Aimy: Eetpatroon baby 6 maanden

Eetpatroon baby 6 maanden

Hoe ziet het eetpatroon er voor een baby van 6 maanden uit? Ik ga jullie vandaag het eetmenu laten zien van Aimy, wat geef ik haar door de dag heen te eten aan melkvoeding, groentehapjes, fruithapjes en granen. Bij 6 maanden zijn we begonnen met bijvoeding (naast borstvoeding) en dit hebben we in zo’n 2 weken tijd opgebouwd naar het dagmenu dat zij nu met 6 maanden eet. Ik ga je haar hele dag laten zien van ontbijt tot aan de laatste voeding.

Eetpatroon baby 6 maanden

Eetpatroon baby 6 maanden

Dagmenu Aimy (tijden zijn slechts een indicatie, ik voed op verzoek wanneer Aimy er om vraagt).

07.00 Aimy slaapt de hele nacht door en zodra ze wakker wordt geef ik haar een eerste voeding, dit is borstvoeding. Hoeveel ze drinkt weet ik niet, maar ik weet wel dat ze dan veel tot zich neemt want ik kan zo een voeding geven + kolven in de ochtend. Daarna leg ik haar nog even terug in bed en ga ik Lana verzorgen.
08.00 Als ik met Lana ga ontbijten, geef ik Aimy een halve banaan die ik fijn geprakt heb. Niet meer dan dat om verstopping te voorkomen.
Na het ontbijt volgt er ergens in de ochtend een melkvoeding op (ook borstvoeding dus). Tijd is net wanneer ze hier om vraagt. Ook doet Aimy in de ochtend een slaapje.

12.00 Rond dit tijdstip ga ik lunchen met Lana. Aan Aimy geef ik dan 1 boterham die ik nog niet beleg. Ik geef deze boterham dan in hele kleine stukjes (muizenhapjes) die ze dan een voor een opeet. De korstjes geef ik nadat de binnenkant is opgegeten. Meestal sabbelt ze dan nog even aan de korstjes.

Tussendoor volgt weer een borstvoeding sessie. Tijdstip is afhankelijk van wanneer ze erom vraagt en hoe het ritme van die dag is. Ook doet ze in de middag nog een slaapje, dit verschilt van dag tot dag. Soms vindt dit slaapje in haar bedje plaats maar soms in de kinderwagen wanneer we bijvoorbeeld op pad zijn.
Ook geef ik haar tussendoor een fruithapje. Deze fruithapjes maak ik zelf met bijvoorbeeld appel, een peer, of kiwi.

17.30 Als wij gaan avondeten, dan zetten we Aimy ook in het zitje van de Tripptrapp erbij zodat het avondeten ook echt een gezinsmomentje is. Ik geef haar dan een zelfgemaakt groentehapje die ik in een babycook heb klaargemaakt. Ik geef haar dan gekookte groente zoals broccoli, bloemkool, boerenkool, worteltjes of spruitjes.

Eetpatroon baby 6 maanden

Na de avondmaaltijd volgt weer een borstvoedingsmoment. Dit zijn hele fijne momentjes samen om even tot rust te komen. Rond 19.30 geef ik haar een papje van Brinta met moedermelk. Dit is best een flink bordje vol en dit eet ze met veel smaak op. Daarna spelen we even, doe ik haar in bad en dan geef ik rond 20.30 de laatste voeding voor het slapen gaan.

Dit was opgesomd het dagmenu van mijn baby van 6 maanden. In deze video laat ik je zien hoe ik babyvoeding in de babycook klaarmaak../ Lees ook: Eetpatroon baby 9 – 12 maanden

Iedere ouder maakt zijn/haar eigen keuzes met betrekking tot voeding voor haar kindje(s) en dit is hoe wij dit doen. Dit komt overeen met hoe we dit met Lana hebben gedaan. Wat geef of gaf jij je kindje rond deze leeftijd te eten? Hoe ziet het dagmenu van jouw kindje eruit? Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

33 gedachten over “Aimy: Eetpatroon baby 6 maanden”

 1. Wat leuk dat je der nu al bijvoeding geeft naast de borstvoeding. Ik heb geen kinderen dus totaal geen verstand hiermee maar wat een flinke maaltijd krijgt ze al. Dat het der maar allemaal lekker mag smaken en ze een lekker mag groeien.
  Lisanne onlangs geplaatst…Olympische Spelen 2016My Profile

 2. Super dat ze ook al brood eet. Volgens mij begon ik daar pas wat later mee, maar ook onbelegd in mini-hapjes. Die cooker die jij hebt lijkt me zo ideaal, lekker snel klaar alles. Ik hoop dat Aimy ook zo’n kleine lekkerbek wordt, maar dat gaat vast goedkomen als ze nu al spruitjes eet haha 😉
  Carlijn onlangs geplaatst…Een wakker uiterlijk in 10 stappen van 10 minutenMy Profile

 3. Interessant om te lezen hoe zo’n dagschema er bij jullie uitziet.
  Bij ons is een ritme nog ver te zoeken met een baby van bijna 3 weken oud. Ik voed ook op verzoek (bv) en de ene x zit er 3 uur tussen, de andere x 2 of 4 uur! Ik hoop dat er straks iets meer regelmaat in gaat komen…
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: De kraamweek – mijn ervaring #2My Profile

 4. Voor Faas is het nu nog alleen nog proberen met 5 maanden en vervangt nog geen maaltijd maar hij eet om 12.00 uir een fruithapje (en die is zo op) en om 18.00 een groentenhapje. Ik maak ook alles zelf maar potjes vindt ‘ie ook heerlijk als we onderweg zijn!
  Milou onlangs geplaatst…Één jaar geledenMy Profile

 5. wat een heerlijk grietje …ze geniet eraf!
  ik heb 3 kinderen de jongste is een zoon van 5.5 maand oud en mag binnen kort ook bijvoeding gaan krijgen. ben hier in nog zoekende wat ik het beste kan geven en hoe alles te doen is naast 2 school gaande dochters.
  zou het heel leuk vinden als je een vlogg? maakt over hoe jij een voorraad maakt met fruithap en babyvoeding ? \e wat is het verschil om je groente hap in zo babycooker ipv uit de pan? grtz Rianne

 6. Leuk om te lezen hoe jij het doet! Onze jongste dame is nu 5 maanden, binnen een paar weken wil ik ook beginnen met de eerste bijvoeding naast de borstvoeding. Kijk er naar uit, er wordt zo langzamerhand al veel mee gesmakt en gekeken wanneer wij iets eten 🙂 Wat eet Aimy veel in de avonduurtjes trouwens! Goede eter, fijn. Hier nog regelmatig nachtvoeding(en), ik hoop een beetje dat ze die achterwege gaat laten wanneer ze ook vast voedsel krijgt…

 7. Ben je nog van plan met Rapley te starten of wil je niet aan de stukjes? Het brood geef je wel al in hele kleine stukjes. Ik vind het grappig hoe je schrijft dat jullie het bij Aimy hetzelfde doen als bij Lana, bij ons verschillen de dames zo veel in alles dat dit niet mogelijk is. Alles loopt anders en dus ook de aanpak voor beide kinderen, ook met eten.
  Judith onlangs geplaatst…Nobody knows? Everybody knows!My Profile

 8. Ik vond het zo leuk toen we bij onze dochter met bijvoeding begonnen. Maar even een vraagje: Brinta, mag dat dan al?? Ik eet elke ochtend Brinta en kan niet wachten om dit mijn dochter van 8,5 maand ook te geven, maar er staat op de verpakking vanaf 1 jaar.. Vandaar dat ik dit niet geef.

 9. Op 6 maand gaf ik Lenne ‘s ochtends een fles, ‘s middags at ze patatjes met groente en vlees, in de namiddag fruitpap (rond 17u) en ‘s avonds nog een fles. Toch nog vrij veel verschil als ik zo het eetpatroon van Aimy bekijk… Naar mijn idee eet ze een stuk meer dan Lenne toen, maar dat hangt van baby tot baby af uiteraard 🙂
  Kirsten onlangs geplaatst…Een nieuw speeltje voor mamaMy Profile

 10. Vanwaar de keuze om groentepap s avonds te geven? Nog nooit gehoord! Ben wel nieuwsgierig nu, advies is hier in Belgie al jaren om dat s middags te geven,wegens meer energetische waarden en calorieen dan fruit, vertering van groentepap duurt ook veel langer wat de keuze als lunch ook veel logischer maak.

 11. Wat leuk om jullie schema te lezen! Fijn dat Aimy ook zo goed eet. Mijn zoontje is net een paar weken jonger. We waren met groente en fruit begonnen. Ik merkte dat hij hierdoor niet altijd even veel trek had in zijn flessen en dat leek mij nog niet de bedoeling. Hij krijgt nu twee keer per dag een eetlepel gepureerde groente. Het is een lichtgewicht. Hierdoor is het zoeken naar het juiste tempo waarmee we zijn schema kunnen uitbreiden.
  Nina onlangs geplaatst…30 Day Blog Challenge: De inhoud van mijn tasMy Profile

 12. Elke ouder doet het weer anders. Wij hebben vanaf zes maanden vast voedsel a la Rapley aangeboden naast de borstvoeding. De eerste maanden altijd bv eerst, daarna vv. Het ging om het ervaren van voedsel, wat er daadwerkelijk in ging, was en is voor ons niet belangrijk. Zl dronk met zes maanden ook zeker nog wel acht keer per etmaal, vaste voeding was echt bijvoeding.

 13. Mijn zoontje is nu 9,5 maand en eet vanaf 6 maanden met de pot mee a la rapley.

  6.00-7.00 ‘s bv
  7.00-8.00 uur Griekse yoghurt
  9.00-10.00 bv
  11.00-12.00 1/2 boterham met wat roomboter, enkele keer appel-perenstroop of pindakaas. We eten ook weleens een omelet, bananenbrood of bv pannenkoekjes.
  13.00-14.00 bv
  15.00-16.00 fruit en/of een cracker
  17.00-18.00 avondeten, dit verschilt van pasta tot soep tot stamppot
  19.00-20.00 bv
  en dan nog meestal 2 nachtvoedingen

  En overdag wilt hij tussen de voedingen door ook nog weleens een slokje. We voeden op verzoek maar er zit aardig een ritme in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.