Mijn kraamtijd #3 : Kraamweek thuis met kraamverzorgster

Twee weken geleden deelde ik het eerste deel van ‘Mijn kraamtijd’ met de weg naar de vroegere bevalling toe, het niet-pluis gevoel en de start van de bevalling. Vorige week deelde ik deel 2 van de intense tijd van de kraamweek op de couveuse afdeling. Vandaag het leukste deel van deze serie, namelijk de kraamweek thuis, met kraamverzorgster. Want was was ik enorm verrast toen we thuis kwamen, een All You Need is Love momentje volgde haha!

Kraamweek thuis met kraamverzorgster
Kraamweek thuis met kraamverzorgster
In de auto op weg naar huis vanuit het ziekenhuis, genoot ik intens van alles om mij heen. Het goede nieuws dat we naar huis mochten, de buitenlucht en de zon die ineens een stuk mooier scheen, het idee dat we nu echt thuis zouden mogen zijn als gezin van 5 en een gezond babymeisje in de Maxi-cosi op de achterbank. Vlinders in mijn buik, en tranen van geluk.

Toen we onze wijk binnenreden hield ik het niet meer droog haha, maar toen ik de deur open deed al helemaal niet meer. Wat een verrassing, Maja, de kraamverzorgster die ook de fijne kraamweek thuis verzorgde  bij Aimy (lees hier het fotoverslag deel 2 van toen) stond voor onze deur en ik ben haar in de armen gevlogen. Ik wist het zeker, dit wordt een week vol genietmomenten. Zoveel vertrouwen in de kunde en lieve warme zorg van Maja en onze meisjes die zo vertrouwd met haar zijn. Mijn ouders wachtten ons thuis op samen met Lana en Aimy en het was geweldig om met z’n allen ‘gewoon’ weer thuis te zijn. Zo’n rijkdom! Het huis was prachtig versierd door mijn ouders en Yannick, zo lief.

Kraamweek thuis met kraamverzorgster

De eerste dag was een dag van een paar uurtjes, de opstart zoals ze dat noemen. Maja hielp ons mee met het juist opdekken van het wiegje, het juist aanleggen van Feline aan de borst, voorlichting geven voor de eerste nacht etc. En vervolgens hadden we nog 4 hele dagen tegoed met Maja.

Ze was die dagen bij ons van 9.00 tot 17.00 en de ochtenden stonden in het teken van het wassen en verzorgen van Feline, het wegen van haar om de groei bij te houden, het goed aanleggen van Feline aan de borst en dat soort dingen. In de middag gingen we allemaal even rusten op bed en ook hield Maja mijn herstel goed in de gaten. Tussendoor doet de kraamverzorgster allerlei huishoudelijke taken en neemt zo even alle zorgen van het gezin over. Maja geeft onwijs fijne tips en heeft me ook weer een stapje verder gebracht bij de borstvoeding. In het ziekenhuis is daar toch een stuk minder tijd en aandacht voor, maar een kraamverzorgster kan juist wel al die tijd nemen en meekijken wat de juiste techniek is die voor moeder en kind het beste werkt met voeden. Andere houdingen aannemen, dat soort dingen. Ik bleek nogal overproductie ontwikkeld te hebben (had ik bij Lana en Aimy niet) dus dit vergde dan ook weer een andere techniek van voeden dan ik gewend was. (Een borst per voeding aanbieden ipv. twee, iets wat voor mij helemaal nieuw is).  Tussendoor is de verloskundige voor de nazorg langs geweest om mijn herstel van de keizersnede bij te houden (bloeddruk, wondgenezing, etc), de groei van Feline en andere punten waarop een pasgeborenen wordt nagekeken in de kraamweek.

Kraamweek thuis met kraamverzorgster

Hoe lief is deze foto <3

Kraamweek thuis met kraamverzorgster

Lana en Aimy zijn dol op hun zusje en willen continue met haar knuffelen, kussen en bij haar zijn. Als ik beneden kom met Feline in mijn armen, komt Aimy gelijk enthousiast op me af gerend en Lana vraagt gelijk of ze haar mag vasthouden. Te lief!

Maja legde ons helemaal in de watten met verse bakjes fruit, een kop thee, een fijn gesprek, en ze betrok bij de zorg van Feline onze meisjes er volledig bij. Vooral Lana vond alles heel interessant en stelde veel vragen maar ook Aimy wilde graag erbij zijn en meekijken (en lekker rommelen haha). Zij werden dus ook helemaal meegenomen in het wennen aan hun nieuwe zusje en de verzorging die daarbij komt kijken.
Je zou denken, bij een derde kindje weet je alles wel, en ja je weet enorm veel maar het is een nieuw kindje die je weer helemaal gaat leren kennen. Die andere behoeftes heeft, zelf ben je ook weer veranderd dus heel veel is ook gewoon nieuw. Zo’n ‘opfriscursus’ van een kraamverzorgster is dan heel fijn, zeker ook omdat je zelf nog herstellende bent van de zwangerschap en bevalling.

Kraamweek thuis met kraamverzorgster

Kraamweek thuis met kraamverzorgster

Zoals Maja altijd tegen haar kraamvrouwen zegt: Deze week is een van je laatste vakanties voorlopig en hoef je je even geen zorgen te maken om het huishouden en alles eromheen. Genieten staat op nummer 1. En zo heb ik ook deze kraamweek weer ervaren. Het was echt een feestweek op een grote roze wolk. Zeker na zo’n heftige week in het ziekenhuis. En deze kraamweek met onze kraamverzorgster heeft ons alle vertrouwen gegeven om zelfstandig als gezin van 5 verder te gaan.

Dankjewel Maja voor alle goede en lieve zorgen en dankjewel kraamzorgorganisatie Lunavi dat wij onze kraamverzorgster naar voorkeur mochten krijgen. We kijken terug op een geweldige week!

Binnenkort ga ik meer delen over ons borstvoedingsverhaal, mijn bevallingsverhaal op video, hoe de overgang van twee naar drie kinderen tot nu toe bevalt, Hoe Lana en Aimy de komst van hun zusje hebben ervaren enzovoorts. Heb je nog leuke verzoekjes voor artikelen, laat het me zeker weten!

Ik ben benieuwd hoe jullie terugkijken op jullie kraamweek met kraamverzorgster thuis, hopelijk net zo pofitief als wij. Laat je reactie achter bij de comments.

 

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

17 gedachten over “Mijn kraamtijd #3 : Kraamweek thuis met kraamverzorgster”

 1. Goed om te lezen dat je zo’n fijne kraamweek had met de kraamverzorgster. Fijn dat je een bekend gezicht zag, waardoor je eerder al eens fijn bent geholpen.

 2. Dat lijkt me ook echt genieten ?. Ik weet nog dat we thuis kwamen… een kippenvel moment ik besefte me toen dat we vanaf dat moment een gezin waren. Helaas was onze kraamtijd van korte duur doordat onze zoon na 1 dag 8 nachten in het ziekenhuis heeft moeten verblijven.

 3. Wat fijn dat je zo’n fijne week hebt gehad. Zelf vond ik mijn kraamweek wel ok. Niet bijzonder fijn maar prima. We hadden een goede kraamverzorgster maar ‘de klik’ was er niet echt.

 4. Oh heerlijk he zo’n week! Dat is zo genieten! Wij hadden ook echt de beste week ever bij ons jongste meisje! Ons nichtje is kraamverzorgster en die heeft ons een week lang in de watten gelegd! En we hadden daarvoor al een goede band.. maar die is nu helemaal onbreekbaar geworden! Kan de andere kant op gaan en dat het helemaal niet fijn is dat het familie is maar dat gebeurde hier gelukkig niet!

 5. Nancy de Groot

  Een artikel waarbij het/jullie geluk is af te lezen ? Wij hebben ook een ontzettend fijne en lieve kraamverzorgster gehad, tranen toen we afscheid namen.. Haar woorden vergeet ik nooit meer “Ik heb nog niet eerder een traantje weg moeten pinken bij een afscheid, maar jullie zijn zo’n mooi, warm liefdevol gezin”. Een groter en mooier compliment bestaat niet.. ?

 6. Wat fijn dat je zo ontzorgt werd tijdens de kraamweek en een lieve en bekende kraamverzorgster had. De foto’s van Feline met haar zussen zijn echt té lief!

 7. Wat fijn dat je zo’n mooie kraamweek hebt gehad!
  Wij hadden ook zo’n geluk met de kraamverzorgenden (een hele lieve stagaire erbij 🙂 ). Die kon ik ook echt wel gebruiken na mijn ziekenhuis opname haha.

 8. Wat een lieve foto’s! Ik kan me die heerlijke kraamweek ook nog herinneren. Hier in Frankfurt had ik die helaas niet. Had geen klik met die dame! Kwam de eerste dag niet eens opdagen! Heb vriendelijk bedankt en gezegd dat haar gedrag niet bepaald goed is voor mij en m’n gezin dus hebben we de kraamhulp gecanceld. De huisarts en kinderarts nam de zorg over. Gelukkig kwam alles alsnog goed. Heel fijn dat jij kan terugkijken op een heerlijke tijd! ?

 9. Oh wat klinkt het allemaal fijn! Nou mijn zus had geen fijne kraamverzorgster, dat was een vrouw die een goed bosje bloemen zomaar weggooide en het avondeten van de vader op at zodat hij een magnetronmaaltijd op moest eten, nou dat vond ik toch zo erg en gênant verhaal! Je bent toch om te zorgen?! Dan verzorg je de vader toch ook?! Ook praatte ze veel over haar eigen problemen thuis en hoe druk ze wel niet was. Ze hebben een klacht in gediend.. mag wel duidelijk zijn haha.

 10. Wat fijn dat je zo’n heerlijke kraamweek hebt gehad. Mijn eerste kindje is te vroeg geboren en heeft een paar weken in het ziekenhuis gelegen. Hierdoor was er geen kraamweek. Bij mijn tweede kindje bleef de kraamhulp een paar dagen langer, omdat het met mij lichamelijk niet goed ging. Geen roze wolk dus helaas voor mij. Geniet van je kraamtijd Kelly!

 11. Wat mooi dat je zo’n mooie week hebt gehad. Ik dacht bij mn tweede kindje ‘waar heb ik die kraamhulp dit keer voor nodig’. Nooooou overal voor haha. Wat een fijne vrouwen zijn dat zeg.

 12. Klinkt als een heerlijke week! Fijn na die heftige dagen in het ziekenhuis. Wij hebben het vooral heel rustig aan gedaan qua bezoek in de kraamweek en dat vond ik heerlijk! Alleen geen grote roze wolk, want ons zoontje had in de kraamweek al erg last van krampjes en huilde veel.

 13. Jaa, daar kijk ik echt naar terug als twee heel gelukkige tijden (2 dochters). Intens geluk met je kersverse gezinnetje, het vakantie gevoel. En ook, de tranen wanneer de kraamverzorgster weg gaat. Vooral bij de eerste vond ik dat heel moeilijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.