2

Vandaag heb ik een video voor jullie waarin ik vragen beantwoord ik veelvuldig krijg over het geven van borstvoeding. Ik heb in totaal tot nu toe 3 jaar ervaring met borstvoeding en krijg enorm veel lieve mailtjes en privé berichten met vragen hierover dat ik het tijd vond voor een video. Hoe doe je dat, borstvoeding met werk combineren? Kolven ja of nee? Hoe bereid je je in de zwangerschap voor op het geven van borstvoeding. Wat doe je bij tepelkloven? Hoe zorg je voor doorslapen bij je baby en wat als je kindje bijvoeding gaat krijgen? Wat doet dit met je melkproductie? Ik ga het ook hebben over melkproductie dips doorkomen en tips om het op gang te brengen. Allemaal niet wetenschappelijk onderbouwd, maar op mijn ervaring als moeder die alle bekende borstvoedings ups en downs al wel heeft meegemaakt. Benieuwd naar dit onderwerp? Klik dan op lees meer.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Heb jij ervaring met borstvoeding? Liep jij tegen dezelfde struggles aan? Herken je je in de dingen die ik zeg? Of heb je nog meer vragen. Je kunt meekletsen bij de reacties, ik vind het super leuk om jullie ervaringen te lezen.
Ik ben benieuwd wat jullie van deze video vonden, laat je reactie achter bij de comments.

Eerder geschreven over dit onderwerp:
Lees hier alles wat ik geschreven heb over het kolven van borstvoeding
De grote Borstkolven test, review van 4 bekende kolven
Lees hier mijn ervaringen met 1,5 jaar borstvoeding geven
Wat als borstvoeding geven niet vanzelf gaat?
O
ver borstvoeding geven in het openbaar
Zwanger worden terwijl je borstvoeding geeft
Borstvoeding en alcohol en zelf afvallen? 

Vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal als je de video leuk vond. Dat kan hieronder via de ‘abonneren’ knop hieronder. Dankjewel voor het abonneren, daar help je me heel erg mee.

abonneren

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

15 gedachten over “Borstvoeding Q+A: Kolven, melkproductie, bijvoeden, tips!”

 1. Ik vind het knap dat vrouwen borstvoeding geven als ze dat kunnen. Ik heb het bij mijn vrouw gezien dat het veel energie kost. Daarnaast deed ze er nog een HBO opleiding en werkte er 32 uur bij. Gelukkig kon ze op haar werk wel tijd krijgen om te kloven. Ik heb alleen maar respect voor vrouwen die borstvoeding geven!!
  Frank onlangs geplaatst…Het huwelijksaanzoekMy Profile

 2. Complimenten dat je op een prettige manier informatie geeft over bv. Heb het zelf twee keer acht maanden gegeven maar hoor veel onwetendheid erover. Dus top!!
  Maaike onlangs geplaatst…KleuterslaapfeestMy Profile

 3. Ik ben benieuwd! Ik ga het vanavond even op mijn gemak bekijken. Ik wil ook weer borstvoedimg gaan geven maar de vorige twee keren ging het niet bepaald van een leien dakje…
  Kirsten onlangs geplaatst…De leukste Ikea hacksMy Profile

 4. Goedemorgen Kelly,

  Kom altijd met plezier een kijkje nemen op je site en waar ik ineens aan dacht is dat ik natuurlijk nooit de gezichtjes van je kindjes kan zien en dat me dat totaal niet stoort.
  Ik persoonlijk kan me helemaal vinden in je keuze heb zelf ook geen social media om die reden:)
  Vond het wel grappig en wilde het even met je delen.

  Keep up the good work!!!

  Mooie dag

  gr chantal

 5. Wat goed dat je er zoveel info over geeft! Erg handig. Ikzelf heb ook veel gehad aan ‘t boek “de melkfabriek”. inmiddels geef ik al bijna ‘n jaar met veel liefde borstvoeding aan m’n meisje.
  Leonie onlangs geplaatst…Afbouwen van nachtvoedingenMy Profile

 6. Leuke Q&A. Ik geef nu al bijna 10 maanden borstvoeding aan onze dochter. Het is niet altijd makkelijk geweest, maar ben heel blij en dankbaar dat ik al zo ver ben gekomen. Het slokt zoveel energie op, vooral in het begin, maar het is het allemaal meer dan waard. Ik heb altijd gezegd dat ik 1 jaar borstvoeding wil geven, maar misschien ga ik wel gewoon door. Genieten zolang het nog kan.
  Benay onlangs geplaatst…Top 5 Borstvoeding musthavesMy Profile

 7. Mooie informatieve video! Hier gaan heel veel moeders met borstvoedingszorgen iets aan hebben 🙂
  “Bieden wat de natuur geboden heeft”, zo is het echt! En dat vind ik zóóó mooi aan borstvoeding! Ik heb mijn meisje nu ook al 16 maanden mogen voeden, en ik hoop dat ik mijn tweede kindje ook zo lang mijn melk mag geven. Ik vind het fantastisch dat ze op mijn lichaam blijven groeien en weerstand mogen opbouwen. En het is zo bijzonder wat voor band je daardoor met je kindje opbouwt!

  Ik wist trouwens niet dat je ook kunt voeden zonder zwanger te zijn geweest (dus een geadopteerd kindje). Ik dacht echt dat je daarvoor de zwangerschapshormonen nodig had, maar blijkbaar niet. Dat is fijn zeg!
  Marianne onlangs geplaatst…De beginnende bloggers tag!My Profile

 8. Ik heb mijn kids allebei ongeveer een jaar borstvoeding gegeven. Toen ik begon (2012) miste ik de “gewone” informatie: hoe pak je het aan, waar denk je aan, hoe werkt dat kolven. Top dat jij zoveel aandacht besteedt aan dit onderwerp op jouw site.
  karlien onlangs geplaatst…De 7 leukste gratis stranden CuracaoMy Profile

 9. ik geef borstvoeding mijn zoontje is nu 7 maanden. Ik had eerder al veel aan je tips gehad (is ook een reden geweest voor mij om je te gaan volgen) het klopt helemaal wat je zegt de eerste paar weken is het flink afzien. Ik vond het daarbij ook nog eens moeilijk on thomas goed vast te houden omdat hij voor mij zo klein was maar met een kussen en voedingskussen lukte het wel. Ik denk dat ik tot 3 maanden het echt zwaar vond en daarna ging het vanzelf. En wat je zegt over de fijne momentjes in de nacht klopt ook ik heb me zojuist voorgenomen om minder te zeuren. Er gaat namelijk geen nacht voorbij dat ik niet even tegen mijn man zegt dat ik graag wil dat thomas doorslaapt. Maar eigenlijk dat moment dat je baby in je bed ligt en zijn armpjes om zich heen slaat en bij je drinkt is goud. Dat je dan samen in slaapt valt en bijna tegelijkertijd wakker wordt en elkaar lachend aankijkt. Zo bijzonder. Ik wil doorgaan tot een jaar. Alleen weet ik nu nog niet of dat ik dan echt wil stoppen.

  Ik zou nog wel graag willen weten hoe je omgaat met kleine bijtertjes.

  Verder een goede video het is inderdaad niet altijd roze geur en maneschijn maar als je het even volhoudt dat krijg je er zoveel liefde en fijne momentjes voor terug.

 10. Mijn zoontje beet soms bij het doorkomen van tandjes. Ik koppelde dan af en zei iets in de trant van: niet bijten, dan doe je mama pijn. En dan paar minuten later weer aanleggen. Ik voed nu bijna 2 jaar en hij heeft maar een korte periode gehad dat hij af en toe beet.

 11. Heb 2 meisjes en 2 keer borstvoeding gegeven met tepephoedjes. 1e keer 3 maanden vanwege reflux verborgen was het best zwaar uiteindelijk. Maar de ochtend na de bevalling liep mijn voeding al super en heb dus zeker wel genoten die eerste dagen en weken!!
  2e keer geplande keizersnede duurde 2 dagen voordat goed op gang kwam en was weekend dus helaas geen lactatiekundige op de afdeling. En geen kolf gebruikt 2e keer. Wilde ik ook niet. Het is heel persoonlijk of en hoe borstvoeding lukt. Zeker de moeite waard en mooiste wat er is als alles goed loopt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.