KC Photodiary: Sinterklaas vieren en kerst voorbereidingen!

Om de week deel ik met jullie in foto’s een soort behind the scenes uit mijn dagelijkse leven. Vandaag heb ik dus weer gezellig een Photodiary voor jullie, een rubriek die ik altijd erg leuk vind om te maken (als de foto’s een beetje normaal willen uploaden haha). Het is december en wat ben ik daar blij mee, het is echt mijn favoriete maand van het jaar. Ik kan zo van deze maand genieten. Alles in kerstsfeer, de aanloop naar de feestdagen toe en natuurlijk de feestdagen zelf. Maar sinterklaas was ook in het land dus dat hebben we de afgelopen week gevierd. Kijk je mee naar de nieuwe foto’s?

Mijn hulppietje Lana vindt het erg leuk om mij te helpen in de keuken. En dat vind ik zo gezellig. Zodra ik de keuken binnenkom om iets klaar te maken pakt ze het opstapje erbij en ‘gaat ze aan de slag’. Afwassen, paprika voorproeven, kommetjes omspoelen, ze bedenkt wel wat om mij te helpen. Te lief.

Ik had weer een fotoshoot met de fotografe (dezelfde als van de newbornshoot) en tussendoor maakte ik even deze gekke selfie, moet kunnen :P.

Ik ben dol op pasta’s en ik maakte daarom weer eens lekker een lasagne, mijn favoriete pasta.

Zoals jullie ook in mijn KC Back in Shape #4 aflevering konden zien, ging ik naar de Newbornfitmama App lancering. Een feestje georganiseerd door vriendin en personal trainer Kimberly, wat was het gezellig en wat ben ik trots op haar!

Met deze koudere dagen vermaken we ons binnen ook prima. Heerlijk knutselen, tekenen, kleien en zo bedenken we wel wat. Lana is dol op stickers en toevallig had de Sint die in haar schoentje gedaan 😉

Een van mijn favoriete workshops bij de sportschool is en blijft bodypump. Ik doe dit al jaren (met tussenposes tijdens zwangerschappen) maar dit is en blijft de workout waar ik goede resultaten mee boek, heel blij van wordt en mezelf in kan blijven uitdagen.

Op een schooldag van Lana besloot ik gezellig met mijn moeder en Aimy naar de Efteling te gaan voor een paar uurtjes. Even quality time voor Aimy en daar genoten we onwijs van. Yannick had even een middagje met Feline 🙂

Niets gekocht, maar het scheelde niet veel haha. Een snoepwinkel vol Tony chocolade, daar moet je mij niet loslaten haha.

Bij Winterwonderland in de Efteling is een hele toffe dansvloer waar Aimy even helemaal los ging, heerlijk om haar zo te zien genieten.

We maakten het feestje compleet bij de pannenkoeken bakker met een pannenkoekje en cappuccino met slagroom, heerlijk!

Bij Lidl haalde ik een pakket om een Curry Madras te maken met bloemkool, paprika, rijst. Wat was dit lekker en makkelijk te maken.

Mijn vriendin Thirza at gezellig mee en daarna hebben we lekker gekletst op de bank. Ik liet alvast mijn nieuwe video zien aan de meisjes ter goedkeuring 😉 Het is de video waar mijn mama (dus oma) gezellig in zit!

Vrijdag spendeerden Yannick en ik de hele middag op de woonboulevard, op zoek naar onze droomkeuken. Zoiets beslis je natuurlijk niet in een midddagje, dus we gaan binnenkort terug. Maar we hebben enorm veel gehad aan de tips die jullie ons deelden via Instagram, dankjewel daarvoor!
Dit was mijn lunch, een lekkere pistolet met Carpaccio.

In mijn zwangerschap kreeg ik van Annic deze geweldige mand, en deze mocht ik terug sturen om de naam van de baby op te laten zetten na de geboorte. Dit heb ik inmiddels gedaan en kijk hoe mooi deze eruit ziet!  (de winkel is Moeder&Co)

Tijd voor de boodschappen! Ik maakte een weekmenu en boodschappenlijstje voor de hele week en wilde zaterdag in ieder geval deze te lekkere Thaise rode kippensoep gaan maken uit het kookboek ‘5 ingrediënten’ van Jamie Oliver.

Helaas was Lana ziek geworden, een dubbele middenoorontsteking, daar zijn we flink van geschrokken. Ze ging heel snel achteruit en daarom krijgt ze nu een antibiotica kuur ervoor. Ze knapt snel op maar we doen rustig aan het haar en daarom moest ze helaas de Sinterklaasviering op Yannick zijn werk missen. Lana en ik hebben die middag doorgebracht met knutselen, filmpjes kijken en schoonmaken (ik), en Yannick ging met Aimy naar de Sinterklaasviering.

Yannick deelde daar meer over op zijn Instagram Stories. (die echt te leuk en grappig zijn om te volgen!

Ik kookte de Thaise Rode kippensoep en wat een succes recept is dit zeg. We hebben er allemaal zo van genoten. Echt een aanrader!

Van Lidl kregen we dit mega Delicieux pakket met allemaal lekkere hapjes, zoetigheden, hartige hapjes uit hun feestdagen assortiment. We zijn dol op de Lidl en de Delicieux lijn springt er altijd weer bovenaan. Wij besloten die avond een gezellige kerstdagen proeverij te houden ;). Het is december dus laten we ons goed voorbereiden haha. #LidlAmbassador

We maakten er gelijk een datenight at home van met spelletjes. We speelden ‘Mens erger je niet’ en daarna Carcasonne. Dol op dat laatste spel, en op mijn man, we hebben dan altijd zoveel lol, heerlijk. Daarbij proefden we de popcorn met aardbeien smaak, de met chocolade omhulde macademianoten (met bosbes smaak en karamel zeezout), de chocolade repen, handcooked chips en de kerstzoutjes. Eigenlijk kan ik alleen maar zeggen: We vonden alles lekker haha!

Hier zie je de chocolade repen. We proefden er een met karamel/zeezout en melkchocolade met koekjes en kokosvlokken. Veel te lekker dit!

Oh en die limoncello ging er ook wel in, afgeblust met een glaasje wijn ;). Kortom, deze proeverij is goedgekeurd haha. Laat de feestdagen maar komen.

Zondag was mijn moeder jarig en mocht Feline dit mooie pak aan. In maat 62, oh had ik al gezegd dat het zo snel gaat? 😉

En we hebben de kerstboom al opgezet, daar hadden we zoveel zin in. Wat staat hij er weer heerlijk bij. En nu nog hopen dat Patrick ‘m heel houdt haha.

We vierden dit bij mijn ouders, ook met mijn broer en zijn kindjes erbij. 5 kleinkinderen in huis, waarvan 4 meisjes haha. Ze hebben zo leuk samen gespeeld, geweldig om te zien. Vervolgens werden de frietjes bezorgd en hebben we heerlijk gegeten. Enorm genoten met z’n allen.

Zo leuk, ik krijg zulke leuke reacties op mijn DIY Adventskalender video! Deze foto stuurde een meisje door die ‘m ook heeft gemaakt, hoe gaaf ziet dit eruit!

Het anticonceptie vraagstuk is in actie gezet, ik mocht mijn Implanon voor het weekend al ophalen bij de apotheek om alvast te wennen aan dit staafje haha 😉 en afgelopen maandag heeft de huisarts ‘m geplaatst. Ik zal er uitgebreid mijn ervaringen nog mee gaan delen (ik ben licht sceptisch, ik heb een tijd geleden nog geroepen echt geen hormonen meer te willen gebruiken) maar na kindje nummer drie zijn wij compleet en dat is een geweldig gevoel. Dus anticonceptie it is en ik hoop dat deze voor mij goed gaat bevallen (zodat ik niet meer hoef te bevallen :P).

Na het huisarts bezoekje begon voor mij een lange werkdag en toen de meisjes heerlijk in hun bedje lagen bezocht ik de sportschool voor een fijne bodypump workout.

 Ik was lekker bezig met mijn uitgebreide review artikel dat ik maak waarin ik onze ervaringen met onze Maxi-Cosi autostoeltjes deel. De klantenservice van Maxi-Cosi heeft ons zo goed geholpen bij de keuze voor de juiste autostoelen op onze achterbank. Het was namelijk nogal een uitdaging om drie autostoelen passend te maken achterin in mijn auto. Ik ben zo blij met deze passende oplossing! Ik denk dat meer mama’s hier wat aan hebben. Over een tijdje deel ik mijn uitgbereide review, maar ook een winactie! Stay tuned dus!

Dinsdag 5 december kwam Sinterklaas op school met een leuke sinterklaasviering en ouders mochten komen kijken bij de intocht daarvan. Dus wij stonden om half 9 al gezellig met ons vijven klaar om de Sint te verwelkomen, super leuk om mee te maken, alle kinderen zo vrolijk aan het zingen. Aimy vond het ook erg leuk en indrukwekkend.

En in de avond was het echt zo ver, pakjesavond! We hadden mijn ouders gezellig uitgenodigd om dit bij ons te vieren. Ineens werd er op de deur gebonkt (hihi net als in dit artikel) en stond er een grote zak met cadeautjes voor de deur. De verbaasde blik van de meisjes was onbetaalbaar, zo leuk!

Yannick had weer heerlijk voor ons gekookt. Wederom uit het kookboek van Jamie Oliver. We zijn daar helemaal fan van. Dit is kip uit de oven met Tika massala kruiden, aardappeltjes, koriander en bloemkoolroosjes. Heerlijk van gesmuld met ons allen.

Nu (woensdagochtend) leg ik de laatste hand aan deze KC Photodiary, vanmiddag/avond ga ik naar Amsterdam voor twee afspraken (en een event) wat laat zal worden. Maar ik had in alle vroegte al gezellig een Online Sessie van mijn personal trainer Kimberly. Naast heel gezellig, was dit ook erg fijn. Met deze feestelijke dagen vind ik het ook lastiger om mijn gezonde voedingspatroon goed aan te houden. Hele fijne tips voor gehad 🙂

Dit was de KC Photodiary voor deze week, zijn jullie ook al heerlijk bezig met de voorbereidingen voor deze feestmaand? Heb jij de kerstboom al staan? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

19 reacties

 • Natasja
  7 december 2017

  Leuke diary weer! Ik weet alleen tegen het einde niet meer wat ik over het begin wilde typen haha!
  Ik ga toch een poging wagen?
  Vervelend dat Lana zo ziek was! Hopelijk is ze weer opgeknapt!
  Waar haal jij je recept inspiratie vandaan?
  Respect voor jou dat je al zo snel weer goed met sporten bezig gaat! Isabelle is nu 10 weken en ik wil wel sporten maar krijg mezelf er nog niet toe gezet… Heel irritant!

 • Aneta
  7 december 2017

  Gezellige boel! December is ook echt mij favoriete maand. Ik heb wel het idee dat je deze maand met kinderen veel bewuster mee maakt. Zoals Sinterklaas vieren bijvoorbeeld.

 • femketje
  7 december 2017

  hoe cute is die hartjes pannenkoek 😀

 • Denise
  7 december 2017

  Oooeeehh ik ben erg benieuwd naar de implanon. Ik heb over 2 weken een afspraak om deze te laten plaatsen ?

 • Chantal van baarlen
  7 december 2017

  Pump is ook mijn favoriete les sterker nog ik sta het over een uur te doen haha
  Gister hebben we de boom gezet
  Sint eruit boom erin
  Zoveel zin in deze maand.

  Fijne dag
  Gr

 • Sylvia -alovelyadventure
  7 december 2017

  Ah heerlijke weken weer. Hopelijk gaat het alweer wat beter met Lana. Zo leuk dat ze je ook lekker in de keuken wilt helpen. Ik heb ook zo’n kleine helper in huis. Zo gaaf dat nbfm nu een eigen app heeft. Wil binnenkort (na de verhuizing) even kijken of dit ook iets voor mij is. Dit jaar helaas geen kerst voor ons ivm de verhuizing van lanzarote naar portugal..Wel heel jammer want i ❤ kerst!! Heerlijke week gewenst.

 • Chantal van baarlen
  7 december 2017

  Goedemorgen
  Pump is ook mijn favoriete les!!
  Boom is gister opgezet
  Sint eruit boom erin haha

  Fijne dag gr

 • Sandra
  7 december 2017

  Woow al die Tony repen haha.

 • Veronique
  7 december 2017

  Wat een leuke photo diary. Hopelijk is Lana alweer opgeknapt, beterschap voor haar.. Ben ook heel benieuwd naar de implanon, zelf ook aan het oriënteren naar anticonceptie namelijk. Wat ondernemen jullie toch altijd veel ondanks dat jullie 3 kids hebben, mooi om te zien.

 • rachel
  7 december 2017

  een heerlijke gezellige diary mop 😀 en lana is altijd wel bij mama of papa in de keuken te vinden he 😀 zo leuk om te zien !!! fijne dag lieverd <3

 • Tessa
  7 december 2017

  Wat knap dat jij meteen savonds kon sporten na het zetten van jouw implanon. Ik heb echt een week of 2 mega veel pijn gehad aan mijn arm! Enorm blauw en aan de binnenkant helemaal beurs.

  Ben benieuwd hoe die jij bevalt. Ik heb hem nu zo’n 8 maanden en was in t begin ook sceptisch. Ben er erg ziek van geweest de eerste maand en heel veel last van puistjes gehad. Dit schijnt wel meer voor te komen.
  Nu alles eenmaal gewend is ben ik wel redelijk positief, ik heb het liefst niks want dan voel ik mij het beste. Maar dit is de beste keus van de slechtse keus haha!

  Wel heb ik altijd last van “ongesteldheidsbuikpijn” als ik denk ik ongesteld moet worden officieel zegmaar, alleen word ik het dan niet. Misschien herkenbaar voor andere?

  Nou ben benieuwd hoe jij het ervaart!

  Groetjes

 • Mieke
  7 december 2017

  Wat een gezellige diary weer. Sinterklaas vieren met kindjes lijkt me echt heerlijk.
  Is het een optie dat Yannick een kleine ingreep laat doen zodat jij niet terug aan de hormonen hoeft? 🙂

 • Shanty
  7 december 2017

  Wat een super leuke fotodiary weer ? Erg sneu van Lana maar gelukkig knapt ze goed op!! December is ook zn leuke sfeervolle maand ? Geniet er nog lekker van met jullie mooie gezin!! ?

 • Inge
  7 december 2017

  Hier geen horrormonen meer !! Valt ook op te lossen hoor ha ha

 • Elouise
  7 december 2017

  Wat een gezellige diary weer! Wij gaan ook maar eens kijken naar het boek van Jamie Oliver, ziet er smakelijk uit 😀

 • PatriciaKleijn
  7 december 2017

  omg al die tonys kwijl kwijl hahah mooie boom hoor, de katten hier kunnen er ook vanaf blijven 😉 af en toe even flink toespreken wennen ze er vanzelf aan. zijn net kinderen hahah

 • Lotte
  8 december 2017

  Hai Hi!

  Reageer normaal nooit. Maar bij t film avondje met Yannick zie je een baby’tje vrij duidelijk in beeld! Weet niet of je het gezien had…

 • Nienke
  8 december 2017

  Wat een gezellige photo diary. Hopelijk gaat het al wat beter met Lana. December en sporten gaan voor mij niet samen hoor. Dat word weer vanaf januari hard trainen om de december kilo’s eraf te krijgen, hahaha.

 • Sabine
  8 december 2017

  Wat wordt Lana groot zeg als je haar zo in de keuken ziet staan! (Ook al staat ze vast op een krukje, ze is hard gegroeid volgens mij)

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.