Aimy’s eetpatroon en slaapritme (baby 9-12 maanden)

eetpatroon baby 9 maanden

Mijn lieve kleine meisje is nog maar heel even een ‘baby’. Ik ga daarom vandaag haar  eetpatroon en slaapritme delen zoals die er over het algemeen uitziet. Ze wordt bijna 1 jaar, dan is ze al een echte dreumes. De tijd is voorbij gevlogen en ze is heel erg ontwikkeld. Haar eetpatroon en slaapritme dus ook. Wat ze zoal te eten krijgt en welke slaapjes we haar laten doen, deel ik vandaag. Een kleine notitie vooraf: mijn kinderen zijn allebei geen ‘ritme kinderen’, dus eigenlijk is iedere dag anders en gaat het ‘go with the flow’, maar er is wel iets te herkennen wat steeds terugkomt dus dat patroon deel ik vandaag.

Aimy’s eetpatroon en slaapritme (baby 9-12 maanden)

Aimy wordt meestal wakker tussen 6 en 7 uur, dan geef ik haar borstvoeding, een fijn momentje samen in het grote bed. Kroelen, knuffelen, in haar haartjes kriebelen, dat momentje wil ik echt nog niet missen. Ik gok dat ze dan zo’n 250 cc drinkt (want dit is de hoeveelheid die ik kolf, wanneer ik haar niet live zou voeden). Maar met borstvoeding houd je je niet bezig met hoeveelheden. Ik zet het etbij voor wie dat handig vindt om te weten. We gaan ontbijten tussen 7.30 en 8.30 (afhankelijk van het ritme van die dag ivm. het programma van Lana). Dan geef ik Aimy een banaan en een boterham met smeerkaas. Soms vervang ik die boterham voor een papje Brinta met amandelmelk. Na het ontbijt drink ik koffie en is Aimy heerlijk aan het rondkruipen en spelen.

Slaapritme en dutjes
Soms doet Aimy een ochtendslaapje, dan leg ik haar rond 10.00 te slapen na dat ik haar even aan de borst heb gehad. Maar soms is ze niet zo moe en speelt ze vrolijk mee met Lana. Het lijkt of ze aangeeft dat we dit ochtendslaapje kunnen afbouwen. Wanneer ik Lana haal en breng van de peuterspeelzaal dan beweegt Aimy in dat ritme mee.

We lunchen rond 12.00, dan eet Aimy 2 boterhammen: bijvoorbeeld met smeerkaas, smeerworst, appelstroop, of boter. Na de lunch geef ik haar borstvoeding. Na de lunch gaat ze naar bed voor haar middagdutje. Die duurt meestal ongeveer tot 14.00-15.00. Daarna is het tijd voor een fruithapje. Ik geef haar meestal een fruithapje in de babycook gemaakt van 2 appels, maar soms geef ik peer of een geprakte kiwi.  Daarna is het weer speeltijd, we gaan een stukje wandelen, ergens op visite of net wat er op het programma staat.

Af en toe gaat Aimy naar mijn ouders toe als opvang, dan ziet het ritme er vaak niet anders uit, behalve dat ze dan gekolfde moedermelk krijgt. Tenzij ik thuiswerk, dan kom ik haar bij mijn ouders live voeden. 

eetpatroon baby 9- 12 maanden

Rond 18.00 eten we avondeten en dan eet ze wat de pot schaft. Dus eigenlijk alles al en ook kruidig eten. Ze vindt het fantastisch en we hebben dit gewoon opgebouwd. Via de borstvoeding kreeg ze ook mijn kruidige eten binnen dus ik denk dat ze het daarom zo goed kan  verdragen. Wel grappig, ze eet liever de kruidige gerechten (pasta, rijstgerechten, Mexicaans) dan Hollandse pot haha.
Haar toetje bestaat uit borstvoeding. Voor het slapen gaan spelen we nog even met de meisjes of we dansen op muziek. Daarna is het rond 20.30 bedtijd voor Aimy. We doen haar om de dag in bad samen met Lana, dat vinden ze zo leuk samen. Daarna poets ik Aimy’s tandjes (en die van Lana). Wanneer we voor het slapengaan een verhaaltje voorlezen aan Lana, dan laat ik Aimy er gezellig bij zitten. Na het verhaaltje geef ik Aimy nog een laatste (borst)voeding en breng ik haar wat later naar bed. De laatste tijd komt ze in de avond wat moeilijker in slaap en wenst ze soms nog een voeding rond 22.00, maar soms slaapt ze gelijk door. De meeste nachten slaapt ze door, maar heel soms komt ze toch nog voor een voeding rond 4.00-5.00.

Aimy: Baby 9-12 maanden eetpatroon en slaapritme in een schema:
(tijden zijn puur indicatie en wijken vaker af 😛 )

06.00-07.00 – Borstvoeding (200-250 cc)
7.30-8.30      – Een boterham en een geprakte banaan
10.00             – Borstvoeding, een kleine voeding
Soms een ochtendslaapje
12.00             – 2 boterhammen met beleg – borstvoeding
12.30-15.00  – Middagdutje
15.00             – Fruithapje
18.00             – avondeten met de pot mee – borstvoeding als toetje
20.00            – avondvoeding bv
20.30            – bedtijd

Lees ook: Eetpatroon baby 6 maanden

Binnenkort zal ik het ritme en eetpatroon van Lana met jullie delen die er anders uitziet omdat zij naar de peuterspeelzaal gaat en nog maar weinig slaapt overdag. Ik ben heel erg benieuwd hoe het schema qua eetpatroon en slaapritme van jullie kindjes eruit zien, komt dit een beetje overheen of heb jij wel een kindje dat meer structuur en regelmaat behoeft? Wijk je weleens van tijden af of liever niet? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments, ik vind dat heel interessant om van anderen te lezen.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

39 reacties

 • Danielle | Mama Lifestyle Blog
  23 januari 2017

  Altijd leuk om het ritme van andere kindjes te lezen. Mijn kinderen sliepen echt nog veel in vergelijking met Aimy als ik het zo lees. Zeker tot hun eerste verjaardag sliepen ze 2 x anderhalf tot twee uur en na hun eerste verjaardag sliepen ze 1 x drie uur (alleen een middagslaapje). Om 20 uur gingen ze dan weer naar bed.
  Danielle | Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Xenos shoplog: spullen voor partijtje van mijn dochterMy Profile

 • Josan
  23 januari 2017

  Mijn kindje kreeg destijds ‘s ochtends fruit en nog 4x borstvoeding. Geen idee of dat nodig was, maar wat deden we gewoon en wat jij zegt het gaat om dat momentje. Het ochtendslaapje was er ook al wel af en als ik pech had sliep ze in de middag 1 uur. Nu ze weer naar de opvang gaat is ze moe dus slaapt ze weer goed.
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday winactie Stoere carnavalskleding voor meisjesMy Profile

 • Joyce
  23 januari 2017

  Leuk om te lezen!
  Ik heb ook geen schema kindjes, iedere dag is anders. Tenzij Luuk naar de peuterspeelzaal gaat is het afhankelijk van hoe laat ze wakker worden. De ene keer is dat om 6 uur en de andere keer om 8 uur. Wanneer dat laatste het geval is, schuift alles voor Maik op. Luuk heeft wel zijn vaste eetmomenten iedere dag. Maar het geeft niet als we eens een keer om 19uur eten ipv 18uur ?
  Joyce onlangs geplaatst…Ik ben bang voor…My Profile

 • Nicole
  23 januari 2017

  Hier ook geen ritme kind alleen ben wel beetje jaloers om te lezen dat Lana nog wel eens slaapt overdag haha. Dat doet Fay dus niet meer!
  Nicole onlangs geplaatst…Mijn telefoongebruik: er moet drastisch iets veranderen!My Profile

 • Karlien
  23 januari 2017

  Wat eet ze al goed zeg. Mijn kids begonnen allebei pas na een jaar goed te eten.

 • Saskia
  23 januari 2017

  Mijn dochter wilde rond negen maanden ook geen ochtend slaapje meer, zo jammer vond ik dat ;). Hier wel redelijk een ritme maar dat heeft ook te maken met grote broer die naar school moet enzo.
  Saskia onlangs geplaatst…Welcome To My life! Knutselen met strijkkralen en gezellig uit etenMy Profile

 • Sanne
  23 januari 2017

  Wat interessant om te lezen. Ik vind dat je nog best veel borstvoeding geeft op een dag en ik kan me voorstellen dat dit veel van je vraagt als moeder? Ik moet het zelf nog allemaal mee gaan maken dus ik kan mijn ervaring hier niet over delen. Echt heel goed dat je dit doet! Heb er bewondering voor. Toen je zei dat je Aimy nog borstvoeding gaf had ik niet verwacht dat het zoveel voedingen zouden zijn.? En dan te bedenken dat er moeders zijn die stoppen na 4 maanden..
  Sanne onlangs geplaatst…Een leerzame make-up workshop vol gezelligheid!My Profile

 • Nina
  23 januari 2017

  Wij hebben wel een redelijk ritme ontwikkeld. Mijn zoontje is praktisch even oud als Aimy. Hij wordt tussen 6.30 uur en 7 uur wakker. Hij slaapt 1-2 keer per dag en eet 3 maaltijden en 2-3 tussendoortjes. James eet echter nog maar 1 boterham met wat boter of gepureerd fruit, meer krijg ik er nog niet in tijdens de lunch. Ach, misschien komt dat nog!
  Nina onlangs geplaatst…Mijn sportieve voornemens voor 2017My Profile

 • Leonie van Mil
  23 januari 2017

  Die kleine van mij is bijna 10 maanden, maar gaat om 18:00 al naar bed. We hebben wel een lange avond, dus dat is wel fijn. Maar overdags zou hij van mij wat meer mogen slapen. Soms haalt hij anderhalf uur, totaal.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Mijn zoektocht naar geluk #2My Profile

 • Kelly
  23 januari 2017

  Interessant om te lezen wat het ritme is van zo’n kleintje!
  Kelly onlangs geplaatst…365 plates #52/53 Hollandse kostMy Profile

 • Laura
  23 januari 2017

  Mijn dochter is net 1 en eet eigenlijk vanaf 8 maanden zeker mee wat de pot schaft en krijgt nog maar 1 fles in de ochtend. Ze had geen behoefte meer aan die flessen. Fikse nachten gehad met ons meisje dus ben blij dat het jaar voorbij is. Soms slaapt ze s ochtends een uurtje en s middags dan iets langer, hoop dat te kunnen veranderen in een wat langer slaapje s middags. Oudere broer 2 jaar en 22 maanden slaapt helaas niet meer s middagen. Best druk vind het het 2 kids van 1&2 jaar. Daarom knap dat je nog zoveel bv geeft.
  Laura onlangs geplaatst…UNDER CONSTRUCTIONMy Profile

 • Wilmaaa
  23 januari 2017

  Fijn zeg dat Amy zo goed eet en waar vliegt de tijd inderdaad om. Zal straks bij onze tweede vast ook weer zijn 😉

 • Malou
  23 januari 2017

  Lenn is nu 6 maanden maar hij heeft echt nog een tataal ander ritme. Of nou ja, geen ritme eigenlijk.
  Malou onlangs geplaatst…Lenn is een half jaar!My Profile

 • Loes Johanna
  23 januari 2017

  Wat wordt ze toch al groot! Heel interessant om te lezen, ben heel benieuwd hoe het straks bij ons zal gaan, maar tot die tijd heel boeiend om te lezen hoe het bij andere mama’s is!
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Weekend Plog 13My Profile

 • Channa
  23 januari 2017

  Hier hadden we enigzins een ritme, maar kan mij herinneren dat hetvzo per week weer anders was.
  Channa onlangs geplaatst…Waarom ga je in godsnaam in een ijsbad liggen?My Profile

 • Lilian
  23 januari 2017

  Wat fijn dat Aimy ook deels mee beweegt in het ritme van Lana. Ons ritme is eigenlijk net hoe de dag loopt maar verder zijn de wettigden vaak wel het zelfde.

 • Melanie
  23 januari 2017

  Leuk om te lezen. Wat goed dat je zo vaak nog borstvoeding geeft. Hier heeft mijn dochter soort van een ritme. Ze slaapt vanaf 6 maanden nog maar 1 keer overdag. Nu ze 19 maanden is merk ik dat ze daar ook steeds minder behoefte aan heeft. Slapen doet ze pas rond 20.00 uur. En nog steeds niet de nachten door. Slapen met haar is een drama net als haar oudste broer. Was ook drama.
  Melanie onlangs geplaatst…Sexy Liefdes liedjes.My Profile

 • Sascha
  23 januari 2017

  Leuk om te lezen.
  Wij hebben wel een soort van ritme.
  Smorgens bordje bambix. 10.00uur fruit en daarna ochtendslaapje.
  Als hij dan wakker word 2 boterhammen.
  Smiddags een koekje/fruit bij een bekertje thee.
  Savonds warm eten, daarna in bad, spelen en verhaaltje en dan naar bed toe.
  Als we soms ergens heen moeten komt het allemaal niet zo precies, dan passen we het gewoon aan 😉
  Liefs, Sascha

 • Sascha
  23 januari 2017

  Oja en smiddags ook nog een uurtje slapen…

  Is altijd leuk om andere ritmes te lezen.

  Fijne dag!

 • lisette
  23 januari 2017

  Rond die periode sliep mijn dochtertje twee keer op de dag. Ik dacht zo rond 10.00uur en rond 14.30. Ze had erg behoefte aan die slaapjes wat het soms lastig maakte om daar wat makkelijker en flexibel in te zijn. Dan was ze snel van slag. Echt een ritme kindje. Ben benieuwd wat de tweede gaat doen. Met eten konden we flexibeler zijn.
  lisette onlangs geplaatst…Zwangerschap en sportenMy Profile

 • Essma
  23 januari 2017

  Aiden is 6 maanden maar hij lijkt niet veel slaap nodig te hebben, want het is al vaker voorgekomen dat hij dus van 7.00 ‘s morgens tot 7 uur ‘s avonds gewoon wakker is! ? Hij valt dan meestal -waar anders- in de auto in slaap. Als we z’n zus van school moeten ophalen, haal ik hem weer uit de auto met alle gevolgen van dien. Dit gaat bijna iedere dag zo. Ritme? Wat is dat?! ? En dat terwijl ik best gestructureerd ben ??‍♀️
  Essma onlangs geplaatst…Aiden is 6 maandenMy Profile

 • Leonie
  23 januari 2017

  Altijd interessant om ritmes te lezen. Die van ons is ineens ver te zoeken.. misschien een sprong? Ze slaapt nu gelukkig, haha. Tijd vliegt zo snel, al weer bijna 6maandjes oud.
  Leonie onlangs geplaatst…Blijmakertjes #4My Profile

 • Anne
  23 januari 2017

  Grappig om te lezen hoe dat het bij Aimy gaat! Wij hebben wel echt een ritme met Noud (vandaag 5 maanden). Hij wordt wakker tussen 6.00 en 7.00 uur en krijgt om 7.30 uur de fles. Dan breng ik hem rond 8.00 – 8.30 uur weer naar bed waar hij vaak tot 9.30/10.00 uur slaapt. Dan is het tijd voor zijn fruithapje en gaan we gezellig spelen of knuffelen. Om 11.30 uur krijgt hij weer de fles en daarna is het tijd voor zijn middagdutje. Meestal slaapt hij dan tot een uurtje of 14.00-14.30 uur. Als hij wakker is gaan we weer lekker spelen samen en om 15:30 uur krijgt hij zijn fles weer. Om 17.30 uur zijn groentehapje en om 19.00 uur beginnen wij met Noud klaarmaken voor de nacht; in bad doen, mee in de douche of gewoon even wassen. Om 19.30 uur zijn laatste fles met wat rijstebloem en dan gaat hij rond 20.00 uur lekker slapen. Hij slaapt eigenlijk vanaf dat hij 2,5 maand is al door… echt heel luxe! Dit werkt zo goed voor ons en we merken dat Noud dit erg prettig vind. Leuk om te lezen hoe dit bij anderen gaat!

 • Monique
  23 januari 2017

  Super leuk. Wij eten wel eens Chicken Tonight en dan wil ik Elin mee laten eten. Hoe kan ik dit het beste doen?
  Laatste keer kwam er van alles terug omhoog.

  Verder eet ze goed vers, aardappels groente en kip ofzo.
  Monique onlangs geplaatst…The Mechanic Resurrection- FilmtipMy Profile

 • rachel
  23 januari 2017

  ja nog even meis en ze is geen baby meer hihi , jeetje gaat dat hard zeg!! leuk om het ritme te lezen. als ik dan terug kijk op onze meiden….die sliepen zowat de hele dag en ja ook snachts echte slapertjes had ik en nu nog eigenlijk in het weekend is 12 uur geen rare tijd als ze geen voetbal hebben
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 21 januari ’17, voetballen mag niet en afgelast, ado en verder niet veelMy Profile

 • Dita
  23 januari 2017

  Super leuk om te lezen. Vooral omdat onze meisjes maar heel even schelen in leeftijd. Mila wordt volgende week vrijdag 1. Ze eet eigenlijk alles met ons mee en krijgt in de avond voor het slapen gaan nog een fles.
  Dita onlangs geplaatst…Mila haar favoriete speelgoedMy Profile

 • felicia
  23 januari 2017

  leuk om te lezen wij hebben niet echt een vast ritme met jasmijn eerlijk gezegd
  jasmijn is van 24 maart 2016. meestal word ze om 8 uur smorgends wakker wel al iets eerder om 7 uur voor bv dan valt ze direct weer in slaap tot 8 uur
  dan maak ik voor haar een bruine boterham met smeerkaas
  daarna om 9 uur geef ik haar bv en een fruit hapje olvarit peer of een andere fruit smaak met een liga kaakje er doorheen
  dan om 10 uur word ze moe ik geef bv en leg haar op bed
  eerst het ritueel van heel eventjes een tijdje in mijn armen houden want jasmijn vind het niet prettig als mama haar gelijk weglegt na de bv
  dan word ze meesta als haar zussen niet te luid spelen waardoor ze wakker kan worden om 11 uur weer wakker
  wilt weer bv . daarna gaat papa haar in bad doen dat doet hij altijd
  en smiddags krijgt ze een baby papje van nestle om 5 uur een groente olvarit potje
  tussendoor ook een liga kaakje wat ze zelf vasthoud en op eet
  ook af en toe slappe thee zonder suiker
  dan krijgt ze savonds om 7 uur nog een toetje een jogolino aarbij smaak
  en dan rond 8 uur word ze moe en krijgt ze bv dan voed ik haar op mijn bed
  zo gaat dat ongeveer
  maar doordeweeks als ik werk heeft mijn man haar smorgends van 8 tot half 5 en dan doet hij zijn eigen ritueel met haar dan gaat het natuurlijk weer anders op zijn manier.

 • Gerdi
  23 januari 2017

  Altijd leuk om het ritme te lezen! Ziet er heerlijk uit en logisch dat ze naar 1 slaapje toe gaat, dat was hier ook zo rond die tijd. Hier ook een wisselend ritme, behalve op schooldagen. Want dan moeten we wel…
  Gerdi onlangs geplaatst…Meekijken met Marianne #3 | Verjaardag, Zindelijk en SaunaMy Profile

 • Marije
  23 januari 2017

  Fijn om te lezen! Ik voed op verzoek en laat het aan Fons over wanneer hij honger heeft en eten wil. Voelt heel goed zo.
  Marije onlangs geplaatst…Ik ben zo’n moederMy Profile

 • Irene
  23 januari 2017

  Leuk om te lezen.

  Kleine tip: kijk wel uit met smeerkaas. Dit kan nog te zout zijn voor je kindje

  http://www.voedingscentrum.nl/nl/mijn-kind-en-ik/eerste-hapjes/wat-kun-je-beter-niet-geven-aan-je-kindje-.aspx

 • Thuis bij | Milou
  23 januari 2017

  Wat grappig zeg! Echt een heel ander ritme dan wat wij hebben met Mees. Maar dat is ook onze eerste. Denk dat dat scheelt? Mees slaapt meestal van 19:30 tot 7:30 en wordt dan tussendoor nog drie keer wakker ‘s avonds en ‘s nachts. Dan gaat hij rond half 11 ‘s ochtends weer slapen en rond een uur of 3 maar dan nog maar een half uurtje. Mees krijgt borstvoeding na elk slaapje en dan nog voor het avondslapen gaan. Qua eten eet hij echt nog heel anders dan wij. Zijn darmen zijn erg gevoelig en hoewel wij veel kruidig eten en mees daar qua borstvoeding goed tegen kan, kan hij het in zijn eigen eten nog niet hebben. Daarnaast vindt hij pasta erg vies qua structuur. Maar daarentegen eet hij wel heel veel groente ‘s avonds gelukkig!
  Thuis bij | Milou onlangs geplaatst…Er was eens een klein meisje…My Profile

 • Ine
  23 januari 2017

  Wat fijn om te lezen dat je Aimy ook nog 5x per dag aan de borst hebt! Mijn dochter is nu bijna 9 maanden en heb het idee dat mensen het vaak gek vinden dat ze nog zo vaak drinkt (ook 4 a 5 x). Maar misschien komt dat omdat het met de fles niet meer zo gebruikelijk is dan nog op 5 flessen te zitten. Fijn dus om te lezen dat het bij andere(n) ook zo is. Vind het wel lastig, de overgang van borstvoeding (nu gecombineerd met flesvoeding i.v.m. werk) naar vaste voeding, blijft toch een beetje een puzzel. Onze dochter heeft goed veel baby-vetjes, dus ben soms bang dat ze te veel krijgt.

 • Kim
  23 januari 2017

  Wat leuk om te lezen. Geen slaapkippie dus☺. Ik ben juist heel erg van het ritme. Bij de eerste 2 ging dat ook echt vanzelf.
  Maar bij mijn lieve kleine zenne is het een ander verhaal. Ze is een half jaar nu en doet het super. Maat geen vaste slaapjes zoals bij die andere 2. Ze slaapt nu meestal door tot een uur of 6. Maar andere 2 deden dat meteen en vooral sev kon prima tot 9 uur slapen… hihi. Beetje jammer dus. Maar ze is lief en tevreden.

  Ze krijgt nu nog 5 voedingen en 1 x groenten. Ik ga proberen naar 4 voedingen en dan 1 x fruit 1 x groenten . Darmpjes zijn snel van slag. Dus rustig aan.

  Fijn dat iedereen zo zijn eigen ritme heeft. Bij mij is het bij de derde meer zoeken dan bij de andere twee. Best apart ?

 • Naomi
  23 januari 2017

  Grappig om te lezen. Hier echt twee ritme kindjes. En wat een slaapkoppje heb ik. Mijn zoontje is 19 maanden en is 7.00 wakker en gaat dan om 9.00 uur weer naar bed. Ik maak hem wakker om 10.15/10.30. En dan spelen of op stap. En dan slaapt hij weer van 13.15 tot 15.00/15.30. En dan 19.30 weer onder de wol. Erg leuk om je vlogs en blogs te volgen!

 • Kelly Caresse
  23 januari 2017

  Ik zou dit langzaam opbouwen, bijv. een half groentehapje zoals ze nu krijgt, mengen met een halve portie chicken tonight. En dan zo opbouwen en kijken wat ze lekker vindt 🙂 Vaak gaan ze dingen pas lusten na een aantal keer geproefd te hebben 🙂 Liefs

 • Mama van Dijk
  24 januari 2017

  Super leuk en heel fijn voor jezelf als er op den duur wat ritme is. Met mijn twee maanden jonge meisje en haar 23 maanden oud zijnde grote zus verlang ik weer naar een soort ritme haha. Nu nog inderdaad ook ‘go with the flow’ dagjes. -x- Mama van Dijk
  Mama van Dijk onlangs geplaatst…Het bijzonder gave meerijdplankje – Easy X Rider – WIN A C T I EMy Profile

 • Alicia
  24 januari 2017

  Leuk om te lezen! Onze dochter van 10 maanden heeft best een ritme, ze gaat naar de creche dus dan is dat extra handig. Rond 6.00 borstvoeding, om 7.30 wakker en een boterham. Om 9.30 fruithap. Hier zijn we wel wat avontuurlijker zie ik, ze heeft van alles al gehad.. Mango, papaya, banaan, aprikozen en pruimen etc. vind het leuk om af te wisselen. Om 11.30 flesje borstvoeding, 13.00 groentehap, 15.00 joghurt, beetje fruit doorheen en een cracker. Om 18.00 eten we met z’n allen en ze eet (bijna) alles mee. Vindt eigenlijk ook alles lekker, ik maak het wel met kruiden maar (nog) zonder zout). Om 19.30 borstvoeding en dan naar bed. Meestal wordt ze (als het meevalt en ze goed slaapt) nog 1 keer wakker voor een voeding. Wat raar is want rond 6 maanden waren we daarmee gestopt. Maar laatste tijd wil ze wel weer drinken snachts.

 • Jessica
  24 januari 2017

  Mijn dochtertje is bijna 11 maanden en zit al een aantal weken op dit schema

  7.00 wakker en fles 180ml
  09.30 fruithap
  11.30 broodje met bekertje koemelk
  15.00 koekje met wat sap
  17.00 groentenhap en wat yoghurt
  18.30 fles 180ml en slapen

  Ze slaapt van 18.30-7.00 aan een stuk door. Maar op de dag slaapt ze 3x powernapjes van 15min..

 • Sandra
  25 januari 2017

  Leuk om te zien hoe dat bij andere kindjes gaat! Finn is nu 7 maanden en slaapt meestal van 18u45 tot ongeveer 5u30 (kan ook 5 uur zijn of 6u30, slaaphoofd hebben we!). Rond 6u30-7u krijgt hij dan een eerste flesje (kunstvoeding) van 210 cc. Daarna rond 11-12 uur aardappeltjes met groente, om 15 uur fruithapje en rond 17u45-18 uur zijn laatste fles (idem als ‘s ochtends).
  In de voormiddag is het best nog een slaaphoofd, rond 7u30-8 uur gaat hij terug slapen voor 1,5 tot 2 uur. In de namiddag slaapt hij minder, ik gok een dutje van 1 uur ofzo. Qua voedingen heeft hij dus een behoorlijk strak ritme (hij is zelf tot dit ritme gekomen) maar qua dutjes bepaalt hij iedere dag zelf nog wanneer hij wil slapen.
  Sandra onlangs geplaatst…Getest: My Colruyt appMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.