Hoe ik Lana en Aimy betrek in de opvoeding van hun babyzusje

Lana en Aimy zijn de liefste grote zussen van hun babyzusje en in de zwangerschap merkte ik al hoe zorgzaam en lief ze voor me waren. Ik schreef toen al dit artikel over hoe ik de kinderen voorbereid heb op de komst van de baby. Nu is Feline al 7 maanden bij ons, hoe betrek ik Lana en Aimy bij de opvoeding van Feline en hoe gaan ze met hun zusje om? Dat lees je vandaag.

Lana : Trotste grootste zus
Lana is de grootste zus van Feline, en van Aimy en die rol pakt ze heel trots aan. Ze was al gewend de grote zus van Aimy te zijn en hielp me ook altijd al met Aimy (al was ze toen nog wat jonger) maar nu Feline erbij gekomen is, merk je dat ze die rol nog vertrouwder geworden is. Ze wil me helpen, wil haar vasthouden, knuffelen en aan het lachen maken. Soms krijg ik de kans nog niet of Lana is me al voor en Feline beantwoordt haar met een grote glimlach. Geweldig om te zien. Lana is als een tweede mama voor Feline en je merkt dat zij een hele speciale band hebben, Feline vertrouwt Lana in voorzichtig zijn met haar en kijkt Lana met grote ogen aan.

Aimy: Het grote zusje
Aimy was 18 maanden toen haar zusje geboren werd, een stuk jonger als toen Lana grote zus werd. Aimy vindt Feline heel erg interessant, wil haar knuffelen en met haar spelen maar komt er steeds achter dat dit nog niet lukt. Ze is nog niet zo voorzichtig omdat ze dit nog niet begrijpt. Ik ben extra oplettend, maar stimuleer wel dat Aimy met haar kleine zusje kan spelen. Ik denk dat naarmate de tijd verstrijkt die twee dikke vriendinnetjes gaan worden. Aimy is in een leeftijd waarin ze ons wil imiteren. Als ik met een lepeltje en een hapje aan kom lopen voor Feline, wil ze de lepel pakken en Feline ook een hapje geven. Als ik een luiertje ga pakken, geeft ze mij een doekje aan. Ze wil heel graag helpen en dat is heel lief om te zien. Ik ben enorm nieuwsgierig hoe dit gaat ontwikkelen de komende jaren.

Allebei mijn meisjes vinden het heel erg leuk als ik hen betrek in de verzorging van Feline. Ze willen me helpen en zijn heel lief voor hun zusje. Natuurlijk zijn ze ook weleens jaloers. Zeker wanneer ik Feline borstvoeding geeft, wil Aimy ook bij me knuffelen. Ik probeer haar dan ook dichtbij me te laten zitten om haar er toch bij te betrekken. Voor kindjes is het delen van de aandacht of hun speelgoed niet zo makkelijk en iets wat ze gaandeweg gaan leren. Ook dit hoort bij opvoeding en ontwikkeling.

Mijn meisjes zijn dol op het spelen met poppen. Een jaar geleden was Aimy er vooral nog mee aan het knuffelen (zij speelde toen met haar My Little BABY born popje), nu wil ze met de grote pop spelen en deze verschonen, sjouwt ze er vrolijk mee rond en wil ze de pop eten geven of voeding. Grappig, ze geeft haar popje ook de borst en houdt de pop dan rondom haar borst. Heel schattig om te zien hoe ze de verzorging zoals ik die aan Feline geef, imiteert.

Feline is nu 7 maanden, dat betekent dat we haar hapjes geven in de kinderstoel. Lana en Aimy vinden dit heel interessant en komen dan altijd kijken. Lana mag ook al af en toe een lepeltje aan Feline geven.
Zo leuk, we kregen de BABY born Feeding Chair opgestuurd, dit is een poppenkinderstoel die je makkelijk aan iedere tafel kunt bevestigen zodat de pop ook gezellig aan tafel kan. We hebben hem aan de salontafel bevestigd zodat deze voor hun op ideale speelhoogte staat. De Feeding Chair heeft zo gelijk twee functies. Je kunt er een rollenspel mee spelen zodat ze hun pop kunnen eten geven, net als ik hun babyzusje eten geef. Maar je laat ze ook gelijk het voorbeeld zien dat eten leuk en gezellig is. Een momentje met z’n allen aan tafel dat leuk is, iets wat zeker in de leeftijd waarin kinderen hun eten wat minder goed opeten, zo toch gezelligheid en fun terugbrengt. Je kunt er na het spelen voor kiezen om de Feeding Chair bij jullie aan de eettafel te bevestigen zodat de pop gezellig aan tafel kan. Dit kan het eetmoment nog leuker maken voor je kindje.

Fotografie: Volliefdefotografie

Mijn meisjes zijn dol op de BABY born Feeding Chair en spelen er dagelijks wel mee, zeker nadat ik Feline een hapje heb gegeven, zie ik vervolgens dat Lana of Aimy hun pop hetzelfde aan het geven zijn. Erg leuk om te zien! Klik hier voor meer informatie en het shoppen van de BABY born Feeding Chair.

Mijn meisjes willen hun pop thuis kunnen verzorgen, maar ze willen haar ook mee op pad nemen wanneer we met Feline op pad gaan. Daarvoor zijn we erg blij met de Travel Seat waarmee ze hun BABY born mee op pad kunnen nemen. De meisjes kunnen hun pop in de Travel Seat dragen via het hengsel om de arm, maar het ook als ‘trekzitje’ gebruiken door de handige wieltjes die eronder zitten. Door het uitschuifbare hengsel kan deze worden afgesteld op zoals de lengte van Aimy, als die van Lana. Super leuk om zo hun pop mee op pad te nemen naar een uitstapje, de speeltuin of een leuke wandeling. Klik hier voor meer informatie over deze Travel Seat.

Geweldig om te zien hoe mijn meisjes zich als een echte poppenmama ontfermen over hun poppen en ik ze zo ook kan betrekken met de verzorging van hun babyzusje. Ik ben heel benieuwd hoe dat straks zal zijn als Feline ook in de leeftijd komt dat ze echt kan gaan spelen.

Ik ben benieuwd hoe jullie je oudste kindje(s) betrekken in de opvoeding van je jongste kindje. Laat je reactie achter bij de comments of op social media.

KellycaresseAd

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

6 reacties

 • Marianne - Groene stapjes
  24 april 2018

  Ik herken dit heel erg. Mijn twee kindjes schelen ook 18 maanden, en de oudste wil mij overal bij helpen en imiteert ons ook. Zo geeft ze haar pop ook borstvoeding, zo schattig! Helaas imiteert ze haar kleine zusje ook, en zit ze nu regelmatig met haar vingers in haar mond (wat ze voorheen nooit deed…). Nou ja, dat zal ook wel weer voorbij gaan!

 • Chaya
  24 april 2018

  Heel herkenbaar. Onze dochter wil ook overal bij helpen. Net een klein moedertje. Erg leuk om te zien. Ook zij loopt met haar pop rond. Geeft haar pop eten. Checkt de melk op haar pols en laat haar pop boeren. Te schattig.

 • Larissa
  24 april 2018

  Super leuk om te lezen dat Lana en Aimy zo lief zorgen voor Feline!

 • rachel
  24 april 2018

  onze meiden schelen 13 maanden en heb de oudste ook altijd overal bij betrokken, helpen met luiertjes verschonen en met andere dingen laten helpen en vond dat zo lief om te zien toen 😀
  het is heel goed en leerzaam om oudere kindjes in het gezin bij een nieuw kindje te betrekken. jaloezie krijg je toch wel maar ik ben van mening dat hoe meer je ze erbij betrekt hoe minder het zou zal zijn;)

 • Jan van elst
  24 april 2018

  Een leuke blog weer deze week!

 • Ilse Visscher
  25 april 2018

  Wat super mooi om te lezen hoe je, je kindjes bij de opvoeding betrekt. Als ik een tweede en hopelijk derde kindje mag krijgen, pak ik zeker je stukje er even bij. Ben zo benieuwd hoe dat dan zal gaan! Ik vind je een lieve moeder, die echt oog heeft voor alle drie haar kindjes!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.