De chaos van twee huizen hebben

Bovenstaande foto maakte ik een paar minuten voor ik aan dit blogje begon, de chaos van het hebben van twee huizen, het weten dat je gaat verhuizen doet wat met je. Niet dat ik anders zo’n domestic goddess ben (verre van piekfijne huisvrouw) maar dat ik weet dat we bijna gaan verhuizen stimuleert dat ook niet bepaalt haha.

We pendelen op en neer van huis naar huis (klussen in het nieuwe huis, wonen in ons huurhuis) en we tellen af tot we echt kunnen gaan verhuizen. Je kunt je voorstellen wat een chaos dat is. Ik weet dat er op korte termijn een paar drukke opruim- en inpak dagen aankomen en dat we dan ons  huurhuisje helemaal leeg en schoon gaan maken om vervolgens in het nieuwe huis met een schone lei te starten.

Die chaos in ons huurhuis zie je terug aan verschillende dingen. Ramen lappen was al niet mijn hobby, maar ik raak de ramen ook maar niet meer met een spons aan tot we alles echt gaan opleveren. Ook de binnenkant van keukenkastjes, de kelderkast die een grote zooi is, de bekende rommella die deze definitie nog meer heeft nu en andere hoekjes in het huis moeten wachten tot moment supreme voor de echte verhuizing haha. Alsof de motivatie ontbreekt om het nog pico bello in orde te houden. Herkennen anderen dit ook als je midden in een verhuis-klus periode zit?

Ik voel me niet meer zo thuis in ons huurhuis nu we bezig zijn ons eigen huis helemaal af te maken en nu we weten dat we er weg gaan, maar het nieuwe huis voelt ook niet als ons huis. Alsof het een huis is in een film dat wij toevallig gaan opknappen. We hebben ruim 16 maanden geleden dit huis gekocht, het was altijd een toekomstplan wat nog maanden wachten zou zijn en nu het moment daar is, voelt het heel gek. We zitten echt in die ‘between houses’ fase die echt een beetje gek en chaotisch aanvoelt.

Wie nu toevallig binnen komt wandelen in ons huis, zal aantreffen wat bovenstaande foto laat zien en dat is helemaal oke. We gebruiken gewoon de smoes ‘we zitten midden in een verhuizing’ en iedereen snapt het ;). Die poets en opruim motivatie komt vast wel weer zodra we in het nieuwe huis gesetteld zijn….. hoop ik ;).

Herkennen andere dit? Ik ben benieuwd! Het echte aftellen is begonnen en dat is enorm fijn. Een luxe probleem is die chaos dan maar 😉

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

10 reacties

 • Dana, Meisje op de dijk
  23 april 2018

  Het netjes willen houden van jullie nieuwe huis zal vast wel goed komen! Ik begrijp dat het nu niet je prioriteit is om alles in je huidige huis op orde te maken/houden als je daar binnenkort alles in dozen gaat doen en weggaat. Veel succes de komende tijd! Liefs Dana

 • Lysanne
  23 april 2018

  Haha heel herkenbaar stuk!
  Wij hebben 4 april de sleutel gekregen van ons nieuwe huis en zijn daar ook veel aan het klussen!
  Echter moeten wij 30 april (volgende week maandag) al uit ons huidige huis.
  Omdat ons nieuwe huis dan nog niet klaar is gaan wij eerst nog een maandje naar dr camping met onze dochter van 13 maanden.
  Wij zijn dus ook enorm aan het aftellen naar eind mei!
  Succes met de verhuisprikkelen!

 • Renske
  23 april 2018

  Wij krijgen als het goed is half juni de sleutel van ons nieuwbouwhuis. Ik ben alvast begonnen met inpakken wat kan (winterkleding, boeken, babyspul waar mijn zoontje te groot voor is). Ik hoop hiermee de chaos te voorkomen. Omdat we ons huis woonklaar af laten leveren en tot augustus hier kunnen wonen hoop ik wat rust in te bouwen maar als ik dit zo lees ga ik me toch ook maar voorbereiden op wat chaos (daarbij ben ik niet zo georganiseerd als het klinkt hoor ?)… en dat gevoel van ergens nieuw je thuis moeten maken lijkt me ook maar gek. Succes met alle drukte, voor je t weet zitten jullie in jullie nieuwe paleisje ?

 • Kim - Kimsbloglife
  23 april 2018

  Haha ja dit is best herkenbaar, wij huren een appartement en verhuizen volgend weekend naar het huis van mijn ouders, dat we gaan huren. Ik heb ook al enkele weken geen zin meer om echt grondig te poetsen omdat ik denk: we poetsen alles wel nog zen keer heel grondig als alles leeg is. En ondertussen staat alles vol ingepakte dozen, dus het ligt er allemaal heel rommelig bij! Gelukkig kunnen we over 5 dagen al verhuizen 🙂

 • Willemijn
  23 april 2018

  Herkenbaar!! ??

 • rachel
  23 april 2018

  wat een gedoe en idd chaos he mop hihi maar ff doorbikkelen en dalijk lekker genieten 😀

 • Larissa
  23 april 2018

  Zo herkenbaar! Wij krijgen maandag de sleutel van ons huis, maar we zijn 6 maanden geleden verhuisd naar een tijdelijke woning. Ik leef al 6 maanden uit dozen, maar sinds een week of 2 is het pure chaos in ons tijdelijke huis. We zijn veels te druk bezig met de voorbereidingen voor volgende week.
  Ach… Het is ook wel weer genieten op deze manier. Over een paar maanden kijk je hier lachend op terug.

 • zebrazonderstrepen
  23 april 2018

  Wij verhuizen 1/7 en leven ondertussen ook tussen de dozen. Ik probeer iedere week iets te doen, zo heb ik op het einde niet zo veel werk. Ik heb helaas geen verlof dan dus moet alles tussendoor regelen.

 • Denise
  23 april 2018

  Hahah wij krijgen 9 mei de sleutel! Zo spannend allemaal ♡

 • Natasja
  23 april 2018

  Ik snap je helemaal! Gewoon lekker genieten van het feit dat je straks heerlijk gesetteld bent in jullie eigen stulpje!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.