Havermout met appel recept : Mijn appeltaart ontbijt!

Havermout met appel recept! 

Mijn favoriete ontbijt is absoluut havermout, ik ben er dol op!. Ik vind het lekker om hier fruit aan toe te voegen en het liefst appel om er een appel taart versie van re maken.  Het is een heerlijk verzadigend ontbijt waar ik uren van vol zit. Doordat het een warme maaltijd is warm ik er helemaal van op wat ik ideaal vind wanneer het buiten zulke koude temperaturen aangeeft. Het meest gelezen artikel dat ik op mijn blog heb staan is het ‘hoe maak je havermout recept’. Dit artikel is al heel oud, maar via googje het meest gevonden. Vandaag deel ik een update op dit recept met een heerlijke appel twist. Voor mij proeft dit ontbijt net zo lekker als een stukje appel taart, eerlijk waar!  Het is gewoon heel lekker als variant op standaard havermout, niet moeilijk maar absoluut een aanrader. Een havermout ontbijt bomvol goede voedingsvezels, eiwitten en vitamines. De kaneel in dit ontbijt is versterkend voor je stofwisseling, en de vezels zijn goed voor je stoelgang, wat wil je nog meer toch hihi. Lees verder voor het recept.

Havermout appel

Wat heb je nodig?

 • 50 gram havermout/rolled oats/havervlokken
 • 150 ml amandelmelk/halfvolle melk/soja melk
 • 1 appel
 • 1 hand rozijnen
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 theelepel honing naar wens

Havermout appel

Hoe maak je dit heerlijke havermout appel recept?

 • Snij het appeltje in kleine blokjes en bewaar ze even in een schaaltje.
 • In een klein pannetje doe je de havermout en de melk en dit zet je op het vuur. Dit roer je al opwarmend goed door.
 • Voeg 1 theelepel (of meer mmm!) kaneel toe en roer dit mee tijdens het koken.
 • Als de havermout begint in te dikken dan voeg je de stukjes appel toe, vervolgens voeg je een handje rozijnen toe zodat deze mee kunnen warmen in het pannetje.
 • De truc is dat je voor jezelf bepaald hoe dik je de pap wilt hebben, ik vind het heerlijk als de substantie wat zacht is en de appeltjes ook nog licht knapperig zijn. Om dit te bereiken zet ik het vuur op tijd uit op het moment dat de pap nog wat zacht is. Wil je de pap wat droger van substantie hebben dan kook je het nog wat langer. Hier krijg je vanzelf handigheid in tot je de voor jou perfecte structuur leert kennen.
 • Voeg een eetlepel (of meer?) honing toe om wat zoetigheid toe te voegen, dit enkel wanneer je dit lekker vind.
 • Als de havermout pap lekker in juiste substantie gekookt is kun je deze serveren. Drink er een lekker kopje groene thee bij en je healthy lifestyle smul ontbijtje is compleet!

Smakelijk eten!

Ben jij ook zo dol op havermout, of heb je dit nog nooit gegeten? Ik ben benieuwd wat jullie van dit ouderwets lekkere, maar zeer gehypte gerecht vinden. Laat het me weten in de comments. Lees je dit artikel in de ochtend nog voor je ontbijt? Ren dan nu naar de keuken voor het lekkerste ontbijt dat er bestaat!.

Liefs Kelly.

Follow my blog with Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

28 gedachten over “Havermout met appel recept : Mijn appeltaart ontbijt!”

 1. Ik ben ook weer aan de havermout. Niet perse omdat ik t nou zo lekker vind maar omdat ik gezonder wil gaan leven! Eet t nu voornamelijk “over night” dan móét ik t wel op eten omdat ik t al gemaakt heb.

 2. Ik eet al heel lang havermout als ontbijt en de laatste tijd ook met amandelmelk… de amandelmelk van alpro vind ik alleen mierzoet, ongezoete versie van de biologische winkel is wel heerlijk! (uitproberen waard als je alpro echt niet lekker vind!)

 3. Ik ga dit recept ook maar eens proberen, ik ben erg benieuwd! Ik eet iedere ochtend yoghurt met havermout, kaneel, honing en een banaan. Ik weet alleen niet of ik van warme melk hou, ik hou ook niet van chocomelk.

 4. Ik maak mijn havermout ook altijd met appel, kaneel en rozijnen. Ik maak het alleen dan wel met ongezoete sojamelk en ik doe er vlak voor het serveren nog wat gebroken lijnzaad overheen. Inderdaad, heerlijk zo’n warm ontbijtje nu het buiten wat kouder wordt! 🙂
  Con leche onlangs geplaatst…Hotspot: Eetbar Dit in Den BoschMy Profile

 5. tegenwoordig ben ik aan de muesli maar vroeger at ik vaak havermout. (toen ik nog geen gezin had 😉
  Ik gaarde de havermout met appelstroop en water, de helft at ik op de andere helft deed ik een schaaltje.
  Dat stortte ik ‘s middags als ik uit school kwam als een pudding op een schoteltje en at het vervolgens op. mmmmmmmm

 6. Pingback: Kelly Caresse | Foodie friday : Eetdagboek suikervrij eten

 7. Heerlijk, havermout! Alleen is het geen “overnight” recept 😉
  Desondanks ga ik het zeker eens proberen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.