Vandaag ga ik een blog schrijven met inzichten die ik heb opgedaan na het kopen van ons eerste huis, welke ik een volgende keer anders aan zou pakken. Wanneer je voor de eerste keer een huis koopt dan heb je soms geen idee wat er allemaal op je af komt en we hebben gewerkt met een goede checklist, maar uiteindelijk doe je allerlei leerpunten op en merk je dat je altijd ergens wel een foutje in hebt gemaakt of punten tegenkomt die je anders had willen doen.

Muren laten stucen

Wij zijn gegaan voor een nieuwbouwhuis en dat is voor de handige Harries die wij niet zijn, een heel goed idee haha, daar heb ik dan ook geen spijt van en is denk ik ook een goede investering geweest. Je hebt wat meer geduld nodig tot het huis er is, maar dan heb je wel een nieuw huis wat je helemaal naar eigen smaak en wensen kunt inrichten. We zijn enorm blij met de keuzes die we maakten rondom het laten stucen van de muren. Hier zijn de meningen over verdeeld en velen raden het af om voor een nieuwbouwhuis te doen omdat het huis en de muren nog erg gaan ‘werken’, maar wij hebben dit nauwelijks gemerkt. We wonen er nu ruim 3,5 jaar en de muren zijn nog mooi zoals ze waren.

Kiezen voor een laminaat vloer

We zijn ook erg blij met onze pvc vloer. Maar in het vervolg zou ik niet gekozen hebben om de hele woning ermee te beleggen in dezelfde stijl. Het is vrij kostbaar, daarom zul je niet zomaar voor de leuk voor een andere kleur of print gaan na een paar jaar, en je moet er dan wel echt voor lange termijn van houden. Ik zou een volgende keer de slaapkamers een laminaat vloer kiezen  zodat je vaker kunt wisselen qua kleur, print en trends.

Verder zijn we erg tevreden, enkel onze tuin zouden we een volgende keer meer tijd voor hebben genomen en meer offertes laten maken bij verschillende hoveniers omdat deze wat minder goed is aangelegd.

Wat zijn de dingen die jij bij je huis een volgende keer anders zou doen?

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.