10x Zo herken je aan mijn huishouden dat ik moeder ben

huishouden

Ga ik dit boekje opendoen Kelly? Ja, ik ga het gewoon doen. Ik ga het gewoon allemaal opbiechten haha! Ik schaam me soms zo als vriendinnen zonder kinderen langskomen. Wat zullen ze wel niet denken? Dat huishouden van Jan Steen van mij. Ja ik maak schoon, ja ik ruim op. Maar iemand als je langskomt lijkt dat totaal niet het geval. Dan lijkt het of mijn vorige opruimsessie alweer een paar maanden geleden was. Dan lijkt het of er zojuist een kinderclub is langs geweest. Of het lijkt alsof ik de hele dag op de bank gelegen heb. Echter is niets minder waar. Vandaag ga ik je 10 dingen vertellen waaraan je aan mijn huishouden kunt merken dat ik moeder ben…

10x Zo herken je aan mijn huishouden dat ik moeder ben

 • Ik ben AL-TIJD iets kwijt. Dan heb ik visite en dan zeg ik vrolijk: ‘Ik pak er even een leuke foto bij‘. Dan maak ik die rommel lade open (al een beetje stiekem, stel je voor dat ze zien hoe erg die aan het ontploffen is van puinzooi) en dan kan ik natuurlijk die foto of dat voorwerp niet vinden.
 • Op de trap ligt ook altijd iets wat nog naar boven moet…
 • Er is altijd iets op, zo heb ik bijna nooit koekjes of iets lekkers voor bij de koffie voor het bezoek. Niet omdat ik zo #healthy ben altijd hoor, maar dan vergeet ik het bij te kopen of had ik het zelf al opgegeten of manlief.
 • Ook is er altijd wat kapot, of meerdere dingen, of gaat er net iets kapot. Een lamp die al een paar weken vervangen moet worden, een schilderijtje wat al een aantal weken ergens op een kast staat, in plaats van aan de muur hangt. Er moet altijd wel nog iets gemaakt worden. Ik kom er niet aan toe (of ben het vergeten)
 • De vloer plakt of heeft vlekken of ligt vol met broodkorsten of kruimels of legoblokjes. En ja, ik stofzuig bijna dagelijks.
 • Je wil ook niet de koelkast bekijken met de houdbaarheidsdata van producten. Ik durf er mijn hand voor in het vuur te steken dat er wat dingen over de datum in liggen. 
 • Ook de mooie stoffen bank is niet vlekvrij. Een keertje overheen gespuugd door een baby, diksap die is omgegaan, koekkruimels in het hoekje en ja, je zit op een aan de bank geplakt rozijntje. Kon die hele bank maar zo de wasmachine in 😉
 • Het ‘bakje op het dressoir’ waar van alles en nog wat in zit. Een schroefje van een apparaat, een puzzelstukje van een puzzel, een playmobil poppetje, allemaal misbaar maar je denkt van niet wanneer je het ergens ziet rondslingeren.
 • Je ruikt poep? Waarschijnlijk van Patrick, en ja die kattenbak verschonen we vrijwel dagelijks, hij poept heel veel. Of is het toch een poepluier waarvan de geur nog een beetje overal hangt? Hmm, vreemd, want we hebben hem net in de kliko gegooid.
 • Het is wel altijd schoon, niet opgeruimd, maar wel hygiënisch schoon, hoe rommelig het er ook uit mag zien. En het belangrijkste, er wordt geleefd. Het is gezellig in ons huis en ik besteed liever wat meer tijd aan het spelen met mijn kinderen dan dat mijn woonkamer op Pinterest terug te vinden is (respect overigens voor moeders die het wel voor elkaar krijgen!) Ik heb maar gewoon geaccepteerd dat ik niet de hele dag kan en wil ruimen. Als ik 70 ben en terug kijk op mijn leven, zullen het niet de opruimsessies zijn die me zo goed zijn bijgebleven maar hopelijk wel de tijd met mijn kinderen.

Dus, de word is out. Ben jij wel zo netjes en geordend? Heb je nog gouden tips? 😛 Of herken je je vooral in de punten die ik hierboven genoemd heb. Ik ben benieuwd hoe je in jouw huishouden kunt merken dat je een of meerdere kindjes hebt! Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

47 gedachten over “10x Zo herken je aan mijn huishouden dat ik moeder ben”

 1. Nope niet netjes en geordend. Ik heb een schoonmaakster en dat bevalt prima. Terwijl zij afgelopen week het huis schoon maakte en mijn was weer helemaal opvouwde was ik met de 3 kids aan het winkel in Obehausen. The struggle is real 😉 Ik kon ze moeilijk vanwege de studiedag thuis laten en toekijken wat ze deed, niet?
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday Disney Princess Creatieve kapsalonMy Profile

 2. Nancy de Groot

  Herkenbaar! Ook hier ligt altijd iets op de trap dat naar boven moet, onze stoffen bank.. mocht je de grote wasmachine vinden, let me know! Het bakje op het dressoir; ik heb er een tweede naast gezet haha! ?

 3. lang leve de automatische robot stofzuiger. Ons huis blijf met 2 mini’s altijd zuiver dankzij de robot, al moet hij in het weekend wel zwaar overuren maken!
  sabrina onlangs geplaatst…Terrible 2My Profile

 4. Helemaal mee eens!!! Een vloer met broodkorsten en een bank met vlekken hoort bij een huis waarin wordt geleefd. Hier hetzelfde, het is hier altijd een bende. Ik heb daarentegen wel een volle voorraadkast en volle koelkast, meestal met dingen die niet over datum zijn want daar ben ik heel scherp op (en anders krijg ik op m’n kop van manlief).
  Carlijn onlangs geplaatst…W7 Hint of Bali vs. Benefit BenetintMy Profile

 5. Ha ha zo herkenbaar, hier 15 jarige kinderen. De gouden tip: Nu genieten! als ze 15 zijn gaat het een stuk beter 😉

 6. Uh ja, wat zal ik zeggen….punt 1 t/m 10 herkenbaar…. alhoewel ik echt probeer om een zo opgeruimd mogelijk huis te hebben. Wat een beetje scheelt: dochter gaat inmiddels naar school dus tot 15:30 uur is het opgeruimd. Zoonlief is net 12 weken dus nog even en dan is het weer net zo’n zooi de hele dag ;-).

 7. Ik ben heel netjes en geordend, alleen is dat niet te doen met een kleintje haha. Alles moet worden weg gelegd, anders kan ze erbij. Dan stapel je weer alles op.. Glazen tafel dagelijks onder de kleine vingertjes, zo kan ik nog wel even doorgaan. Heeeel herkenbaar dus!
  Juliette onlangs geplaatst…14x de leukste SinterklaascadeautjesMy Profile

 8. Ik ben (nog) geen moeder, maar ook hier komen bijna alle punten heel bekend voor hoor ;p
  misschien omdat ik een honden-mama ben? overal speelgoed en kruimels.. en dan net opgeruimd hebben en dan wil meneer weer het onderste speeltje hebben..

  en dat Patrick zo veel poept en zoveel stinkt kan aan zijn voeding liggen 😉
  ik werk in een dierenspeciaalzaak dus ik wil best meedenken naar een oplossing, hoor dit probleem heel vaak!

  Liefs!

 9. Hahaha dat rommelbakje op ‘t dressoir,… check!

  Nooit koekjes als er visite komt…. check!(helemaal nu ik zwanger ben)

  Kruimels op de vloer na dagelijks stofzuigen… check! (Helaas met bekkeninstabiliteit nu niet meer stofzuigen zelf, dus manlief nu maar niet dagelijks)

  Maar meest herkenbare… ALTIJD iets op de trap wat mee naar boven moet!? check.check!

 10. Haha het bakje op het dressoir, is bij ons dan het bakje op het aanrecht. En inderdaad dingen die naar boven moeten liggen op de trap. Wat betreft de bank ik heb er een kleed van de Ikea in dezelfde kleur als de bank op gedaan, als er dan iets op gemorst word kan dat kleed de was in! En voor kruimels kun je hem lekker makkelijk buiten uitkloppen.
  Kelly onlangs geplaatst…Heupluxatie en heupdysplasieMy Profile

 11. Wat een leuk artikel. Ik deed vroeger altijd al heel moeilijk over de rommel die mijn vriend maakte, kun je nagaan, ik heb (nog) geen kinderen. Maar ik heb het inmiddels wel leren accepteren, en ik kan je vertellen. Het scheelt een hoop stress!

  Groot gelijk, als je 70 bent kijk je niet terug op die momenten dat je huis zo mooi aan kant was. 🙂

 12. Oh wat moest ik daar aan wennen. Ik ben nogal een controle freak en heb m’n huis graag schoon. Toen kwam ons eerste wondertje en in het begin had ik geen tijd om m’n huishouden te doen zoals ik voorheen deed. Ze is nu wat ouder, slaapt en vermaakt zich beter en nu doe ik elke dag iets in het huishouden. Je moet je weg er in vinden en dat heeft tijd nodig.

 13. Yup, dit is ook mijn tip. Ontspullen, minimaliseren, declutteren…. Noem het zoals je noemen wilt, maar wat bij mij (ons) heel erg geholpen heeft is zéér kritisch kijken naar alle spullen die we in huis hadden en van ieder item beoordelen of we het echt ‘nodig’ hadden of niet. Schoonmaken is nu zo gebeurd (nou ja, nu hoogzwanger van nummer 2 wat minder snel) en opruimen idem.
  Oh en ik heb veel speelgoed per soort in bakken zitten. Zoonlief mag een bak uitkiezen, maar als die een andere wil moet eerst de vorige weer opgeruimd zijn. Eten en drinken doen we alleen aan tafel. Voor sommige moeders klinkt dat als heel streng, niet flexibel en ongezellig, maar het zorgt er bij ons voor dat we grip op de chaos houden en uiteindelijk meer tijd op een leuke manier met ons kind door kunnen brengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.