Project Droomhuis Update: Hoe gaat het met de bouw van ons huis?


Kelly, hoe staat het er eigenlijk voor met jullie nieuwe huis? Wanneer gaan jullie verhuizen? Is het huis al af of hoever zijn de vorderingen daarmee? Met een baby op komst die ergens eind september geboren wordt, is die vraag ook heel logisch. Want gaan we verhuizen met een pasgeboren baby, of hebben we nog even? Een tijdje geleden kondigden wij aan dat we samen een huis gekocht hebben, ons eerste koophuis. Super spannend en speciaal. In onze ogen is dit ook echt ons droomhuis, met voldoende slaapkamers voor de kinderen, een kantoorruimte voor mij, een garage, ruime woonkeuken en een tuin waar de kinderen eindeloos in kunnen spelen. Het huis wordt gebouwd in een nieuwbouw project en dat is dan ook een heel traject, de bouw duurt naar verwachting zo’n 9 maanden-1 jaar. Vandaag ga ik delen wanneer het huis wordt opgeleverd en welke voorbereidingen we al getroffen hebben.

De bouw van ons huis zal ongeveer 9 maanden duren, maar daarin valt ook de bouwvakvakantie en feestdagen, waardoor je toch wel kunt rekenen op ruim 10 maanden tot een jaar. Zeker ook omdat de weersomstandigheden bepalen hoe vlot ze kunnen doorwerken. Ze zijn bij ons net wat later begonnen dan de prognose was, eind februari dit jaar waardoor we vermoeden dat ons huis in februari/maart 2018 wordt opgeleverd. Dit is een redelijk kale oplevering, de badkamer is dan helemaal klaar, maar we moeten nog alle muren laten verven/stukadoren, vloeren laten bekleden, keuken laten plaatsen, tuin aanleggen, schuttingen, bestrating rond het huis enzovoorts. We zijn zomaar nog 2 maanden zoet tot we het huis kunnen bewonen. Geduld is een schone zaak, maar zal beloond worden met het huis van onze dromen.

Hier zie je de voortgang van de bouw. De begane grond en bovenverdieping staan er op, ook het begin van de garage is gemaakt.

Een paar dingen wilde ik voor de bevalling geregeld hebben, andere dingen regelen we daarna. Op het een is meer ‘levertijd’ als het ander. Wat we al gedaan hebben is het bestellen van onze badkamer, daar heb ik jullie al inspiratie over gedeeld en we zijn momenteel inspiratie aan het op doen voor onze droomkeuken. Yannick is momenteel alles aan het regelen omtrent het stukadoren van de muren in de woonkamer en plafonds omdat er ook geadviseerd wordt om dit minstens een half jaar vooraf te boeken. Waar Yannick meer bezig is met dat soort zaken, ben ik vooral aan het fantaseren en inspiratie aan het opdoen. Welke accentkleuren gaan we toepassen op de muren van de verschillende kamers. Hoe zie ik mijn kantoor voor me, welke kleuren wil ik op de kinderkamers (en nieuwe babykamer), wat vind ik een fijne tuin opstelling voor de kinderen om in te spelen enzovoorts. Stiekem kijk ik ook al rond voor mooie meubels, maar deze gaan we pas later bestellen omdat dit geen haast heeft en we wellicht in het begin gewoon onze huidige meubels gaan gebruiken.

Hoe mooi deze kleuren op de muur!

 Bron 1  Bron 2

Het is voor iedereen heel persoonlijk, maar wij hebben twee keer in een huurhuis gewoond dat naar onze smaak prima direct bewoonbaar was. We hebben dus nooit een likje verf of behangetje aangebracht. We dachten korter te huren dan we nu uiteindelijk doen, maar met allerlei accessoires en dergelijke vonden we het prima zoals het was. Nu komt de situatie dat we mogen gaan wonen in het huis waar we eigenlijk ons hele leven willen blijven. Waar we de kinderkamers tot droomslaapkamertjes kunnen maken en juist wel de muren willen verven/behangen om de kamers een persoonlijke touch te geven. Wij hebben allebei zelf 2 linkerhanden (understatement) en zijn totaal niet handig als het gaat om verven, behangen en dat soort dingen. Dan komt erbij dat we dan een gezin zijn van drie kinderen, allebei een drukke baan hebben dus zelf gaan verven en klussen wordt het niet voor ons. Maar hoe kies je dan een goede vakspecialist die dit kan overnemen?

Bron 1 en bron 2  10x Mooiste meisjeskamers op een rijtje

Op internet kun je allemaal reviews vinden van specialisten, maar toch vind ik het lastig om daar vanuit te gaan, ik heb er immers zelf geen verstand van dus ze kunnen mij van alles wijs maken. Wel wordt geadviseerd om vakmannen tijdig in te huren dus het wordt nu ook wel tijd om die knoop door te hakken. Toen werd ik benaderd door Sigma (een bekend verfmerk) of ze ons mogen helpen met deze keuze. Hun oplossing is Sigma Paintr, een online platform voor binnenschilderwerk waar een vakschilder direct aan je zoekwensen wordt gekoppeld, met de beste verf en garantie op de klus.

Klik hier om een grappige video te bekijken waarin cabaretier Rob Scheepers vertelt over de aankoop van zijn huis en de vele slechte reviewsites die er bestaan, waardoor je alsnog de bomen door het bos niet meer ziet bij het vinden van een goede klusjesman. Hij komt tot de conclusie liever een reviewvrij platform te willen hebben waarin vakspecialisten gevonden kunnen worden die je klus van A tot Z oppakt. Sigma Paintr biedt deze uitkomst doordat zij enkel met vakschilders werken.

Bron  Ik ben echt verliefd op dit kleurtje voor de woonkamer.

Voor mij als klus-leek lijkt me dit de ideale oplossing en ik vind het heel tof dat zij ons willen helpen hiermee. Zo ben ik ervan verzekerd dat een goede vakman de klus komt klaren zonder me daar nog druk om te maken. Deze tip wilde ik ook graag delen met andere mama’s of vrouwen met meerdere linkerhanden (hihi).

Nog een paar maanden geduld tot ons droomhuis af zal zijn en we erin kunnen om alles te laten klussen en het vervolgens te gaan bewonen. Natuurlijk ga ik jullie daar helemaal in meenemen en komt er tegen die tijd een verhuisserie van online waarin we iedere stap laten zien. Ook komt er dan uiteraard een hometour en video’s van de nieuwe meisjeskamers en babykamer. Maar nog een paar maandjes wachten tot het zover is. Laten we eerst een babymeisje gaan verwelkomen. Ook een fantastisch vooruitzicht.

Ik ben benieuwd of jullie ook dit proces hebben meegemaakt waarbij je nieuwe huis nog gebouwd werd of waarbij er nog een hele periode van klussen te wachten stond voor je je nieuwe huis kon betrekken. Heb jij nog handige tips? Wat mogen we echt niet vergeten als het gaat om stukadoren, verven, de vloeren enzovoorts? Laat het me zeker weten bij de comments, ik ben heel benieuwd!

De verfklus wordt ons aangeboden door Sigma Paintr #gekregen. 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

25 gedachten over “Project Droomhuis Update: Hoe gaat het met de bouw van ons huis?”

 1. Leuk om hier eens een update over te lezen, dat is al weer even geleden :-). Zo gaaf om na te denken hoe je jouw eigen huis in wil laten richten. Mijn man en ik hebben alleen het stukadoren uitbesteed en de rest hebben we zelf gedaan. Althans, ‘zelf’.. mijn man en o.a. mijn vader en zwagers. Lang leve handige familie. Al wonen wij hier inmiddels al een tijdje en is het huis nog niet af haha. Het komt lekker dichtbij, fijn dat jullie volgend jaar in het voorjaar daar waarschijnlijk gaan wonen!

 2. Heel fijn dat ze jullie hulp hebben aangeboden! En wat spannend om dit alles mee te maken. Wij hebben op alleen de keuken stuken en het inbouwen van de keuken alles met hulp van familie en vrienden gedaan. Heel zwaar werk maar wel leuk.

 3. Wat ontzettend spannend wat jullie allemaal te wachten staat! En ideaal dat je deze verfhulp aangeboden krijgt 🙂 Ik ben zo benieuwd hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. De inspiratieplaatjes zien er in ieder geval al heel mooi uit!

 4. Ik heb ook een nieuwbouwhuis. Zo leuk om het steeds verder opgebouwd te zien worden! Waar ik me op verkeken heb zijn de locaties van de stopcontacten. Die waren ingedeeld maar achteraf eigenlijk helemaal niet handig. Dat is dus mijn tip haha. Let op wat handig is (niet te hoog, niet te laag, op onlogische plekken etc)

 5. Heerlijk om met je huis bezig te zijn. En mooie frisse kleuren! Er zal nog veel op jullie afkomen zo.
  Tip: Ik zie vaak dat mensen raambekleding als sluitpost hebben. Maar bedenk je goed dat dit een belangrijke basis is. Zowel voor de slaapkamers als de woonkamer.
  Tip: Daarnaast wil ik je ook attenderen op het feit dat jullie huis nog niet “staat”. Het is nieuw en moet zich nog settelen, hierdoor kunnen scheuren ontstaan. Denk daarover na voor je gaat stuken.
  Tip: Daarnaast zijn er zoveel mooie behangetjes of andere soorten verf te vinden, dat ik mij ook daarin zou verdiepen. Zoals verf met natuurlijke pigmenten ipv synthetische pigmenten. De kleuren zijn dieper en door verschillende lichtinvallen is ook de kleur elke keer anders. (Snap ook dat als je het krijgt je daar heel blij mee bent, maar er is meer mogelijk).
  Tip: Omdat ik frisse kleuren zie wil ik nog 1 tip voor iedereen meegeven. Men wordt doodgegooid met Ral 9010, maar deze is best crème. Mocht je fris wit willen dan is Ral 9016 een mooie kleur!
  Heel verhaal, en kan wel doorgaan met tips vanuit mijn ervaring. Maar daar zit je niet op de wachten denk ik haha.
  Succes!

 6. Leuk om weer een update hierover te lezen! Wij hebben tot nu toe onze woningen wel zelf naar onze smaak opgeknapt. Maar wij vinden klussen ook heel leuk en willen er graag beter in worden. Ieder zijn ding!

 7. Wat ik geleerd heb is dat de basis van je huis echt naar je smaak moet zijn, zoals de muren, de vloeren (hout, pvc, laminaat etc?) en de raambekleding (gordijnen, vouwgordijn etc?) de rest qua meubels beter mee wachten totdat je wat meer ‘groeit’ in je huis en echt goed weet welke smaak jullie hebben. Je denkt heel wat te weten maar als je eenmaal een koophuis betrekt wil je toch vaak hele andere dingen en gaat je smaak qua interieur een hele andere kant op. (kan, hoeft niet) Tenminste dat was zo bij ons, en had ik zoveel prullaria gekocht in mijn huurappartement maar dat moest ik allemaal wegdoen toen we groter gingen wonen dus voor meer kwaliteit ging en mijn smaak heel anders werd.

 8. Wat een leuke update. Ik vind het zo leuk om met anderen mee te kijken. Aangezien wij nog lang geen huis hebben van onszelf. Lijkt mij heerlijk om ideeën op te doen en daadwerkelijk uit te voeren. Heel veel plezier met de voorbereidingen?

 9. Wat een leuk project!
  Momenteel zitten mijn vriend en ik in een compleet verbouwproject van ons huis.
  Van een bestaande woning hebben we in twee jaar tijd (alleen in de weekenden, vriend is zzp timmerman plus ik heb ook een drukke baan) een compleet andere buitenkant met aanbouw gebouwd, tussendoor moest er nog een kinderkamertje klaar (net een 1 maand oude zoon) , wat ook gelukt is in de nw setting.. nu verder eerst met de bovenverdieping omgooien en verbouwen en daarna kunnen we boven wonen en gaat de begane grond helemaal over de kop.
  Een tip: plan goed wat je wil, maak moodbords en bezuinig niet op een nieuwe woning (muren, vloeren, keuken, badkamer, details als lijstwerk ed, wat je niet zo snel/makkelijk weer aanpakt) als je er oud wil worden en de middelen er wel voor hebt. (Kan natuurlijk niet over de financiele kant oordelen ;), wij doen het ook in stapjes)
  Bij ons duurt de verbouwing misschien wel wat langer, maar hebben we straks wel een huis wat tot in de kleinste details is uitgedacht en uitgewerkt.

  O ja, vergeet niet te genieten en foto’s te maken van het hele proces, it’s a once in a lifetime experience 😉

 10. Spannende en leuke tijden! Lijkt me heel bijzonder om een huis vanaf 0 helemaal om te toveren in je droomhuis. Enige tip die ik heb is dat op keukens veel marge blijkt te zitten. Afdingen dus. 😉

 11. Wat leuk dat je hier een update over deelt! Het huis ziet er op het plaatje van de buitenkant echt prachtig uit, dus ik kan me voorstellen dat dit een droomhuis voor jullie is. Wel wat anders dan het startersappartementje waar ik in begon haha ;-). Het fijne van een nieuwbouwhuis lijkt me dat alles fris en nieuw is! Ik heb geen tips voor je, maar wens je wel veel plezier met dit mooie traject!

 12. Wat heerlijk om al een beetje rond te kijken naar inrichtingen en dergelijke. Wel jammer dat het nog redelijk lang duurt voordat je er echt in kan, alhoewel een jaar vliegt ook zo voorbij.

 13. Wat een fijn vooruitzicht, een eigen huis. Ik zou dat soort zaken toch ook aan iemand anders over willen laten, mocht die optie er zijn. Fijn dat je hulp krijgt.
  Mooi dat subtiele groen in je inspiratieplaatjes!

 14. Bouwmaat heeft ook zn eigen platform waar alleen geverrifierde en dus professionele en goede vakmensen te vinden zijn.

 15. Gaaf huis hebben jullie gekocht. Volgens mij is de kleur die je in de woonkamer wilt early dew of niet? Wij hebben deze kleur in de babykamer en hij is echt heel mooi! Leuk om inspiratie op te doen en alle voorbereidingen te treffen lijkt mij! Veel succes en plezier hiermee?

 16. Wat leuk en spannend al die voorbereidingen he! Jullie zijn al goed op weg volgens mij. Ons huis was al even bewoond geweest (is uit 2014) dus keuken en badkamer etc zaten er al in. Wel hebben we een gietvloer laten leggen en alles geschilderd in kleuren naar onze eigen wens.

 17. Wat leuk om deze update te lezen. Het lijkt me zo leuk om in een nieuwbouw woning te gaan wonen. Zo zie je de woning van begin tot eind helemaal opgebouwd worden en kan je het vanaf begin af aan meteen naar jou hand inrichting.

 18. Echt spannend! Ziet er een heel mooi huis uit. Wij hebben een oud huis gekocht en zijn aan het renoveren, maar dat gaat een stuk trager. Soms zou ik willen dat we ook een nieuwbouw hadden, maar achteraf de voor en na foto’s bekijken geeft massa’s voldoening.

 19. Zo een goed artikel.
  Erg fijn dat jullie de juiste hulp kunnen krijgen wat betrefd het schilderwerk…
  Een nieuwbouw huis vergt veel klusjes etc…
  Fijn dat jullie al bezig zijn met de inrichting van de badkamer.

  Xoxo

 20. Leuk om te lezen hoe ver ze zijn en wat jullie plannen zijn! Het lijkt mij echt zó gaaf om je eerste eigen huisje te kunnen kopen, dat is ook echt een groot doel van mij! En zelfbouw zou dan helemaal leuk zijn!

 21. Leuk om te lezen! Wij zijn er ook kee bezig, maar dan een complete renovatie van een oud huis. Heel spannend allemaal! Ik ben een ontwerper dus ik barst van de ideeën hoe ik het wil hebben. De badkamer was ik bijna klaar mee, maar kwam nog niet uit de tegel decoratie. Jouw post gaf me weer een idee! Wij laten waarschijnlijk onze keuken op maat maken en bestellen alle apparatuur zelf. Dan is het helemaal niet duurder dan bij een luxere keukenboer. Wij willen wel voor iets gaan wat tegen een stootje kan. Anders is IKEA ook een prima optie. Dat hadden we in ons vorige appartement.

 22. Spannend hoor, wij hebben net zo’n nieuwbouw project Achter de rug. Tip; vooral niet stucen in een nieuw gebouwd huis, er zit veel te veel vocht in, je kunt erop wachten dat je pas gestucte muren gaan scheuren. Ons werd aangeraden glasvlies behang te doen en erover te schilderen. Uiteindelijk heeft een bedrijf dit voor ons gedaan en het is zo onwijs mooi en straks het is net alsof het gestuukt is! Succes met alle voorbereidingen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.