat ik het zo graag wilde doen. Het was super fijn iemand in huis te hebben die op mijn zoontje lette wanneer ik even sliep en het huis een beetje schoonhield en vooral die je alles leerde. Wel hadden we de laatste 2 dagen niet echt meer hulp nodig ik en mijn man wisten wel wat we moesten doen. Toen hebben we het ook afgebouwd naar 2 uurtjes.
  maar super fijn wanneer je ook gelijk een klik met iemand hebt hadden wij ook. De tranen waren er niet toen ze weg ging maar we vonden het heel fijn dat ze ons had geholpen.

 • Laura
  19 februari 2016

  volgens mij heb ik jou een berichtje gestuurd terwijl ik er gewoon op wilde reageren haha sorry :$

 • Tessa
  20 februari 2016

  Wat fijn dat je zo’n goede kraamhulp had! Het klinkt echt alsof je veel handvatten hebt aangereikt gekregen. Ik had achteraf langer kraamhulp moeten vragen (desnoods tegen betaling) de eerste week ging het niet goed met mij en net toen ik zelf wat kon gaan leren ging ze weg 🙁 Overigens was ik ook heel blij met mijn kraamhulp hoor!
  Tessa onlangs geplaatst…Review: H&M vloerkleed / speelkleedMy Profile

 • Maaike
  20 februari 2016

  Zo herkenbaar allemaal! Voor mij is t natuurlijk ook pas 7 weken geleden. En hier ook veel pijn na bevalling en moeder van een tweede geworden. Maar hier hebben we inmiddels een soort van ritme en ben ik zelf volledig hersteld, komt bij jou ook allemaal goed ! Lekker genieten X
  Maaike onlangs geplaatst…Pizza van TurksbroodMy Profile

 • Cindy
  21 februari 2016

  Ik las het al op Facebook, maar ik ga ook zeker wel vragen of Maya bij ons mag komen, ik heb de kraamzorg ook via Thebe al aangevraagd. De kraamtijd, ik weet niet zo goed wat ik ermee moet, ik laat het op me af komen.
  Cindy onlangs geplaatst…Ik heb zwangerschapsverlof! Wat zijn mijn plannen?My Profile

 • Felicia
  13 februari 2017

  wat prettig dat je zo fijne kraamverzorgster had
  ik had bij alle drie mijn dochtertjes geen kraamhulp maar mijn moeder die kwam helpen
  dat was heel fijn ze was er smorgends om half 9 tot savonds 10 uur elke dag drie weken lang
  mijn man had erna ook nog 1 week vrij genomen om bij ons te kunnen zijn
  ik denk dat ik bij ons vierde kindje ook weer mijn moeder wil in de kraamweek

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.