How to survive monday? Tips!

Maandag, een dag die voor de meeste mensen alles behalve de favoriete dag van de week is. En dat geldt ook precies zo voor mij. Na een heerlijk weekend begint maandag weer, vroeg opstaan en weer in het ‘gareel’. Nog een beetje versuft word je wakker van de wekker. Het liefste snooze je de wekker nog eens 10 x, of eigenlijk wil je nog liever de wekker uit het raam gooien en heerlijk blijven liggen. In dit blogje geef ik je survival tips om de maandag toch een fijne positieve dag te maken!

 • Als je in bed ligt op zondagavond is dat het perfecte moment om even een dankbaarheidslijstje in je hoofd op te noemen, wat zijn de mooie momenten van je leven, waar je geniet je iedere keer zo van, wat maakt je dankbaar? Als je met deze positieve rush gaat slapen wordt je vast heel positief wakker (we wish).
 • Zorg voor een fijn wekker geluid. Ik wordt al chagrijnig bij het idee dat er een standaard wekker geluid zal afgaan, zo’n wekker geluid uit een digitale wekkerradio, blegh! Kies je favoriete liedje, gebruik je telefoon als wekker en wordt vrolijk wakker!
 • Bedenk op zondagavond al wat voor heerlijk ontbijtje je gaat maken voor je maandagochtend en zet daar al wat spulletjes voor klaar. Maandag ochtend starten met je favoriete ontbijt (in plaats van te laat wakker worden en onderweg snel een boterham naar binnen proppen) maakt je waarschijnlijk al een stuk vrolijker!
 • Doe op maandag je favoriete outfit aan! Leg deze op zondagavond al klaar zodat dan de voorpret al begint. Op maandag zie je er op je beste uit in je fijne outfit en zal je meer stralen van zelfvertrouwen. Niets is zo vervelend als in grote haast een snelle slons outfit uit de kast te plukken waar je de hele dag je maandag-look in zal hebben.

 • Begin je dag met een lach, waarom balen omdat het maandag is? Je hebt een fijn weekend gehad, en een paar dagen werken/school en je weekend begint weer!
 • Bekijk het positief, er is maar een maandag per week!

En zo erg is het toch niet!. maandag is gewoon een dag in de week! Bekijk het positief!

 • Het voordeel aan maandag is, dat het maandag is voor iedereen in de rest van de wereld. Je klasgenoten, je collega’s hebben allemaal maandag, ook zij verschijnen als het goed is op hun werk, ook zij overleven deze dag. 
 • Maandag is soms een goed excuus waarom je nog niet helemaal alert en wakker bent!

Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties op dit blogje. Zijn jullie ook zo dol op maandagen of hebben jullie er echt een hekel aan? Hoe overleven jullie de maandag? Doordat ik nog studeer heb ik een wisselvallig leven en is iedere dag wel anders. Soms hele dagen studie, soms maar halve dagen. Ik ervaar de maandag meestal niet zo vervelend en ik probeer er het beste van te maken. Laat jullie reacties weten in de comments.

Follow my blog with Bloglovin’

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

11 gedachten over “How to survive monday? Tips!”

 1. Goede tips! Ik vind maandagen niet echt leuk maar aan de andere kant is het weer het begin van een nieuwe week. En dus ook nieuwe kansen waar je weer helemaal voor kunt gaan!

 2. Zo lang ik nog in de horeca werk vind ik maandag de beste dag van de week – omdat ik vaak in het weekend en vooral op zondag werk, is maandag mijn zondag geworden ;). Ideale manier om de week te beginnen.

 3. Leuke blog. Ik had vandaag echt mijn dag niet. Naar nieuws, overleggen met de verkeerde verwachtingen. Op naar een fijne avond met mijn lief én de dinsdag 🙂

 4. Leuke tips! Mijn maandagen vallen meestal mee, te zien bij welke collega ik op dienst sta. Maar mijn dag is meeestal rot als ik niet echt kan slapen en ik weet dat mijn wekker zal gaan aflopen. Dat is echt zo’n beu moment!

 5. Ha, klopt helemaal! Als ik wakker wordt op maandag wil ik echt mijn wekker nog 100x snoozen… blegh.! Maar ja, als ik eenmaal op weg ben gaat het wel weer :p

 6. dramaqueen922

  Fijne tips! Ik doe op maandag ook meestal juist iets heel leuks aan, zit je gelijk lekker in je vel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.