Tips: Kleding bij het geven van borstvoeding

22 november 2016

kleding bij borstvoedingKleding bij borstvoeding
Je zult er misschien totaal niet bij stil staan in je zwangerschap of zodra je begonnen bent met het geven van borstvoeding, maar waarschijnlijk zul je je kleding afstemmen op het voeden van je kindje. Zeker een newborn leg je minimaal om de 3-4 uur aan en daarvoor moet je kindje bij je borst en tepel kunnen. Dan is een hoge coltrui dragen niet heel handig, tenzij je er geen problemen mee hebt om je trui van onder helemaal omhoog te doen om zo te voeden. Zelf vind ik dat niet prettig en ook erg koud, maar ik heb nog niet geïnvesteerd in borstvoedingskleding. Ik stem gewoon mijn kleding erop af. En ook als ik van huis ben doe ik dit, want als ik ergens moet kolven, dan vind ik het ook prettig als ik me niet half hoef uit te kleden. Ik deel vandaag mijn kledingtips bij borstvoeding die het voeden wat makkelijker maken.

Tips: Kleding bij het geven van borstvoeding
Het lijkt wel of de trends tegenwoordig allemaal hooggesloten kleding betekent. De coltrui, hoge kragen, ‘choker’ achtige sluitingen etc. Ik vind het soms dan ook best een uitdaging om geschikte kleding te vinden waar ik gewoon in kan voeden. Ik vind borstvoedingkleding vaak niet mooi en ook niet echt nodig bij de tips die ik je nu ga geven.

  • Een V-hals is vaak al helemaal  geschikt. Deze is namelijk dieper uitgesneden en wat ik zelf gewoon doe, is deze aan de kant van de borst waarmee ik voed even blootleggen. Bij borstvoeding in het openbaar kan een sjaal of een simpele hydrofieldoek over je schouder al voldoende bedekking geven om je ontblote tepel te verbergen maar dat je kindje wel lekker bij je kan drinken.
  • De blouse is ideaal, deze knoop je gewoon open en als je eronder een stretch topje draagt dan kan je die omlaag schuiven.
  • De trui of het vest met rits: Idem als hierboven, heel borstvoeding vriendelijk!

Vesten en jasjes zijn altijd goed want deze kun je gewoon helemaal open houden. Ideaal om makkelijk je kindje te voeden. Als je moedermelk gaat kolven, dan is het ook handig om te letten op wat voor kleding je draagt.Je ontdekt vanzelf welke kleding bij borstvoeding voor jou heel aangenaam maakt!

  • Met laagjes werken is ook een goede tip. Stel je draagt wel eens een coltrui, zorg ervoor dat je eronder dan een fijne warme top draagt. Als je dan gaat voeden kun je de coltrui omhoog schuiven en het topje rondom je borst omlaag. Zo creëer je een kleine opening rondom je borst waar je kindje kan drinken, maar zit jij niet in je koude hempie 😉
  • Diepe decolleté: misschien wat uit je comfort zone en je hoeft het niet heel sexy te maken, maar tops die een diepere decolleté geven, zijn heel borstvoedingvriendelijk. Waar de ene vrouw ‘m draagt om haar borsten te accentueren, kan jij ‘m dragen om je borsten toegankelijk te maken voor je kindje. Een goede oplossing is om er een top onder te dragen die je decolleté bedenkt, maar je top zo wel heel makkelijk maakt om in te voeden.
  • Een goede voedingsbh is handig, zeker wanneer je nog meer dan 4 voedingen per dag geeft, zo’n bh heeft een speciaal clicksysteem waarmee je de cup makkelijk kunt openen om in te voeden. En zo’n bh hoeft niet heel saai te zijn. Er zijn al verschillende winkels die wat hippere exemplaren verkopen.

Lees ook: 5 tips bij het laten slagen van borstvoeding

Dat waren zo mijn tips voor kleding die borstvoeding geven wat makkelijker maken. Ik ben heel benieuwd of andere mama’s deze tips herkennen of nog leuke aanvullingen weten, laat het me zeker weten bij de comments!

  Volg mij via Bloglovin' , Twitter , Instagram of Facebook of Youtube. 
Door Carlijn op 22 november 2016 06:06

Jij bent natuurlijk een doorgewinterde voeder, dus goede tips! Inderdaad wijde shirts, vond ik ook heel prettig. Een voedingsbh heb ik zelf niet gebruikt, vond het niet prettig werken en niet per se nodig.
Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: die verdomde ochtenden II (een update)My Profile

[antwoorden]


Door Josan op 22 november 2016 06:12

Ik draag nog steeds van die handige voedingstop van de H&M. Vooral ook om te voorkomen dat ik straks in mijn blote buik zit.
Josan onlangs geplaatst…Strafregels schrijven, dat is toch niet meer van deze tijd?!My Profile

[antwoorden]


Door simpel, met een snufje liefde op 22 november 2016 06:40

Handige tips. Wie weet heb ik ze nog een keertje nodig.
simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Klein, kleiner, kleinst….leven in een tiny house.My Profile

[antwoorden]


Door Nicole op 22 november 2016 06:43

Handige tips! Vooral omdat ik straks met de buikbaby uiteraard weer ga proberen om borstvoeding te geven!
Nicole onlangs geplaatst…Naar de winterefteling met de familieMy Profile

[antwoorden]


Door Saskia op 22 november 2016 06:58

Ik droeg vaak vhalsen dus dat was vrij makkelijk Haha 🙂 verder stemde ik mijn kleding er ook echt op af en had ik niet echt speciale kleding voor het voeden.
Saskia onlangs geplaatst…Is het slecht om je kind in Sinterklaas te laten geloven?My Profile

[antwoorden]


Door sabrina op 22 november 2016 07:06

Mamalicious is een leuk merk met ideale borstvoeding kledij
sabrina onlangs geplaatst…Terrible 2My Profile

[antwoorden]


Door Diana op 22 november 2016 07:29

Super handige tips! Ik hoop ze ooit in de toekomst nog eens te kunnen gebruiken! 😊
Diana onlangs geplaatst…Reactie op Dit had ik een jaar geleden niet durven dromen.. door DianaMy Profile

[antwoorden]


Door Melissa op 22 november 2016 07:34

Handige tips! Ik was er op een gegeven moment wel een beetje klaar mee, vooral met die voedings bh’s… maar dat mocht ook wel na ruim twee jaar!
Melissa onlangs geplaatst…Te zware kinderen; op naar een gezondere eet- en levensstijlMy Profile

[antwoorden]


Door Loes Johanna op 22 november 2016 08:07

Handige tips! Ga ik zeker onthouden!
Loes Johanna onlangs geplaatst…Waar wil ik bevallen?My Profile

[antwoorden]


Door Leonie op 22 november 2016 08:08

Herkenbaar! Ik moet nog om de 3/4u voeden, dus stem mijn kleding daar ook echt op af. Thuis gooi ik gewoon mn shirt omhoog, maar als ik in ‘t openbaar moet voeden, dan liever n shirt wat me nog enigszins bedekt..:)
Leonie onlangs geplaatst…Slaaptraining – Slapen in eigen bedjeMy Profile

[antwoorden]


Door karlien op 22 november 2016 08:20

Klopt ik had ook een aantal items die fijn waren. Vooral in de zomer was het makkelijk. Vhals is inderdaad ideaal.
karlien onlangs geplaatst…Wereldreis maken met het gezin: terugblikMy Profile

[antwoorden]


Door Annemijn op 22 november 2016 08:45

Handig! Het lijkt me een uitdaging om mooie items te zoeken die praktisch én modieus zijn.
Annemijn onlangs geplaatst…5 Cadeautjes onder de €20 voor op je verlanglijstjeMy Profile

[antwoorden]


Door Celine op 22 november 2016 08:51

Wat een handige tips! In de korte periode dat ik bortsvoeding gaf gebuikte ik voedings bh’s van Noppies (deze zijn geweldig) en droeg ik veel v-hals shirtjes.
Celine onlangs geplaatst…Mommy Personal: Mijn wens om thuis te bevallenMy Profile

[antwoorden]


Door Nicole op 22 november 2016 09:21

V-halsen inderdaad ! Hartstikke handig!
Nicole onlangs geplaatst…Mag jouw kind met een speelgoed pistool spelen?My Profile

[antwoorden]


Door Juliette op 22 november 2016 09:28

Wat een goede tips! Zelf heb ik maar heel erg kort gevoed. Aan die v-hals heb ik toen nooit gedacht haha.
Juliette onlangs geplaatst…WEEKVLOG #2: Beau hersenschudding, ziek & de Nijntje winkelMy Profile

[antwoorden]


Door Gera op 22 november 2016 09:33

Ik heb 1 borstvoedingsshirt en voor de rest werk ik met laagjes. Bevalt me prima! Ik heb wel 2 voedingsbeha’s, vind ik wel heel prettig. Maar ook dat is persoonlijk…
Gera onlangs geplaatst…De ABC-tagMy Profile

[antwoorden]


Door Michelle op 22 november 2016 10:17

Ik zou ongeveer dezelfde tips kunnen geven! Vooral overhemden zijn hier favoriet. Even openknopen, hemdje omlaag en drinken maar! Overdag draag ik gewoon normale beha’s, maar ‘s nachts kan ik mijn voedingsbeha’s nog niet missen. Zo’n beugel ligt nou eenmaal niet zo lekker en een nat bed is ook geen feest. Haha.

[antwoorden]


Door Nicky op 22 november 2016 14:33

Handig, deze tips ga ik zeker meenemen als ik straks bevallen ben 🙂
Nicky onlangs geplaatst…Vlog: 30 weken zwanger | Meubels babykamer af!My Profile

[antwoorden]


Door José op 22 november 2016 15:13

Borstvoedingskleding, het idee alleen al. Nee, ik ben ook reuze tevreden met voedingshemdjes onder m’n truien en bloesjes als het weer dat toelaat!
José onlangs geplaatst…these boots are made for walking | outfit inspirationMy Profile

[antwoorden]


Door MetMirjam op 22 november 2016 16:27

Ik ging voor het diepere decolleté 😉 – werkte ideaal!
MetMirjam onlangs geplaatst…Review | Tafeltent ActionMy Profile

[antwoorden]


Door Bertine op 22 november 2016 17:13

goede tips, die kan ik volgend jaar wel gebruiken! ik ga dan denk ik voor een blouse, heb ik er genoeg van liggen!
Bertine onlangs geplaatst…Outfit met nieuwe enkellaarzen van Laarzenwinkel.comMy Profile

[antwoorden]


Door Amy op 22 november 2016 21:01

Leuk artikel! Waar is dat onwijs leuk overslag jurkje van in de collage? Love it!

[antwoorden]


Door Lifeaholic.nl op 22 november 2016 21:09

Hier nog geen ervaring mee maar wat een handige tips 😉
Lifeaholic.nl onlangs geplaatst…Even voorstellen: gastbloggers!My Profile

[antwoorden]


Door Lonneke op 25 november 2016 15:56

De meeste voedingstops zijn niet wijd genoeg als je het flapje omhoog doet. Er kan in de onstane opening maar een klein stukje borst door waardoor je constant zit te klooien met opzijschuiven. Gewoon een shirt met wijde, laag uitgesneden hals volstaat net zo goed of zelfs beter (minder stof weg te schuiven).
Een borstvoedingshoodie of een -trui kan ik wel aanbevelen voor de winterdagen en de nachten. Daar zit in de volle breedte een sleuf in, erg handig, discreet en warm!

[antwoorden]


CommentLuv badge