Recept overnight oats

 recept Overnight oats

Recept overnight oats
Ik heb al veel havermout recepten geprobeerd maar de overnight oats  had ik nog niet gegeten. Zoals jullie wel weten ben ik dol op havermout wat ook wel oatmeal genoemd wordt. Het liefst ontbijt ik iedere dag met havermout, of gebruik ik havermout door mijn gezonde smoothies, havermout banaan pannenkoekjes, in lekkere baksels en meer. Normaliter maak ik mijn havermoutpap in een pannetje, op de ouderwetse manier. Oats is de engelse benaming voor havermout. Ik had al veel gelezen over overnight oats maar had dit nog nooit uitgeprobeerd. Tot ik in een avond al aan het fantaseren was over mijn ontbijt en bedacht dat ik het wel eens kon proberen. Daarom heb ik voor jullie vandaag mijn basis recept voor overnight oats omdat het stiekem toch wel heel erg lekker is! Benieuwd naar dit heerlijk gezonde, en suikervrije, ontbijt recept? Ik klik dan op lees meer.

 recept Overnight oats

Wat heb je nodig voor overnight oats?

 • 250 ml (amandel)melk
 • 50 gram havermout vlokken, de oats (hoeveelheid is afhankelijk van je eetbehoefte)
 • Als topping: Rode vruchten, banaan, kaneel, noten, wat je lekker vindt.

 recept Overnight oats

Dit recept bereidt je de avond ervoor al voor. In een bakje doe je de melk en vervolgens de havervlokken (oats. Dit roer je even door zodat de havervlokken gedurende de nacht de melk helemaal kan opnemen. Je kunt er naar wens al wat kaneel aan toevoegen.

 recept Overnight oats

De ochtend erop heb je een lekker papje die kant en klaar is om op te eten, een kind kan de was doen met dit lekkere recept. Je voegt er naar wens heerlijke toppings aan toe zoals rode vruchten, banaan, kaneel, honing, allerlei lekkere noten, rozijnen enzovoorts. Je kunt er eindeloos mee variëren.

 recept Overnight oats

Ik had bij mijn overnight oats lekker een banaan in stukjes bij gegeten.

Ik vond het verrassend lekker en onwijs makkelijk. Ideaal ook want je maakt geen pannetje vies en dit is natuurlijk fijn voor de afwas. Als je dit de avond ervoor bereidt dan kun je eigenlijk direct aanschuiven voor je ontbijt wat veel tijd kan besparen. Ik vind overnight  oats  absoluut een succes! 

Heb jij wel eens overnight oats gemaakt en gegeten? Wat vind jij ervan? Laat het me weten in de comments van dit artikel.
Ook lekker, zelfgemaakte chia pudding met banaan!

Het  traditionele recept voor een havermout ontbijt kun je via deze link vinden.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

25 gedachten over “Recept overnight oats”

 1. Hé! 🙂

  Ik vroeg mij af of je eigenlijk weet hoe slecht / gevaarlijk sojamelk voor je is. Ten eerste bevat sojamelk ontzettend veel plantaardige vrouwelijke hormonen: deze verstoren de functie van je inwendige klieren, en veroorzaken waarschijnlijk ook onvruchtbaarheid en borstkanker.

  Daarnaast kan de werking van je alvleesklier (wat mij voor jou al helemaal een gevaar lijkt, gezien je diabetes) vreselijk verstoord worden.

  De gevaren van sojamelk zijn eigenlijk te veel om nu op te noemen, maar hier vind je een uitgebreid artikel:

  http://www.praktijk-advance.nl/blog/voeding/de-gevaren-van-soja

  Ik wil je niet bang maken, maar er zijn gewoon heel veel mensen die denken dat sojamelk een gezond alternatief is, terwijl het eigenlijk enorme rotzooi is (ik ben verpleegkundige in opleiding)..

 2. Dit recept is inderdaad al best vaak langs gekomen op foodie blogs;) deze is niet helemaal suikervrij want er zitten wel fruitsuikers in. Maar geen toegevoegde suikers;)

 3. Gewoon lekker met water een avond van te voren in de ijskast zetten. Net zo heerlijk. Beter dan die gemanipuleerde soya;)

 4. Ik heb er al zó vaak over gehoord maar het nog nooit gegeten.
  Ik ben niet zo gek op melk(producten) dus ik denk dat dat me tegen houdt.

  Heel af en toe eet ik wel melk met cornflakes maar dan eet ik eigenlijk cornflakes met een heel klein beetje melk;)

  Dus ik twijfel of dit iets voor mij is haha!
  Miranda onlangs geplaatst…Favorite Friday: speeltje van PuckMy Profile

 5. Ik maak havermout gewoon in de magnetron, geen gedoe met pannetjes. Eet je het dan koud ‘s ochtends of warm je het even op? Ik ga het zeker is proberen.

 6. Ik maak dit heel vaak, maar gewoon zodra ik opsta ipv de dag ervoor. Ik neem 50 g havermout op 175 ml amandelmelk en zet dat in de koelkast voor ik ga douchen, aankleden, opmaken etc. Bijna een half uur later is het ‘klaar’ en echt jammie, met kokos en frambozen.
  Barbara onlangs geplaatst…34 weken zwanger: paasei!My Profile

 7. Ik ben dol op overnight oats! Vind het zelfs nog iets lekkerder dan de warme havermoutpap. Al is in de winter een warm ontbijtje toch net iets aangenamer. 🙂 Ik maak het eigenlijk altijd met een combinatie van (soja)yoghurt en sojamelk. Op die manier wordt het nog iets dikker, wat ik graag heb. En dan maar variëren met toppings… Mmmm!
  aMuse Rouge onlangs geplaatst…Weekmenu 17: aMuse Rouge wil niet naar de winkelMy Profile

 8. Ik eet bijna elke ochtend overnight pats. Ik maak ze met havermout, water, ongezoete sojamelk (of amandelmelk), rozijnen, kaneel en appel. ‘s Ochtends warm ik het dan nog even op en doe ik er wat lijnzaad en macapoeder bij, heerlijk en voedzaam!

 9. Pingback: Kelly Caresse | Foodie friday : Mijn gezonde eetdagboek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.