KC Budget Challenge: Ons budget en de regels voor ons huishouden!

Vorige week deelde ik met jullie als kick-off voor de KC Budget Challenge hoe onze huidige financiële situatie qua uitgavenpatroon eruit ziet. Gisteren gaf ik alle informatie over deze KC Budget challenge en de mogelijkheid om je gratis aan te melden en het E-book te ontvangen, vandaag ga ik dieper in op onze eigen situatie. Wat worden onze leefregels komende maand? Van welk budget gaan we onze boodschappen doen? Op welke gebieden houd ik een no-buy maand en hoe gaan we creatief om met ons budget, ook bijvoorbeeld met sociale activiteiten?

KC Budget Challenge: Ons budget en de regels voor ons huishouden komende maand!

Ik heb de opdrachten uitgevoerd zoals ze in het E-book staan beschreven en zo dus eerst onze financiële situatie geanalyseerd, hierop gereflecteerd (confronterend!) en doelen gesteld om te sparen. Zo ben ik erachter dat ik met deze challenge in een maand al €403,00 kan besparen, dat is op jaarbasis €4.836 euro. Die komt even binnen zeg! Dat wil niet zeggen dat we daarna nog steeds zo zuinig blijven leven, niet meer uit eten gaan, geen pretpark of indoor speeltuin meer bezoeken of geen kleding meer kopen, maar een stukje bewustwording helpt al aanzienlijk mee en zorgt dat je goed wil sparen. Stel je wilt dolgraag gaan trouwen, dan zou je in 2 jaar tijd de bruiloft zoals die van ons al bij elkaar gespaard hebben, als je spaardoel een bruiloft is dan is dat een grote motivatie! Wij hebben geen specifiek spaardoel, maar ik wil vooral gewoon de spaarrekening weer mooi opvullen wat ook wel nodig is na alle verbouwingen in ons nieuwbouwhuis ;).

Een enorm confronterend puntje was de hoeveelheid die ik ongemerkt uitgeef aan kleine hebbedingetjes. Een rondje bij de Action, Hema, en noem maar op zorgt ervoor dat ik allemaal gezellige prullaria koop die ik even leuk vind, maar die me geen langdurig geluk geeft. Als je daar al op gaat besparen kun je voor grotere geluksmomenten sparen zoals mooie uitstapjes of reizen.

Na het analyseren, reflecteren en het stellen van (spaar)doelen, is het tijd om de kostenposten te gaan opstellen voor tijdens de KC Budget challenge maand. Ik gebruik hier onder andere een rekenmodel bij dat ik in het E-Book laat zien. Bij ons gaat dat er komende maand zo uit zien:

We gaan boodschappen doen voor €80,00 per week (dus €320 per maand) en dit is exclusief verzorgingsproducten en luiers. Voor de categorie verzorgingsproducten en luiers heb ik €60,00 deze maand begroot, dus dat wordt goed opletten op aanbiedingen. Ik moet er wel bij zeggen dat we ook nog een voorraad hebben liggen van die producten en ik daarom er wel op vertrouw dat we het hiermee redden. Op het gebied van luxe eten (eten bestellen, uit eten gaan, lunchen buiten de deur, een koffie to go etc) wil ik zo min mogelijk gaan besteden, daarom heb ik deze op €30,00 in deze maand gezet. Ik wil mezelf uitdagen om lunchafspraakjes gewoon gezellig thuis of bij de ander thuis te plannen, dinner dates ook te doen in de vorm van een etentje thuis, en een koffie to go kan ook in de keepcup ;). De kostenposten zal ik aan het begin van de maand, en voor de boodschappen aan het begin van elke week, contant pinnen en zo overzichtelijk bewaren. Door het cash te hebben wordt het ineens heel veel duidelijke wat je hebt en voorkom je impulsieve aankopen per pin.

Wat betreft sociale activiteiten is de uitdaging om gratis leuke dingen te doen. Een gezellige boswandeling, een speeltuin in het dorp bezoeken in plaats van het krijspaleis, een filmavondje thuis, spelletjesavonden met vrienden thuis en datenights met Yannick ook gewoon thuis. Eigenlijk ook heel leuk en budgetproof. Ik ga voor een no-buy op het gebied van kleding en prullaria, dus ik zal de budgetwinkels vooral even niet bezoeken ;). Wat ik in een vorige blog al zei gaan we op bovenstaande punten besparen, maar niet op reiskosten, benzine, verzekeringen, hypotheek etc. De challenge richt zich komende maand voor ons op het doen van boodschappen en het minder kopen van (onnodige) spullen.

Wil je berekenen wat voor jouw een goede begroting is voor deze budget challenge? In het E-Book deel ik daar een handige methode voor. Meld je voor de KC Budget Challenge aan via onderstaande mailformulier. Je ontvangt dan het E-book in je mailbox en de mogelijkheid om je aan te melden aan de KC Budget Challenge besloten Facebook groep waarin we met elkaar ervaringen gaan wisselen en waarin ik af en toe live zal gaan om met jullie te kletsen erover.

Ik ben benieuwd!  Ga jij meedoen en wat wordt jullie beoogde budget? Hoeveel geef jij wekelijks uit aan boodschappen en wat is jullie gezinssamenstelling? Wat is jouw ultieme bespaar tip? Ik ben benieuwd!

Doe mee met de #KCbudgetChallenge
Mag ik je vaker benaderen per e-mail?


Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We gebriuken Mailchimp voor het versturen van e-mails. Als je je aanmeldt, ga je akkoord met dat jouw informatie in MailChimp wordt geregistreerd. Lees hier meer over het privacybeleid van MailChimp.


Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

5 reacties

 • Audrey
  8 januari 2019

  Mooie doelen heb je gesteld! Veel succes, ik ben benieuwd naar je ervaringen 🙂

 • Tineke
  8 januari 2019

  Ik zoek allerlei manieren om nog meer te kunnen sparen door te besparen. Boodschappen doen we al voor 50-60 euro per week. Nog minder voor boodschappen wordt wel erg weinig. Verder geven we ook niet heel veel uit aan uitjes of kleding etc.

 • rachel
  8 januari 2019

  su6 😀 en jeetje 80 euro boodschappen in de week 😐 nou echt respect hoor!! ik was net weer 55 euro kwijt en moet dan nog mijn lunch halen dalijk!! en zo gaat het elke dag dus als ik 80 pw zou uitgeven maar dan ben ik miljonair einde van het jaar hahah. de action hema en kruitvat zou ik wel op kunnen besparen 😉

 • Irene
  8 januari 2019

  Het beste van je hele challenge vind ik het duurzaamheidsaspect.
  Al die prullen zijn gemaakt. Er zijn grondstoffen voor nodig, energiebronnen raken uitgeput en uiteindelijk wordt het weggegooid. Erg zonde en onnodig.

  Super goed om wat bewuster hiermee omte gaan

 • Laura
  9 januari 2019

  Helemaal eens met Irene! Er zijn al spullen genoeg in de wereld 🙂

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.