De kraamweek thuis met kraamverzorgster (Part I)

kraamweek3

Dinsdag konden jullie lezen hoe mijn kraamweek in het ziekenhuis eruit zag. Deze bestond uit 5,5 dag ziekenhuisopname waarna ik vrijdag naar huis mocht en thuis nog 4,5 dag kraamzorg zou krijgen. Wat een wereld van verschil. Van het klinische van een ziekenhuis, naar het aangename en comfortabele van je eigen huis. Verwend worden door een lieve kraamverzorgster, even niet met het huishouden bezig hoeven zijn, maar de focus hebben op je kindjes en je herstel. Ik had bij Lana maar een paar uurtjes kraamzorg nadat wij 14 dagen ziekenhuisopname hadden, dus voor mij was deze manier van ‘kramen’ helemaal nieuw. Het was alsnog een week met veel mooie ups en wat (lichamelijke) downs. Ik vertel vandaag van dag tot dag hoe deze dagen thuis eruit zagen.

Vrijdag
Rond 13.00 kwamen we thuis met het bovenstaande lieve kleine meisje. Onze kraamverzorgster stond al voor ons klaar. Wat was het gek om na ruim 6 dagen ziekenhuis (de bevalling meegerekend) thuis te komen in mijn eigen thuis. Wat hadden we veel mooie en lieve kaarten en cadeautjes gehad. Met de kraamverzorgster nam ik de bevalling en de week in het ziekenhuis door en vervolgens stuurde ze me wijs naar bed toe hihi. We hadden zo’n 4 uur zorg die middag dus ze kon me precies helpen met het klaarstomen voor de eerste nacht met ons viertjes. De bedden opmaken (vooral het wiegje op de juiste manier), het huis een beetje opruimen, helpen met het aanleggen van Aimy aan de borst, helpen met het wegwijs worden van de gehuurde borstkolf, een schema maken voor de komende dagen enzovoorts. Rond 17.00 zat haar dienst erop. Om 18.00 kwam Yannick thuis. Die avond was het gekkenhuis haha. Ineens ben je thuis en heb je de zorg voor 2 kinderen. Lana was erg opstandig (logisch, helemaal uit haar ritme) en bij Aimy hadden we een probleem omdat mijn volvette gekolfde moedermelk (slagroom? haha) niet door de Difrax flessenspenen liep (hoe vreemd?!). We hebben dus vrienden opgetrommeld die ons wat Avent flesjes konden lenen zodat we Aimy de moedermelk als bijvoeding konden blijven aanbieden naast het voeden aan de borst. Anders was de nacht nog rommeliger denk ik haha.

Die nacht was erg pittig, niet gek ook. Aimy was de afgelopen dagen in het ziekenhuis ook flink geprikkeld met infuus, bloedprikken, de 48-uurse  lichttherapie enzovoorts. Thuis is het ritme helemaal nieuw dus die nacht sliepen wij weinig, maar dat is denk ik heel normaal zo in het begin.

‘ Aimy krijgt haar eerste badsessie thuis onder leiding van de kraamverzorgster, Yannick en grote trotse zus Lana’ 

Zaterdag
Ik denk dat moeders die hun tweede kindje gekregen hebbeb dit misschien wel herkennen , maar zaterdag zag ik het allemaal niet zitten. Ik was ook nog oververmoeid van die eerste nacht. Misschien had ik een soort verlengde kraamtranendag, maar ik dacht echt : ‘Wow, hoe ga ik 2 kinderen kunnen opvoeden‘, en ‘ga ik ooit nog tijd krijgen om mijn haar te wassen, rustig een boterham te eten of te werken‘ haha. De kraamverzorgster kwam om 09.00 en zij voelde ook al wel dat er wat rust en regelmaat nodig was. Ook Yannick had het even zwaar na de lange nacht en de verschillende ritmes van onze beide kinderen. De voedingsmomenten bestaan nog uit : luier verschonen, borstvoeding geven, bijvoeden met gekolfde moedermelk, kolven en dan de flesjes wassen etc. Gelukkig zijn we nu al aan het afbouwen met het bijvoeden en kolven, maar die zaterdag leek alleen al dat ritme de hele dag in te nemen. De kraamverzorgster zorgde voor een lang middagslaapje en nam het hele huishouden over. Iets waar ik erg aan moest wennen maar stiekem ook van genoot, aangezien ik normaal deze taken vooral doe. Zaterdag was een hectische dag 😉 We gingen rond 21.00 naar bed om zo de vele voedingsmomentjes met energie te kunnen aangaan. We hadden nogal wat bij te slapen van de afgelopen hectische week.

Zondag
Een wereld van verschil: zag ik het zaterdag even niet meer zitten, dacht ik zondag ‘Ik kan dit!‘ en ‘Dit is fantastisch‘, en ‘Wow, wat een hoop genietmomenten met die meiden‘. De toekomst lachte mij weer toe en dat bereikte ik in zo’n 24 uur. De nacht ervoor was redelijk verlopen. Aimy zit op zo’n 8 voedingen per dag maar ik merk al meer dat ik het ‘voeden op verzoek’ kan toepassen. Ik kolfde nog zo’n 7 keer per dag wat eigenlijk teveel aan het worden was. Mijn lichaam maakt inmiddels ruim voldoende melk aan en het bijvoeden zijn we gaan afbouwen dus zoveel kolven is niet meer nodig om de borstvoeding extra op gang te brengen en dat geeft een hoop rust. Afbouwen van kolven betekent wel: Enorme stuwing, en dat is heel pijnlijk, maar wat was ik dolgelukkig met het feit dat mijn borstvoeding eindelijk zo goed loopt. Je hoort mij dus niet klagen daarover.  Lichamelijk gaat het bij mij echter nog niet zo als ik gehoopt had. De wond doet nog heel veel pijn en ik kan maar kleine beetjes stappen door het huis heen. Dat maakt de verzorging van 2 kinderen wel wat lastig. Toch ga ik per dag vooruit merk ik. De kraamverzorgster was weer een hele fijne ondersteuning. Ze neemt als het ware je denkwerk over en runt je hele huishouding. Zo denkt zij eraan dat het tijd geworden is voor de extra vitamine D en K druppels, zorgt ze ervoor dat we op tijd eten (serieus, ik vergeet anders gewoon te eten sinds Aimy er is), ze maakt heerlijke fruitsalades voor me (wow verwennerij)  en ze legt heel erg veel uit, daar waar zij voelt dat je wat tips kan gebruiken. Echt zo fijn dat wij in Nederland deze hulp mogen ontvangen. Zondag was dus een heerlijke dag die we afsloten met sushi.

Heel erg, zowel vrijdag als zondag kozen we voor een thuisbezorgd maaltijd haha. Zondag gingen wij voor sushi. Zo lekker! 

Morgen lezen jullie hoe de maandag en dinsdag van mijn kraamweek thuis gelopen is. Ik merk dat ik nogal uitgebreid van stof ben, vandaar dat ik het in twee delen met jullie deel. Zoals je kon lezen is het zo heerlijk om die kraamweek thuis voort te zetten. Bij Lana had ik dit helemaal niet dus nu geniet ik er extra hard van. Zo’n kraamverzorgster is echt een hele waardevolle ondersteuning in zo’n heftige en emotionele week van het nieuwe ouderschap. Ik ben benieuwd hoe jullie die eerste week ervaren hebben als je een kraamweek thuis mocht hebben. Laat je reactie met ervaringen achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

67 reacties

 • Channa
  18 februari 2016

  Kraamhulp is zoooo fijn! Wij waren ook kapot na een aantal nachten en dan is het zo fijn als iemand zo goed helpt en zorgt dat je kan slapen!
  Channa onlangs geplaatst…Action ShoplogMy Profile

 • Simpel, met een snufje liefde
  18 februari 2016

  Wat een wereld van verschil, ik snap helemaal dat de eerste nacht heel pittig was. Mijn eerste nacht met de jongens was ook pittig. De hele nacht opgezeten met 2 huilende baby’s en voeding die niet lukte. Nee, het was een heel gedoe die eerste week met borstontsteking, huilende baby’s en absoluut geen ritme. Hopelijk gaat het nu allemaal weer iets beter.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Zing jij vaak liedjes voor je kind?My Profile

 • MamaOnderneemt
  18 februari 2016

  Wat heerlijk dat jullie zo vertroeteld zijn door de kraamverzorgster. Heerlijk dat je dit keer wel een kraamweek had. Bij mijn eerste had ik geen kraamweek, want mijn dochter is te vroeg geboren en moest ik achterlaten in het ziekenhuis. Bij mijn tweede had ik een kraamweek waarbij ik nog in shock verkeerde, ondat mijn zoontje bij de bevalling bijna was overleden en ik door fluxus een bloedtransfusie nodig had om er bovenop te komen.
  MamaOnderneemt onlangs geplaatst…Hoe ónvoorbereid kun je zijn op de komst van je baby?My Profile

 • Milou
  18 februari 2016

  Ik heb eergisteren de intake gehad met kraamzorg hier en dat gaf mij al zoveel rust! Ik ben nog super onbekend met alles en had de laatste weken echt het gevoel van ‘hoe ga ik dat straks nou allemaal doen?!?’ maar ik ben zeer gerustgesteld door de kraamzorg en ook door jouw verhalen. Ik hoop zo erg dat ik ook zo’n lieve hulp in huis krijg en de klik er direct mag zijn! Het is echt super waardevol, zoals jij ook al zegt, ook al ben je nieuwe moeder of voor een tweede/derde kindje. Ik ben blij dat ze bestaan!
  Milou onlangs geplaatst…New in: Zuiver side table cupidMy Profile

 • Femke
  18 februari 2016

  Wat fijn dat je zo’n lieve kraamverzorgster had die je goed heeft aangevoeld. Gelukkig dat je na je dipje het zondag weer helemaal zag zitten. Ik denk dat je gevoel van zaterdag er wel een beetje bij hoort!
  Femke onlangs geplaatst…Review: Milani matte lip crème AmoreMy Profile

 • Tamara
  18 februari 2016

  Wat fijn dat je zo’n lieve kraamhulp had! Ik vond het ook heel moeilijk om allea uit handen te geven, maar wat was het fijn om het huishouden lekker los te kunnen laten!
  Tamara onlangs geplaatst…Kun je zwangere vrouwen verplichten te stoppen met roken?My Profile

 • Josan
  18 februari 2016

  Ik had een heerlijke kraamverzorgster. Al de keren eigenlijk. Natuurlijk is hun advies fijn maar ook de praktische ondersteuning. Na de kraamweek waren we zo verwend dat we uiteindelijk besloten over te gaan op een schoonmaakster. Zo heb ik weer meer tijd voor mijzelf. Hoe meer kinderen je hebt, hoe meer schipperen.
  Josan onlangs geplaatst…7 woorden die ik leerde kennen doordat ik moeder werdMy Profile

 • Alicia
  18 februari 2016

  Ik lees graag mee, gezien ik over 3 weken ook thuis zal komen en ineens voor 2 kindjes moet zorgen. Kan mij goed voorstellen dat het met ups and downs gaat! Vind het eigenlijk wel raar dat je na een keizersnede niet nog wat dagen erbij krijgt, gezien je niet mag tillen enzo. Maar in ieder geval heel fijn dat je nu een paar dagen kunt wennen aan thuis met de lieve hulp van een kraamverzorgster thuis!
  Alicia onlangs geplaatst…Becoming a happy working mom #1My Profile

 • Mendy
  18 februari 2016

  Heel herkenbaar allemaal. Voor mij vooral het eten. Bij een eventuele volgende zal ik ook bij de kraamverzorgster aangeven dat ze gewoon eten voor me moet neerzetten omdat ik er anders zelf niet aan denk etc. Misschien leuk om van de tips die je van je kraamverzorgster gekregen hebt een artikel te maken. Denk dat veel (aanstaande) moeders daar wat aan gaan hebben

 • Carlijn
  18 februari 2016

  Ik smul echt van je verhalen Kelly! Had me verheugd op je bevalling zodat we daarna al dit soort blogjes zouden krijgen haha! Super om te lezen dat je op zondag voelde dat het allemaal ging goedkomen. Natuurlijk is het mega heftig, ineens twee kinderen, en dan ook nog twee totaal verschillende ritmes. Heerlijk ook dat de borstvoeding nu goed loopt, wat een geluksmomentje. Ik weet nog dat ik de eerste dagen thuis heel intens vond. Ik dacht dat het nooit ging goedkomen en vond het soms zelfs totaal niet leuk. Ineens sta je er alleen voor, vooral als de kraamhulp tegen 5 uur weg is. Gelukkig liep na een week alles op rolletjes.
  Carlijn onlangs geplaatst…Mijn 5 favoriete wintergeurenMy Profile

 • Marion
  18 februari 2016

  Wat heftig lijkt me dat zeg. Ik zou helemaal gek worden, denk ik. Lang leve de kraamzorg! Fijn dat je het zondag gelukkig weer helemaal zag zitten. Langzaam aan moet alles in zijn ritme komen. Voor zover dat kan natuurlijk in het begin. Mooi om te lezen allemaal.
  Marion onlangs geplaatst…Het gaat een lange week wordenMy Profile

 • Marlotte
  18 februari 2016

  Wat heerlijk zeg om zo’n fijne kraamverzorgster te hebben! Kan me voorstellen dat dat een hele verademing is die dagen na de bevalling 🙂

 • demallemolenmoeder
  18 februari 2016

  Wat fijn zo’n lieve kraamverzorgster. Heerlijk dat je zondag echt kon genieten. Ik heb met een baby dit gevoel al gehad. Het is ook niet niks! Ben benieuwd naar het vervolg.

 • Jessics
  18 februari 2016

  Wow! Het is vooral dus veel. Deze dagen lijken me ook zo spannend! Gelukkig kan Chris dan vakantie opnemen. Wat een transitie ook voor zo’n peuter. Ben erg benieuwd naar de rest van jullie ervaringen!
  Jessics onlangs geplaatst…Want it Wednesday: Mingo Kids SS16My Profile

 • Charlotte
  18 februari 2016

  Super fijn dat je zo’n fijne kraamhulp had. En dat je na die hectische dagen in het ziekenhuis thuis ook nog een paar dagen hulp hebt gehad! En die kraamtranen horen er gewoon bij, lekker laten lopen 😉
  Charlotte onlangs geplaatst…Ben je zwanger?My Profile

 • Kelly
  18 februari 2016

  Wat een lieve kraamverzorgster! Lijkt me logisch dat jullie er zaterdag even doorheen zaten, gelukkig maar een dagje!
  Kelly onlangs geplaatst…Food| Ode aan een chocolate chip cookieMy Profile

 • Dorien
  18 februari 2016

  Kraamhulp is zo fijn, vooral als je een goede hebt. Ik hoor wel eens horror verhalen. You got this, zo’n paniek momentje kan ik mij goed voorstellen. Als ik vriendinnen zie met 2 Kids vraag ik af en toe nog steeds wel eens af hoe ze het allemaal maar flikken!
  Dorien onlangs geplaatst…MIJN FAVORIETE OUTFITS MET (FAUX) LEREN ITEMSMy Profile

 • Lifesabout
  18 februari 2016

  Wat fijn dat je er toch langer van kon genieten en dat je zo’n fijne hulp had! Ik hoop dat je snel weer beter op de been bent en dat je wond minder pijn gaat doen. Een keizersnede hakt er altijd zo in (eigenlijk gek dat ze daar geen rekening mee houden wat betreft de duur van de kraamweek).
  Lifesabout onlangs geplaatst…Opzoek naar een oven. Er is hoop!My Profile

 • Myrthe
  18 februari 2016

  Je mag supertrots zijn op jezelf! Natuurlijk heb je Yannick en Lana die je met van alles helpen nog ;)! Geniet van je twee meiden!
  Myrthe onlangs geplaatst…Mijn profielwerkstukMy Profile

 • Saskia
  18 februari 2016

  Oh ik herbeleef alles weer van toen wij een tweede kindje kregen haha. Vooral die eerste nacht was zo pittig. Maar helemaal goedgekomen gelukkig 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Zwangerschap en medicijnenMy Profile

 • Daniëlle
  18 februari 2016

  Wat fijn dat je het zo goed getroffen hebt met de kraamhulp! In Nederland hebben wij het dan inderdaad maar goed!
  Hopelijk geneest je wond snel en heb je er minder last van!
  Daniëlle onlangs geplaatst…30 heerlijke pizza’s op een rijMy Profile

 • Nicole
  18 februari 2016

  Ik had echt een fantastische kraamzorg! Vond het vreselijk dat de week op hield. Miste haar enorm.
  Nicole onlangs geplaatst…Mag jouw zoontje in een jurk lopen?My Profile

 • Dionne
  18 februari 2016

  Wat fijn om te lezen dat je er thuis zo goed van genoten hebt!
  Dionne onlangs geplaatst…Waarom iedereen een keer alleen op vakantie moet gaanMy Profile

 • Marijke
  18 februari 2016

  Ik kan mij voorstellen dat het behoorlijk wennen is zo met twee kindjes thuis. Wat fantastisch dat je een goede kraamhulp hebt. Scheelt zo veel!
  Marijke onlangs geplaatst…Gezonde chocolade pannenkoekenMy Profile

 • Ilse
  18 februari 2016

  Even heftig die eerste dagen, maar je gaat dat fantastisch doen! Ben ik zeker van.
  Ilse onlangs geplaatst…Zo overleef je Valentijn als singleMy Profile

 • Elisabeth
  18 februari 2016

  Wat heerlijk dat de borstvoeding zo lekker loopt! En je hebt groot gelijk met je sushi. Dat is wat ik t meeste miste tijdens mijn zwangerschap.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Doet ‘ie het nog?My Profile

 • Wilma
  18 februari 2016

  Wat fijn zeg dat je zoveel hulp kreeg van de kraamverzorgster. Ik denk dat het best wennen is inderdaad om even in een nieuw ritme te komen om voor twee kindjes te zorgen, maar je kan het hoor!!
  Wilma onlangs geplaatst…DIY mok met tekst van de ActionMy Profile

 • Hanna
  18 februari 2016

  Fijn dat jullie zo’n fijne kraamverzorgster hebben gehad! En heerlijk dat ze zoveel voor je doet.
  Hanna onlangs geplaatst…WOENSDAG GEHAKTDAG – tomatensoep van the holy kauwMy Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  18 februari 2016

  Ik vind dit altijd fijn om te lezen, ik ben nog niet meteen van plan de eerstvolgende jaren aan kindjes te beginnen, maar ooit wel en dan vind ik het fijn een idee te hebben hoe dit allemaal gaat. Helaas hebben we in België geen kraamhulp 🙁
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Interieurinspiratie van bij WestwingMy Profile

 • carolien
  18 februari 2016

  Mooie eerste dagen. Wel pittig maar ik denk ook heel mooi en speciaal. Geniet van de 2 mooie kindjes en van je man!
  carolien onlangs geplaatst…BycleoMy Profile

 • Tineke
  18 februari 2016

  Ik vind dit zo leuk om te lezen! Knap dat je nu ook nog tijd vind om te bloggen. Geniet van jouw twee mooie meiden 😉
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…VoorspellingskaartjesMy Profile

 • Nicky
  18 februari 2016

  Wat leuk om te lezen en wat fijn dat jullie zo genieten! xx
  Nicky onlangs geplaatst…Recept | Pannenkoek: kaas, walnoten, amandelen, hüttenkäse & honingMy Profile

 • Lilian
  18 februari 2016

  Is ook niet gek dat je af en toe last heb van die kraamtranen, er is ook een hoop gebeurt in een korte tijd. Kraamhulp is echt wel even fijn de eerste paar dagen. Zo kun je echt optimaal van alles genieten vind ik!
  Lilian onlangs geplaatst…Tips: Wat als je niet sparen kuntMy Profile

 • Lilian
  18 februari 2016

  Is ook niet gek dat je af en toe last heb van die kraamtranen, er is ook een hoop gebeurt in een korte tijd. Kraamhulp is echt wel even fijn de eerste paar dagen. Zo kun je echt optimaal van alles genieten vind ik!
  Lilian onlangs geplaatst…Tips: Wat als je niet sparen kuntMy Profile

 • Dita
  18 februari 2016

  Wat fijn dat je zo’n fijne kraamverzorgster had. Wij hadden ook een aardige vrouw maar niet echt een klik met haar. Ik vond de eerste nacht ook heel.zwaar.
  Dita onlangs geplaatst…Naïf verzorgingsproductenMy Profile

 • Nicole
  18 februari 2016

  De juiste kraamverzorging is zo fijn! Wij zijn onze 2e kraamhulp ook zo dankbaar en hopen haar in de toekomst nog eens te hebben..0
  Nicole onlangs geplaatst…The making of.. de uitnodigingMy Profile

 • Diana
  18 februari 2016

  Fijn dat er een goede klik was met de kraamhulp…!!! Niks prettigers dan dat…!!! In alle rust dingen uit handen kunnen geven..! Ben benieuwd naar de overige dagen..!

 • Jessica
  18 februari 2016

  Wat fijn dat je zo’n goede hulp heb! Ik hoop dat ik die over een maandje ook krijg. Vind het zo spannend om dan zelf ook ineens 2 kindjes te verzorgen..
  Jessica onlangs geplaatst…Babykamer collectie van de WibraMy Profile

 • Elize| girlobthewhitebike
  18 februari 2016

  Heel interessant om te lezen! En mooi ook dat je niet alleen de roze wolk-verhalen deelt! ♡
  Elize| girlobthewhitebike onlangs geplaatst…Review: Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry kwastenMy Profile

 • marie-louise
  18 februari 2016

  Wat fijn Kelly! Hopelijk heb je de rest van de de kraamweek ook heerlijk kunnen genieten. Ik moet nog zo’n 14 weekjes wachten totdat wij ons tweede kindje mogen ontmoeten en ben heel benieuwd hoe dat dan gaat zijn. Als ik dit lees in het begin heel hectisch 😉

  Hoe gaat de genezing van de keizersnede nu? Kan je al wat meer?
  marie-louise onlangs geplaatst…Hoe overleef je de peuterpuberteit?My Profile

 • Sheela
  18 februari 2016

  Die kraamtranen hebben bij mij ook wel eventjes geduurd hoor! Maak je niet druk dat hoort er gewoon bij. Wel fijn dat je zondag eindelijk een beetje kon genieten van je twee meisjes. Wat betreft de pijn van de keizersnede, ik liep ook een week als een oud vrouwtje. Ik kon Olivia ook pas na 1,5 week zelf in bad doen. Onze kraamverzorgster bleef daarom gewoon wat langer. He thoort er gewoon bij. Er zijn maar weinig die wel gewoon vrolijk en fit weer rondlopen na een keizersnede hoor. Gewoon goed rust geven en paracetamol. Geniet van je meisjes!
  Sheela onlangs geplaatst…Olivia’s outfitsMy Profile

 • Malou
  18 februari 2016

  Ik kan me voorstellen dat het soms heftig is, 2 jonge kinderen. Dat staat mij straks ook te wachten, dus ik vind het erg leuk om erover te lezen 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Zwanger: week 17 en 18My Profile

 • Fenna
  18 februari 2016

  Lieve kraamhulp had je! Lijkt me toch lastig taken uit handen te moeten geven maar je moet ook aan jezelf denken hé 😉
  Fenna onlangs geplaatst…Stash: ParfumMy Profile

 • Hannah
  18 februari 2016

  Kraamtranen, dat dat bestaat! Wat fijn om heerlijk thuis te zijn, in jullie eigen huisje met een hele lieve kraamverzorgster! Ik heb veel niet zulke leuke verhalen gehoord, blij om te lezen dat deze lieve dame zoveel hulp bied en hoe fijn dat eigenlijk is 🙂
  Hannah onlangs geplaatst…Blogs die ik met veel plezier leesMy Profile

 • Lonneke
  18 februari 2016

  Toen ik zwanger was zag ik juist super erg op tegen zo’n kraamhulp die in je spullen zat te neuzen maar achteraf vond ik het heerlijk! Je moet er wel geluk mee hebben, wij kregen namelijk bij de verlenging van de kraamhulp een andere en dat was een stuk minder leuk..
  Lonneke onlangs geplaatst…Ik heb last van opvliegers!My Profile

 • Leonie
  18 februari 2016

  Hopelijk krijgen wij ook een lieve en fijne kraamverzorgster tegen die tijd! Dat lijkt me zo belangrijk in die eerste week!
  Super fijn dat jij zo’n goede klik had! En dat je borstvoeding lekker op gang is gekomen!!
  Heerlijk genieten!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschapsupdate #7 – Week 15My Profile

 • Corine
  18 februari 2016

  Een kraamhulp in huis is inderdaad super fijn tijdens de kraamtijd, dat vond ik ook. Al moet ik toegeven dat ik het ook wel weer fijn vond om gewoon met z’n drieën of vieren te zijn toen ze weg waren. 😉
  Corine onlangs geplaatst…Hoe wij alle knutsels tentoonstellen en bewarenMy Profile

 • Rosanne
  18 februari 2016

  Wat fijn om te lezen dat je nu zo veel als mogelijk hebt kunnen genieten van je kraamweek!
  Dat gunde ik je na alle hectiek rondom de geboorte van Lana zo erg!
  En who cares dat jullie 2 keer een afhaalmaaltijd bestelde? Al deed je dat de hele week, jullie keuze en ik snap goed dat jullie weinig energie hadden om te koken. Bovendien is sushi nog best gezond ook 😛
  Rosanne onlangs geplaatst…Win actie!My Profile

 • Danique Krol
  18 februari 2016

  Wat fijn om te lezen dat je zo goed bent geholpen!
  Danique Krol onlangs geplaatst…Mijn ValentijnslookMy Profile

 • Jessica
  18 februari 2016

  Wat ontzettend fijn dat de kraamhulp jullie zo helpt!
  Jessica onlangs geplaatst…Inspiratie – ToiletMy Profile

 • karlien
  18 februari 2016

  Wat fijn dat het zo goed ging met de kraamhulp. Ik vond het de eerste dagen heel fijn, daarna kon ik de meeste dingen zelf weer en wilde ik het liefst lekker alleen met man en baby zijn 😉 Bij de tweede was kraam wel de hele week ideaal, want zij kon met de oudste van alles doen.
  karlien onlangs geplaatst…Kidsproof: Doppio EspressoMy Profile

 • fabianne
  18 februari 2016

  Ik vind het heel vreemd dat je als vrouw hier in nl met zon zware operatie er al zo snel alleen voor staat.ja je partner kan voor je zorgen door vakantie/verlof op te nemen.maar soms is dit ook niet mogelijk.

 • fabianne
  18 februari 2016

  Oja en ik heb een erg fijne kraamweek gehad.op vrijdag werd mijn zoontje geboren middels een keizersnede en zondags mocht ik al weer naar huis.ik vond dit op dat moment erg fijn aangezien het erg druk was op de kraamafdeling.en ze ons slecht hulp hebben kunnen bieden met de bv.ik was blij dat ik naar huis kon.al was toen het leed al geschied en had ik smaandag flinke koorts hogebloeddruk en hartslag.doordat er een abces aan het broeden was.moest echt van mijn kraamhulp veel boven blijven de eerste dagen.toen gingen we stap voor stap dingen doen.eens naar beneden in de tuin een stukje lopen.enz

 • Janske
  18 februari 2016

  Fijn dat alle puzzelstukjes langzaam in elkaar vallen en jullie je draai kunnen vinden in de nieuwe gezinssituatie. Dat lijkt me best spannend en heftig, zeker met weinig nachtrust. Mijn kraamhulp was mijn tante, super fijn, gezellig en vertrouwd! Heel bijzonder!
  Janske onlangs geplaatst…Een stemmetje in mijn achterhoofd zei “Doe dat traphekje nou dicht!”My Profile

 • Michelle
  18 februari 2016

  Ik ben fan van dit soort artikeltjes! Vind het bijna een soort voorbereiding op mijn eigen bevalling en kraamtijd straks. Wat fijn dat je zo’n klik hebt met je kraamverzorgster. Wij weten al wie die van ons wordt over maximaal drie maanden – tenzij ze ineens heel ziek is ofzoiets natuurlijk – en daar zijn we ook echt superblij mee. Kan me voorstellen dat het lastig is de dingen uit handen te geven, vooral als je zo gewend bent alles zelf te doen, maar het is alleen maar fijn dat het zo werkt natuurlijk. Ik hoop dat je herstel spoedig verloopt!
  Michelle onlangs geplaatst…WAAROM IK NIET BANG BEN VOOR DE BEVALLINGMy Profile

 • Liess
  18 februari 2016

  Ik heb bij lotte geen kraamhulp gehad en mag deze de keer de volledige kraamzorg van 49 uur , heb er nu al zin in haha
  Liess onlangs geplaatst…Groeiecho #3 – 32 weken zwangerMy Profile

 • Suus / Babyisthenewblack.nl
  18 februari 2016

  Lieve Kel, wat heerlijk om thuis te zijn. Goed van je hoor dat je het kolven hebt volgehouden, is niet niks! Fijn dat je daar nu mee gestopt bent en de BV goed op gang is. Dat geeft inderdaad toch een boel meer rust.

  Helemaal niet erg man dat thuisbezorgd! Groot gelijk heb je. Lekker genieten samen. En doe rustig aan he. <3<3
  Suus / Babyisthenewblack.nl onlangs geplaatst…De winnaar van de bos en vaas van Bloomon is bekend!My Profile

 • Jodi
  18 februari 2016

  Ik heb ook gigantisch genoten van mijn kraamhulp. Fijn dat jij dat nu ook kon. Een vind ik soms al tegelwerk dus laat staan twee, ik zou ook even compleet de weg kwijt zijn.
  Ik ben benieuwd naar je volgende dagen.
  Jodi onlangs geplaatst…Wat heb ik mijn kind per ongeluk aangedaan?My Profile

 • Frédérique
  18 februari 2016

  Wat spannend allemaal. Lokaal heb ik geen ervaring, rust is nooit verkeerd dus voel je niet naar om wat uit hand te geven. Geniet van de hulp en vooral van jullie mooie Aimy!

 • Jacquelien
  18 februari 2016

  Zo herkenbaar!! Hoewel ik van beide kinderen gewoon thuis bevallen ben, vond ik het echt even pittig en heftig bij de tweede. Je wilt de oudste aandacht geven zoals je gewend was, maar een baby heeft nu eenmaal veel zorg nodig. En echt het went en het komt allemaal goed. Al vind ik twee kinderen wel pittig. Zijn wel twee jongens, dus die zijn misschien ook drukker. Maar het is ook echt zo leuk en bijzonder. Lana en Aimy zijn nu gewoon zusjes 🙂 Gek toch en zo leuk.
  Veel geluk met elkaar!

 • Susanne
  18 februari 2016

  Zooo herkenbaar bij ons was de eerste nacht thuis ook heel heftig. Fijn dat je zo’n lieve kraamhulp hebt! Laat je maar lekker verwennen! Super dat je borstvoeding al zo goed gaat!
  Susanne onlangs geplaatst…Lekker naar buitenMy Profile

 • Amber
  18 februari 2016

  Zoo herkenbaar wat je verteld. Ik lees sinds kort met veel plezier jou blog en herken zo veel. Mijn zoontje wordt maandag 1 jaar en herinner mijn kraamweek nog als de dag van gister.. Zo’n lieve kraamhulp die als een moeder voor mij zorgde. En als ze zag dat het me te veel werd even een knuffel gaf en mij het gevoel gaf dat ik alles aan kon. Geniet van je mooie gezinnetje en ik blijf je volgen super leuk hoe je ons mee neemt in jou mooie geluk.

 • Bertine
  18 februari 2016

  wat lijkt me dat moeilijk zo’n dag als jouw zaterdag. gelukkig was de volgende dag heel anders en kan je genieten van je 2 meiden. heel fijn ook dat je een goede kraamhulp had:)
  Bertine onlangs geplaatst…Max&More eyeshadow absolute nudes (Action)My Profile

 • Amy
  18 februari 2016

  Ik kan geen ervaring met je delen maar geniet wel van je foto’s en verhalen! Je gezinnetje straalt en het is fijn dat je de hulp krijgt, kan me voorstellen dat het allemaal niet makkelijk is!
  Amy onlangs geplaatst…Lush Fizzbanger (short movie)My Profile

 • rachel
  19 februari 2016

  ojee die zaterdag 🙁 maar back on track moppie :d en top om te horen dat de bv ook lekker op gang komt/is! lijkt mij idd ook last met die wond 2 kiddies verzorgen maar als dat straks beter gaat zal je ook zien dat je in je eigen ritme rolt en alles op rolletjes gaat 🙂
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 18 februari 2016My Profile

 • Juliet
  19 februari 2016

  Zo fijn dat je sneller dan bij Lana thuis mocht komen en toch nog kon ervaren wat thuis kramen inhoudt. Ik hoop dat zeer binnenkort ook te ervaren (nu 38 wk zwanger, 6jr geleden kwam onze tweeling veel te vroeg en hadden we een lange zhuistijd).

  Ik wens je alle goeds met wennen. Dat is wat wij als moeders overslaan. We willen te snel de situatie onder controle hebben en verder gaan alsof er niet iets met impact heeft plaatsgevonden…
  Veel liefs, plezier en mooie wenmomenten met elkaar voor nu gewenst – een nieuwe gezinssituatie. Een prachtige en hectische tijd!

  Ik waardeer enorm je eerlijke houding. Met de tweeling hoorde ik veel roze wolk verhalen en belandde vervolgens zelf down the drain met een postnatale depressie. Dat jij die zaterdag beschrijft met al je vragen ‘gaat dit ooit weer goedkomen?’, helpt andere moeders. Zeker ook als je vervolgens een dag later al bemerkt dat een wereld van verschil is. Dat is goed voor ons als moeders onderling. Ook al verschillen we met elkaar, eerlijkheid is zo belangrijk en zoveel meer opbouwend dan schijn.

  Lieve groeten!!

 • Mirjam
  9 juli 2016

  Wat fijn om al die ervaringen hier te lezen! Je weet van tevoren natuurlijk nooit hoe het gaat lopen, dus dan is een fijne kraamverzorgster goud waard! Mijn moeder is 2 weken vrij rond mijn uitgerekende datum en ook rond mijn 37e week zwangerschap is ze een week vrij. Zij heeft zelf ook wat kraam ervaring (wel vanuit het ziekenhuis), dus het is fijn dat zij mij ook kan helpen.

  Een vriendin van mij is 2 weken geleden bevallen en door een babyboom in die periode is er bij haar helaas wat gekort in de kraamzorg. Dat was voor haar wat minder fijn thuiskomen.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.