Recept Ontbijt voor een baby ( vanaf 6 maanden)

Alpro 2
Recept: Ontbijt voor een baby ( vanaf 6 maanden) Mijn dochter Lana geef ik vanaf 6 maanden oud al een heerlijk ontbijt. Lana ontbijt iedere ochtend met een ontbijtpapje waar ik een half banaantje in prak. Voorheen maakte ik dit aan met afgekolfde moedermelk maar later stapte ik over op Sojadrink. Ik geef Lana bewust sojadrink in plaats van koemelk. In sommige varianten sojadrink zit vrij veel suiker wat ik een nadeel vind. De Alpro Soya Complete Care +1 bevat dit in veel mindere mate, wat ik een hele fijne gedachte vind. Ik krijg best vaak vragen van moeders hoe ik haar ontbijtpapje maak en in samenwerking met Alpro laat ik dat aan jullie zien. Het is namelijk heel erg makkelijk en snel om te maken. Met dit powerontbijt tover ik iedere ochtend een grote glimlach op Lana’s gezichtje. Ze vind het ontzettend lekker en het is heel voedzaam.

power ontbijtRecept: Ontbijt voor een baby ( vanaf 6 maanden)
– Brinta of granen ontbijt.)
– Alpro soya complete care +1
– Halve banaan
– Vrolijk kinderservies

In een kommetje doe ik de gewenste hoeveelheid Brinta die ik afstem op de behoefte van Lana. Vervolgens doe ik hier Sojadrink bij totdat ik een fijn papje krijg. Niet te waterig, ook niet te dik. Dit zet ik voor 35 seconden in de magnetron. De temperatuur die ik dan bereik is perfect voor dit papje. Ik weet dat ik lezers heb die een afkeer tegen de magnetron hebben. Ik ervaar dit zelf niet zo en gebruik deze dan ook met veel plezier.

alpro 5

Dan prak ik een halve banaan en dit bananenprakje doe ik bij het ontbijt papje. Dan is je powerontbijt klaar om opgesmuld te worden door je baby of grotere kindje!

Benieuwd hoe je zelf makkelijk babyvoeding (groentehapje en fruithapje) maken kan? Dat lees je hier. Ook deze zie je in deze video verschillende zelfgemaakte babyhapjes in voorbeeld gemaakt.

Waarom Alpro Soya +1 Complete Care? Zoals jullie weten probeer ik suikers te beperken in de voeding van Lana. Ik heb al heel veel etiketten op pakken Sojadrink bekeken en in bijna alle varianten zit helaas vrij veel suiker. Gelukkig een stuk minder in deze variant van Alpro. Deze +1 complete care wordt ook wel groeimelk genoemd en is helemaal afgestemd op de behoefte van een kindje vanaf de leeftijd van 1 jaar. Het is de ‘opvolgmelk’ zoals men die in de koemelkvariant kent. Ik vind het een fijne gedachte dat ik weet dat hier essentiële voedingsstoffen inzitten om haar dag mee te beginnen, naast de borstvoeding die zij van mij krijgt. Naast dat je deze sojadrink kunt gebruiken in een papje, zou je het ook in een flesje kunnen geven of in een beker bij de boterham. Je kunt er dus alle kanten mee op. Wil je meer weten over deze Sojadrink van Alpro?

Wat geef jij je kindje of baby vanaf 6 maanden als ontbijt? Ik ben benieuwd of er meerdere mama’s pap geven als ontbijt aan hun kindje en of je recept overeen komt met dit recept of dat je een lekkere variatie weet. Laat het me weten in de comments.

Liefs Kelly

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

31 gedachten over “Recept Ontbijt voor een baby ( vanaf 6 maanden)”

 1. Hoi Kelly,

  Ik zou je graag feedback willen geven. Ik zie dat je reclame maakt voor Alpro. Niets mis mee natuurlijk, maar ik zou het fijner vinden als je het duidelijk neerzet. Bijvoorbeeld advetorial, of als het geen advetorial is dat je dan bovenaan je artikel zet dat dit een samenwerking is met Alpro of dat dit artikel met opgestuurde producten is.

  Nu krijg ik heel erg het idee alsof je stiekem reclame in je artikels verwerkt en dat vind ik eerlijk gezegd nogal sneaky en misleidend over komen. Ik schat je niet zo in dus vind het best wel jammer.

  Daarnaast wil ik je nog een tip meegeven. Wees selectief in de samenwerkingen die je aangaat. Apro is niet altijd gezond. Zoals de Amandelmelk van Alpro is een en al suiker. In de sojamelk van Alpro zit maar een paar procent sojabonen, de rest is troep. En er zitten redelijk veel e-nummers in de producten van Alpro. Dan kun je beter de biologische variant nemen.

  Ik bedoel dit niet als aanval, dus ik hoop dat je het niet zo opvat. Ik lees je site met plezier en ik probeer je met deze feedback te helpen, hopelijk heb je er wat aan.

  Groetjes,
  Mia

 2. Hi,

  Vraagje, ben gewoon benieuwd. Zitten er geen toegevoegde suikers in de ontbijgranen (pak op de foto)? En waarom deze ontbijt granen en geen havermoutvlokken (fijngemalen)? Of mogen ze dit op jonge leeftijd nog niet?

  Groetjes Renate

 3. Hoi Renate,

  Er zitten geen suikers in deze granen, we wisselen brinta wel af voor Havermout, dit papje van brinta is wat zachter van structuur en dat wissel ik wel eens af voor havermoutvlokken. Zo houd ik de variatie erin voor Lana 🙂

 4. Ik moest echt lachen om dat lepeltje, geniaal haha! Helpt het ook echt? Ik ben eigenlijk benieuwd waarom je Lana geen koemelk geeft?

 5. Hoi Mia,

  Dankjewel voor je fijne feedback, dat is meer dan welkom. Ik heb je een mailtje gestuurd want aan dit soort tips heb ik heel veel en daar luister ik graag naar.

  Ik heb zowel in de intro vermeld dat het om een samenwerking met Alpro gaat, als in de ‘advertorial’ categorie + het S van sponsored logo laten zien dat het om een gesponsorde samenwerking gaat, ik begrijp je vraag niet waarom dit niet duidelijk vermeld staat.
  Dankjewel voor je tips 🙂

 6. Dit is nieuw voor mij, wat een goed idee voor als Sarah straks 1 jaar is. Nu maak ik een ontbijtpapje met Nutrilon omdat ze nog maar 9 maanden is. Havermout is nu ook nog niet geschikt.
  Ik zal Sarah om de dag een banaantje geven omdat ze er snel van verstopt, maar gelukkig heeft Lana er geen last van.
  Ik ben ook groot fan van Alpro soya en raad iedereen de bakboter aan, ontzettend fijn spul met heel weinig zout. En deze ga ik onthouden!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Mama. 10 keer de eerste keer.My Profile

 7. Wat leuk om te zien dat Lana zo smult van dit ontbijtje. Ziet er goed uit in ieder geval. Mijn nichtje krijgt ook regelmatig brinta of havermout met ongezoete bio amandelmelk erbij van Provamel.
  Marloes onlangs geplaatst…Christmas Nails met OPIMy Profile

 8. Leuke post. Ik ben inmiddels klaar met de fase papjes thuis. Dus nu ligt er altijd veel brood op de grond (overal!) 😉

  Ik wil niet de wereld verbeteraar uithangen, echt niet, maar ik heb mijn twijfels over sojamelk. Ik heb het zelf een half jaar lang gegeten met havermout en kreeg enorm last van puistjes (echt diepe acné achtige look) ik heb van alles geprobeerd en gedaan maar kom er niet van af. Soja zou een hormoonverstorende werking hebben. Met nadruk op zou. Ik drink geen druppel meer en ben heel benieuwd of dit de boosdoener is.

  Wat we hier in de schappen kopen is natuurlijk niet de gezonde soja die ze in Japan hebben. Eigenlijk is er vrij weinig over van de sojaboon in dit drankje.

  Ik heb ook bewust geen sojamelk gedronken toen ik borstvoeding gaf omdat (getest op dieren) het vruchtbaarheidsproblemen zou kunnen opleveren. Wederom door de hormoonverstorende werking.

  Nogmaals, geen aanval…echt niet maar kon het ook niet niet in een reactie plaatsen en alleen zeggen: Nou eet smakelijk Lana.

  Ik ga nog even verder met het onderzoek over dit boontje.
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…The Happy list waar ik een Joker (Batman) lach van krijgMy Profile

 9. Goed om eens dit te lezen, het zou voor mijn dochtertje ook een lekker ontbijtje zijn! Soms wat afwisseling kan zeker geen kwaad!

 10. Klinkt heel lekker. Zelf prakte ik vaak liga, banaan en een beetje melk door elkaar. Ook Brinta is inderdaad vaak een ontbijtje geweest. De kindjes zelf willen het liefst yoghurt met fruit. Vooral yoghurt, appel en honing is in trek 🙂
  Kimberley onlangs geplaatst…Inspiratie: Winter meisjeskledingMy Profile

 11. Mijn zoontje van 9 maanden krijgt nog gewoon borstvoeding als ontbijt, maar hij wil denk ik binnenkort wel wat anders erbij, hij komt namelijk steeds vaker hapjes van mijn ontbijt bietsen (kwark met vruchtjes) haha! Ik denk dat we dan voor havermoutpap gaan, moet me er nog in verdiepen. Deze pap klinkt ook prima, lekker met een banaan er door! Krijgt Lana dan later in de ochtend nog apart fruit, of is dit ook meteen het fruitje van de dag?

  Wij zijn overigens geen fan van soja. Ik vind het een ‘onduidelijk’ product met veel discutabele voedingsstoffen. Veel soja is genetisch gemanipuleerd (dat van Alpro niet, zeggen ze) maar ik lees ook in verschillende bronnen dat het onder andere vruchtbaarheidsproblemen kan veroorzaken. Ik vind dat niet iets om zomaar aan mijn kind voor te schotelen. Ook de suiker er in houdt mij tegen, ik zou zelf dan eerder voor geitenmelk kiezen.

 12. Mijn zoontje van 9 maanden krijgt nog gewoon borstvoeding als ontbijt, maar hij wil denk ik binnenkort wel wat anders erbij, hij komt namelijk steeds vaker hapjes van mijn ontbijt bietsen (kwark met vruchtjes) haha! Ik denk dat we dan voor havermoutpap gaan, moet me er nog in verdiepen. Deze pap klinkt ook prima, lekker met een banaan er door! Krijgt Lana dan later in de ochtend nog apart fruit, of is dit ook meteen het fruitje van de dag?
  Wij zijn overigens geen fan van soja. Ik vind het een ‘onduidelijk’ product met veel discutabele voedingsstoffen. Veel soja is genetisch gemanipuleerd (dat van Alpro niet, zeggen ze) maar ik lees ook in verschillende bronnen dat het onder andere vruchtbaarheidsproblemen kan veroorzaken. Ik vind dat niet iets om zomaar aan mijn kind voor te schotelen. Ook de suiker er in houdt mij tegen, ik zou zelf dan eerder voor geitenmelk kiezen.

 13. Ik ben geen baby maar dit lijkt me erg lekker, ik ga dit artikel gewoon opslaan om ooit voor mezelf te maken.
  Ik vind het goed dat je probeert lana zo min mogelijk suikers te geven, bovendien is een banaan al zoet, dus extra suiker heb je niet nodig. xx
  Sheela onlangs geplaatst…Ik begin met BlogilatesMy Profile

 14. Ik heb ook alvast wat pakken ingeslagen, vanaf volgende maand mag mijn kleintje deze eindelink! Mijn dochter van 8 drinkt het nog af en toe op zieke dagen. Maar die drinkt al 7 jaar alpro groeimelk en toen de kleine pakjes.

 15. Dit klinkt inderdaad goed! Ik geef regelmatig brinta pap als ontbijt aan mijn 2 jarige peuter, vind het idee van die banaan heel slim zo krijgt je kindje gelijk ook wat fruit binnen. Mijn dochtertje geef ik alleen bijna nooit banaan omdat ze dan last van haar stoelgang krijgt, weet je misschien ook een ander soort fruit wat de banaan kan vervangen?

 16. Dankjewel! 🙂 Je zou ook een geraspte appel, stukjes mango, klein gesneden mandarijn of geprakte kiwi kunnen proberen, of kleine stukjes druif 🙂 Erg lekker en je kindje krijgt gelijk al bij het ontbijt een portie fruit binnen 🙂 Liefs

 17. Het was niet om commentaar te geven oid, gewoon puur interesse gezien ik zelf diëtist ben maar goed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.