Als klein meisje vond ik het vieren van Sinterklaas al een geweldige periode. Ik keek er lang naar uit tot de Sint eindelijk in ons land zou komen en toen het eenmaal zover was vond ik het geweldig (en spannend!) om mijn schoen te zetten en de dag erna te ontdekken wat er in zou zitten. Ook pakjesavond was iets magisch, ineens werd er op de deur gebonkt. Ik had niet door dat op dat moment papa altijd net toevallig even weg was 😉 geweldig hoe mijn broer en ik vol enthousiasme de cadeautjes dan gingen uitpakken. Nu ik mama ben vind ik het heel leuk dit ook voor mijn kinderen te vieren. Nu Lana op de basisschool zit beleven we dit nog intenser en ik deel vandaag hoe wij dit vieren en heb ik een leuke cadeautip voor jullie.

Sinterklaas vieren

Hoe wij Sinterklaas vieren
Lana is nu 4 jaar oud en elk jaar deden we wel iets aan Sinterklaas, maar dit is per jaar opgebouwd. In haar eerste jaar was het vooral voor ons leuk om te doen en hadden we voor de grap een babyschoentje gezet. De jaren erna werd dit steeds wat meer, zoals vaker de schoen zitten, naar de Sinterklaasoptocht en natuurlijk pakjesavond. Vorig jaar beleefde Lana het al veel intenser, maar Aimy was toen nog geen jaar dus die maakte het net nog zo mee. Nu Lana op school er helemaal in wordt meegenomen is ze vol van het thema Sinterklaas en vraagt ze er regelmatig naar. Ze heeft de intocht van Sinterklaas op tv gezien, we gaan nog een sinterklaasviering opzoeken (op Yannick zijn werk), ze mag om de paar dagen met haar zusjes de schoen zetten en we kijken uit naar pakjesavond. Het schoen zetten is een leuk ritueel, ze zetten dan de schoentjes bij de dressoir kast (we hebben geen open haard), we doen er een wortel in voor het paard, zetten een bakje water neer en zingen wat Sinterklaasliedjes. De ochtend erop kijken ze vol verwachting wat er in hun schoen zit. Als schoencadeautjes krijgt ze dan wat kleinigheidjes, een beetje snoepgoed of bijvoorbeeld een mandarijntje. We wisselen dit af.

Pakjesavond vieren we dit jaar bij ons, we nodigen mijn ouders uit om te komen gourmetten (lekker cliché) en dan wordt er vanzelf op de deur gebonkt 😉 Diezelfde vader (nu opa) is dan ineens even niet aanwezig hihi, jeugdsentiment komt terug! Vervolgens mogen de meisjes dan de cadeautjes een voor een uitpakken.

Cadeautip: De BABY born Sister Styling Head
Ik vind het steeds moeilijker worden om cadeautjes te bedenken. Omdat we alleen maar meisjes hebben, kunnen we heel handig het speelgoed doorschuiven wanneer ze dezelfde speelgoedjes leuk vinden. Omdat allebei mijn meiden dol zijn op poppen en alles wat met haar en make-up te maken heeft, heb ik een hele leuke cadeautip om te delen. Iets waar Lana heel erg blij van wordt maar wat ook voor Aimy heel erg leuk is en met de tijd interessanter wordt.

Dit is de BABY born Sister Styling Head head waarop je eindeloos los kunt gaan met make-up, haarspeldjes, elastiekjes, een haarborstel en alles waar mijn meisjes blij van worden. Je krijgt er 13 soorten accessoires bij dus je kunt er alle kanten mee op voor zowel het haar als de make-up. De styling head heeft robuust maar zijdezacht haar en is van hoge kwaliteit waardoor je er eindeloos veel kapsels mee kunt maken. Je hebt geen batterijen nodig, wat ik ook wel een pluspunt vind bij speelgoed.

Hier zie je wat voorbeelden van de mogelijkheden van kapsels die je kunt maken op de styling head. Ik wou dat ik deze vroeger al had om zelf mee te spelen 😉

Hier zie je Lana al heerlijk aan het make-uppen. Ze zit vol in de prinsessenfase dus het wordt een ijsprinsessen look 😉 Leuk om te zien hoe ze hier haar eigen draai aan geeft. Dit speelgoed stimuleert de fantasie en ondersteunt de motoriek. Je kindje wordt steeds weer uitgedaagd om een nieuwe look te creëren.

Hier doet Lana een haarspeldje in het haar, een kleine kapster in spé 😉

Ik vind dit echt een hele leuke Sinterklaas cadeautip voor alle kindjes die dol zijn op tutten, make-up, kapsels maken, speldjes en uiterlijke verzorging. Het staat garant voor eindeloos veel speelplezier en kan vanaf circa 3 jaar tot heel veel jaren later gebruikt worden. Een ideaal cadeautje dus voor pakjesavond! De BABY born Sister Styling Head is via deze link te bestellen.

Wij zijn al volop bezig met de voorbereidingen voor pakjesavond en verstoppen alle ingepakte cadeautjes op de zolder zodat de meisjes ze niet al vinden 😉 Ik vind het zo leuk om hiermee bezig te zijn en kan al niet wachten om die verwachtingsvolle blije gezichtjes te zien op pakjesavond. Ik ben heel benieuwd hoe jullie Sinterklaas vieren! Laat het me weten via een reactie bij de comments.

KellycaresseAd in samenwerking met BABY born.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

10 gedachten over “Hoe wij Sinterklaas vieren + Cadeautip!”

  1. Wij vieren het elk jaar weer anders, omdat wij de eerste 4 jaar aan boord (binnenvaart) waren met onze dochter. Ze ging in november twee jaar geleden naar school dus ging meteen volop mee met het Sinterklaasfeest. Zelf vierde wij het ook natuurlijk vanaf het eerste jaar. Eerste paar jaar met familie samen maar helaas erg weinig kleine neefjes en nichtjes in de familie. Zou erg leuk zijn om eens allemaal bij elkaar te komen vd kids. Wanneer ze het zichzelf gaan beseffen word het een stuk leuker. Nu is ze 6 en wij zetten elke zaterdag haar schoen. Vanavond komt papa thuis dus hij mag morgenavond ook zijn schoen een keer zetten zei ze! We gaan hem nl.verrassen door ook iets in zijn schoen te doen. ????

  2. Ahh zo leuk! Lana is er ook helemaal weg van, veel uitpakplezier gewenst alvast voor je dochter!

  3. Wat leuk dit weer! Wij gourmetten ook steevast op pakjesavond met mijn ouders en staan de cadeautjes voor de deur. Zo’n fijne tijd dit. Twijfel alleen dit jaar of we het komend weekend op zaterdag houden of dinsdag 5 dec zelf. Wat doen jullie?

  4. Wij mochten altijd iedere avond onze schoen zetten. Mijn ouders wisten namelijk ook niet wanneer Sint en Piet kwamen. Soms zat er dan wat in en soms niet :p

  5. Dit is haar 3de keer sinterklaas (aug.2jaar geweest.) En bij ons zijn we ook begonnen met een babyschoentje en elk jaar ergens sinterklaas ontmoeten. Ze is nog het enige kleinkind overal dus we vieren het 2x en dan krijgt zij cadeautjes en wordt er ook op de deur geklopt! Ze mag ook 4x haar Schoen zetten en krijgt kleine cadeautjes zoals haar accesiores/cd k3/ snoepgoed. De het spannende van de schoenzetten snapt ze nu en dat is ook zo leuk om te zien!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.