KC Project Droomhuis: De klus planning van ons nieuwbouwhuis

De klus-planning van ons nieuwbouwhuis en de eerste foto’s in ons nieuwe huis.
 Vorige week hebben we de sleutel gekregen van ons nieuwe huis en dat betekent, we moeten aan de klus haha! Ons huis is casco opgeleverd met enkel de badkamer die al klaar was bij oplevering dus vanaf het moment dat we de sleutel hebben gehad begon het echte werk. Een beetje klussen met kijkers dit, want ik, Kelly, ga jullie de klus planning van ons nieuwbouwhuis delen. Als iemand twee linkerhanden (en linkervoeten 😛 haha) heeft, dan ben ik het, en ook Yannick is hier helemaal nieuw in. Geen probleem, iedere gek zijn gebrek en ook iedere professional zijn expertise. We laten vrijwel alles uitbesteden wat om een enorme planning vraagt om half mei/eind mei ons droomhuis te kunnen betrekken. Hoe deze planning er globaal uit ziet deel ik vandaag.

KC Project Droomhuis: De klus planning van ons nieuwbouwhuis

Zoals ik in de inleiding al zei, laten wij alle klussen doen door verschillende bouwbedrijven. Sorry als ik in deze blog de verkeerde termen gebruik voor bepaalde klussen of producten, ik heb hier weinig verstand van en wil het ook juist vanuit mijn visie delen. Een beetje Jip en Janneke taal dus wat voor iedereen begrijpelijk is. Ook als je geen handige Harry bent ;). Yannick en Kelly, zouden Kelly en Yannick niet zijn als we sommige dingen nog last minute veranderen, dus de planning is nu vrij up to date maar kan natuurlijk nog veranderen. Ik noem in deze planning ook namen en merken, dit maakt het wat overzichtelijker voor ons en is handig voor als men benieuwd is waar wij wat hebben  laten doen.

 • 5 April : Start KC Project Droomhuis:  sleuteloverdracht
 • 5 april : Vloer laten opmeten door Thijs van Mflor PVC vloeren. Ook informatie inwinnen over de trap laten bekleden met PVC.
  : Tuin laten omspitten door het bedrijf met de graafmachine (weet de naam niet?). Dit kan verdeeld worden over twee werkdagen.Hier zie je hoe de tuin al deels is omgespit. Dit wordt gedaan met een graafmachine en heeft als doel dat het water niet blijft staan op de tuin zodat je er later tegels etc. op kunt leggen.
 • Het huis voorzien van alle schoonmaakmiddelen, gereedschap, emmers, tape, gereedschapskist. Tuinset neerzetten, campingtafel met koffiezetapparaat, koffie, thee, melk, suiker, koekjes. Koelkastje neerzetten met frisdrank. Glazen en mokken neerzetten. Ook hangt mijn vader peertjes op zodat er verlichting is.Dit is de keuken nu 😉
 • 6-7-8 april: Alle voorbereidingen treffen zodat de stukadoor aan de slag kan maandag. Verwarmingen laten verwijderen door Wim (aannemer). Trappen afdekken met speciaal folie. Vensterbanken afplakken met zelfde folie. Wandcontactdozen verwijderen etc.
 • 9 april: Stukadoor gaat beginnen, dit duurt zo’n 1,5 week om het gehele huis van stukwerk te voorzien. De stukadoor zullen we elke ochtend verwelkomen om 7.30 en na zijn werkdag de deur afsluiten.
 • We besloten last minute (that’s us) dat we ook de garage laten isoleren tot een volwaardige extra kamer in de woonkamer (Yannick wil een mancave, en we willen er kunnen sporten) maar dit is echter een hele grote klus. Er moet dan bijvoorbeeld isolatiemateriaal aangebracht worden, een nieuw plafond komen en nieuwe binnenmuren. Yannick zal maandag de tegels in de garage buiten zetten en de garage klaarmaken voor deze grote klus.Deze foto is gemaakt tijdens dat Yannick de garage heeft voorbereid op de klus van het laten isoleren van de garage.
 • 11 april: Klusbedrijf van Wim begint met het isoleren van de garage en alle werkzaamheden zoals cement storten, vloer plaatsen, dak bedekken en nog meer dingen die nodig zijn ;).
 • 16 april: De schilders van Sigma Paintr beginnen aan de schilderklus om alle slaapkamers en het kantoor te schilderen in de door ons uitgekozen kleuren. Zij beginnen boven zodra de stukadoor klaar is en het stukwerk droog is.
 • 21 april: Vloer laten egaliseren door Thijs van Mflor. Deze is dan maandag droog.
 • 23 april: Mflor komt de PVC vloer leggen op alle verdiepingen, dit zal tot en met woensdag gebeuren. Ook gaan zij de witte plinten plaatsen.
 • 24 april: De keuken wordt geleverd.
 • 25 april: De keuken wordt geplaatst in een dag door Keukenkampioen.
 • 28 april: De Ikea Pax kast wordt bezorgd in het nieuwe huis.
 • 1 mei: Veneta komt de raamdecoratie inmeten voor gordijnen, jaloezieën en rolgordijn.
 • 1 mei: Yannick en Papa gaan de Pax kast in elkaar zetten.
 • 3 mei: Ons boxspring bed van Livingcomfort wordt geleverd.
 • Ergens begin mei wordt de tuin aangelegd. Een deel met  tegels, een deel met graszoden. Dit moeten we nog gaan uitkiezen. Ook de noodbestrating voor het huis wordt dan geleverd.
 • Begin mei: De schutting van Mega-Schutting wordt geleverd en geplaatst door Yannick en papa. Datum wordt nog geprikt. De tuin wordt verder afgemaakt. Ik denk dat ik zelf die week ga beginnen met het afmaken van de meisjeskamers (decoratie etc.). Momenteel ben ik hier volop inspiratie voor aan het opdoen.
 • 21 mei: In deze week wordt het eerste deel van onze meubels bezorgd door Station 7. De week erop komt deel 2. In deze week willen we al een heleboel gaan over verhuizen indien mogelijk.
 • Ondertussen (tussen alle bovenstaande bedrijven door) gaan we beetje bij beetje ons oude huis leegmaken, opruimen, spullen wegdoen en sorteren voor de grote verhuizing. Eind mei gaan we ons huurhuis opleveren bij de woningbouw zodra de gehele verhuizing geweest is.

Wat een planning haha! We hopen dat het allemaal op rolletjes zal lopen. Voor wie niets heeft met interieur, verhuizen, nieuwbouw of klussen is deze blogpost helemaal niet interessant denk ik haha. Maar voor wie zich hier wel in verdiept kan het een inspiratie zijn voor hoe zo’n klustraject eruit kan zien als je huis casco wordt opgeleverd. Het is een heleboel werk maar ik vind het wel echt een heel leuk project. We hebben ons huis opgebouwd zien worden vanaf de eerste steen en zullen het nu helemaal afmaken tot ons eigen paleisje wat volledig volgens onze wensen wordt afgemaakt. Heel erg gaaf om mee bezig te zijn en we kunnen ook niet wachten tot we er eindelijk kunnen gaan wonen.

Ps. Volgende week ga ik meer vertellen in een blog hoe we de kinderen voorbereiden op de verhuizing en hoe we hun begeleiden rondom deze drukke klusperiode.

Ik ben enorm benieuwd wat jullie van deze blogpost vonden, of je er wat aan hebt voor je eigen woonwensen of plannen. Misschien heb je zelf al zo’n traject doorlopen en heb je hele handige tips en ideetjes voor ons. Laat die ons zeker weten, want daar kunnen wij van leren. Het is voor ons ook helemaal nieuw allemaal dus alle tips zijn welkom.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

25 gedachten over “KC Project Droomhuis: De klus planning van ons nieuwbouwhuis”

 1. Spannend Kelly, ik ben benieuwd hoe het verloopt. Het is wel een hele planning. Wij hebben ons ook op gegeven voor een nieuwbouwproject in de buurt. Deze week sluit de inschrijvingsdatum. Van de week de meerwerklijst ingevuld.

 2. Succes met de klussen en verhuizen!
  Wij hadden vorig jaar een maand om alles te verven, schoonmaken, en kleinere klusjes, oude keuken eruit halen… hard werken, deden wel alkes zelf. Behalve de keuken plaatsen en wc vernieuwen.

  Leuk om jullie droomhuis project te volgen!

 3. Wauw, wat een werk komt er eigenlijk bij zo’n verhuizing kijken! En wat spannend dat jullie nu echt met alle kluswerk zijn begonnen! Heel leuk om zo te volgen! Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat.

 4. Wat leuk dat je jullie plannen met ons deelt! Ik krijg over drie weken de sleutel van ons droomhuis en dan kunnen wij ook aan de slag met klussen en opknappen. Wij hebben een bestaande woning gekocht, maar veel werkzaamheden komen overeen met het klussen in een nieuwbouwhuis.
  Ik ben benieuwd hoe het de komende weken bij jullie gaat verlopen, misschien kan ik er nog snel wat van leren voordat wij beginnen 🙂

 5. Wij zijn een paar keer met onze kleine man in het nieuwe huis gaan kijken. Op de verhuisdag zelf mocht hij met zijn eigen verhuisdoos (kussen, knuffel en boekje – en had ie zelf ingepakt) met de verhuiswagen mee om als allereerste zijn doos naar z’n kamertje te brengen. Trots dat ie was op ZIJN huis!

 6. wat een hele ondereming he mop maar je krijgt er wel wat moois voor terug!! ik ben erg benieuwd en kijk uit naar je volgende blogpost erover 😀 fijne dag lieverd xx

 7. Sara van der schee

  Hallo Kelly,
  Wat een klus, een nieuwbouw woning.
  Mijn vriend en ik zijn ook net in een project gestapt en volgendjaar is ons huis klaar.
  Dit is zeker handig voor ons, nu weten wij ongeveer hoe wij het ook in moeten plannen Haha.
  Onwijs bedankt voor het delen hiervan.

 8. Leuk! Ik ben benieuwd hoe jullie huis er zal uitzien als het helemaal klaar is! Toch een heel gedoe he, zo’n verhuis! Zeker als je nog vanalles moet afwerken in het huis. Wij verhuizen eind april ook, maar gelukkig naar een huis dat al af is 🙂 We beginnen dit weekend ook met inpakken! En onze nieuw boxspring wordt trouwens ook op 3 mei geleverd, haha!

 9. Wauuuw wat een mooie planning. Wij hebben pas geleden ook geklust. Ik hoop dat de muren op tijd droog zijn voor de schilder, misschien zijn bouwdrogers een idee. Heel veel succes en ik zie uit naar de volgende verhuis vlog

 10. Ik hoop voor jullie dat het allemaal perfect op rolletjes loopt de komende maanden!
  Bij ons duurde het drogen van het stucwerk langer dan gepland en kon het schilderen dus niet beginnen.

  Heel veel succes de komende tijd en ik ben ontzettend benieuwd naar het eind resultaat. Maar ben er van overtuigd dat dat prachtig wordt!

 11. Super leuk om te lezen! Wij krijgen over 10 dagen de sleutel al en hebben maar 10 dagen om te verhuizen ? omdat we van koophuis naar koophuis gaan. Dus onze planning ziet er iets anders uit, maar toch leuk ter inspiratie!
  Heel veel succes! Jullie gaan het vast heerlijk hebben in het nieuwe huis!

 12. Huisje op de veluwe

  Wij zijn net over! Strakke planning, bij ons liep alles uit dus hebben we heel veel moeten schuiven en flexibel zijn is een must 😉 We hadden ook in totaal maar 3 tussenpersonen omdat we helemaal gek werden van alle verschillende mannetjes die je inhuurt. Dus alles laten stofferen en schilderen door 1 bedrijf 😉 alle installaties door 1 bedrijf en de tuin was 1 persoon

 13. Wat leuk deze blogpost! Leuk onderwerp! De enige tip die ik heb is wat inpakken betreft; pak alvast in wat je niet meer nodig hebt, inpakken vergt altijd zoveel meer tijd dan je denkt!
  Heel slim ook dat jullie de garage ook laten isoleren! Ik ben zelf ook bezig om me te oriënteren op verhuizen en alles wat daarbij komt kijken, dus vandaar dat ik dit extra leuk vind!

 14. Beniewd naar je tips over de kids en verhuizen. WIj gaan over 10dgn naar ons verbouwde droomhuis. Vanaf half juli geklust vorig jaar en heel veel zelf gedaan (met veel hulp). Het drogen van het stucen duurde erg lang deze winter, vloer moest daardoor later. Tussendoor pakte ik steeds wat in of zocht ik spullen uit. En onze Jill van 2 namen we steeds mee om te kijken ter voorbereiding. Nu laatste loodjes. Spannend allemaal! Leuk om je te volgen en succes komende maanden!

 15. Hoi Kelly,

  Veel succes met alles! Hou er inderdaad rekening mee dat het stucwerk niet droog is binnen een week, maar misschien helpen drogers. Je hebt dan wel kans op scheuren doordat het droogproces wellicht te snel gaat. Bij ons duurde het minsten 3 weken voor alles droog genoeg was om te verven.

  Groetjes Kim

 16. Leuke blogpost Kelly! Spannend allemaal hoor maar wat bijzonder om mee te maken. Ook wij hadden zo’n mooie planning voor onze casco nieuwbouwwoning maar je zult er vast wel achter komen dat het vaak niet zo loopt zoals je hoopt haha. Maar uiteindelijk komt alles goed! Ik kijk uit naar meer bouw blogs en vlogs =) Liefs Mariska

 17. Leuk om te lezen lijkt heel erg op de planning van mij en mijn man toen we ons nieuwbouw huis kochten. We hadden de zelfs volgorde. Veel plezier

 18. Heel benieuwd naar jullie proces om de kindjes voor te bereiden op de verhuizing! Hier ook een verhuizing in de planning in mei!

 19. Hey Kelly,

  Ik zag het hierboven ook al staan, maar bij ons duurde het ook ruim 2 weken voordat het stucwerk droog was en geschilderd kon worden. Moesten dus in de planning schuiven. Kwam allemaal net goed uit. Hopelijk komt het bij jullie allemaal goed! Veel succes!

 20. Aaah wat een planning! Bij ons thuis wordt de keuken en achterkamer onderhande genomen. Nu een week er op zitten. Nog 1,5 maand te gaan?

 21. Leuk om hier over jullie verbouwing te lezen. Wij zijn pas verhuisd en willen ook onze keuken vernieuwen. Goed om te weten welke klussen jullie als eerst hebben aangepakt. Ik ga er ook voor zorgen dat mijn meubels ongeveer tegelijk met de keuken worden geleverd. Dan staan ze ook niet zo lang in de weg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.