Havermout recept ontbijt

Havermout recept ontbijt !

Havermout recept ontbijt

Ik deel vandaag met jullie een gezond havermout ontbijt recept. Ik vind het heerlijk, een lekker bordje havermout als ontbijt. Het wordt ook wel oatmeal, oats, pap of rolled pats genoemd maar er wordt allemaal hetzelfde mee bedoelt. Het is een wat vastere vorm van havermout pap. Een heerlijk voedzaam ontbijt boordevol gezonde vezels, eiwitten en dit geeft je een lang verzadigend gevoel. Toen ik al een lange tijd geleden oatmeal receptjes voorbij zag komen dacht ik ,mmm dat wil ik ook. Toch wilde het maken ervan nog niet helemaal lukken. Na een tijdje oefenen en lekkere variaties te maken kreeg ik het geheim van de kok onder de knie!

Havermout recept ontbijt

Wat heb je nodig voor dit havermout ontbijt recept?

 • havermout of rolled oats (euro shopper ah) , dit zijn droge vlokken. 
 • Melk of soya melk (ongeveer 100 ml)
 • Vleugje kaneel (of koek en speculaas kruiden mmm)

Hoe kun je je havermout recept nog lekkerder maken?

 • Voeg er heerlijk rood fruit (uit de diepvries) aan toe.
 • Of lekker vers fruit toevoegen, stukjes appel, rozijnen, mandarijn.
 • Voeg er na bereiding een scheutje yoghurt aan toe.
 • Honing of agave siroop om het lekker zoet te maken.

Havermout recept ontbijt

Hoe bereid je de oatmeal?

 • Zet een klein steelpannetje op het vuur en voeg ongeveer 100 ml melk toe. 
 • Voeg hier ongeveer 4 el oatmeal, rolled oats aan toe, als je meer wilt doe dit dan maar voeg dan ook meer melk toe. De substantie moet zo zijn dat het goed door te roeren is, en dat de havervlokken overheersen.
 • Roer goed door terwijl het langzaam aankookt. Voeg je snufje kaneel toe of andere lekkernijen. Goed blijven roeren.
 • Roer dit door tot het de gewenste structuur heeft. Sommigen willen het wat wateriger, anderen wat dikker. Ik vind het lekker op het moment dat het op rijstepap gaat lijken, de oats zijn dan opgelost door de melk en lekker zacht geworden. Het bereiden van oatmeal neemt op het vuur maximaal 5 minuten in beslag.
 • Als je merkt dat het bijna begint in te drogen dan is dat het moment het van het vuur te halen, ten zij je hele droge oatmeal wil.
 • De havermout doe je in een kommetje en je bent klaar! Voeg dan heerlijk wat fruit toe of yoghurt voor een lekkere smaakvariatie.

Eet smakelijk! Echt een ontbijtje om nog uren vol van te zitten.

Hebben jullie wel eens havermout of oatmeal gemaakt, zo ja wat vinden jullie ervan? of zou je het wel eens willen uitproberen? Laat het me weten in de comments.

Ook andere leuke oatmeal variatie recept ideeën zijn meer dan welkom in de comments!

Probeer ook eens mijn recept voor overnight oats

Follow my blog with Bloglovin’

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

18 reacties

 • Ilse
  9 april 2013

  Ik heb nog nooit havermout gemaakt, maar zou het wel eens willen proberen. Zeker nu ik weet dat het zo goed vult.

 • Nadia
  9 april 2013

  Ja, ‘vroeger’ at ik bijna dagelijks havermoutpap, lekker!

 • curlycreative
  9 april 2013

  Ik eet t regelmatig met appel en kaneel, ook wel eens met abrikozen of cranberries en ook met vijg of dadel is t heerlijk<3

 • rachel
  9 april 2013

  zou het graag willen eten maar ja melk en moi gaat niet samen en soja melk is brrrr hahaha

 • Suzanne
  9 april 2013

  Ik ben om, vind het erg lekker.

 • Wendy
  9 april 2013

  Ziet er lekker uit . Heb dit nog nooit gehad misschien ga ik het een xtje proberen:) Leuk artikel!

 • Bee
  9 april 2013

  Ik ben dol op havermout!

 • Meisje
  21 mei 2013

  Ik maak het in de magnetron 🙂 Al dat gedoe met pannen.
  Als ik kcal wil besparen doe ik het met water, maar das wel iets minder lekker

 • Hetty
  9 juli 2013

  Ik heb nu bij de bio winkel havervlokken gekocht.
  ben benieuwd…..Kun je het ook maken met amandelmelk?

 • kelly
  9 juli 2013

  Ja dan kun je er havermout mee maken 🙂 ook kun je haverkoekjes maken van havervlokken, een fijngeprakte banaan en een beetje agave siroop 🙂

 • Thirza
  28 juli 2013

  Ik ga het echt eens uitproberen!

 • Claudia
  20 augustus 2013

  Ik doe het 2 minuten in de magnetron, maar 1 bakje vies maken. Daarna doe ik er chiazaden, lijnzaad en rozijnen bij, en dan even laten staan, dan koelt het wat af en wordt het nog iets vaster van structuur, en dan lekker eten.

  Eigenlijk wil ik gaan proberen om in één keer voor 5 dagen havermout te koken zodat ik het ‘s ochtends echt alleen nog maar hoef op te warmen, dat lijkt me handiger als ik straks weer zo vroeg op moet.

 • Jos van der Haar
  28 augustus 2013

  Op advies van mijn cardioloog ga ik havermoutpap maken en eten, het zou cholesterolverlagend werken, ben benieuwd. Vroeger wel vaker gegeten dus wat de smaak betreft zal het niks nieuws zijn, zoeten met honing of stevijo en klaar eten maar.

 • Havermout ontbijt recept met appel en kaneel, gezond | Kelly Caresse
  24 november 2013

  […] zulke koude temperaturen aangeeft. Het meest gelezen artikel dat ik op mijn blog heb staan is het ‘hoe maak je havermout recept’. Dit artikel is al heel oud, maar via googje het meest gevonden. Vandaag deel ik een update op dit […]

 • D
  3 december 2013

  Ik eet heel vaak als ontbijt 200 gram 0 procent vet Griekse yoghurt met 20 gram (euroshopper) oatmeal en 10 gram Dorset super high fiber muesli. Echt super lekker en zit tot aan de lunch echt vol! Af en toe doe ik er ook blauwe bessen bij (bevroren of gewoon vers) ook echt heerlijk! De Dorset muesli is wel wat duurder maar gebruik er niet zoveel van en vind het veel lekkerder hihi 🙂

 • Havermout appel ontbijt recept de gezonde appeltaart versie | Kelly Caresse
  4 maart 2014

  […] zulke koude temperaturen aangeeft. Het meest gelezen artikel dat ik op mijn blog heb staan is het ‘hoe maak je havermout recept’. Dit artikel is al heel oud, maar via googje het meest gevonden. Vandaag deel ik een update op dit […]

 • Superfood gebruiken in een Healthy lifestyle : Wat en hoe? | Kelly Caresse
  9 maart 2014

  […] Pure pompoenpitten: Deze pitten uit de pompoen hebben een lekkere typische smaak en bevatten net als de superfoods hierboven gezonde vetten en eiwitten. Deze pitten zijn heerlijk in een salade, soep of bijvoorbeeld een pasta gerecht. Ook zijn ze lekker door de yoghurt of havermoutpap. […]

 • Elizabeth
  4 augustus 2015

  Mooi hoor. Ik vind die haan/kip ook heel leuk. En wat het recept beertft…ik heb hem al een tijdje terug van je ma gehad en het was errug lekkerrr!!!Liefs Eugenie

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.