Tips: Kleding bij het geven van borstvoeding

kleding bij borstvoedingKleding bij borstvoeding
Je zult er misschien totaal niet bij stil staan in je zwangerschap of zodra je begonnen bent met het geven van borstvoeding, maar waarschijnlijk zul je je kleding afstemmen op het voeden van je kindje. Zeker een newborn leg je minimaal om de 3-4 uur aan en daarvoor moet je kindje bij je borst en tepel kunnen. Dan is een hoge coltrui dragen niet heel handig, tenzij je er geen problemen mee hebt om je trui van onder helemaal omhoog te doen om zo te voeden. Zelf vind ik dat niet prettig en ook erg koud, maar ik heb nog niet geïnvesteerd in borstvoedingskleding. Ik stem gewoon mijn kleding erop af. En ook als ik van huis ben doe ik dit, want als ik ergens moet kolven, dan vind ik het ook prettig als ik me niet half hoef uit te kleden. Ik deel vandaag mijn kledingtips bij borstvoeding die het voeden wat makkelijker maken.

Tips: Kleding bij het geven van borstvoeding
Het lijkt wel of de trends tegenwoordig allemaal hooggesloten kleding betekent. De coltrui, hoge kragen, ‘choker’ achtige sluitingen etc. Ik vind het soms dan ook best een uitdaging om geschikte kleding te vinden waar ik gewoon in kan voeden. Ik vind borstvoedingkleding vaak niet mooi en ook niet echt nodig bij de tips die ik je nu ga geven.

 • Een V-hals is vaak al helemaal  geschikt. Deze is namelijk dieper uitgesneden en wat ik zelf gewoon doe, is deze aan de kant van de borst waarmee ik voed even blootleggen. Bij borstvoeding in het openbaar kan een sjaal of een simpele hydrofieldoek over je schouder al voldoende bedekking geven om je ontblote tepel te verbergen maar dat je kindje wel lekker bij je kan drinken.
 • De blouse is ideaal, deze knoop je gewoon open en als je eronder een stretch topje draagt dan kan je die omlaag schuiven.
 • De trui of het vest met rits: Idem als hierboven, heel borstvoeding vriendelijk!

Vesten en jasjes zijn altijd goed want deze kun je gewoon helemaal open houden. Ideaal om makkelijk je kindje te voeden. Als je moedermelk gaat kolven, dan is het ook handig om te letten op wat voor kleding je draagt.Je ontdekt vanzelf welke kleding bij borstvoeding voor jou heel aangenaam maakt!

 • Met laagjes werken is ook een goede tip. Stel je draagt wel eens een coltrui, zorg ervoor dat je eronder dan een fijne warme top draagt. Als je dan gaat voeden kun je de coltrui omhoog schuiven en het topje rondom je borst omlaag. Zo creëer je een kleine opening rondom je borst waar je kindje kan drinken, maar zit jij niet in je koude hempie 😉
 • Diepe decolleté: misschien wat uit je comfort zone en je hoeft het niet heel sexy te maken, maar tops die een diepere decolleté geven, zijn heel borstvoedingvriendelijk. Waar de ene vrouw ‘m draagt om haar borsten te accentueren, kan jij ‘m dragen om je borsten toegankelijk te maken voor je kindje. Een goede oplossing is om er een top onder te dragen die je decolleté bedenkt, maar je top zo wel heel makkelijk maakt om in te voeden.
 • Een goede voedingsbh is handig, zeker wanneer je nog meer dan 4 voedingen per dag geeft, zo’n bh heeft een speciaal clicksysteem waarmee je de cup makkelijk kunt openen om in te voeden. En zo’n bh hoeft niet heel saai te zijn. Er zijn al verschillende winkels die wat hippere exemplaren verkopen.

Lees ook: 5 tips bij het laten slagen van borstvoeding

Dat waren zo mijn tips voor kleding die borstvoeding geven wat makkelijker maken. Ik ben heel benieuwd of andere mama’s deze tips herkennen of nog leuke aanvullingen weten, laat het me zeker weten bij de comments!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

24 gedachten over “Tips: Kleding bij het geven van borstvoeding”

 1. Ik heb 1 borstvoedingsshirt en voor de rest werk ik met laagjes. Bevalt me prima! Ik heb wel 2 voedingsbeha’s, vind ik wel heel prettig. Maar ook dat is persoonlijk…
  Gera onlangs geplaatst…De ABC-tagMy Profile

 2. Ik zou ongeveer dezelfde tips kunnen geven! Vooral overhemden zijn hier favoriet. Even openknopen, hemdje omlaag en drinken maar! Overdag draag ik gewoon normale beha’s, maar ‘s nachts kan ik mijn voedingsbeha’s nog niet missen. Zo’n beugel ligt nou eenmaal niet zo lekker en een nat bed is ook geen feest. Haha.

 3. De meeste voedingstops zijn niet wijd genoeg als je het flapje omhoog doet. Er kan in de onstane opening maar een klein stukje borst door waardoor je constant zit te klooien met opzijschuiven. Gewoon een shirt met wijde, laag uitgesneden hals volstaat net zo goed of zelfs beter (minder stof weg te schuiven).
  Een borstvoedingshoodie of een -trui kan ik wel aanbevelen voor de winterdagen en de nachten. Daar zit in de volle breedte een sleuf in, erg handig, discreet en warm!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.