Zwanger worden terwijl je borstvoeding geeft, kan dat?

borstvoeding en zwanger worden

Zwanger worden terwijl je borstvoeding geeft, kan dat? Een retorische vraag, want natuurlijk kan het, dat is wel gebleken 😉  Borstvoeding is geen anticonceptie methode maar kan je menstruatiecyclus wel tegenhouden of veranderen. Yannick en ik wilde heel graag voor een derde kindje gaan, maar we hadden niet verwacht dat het zo snel ‘raak’ zou zijn, aangezien ik nog borstvoeding geef. Ik wilde ook niet stoppen met borstvoeding geven, Aimy en ik genieten er nog intens van. Mijn laatste menstruatie begon op 17 mei 2015 (JA 2015!!), ik weet dus niet eens meer hoe een maandverbandje voelt 😉 en de volgende menstruatie zal nog lang op zich wachten. Maar goed, zwanger worden en borstvoeding geven, ik kan er nu over meepraten en ik deel vandaag mijn ervaringen so far.
Warning: Alleen lezen als je interesse hebt in dit onderwerp, je gaat dingen lezen zoals pijnlijke tepels en menstruatie perikelen 😉

Eisprong als je borstvoeding geeft?
Ik ben op 2 maanden na, al twee jaar niet ongesteld. Dat is op zich niets vreemds want een zwangerschap houd je menstruatie tegen en borstvoeding grotendeels ook. Bij mij wel in ieder geval. Bij Lana menstrueerde ik weer na zo’n 10 maanden en toen was die cyclus heel onregelmatig. Bij Aimy zal ik vermoedelijk een eisprong hebben gehad toen Aimy 11 maanden was en die eisprong heeft deze zwangerschap mogelijk gemaakt. Wat een geluk, want door het geven van borstvoeding kan een innesteling van een bevruchte eicel wat moeizamer verlopen (bron Borstvoeding.com) maar dit hoeft dus niet het geval te zijn. Het was een leuke verrassing dat ik al zwanger bleek. Aimy bleef stug doordrinken en je hoort regelmatig dat kindjes stoppen met drinken zodra de moeder zwanger is. Door de zwangerschapshormonen gaat de melk veranderen van smaak en ook kan de melkproductie teruglopen. Voor Aimy blijkbaar geen reden om te stoppen, maar ik heb wel gemerkt dat er iets veranderde.

Borstvoeding geven pijnlijk in de zwangerschap
Het geven van borstvoeding werd enorm pijnlijk. Ik wist nog niet dat ik zwanger was, maar ik had me er wel over ingelezen dus toen heb ik wel heel even gedacht dat dit niet de reden kon zijn? Maar het bleef toen bij een gedachte. Maar het werd echt enorm pijnlijk. Om in details te spreken, het voelde alsof een haai met mini slachttandjes aanviel op mijn borsten. Als je weet hoe pijnlijk borstvoeding geven in de kraamweek kan zijn, dan is dit een fractie van de pijn die ik er momenteel mee ervaar. Sinds ik zwanger ben, zit ik soms tegen het plafond aan van de pijn zodra Aimy aanhapt. Maar uit liefde voor mijn kind, ga ik er nog vrolijk mee door ook. Want na het pijnlijke aanhappen is de pijn vrijwel over (enkel gevoeligheid) en gaat het weer over in een momentje van ontspanning en genieten samen.

IMG_0253

Wat ga je tijdens de zwangerschap doen mbt. borstvoeding?
Ik heb de wens om na de bevalling de kindjes samen aan de borst te hebben (Aimy en de baby dus). Dat lijkt me enorm speciaal en iets waar ik nu alleen maar van kan dromen. Zolang Aimy nog wil blijven drinken, wil ik haar blijven voeden. Wanneer zij ermee stopt, dan is het mooi geweest en dan wacht ik met geduld tot ik de baby deze bijzondere borstvoedingsperiode weer mag geven. Sommige kinderen stoppen met drinken tijdens de zwangerschap, als dat zo is dan heb ik daar alle begrip voor.

Borstvoeding geven en zwanger worden is dus zeker mogelijk en je kunt voor jezelf overwegen of je stopt met het geven van borstvoeding of dat je ermee doorgaat zodra je zwanger bent. Ik ben mega benieuwd of er meer vrouwen onder mijn volgers zijn die zwanger raakten toen ze borstvoeding gaven en of ze in de zwangerschap zijn doorgegaan met voeden. Waarom wel of waarom niet? Laat je reactie en ervaringen achter bij de comments en respecteer elkaars gevoelens bij het achterlaten van je reactie.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

57 reacties

 • chucky1012
  16 april 2017

  Zo een goed en zeer interessant artikel!
  Geweldig om te lezen hoe jij hiermee omgaat etc..
  Ik ben erg benieuwd hoeveel vrouwen dit ook doen.

  Fijne dag Xoxo

 • Patricia
  16 april 2017

  Toevallig waarschuwde de verloskundige hier voor in haar afsluitende praatje. Net bevallen begon ze al over de volgende… goed natuurlijk, maar ik ben daar nog niet mee bezig.
  Patricia onlangs geplaatst…Mannen die geen luiers verschonen…My Profile

 • M
  16 april 2017

  Hier ook 28 maanden borstvoeding en ineens werd het pijnlijk. Dat ik dacht; zou het..? En ja hoor…kindje lief is met 10 weken zwangerschap gestopt met drinken. Vroeg er zelf niet meer naar. Prachtige periode afgesloten en ik mis het enorm(nog 17 weken wachten) Kan niet wachten op de volgende 28 maanden (hopelijk) <3

 • Karin
  16 april 2017

  Ben heel benieuwd hoe het zal gaan! Mijn borstvoedingsavontuur strandde na 4 dagen al, helaas.
  Karin onlangs geplaatst…Veranderingen op mamasmeisje.comMy Profile

 • Nicole
  16 april 2017

  Ik ken wel mensen die tandem borstvoeding geven.. Schijnt heel speciaal te zijn! Zelf vind ik borstvoeding geven al speciaal hihi..
  Nicole onlangs geplaatst…Eigenwijs de week door #41 | afspraken, terrasje & opruimenMy Profile

 • simpel, met een snufje liefde
  16 april 2017

  Ik ben benieuwd hoe het gaat als de baby er dadelijk is. Hopelijk gaat het je lukken om ze samen te voeden. Het lijkt mij wel heel erg speciaal.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Update miskraam: een jaar later……My Profile

 • Danielle | Mama Lifestyle Blog
  16 april 2017

  Wat speciaal dat je wilt gaan tandem voeden. Dat lijkt me heel bijzonder, maar ook pittig. Zelf heb ik mijn beide kinderen ook gevoed, maar niet zolang en ook niet tegelijk. Tussen mijn kinderen zit nl meer dan 3 jaar. Fijne Paasdagen Kelly ?
  Danielle | Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Hoe vieren wij Pasen als gezin?My Profile

 • Marije
  16 april 2017

  Dat je zwanger kunt worden als je borstvoeding geeft is toch logisch? Stiekem vind ik heel naïef als mensen denken niet zwanger te kunnen raken als hun kindje nog aan de borst drinkt. Natuurlijk, je bent minder vruchtbaar, maar zeker niet onvruchtbaar. Ik hoop voor jou dat het je lukt om 2 kindjes tegelijk borstvoeding te geven. Lijkt me heel bijzonder!
  Marije onlangs geplaatst…Waar ik naar uit kijk deze zomerMy Profile

 • Kelly
  16 april 2017

  Heel interessant om te lezen ! En ik hoop voor je dat je ze samen kan gaan voeden
  Kelly onlangs geplaatst…Kelly’s cup of tea #8 Pasen zonder jachtvergunning !My Profile

 • Nicole
  16 april 2017

  Je bent gewoon al twee jaar niet ongesteld geweest!! Dat is even fijn zeg haha
  Nicole onlangs geplaatst…13 redenen waarom je ’13 Reasons Why’ moet zien!My Profile

 • Kelly Caresse
  16 april 2017

  Naïef vind ik een oordeel, maar je bent verminderd vruchtbaar wanneer er geen eisprong is, dus als je de wens hebt om zwanger te worden, kan dit langer duren.
  Het wordt door de verloskundige of arts na de bevalling al aangegeven dat het geen anticonceptie is. Dat benoem ik ook niet in het artikel, maar er zijn veel vrouwen die denken pas zwanger te worden (wanneer die wens er dus is) pas als ze gestopt zijn met borstvoeding, dit hoeft niet altijd het geval te zijn dus 🙂 Zonder eisprong geen zwangerschap, maar de eerste eisprong kan al een zwangerschap geven als je de juiste timing toepast 🙂

 • Martina
  16 april 2017

  Er zijn inderdaad veel misvattingen over borstvoeding en anticonceptie. Altijd goed om aandacht aan te besteden
  Martina onlangs geplaatst…16 April 2017 – Maar jij bent toch dun genoeg?My Profile

 • Leonie
  16 april 2017

  Ik had eigenlijk nog niet verwacht dat ik ongesteld zou worden, omdat ik nog bv geef.
  Maar een tijd terug toch, helaas! Maar regelmatig is ‘t nog echt niet… ellende.
  Leonie onlangs geplaatst…New in: (budget) shoplogje!My Profile

 • Lisette
  16 april 2017

  Interessant artikel! Ik hoop voor je dat het je gaat lukken om beide kindjes borstvoeding te geven. Dat zou speciaal zijn!
  Lisette onlangs geplaatst…Wat te doen met Pasen? Activiteiten 2017.My Profile

 • Dita
  16 april 2017

  Goed dat je hier zo open over bent! Ik hoop dat je ze samen kunt voeden straks.
  Dita onlangs geplaatst…Een kijkje in mijn leven – April 2017 #1My Profile

 • Romy
  16 april 2017

  Ook ik ben zwanger geraakt tijdens de borstvoedingperiode (Aimy en mijn zoontje schelen een paar dagen). Ondertussen 32 weken zwanger en mijn zoontje houd stug vol. Volgens mij sta ik al droog sinds week 12 ofzo, maar dat maakt hem dus niets uit. Ook ik wil graag gaan tandemvoeden, lijkt me erg mooi. Heb een fijne zwangerschap Kelly! 🙂

 • Sophie
  16 april 2017

  Wat bijzonder dat je hier zo open over bent! Ik denk dat je hier heel veel mensen mee helpt. Ik wens je een fijn pasen!
  Sophie onlangs geplaatst…Een kijkje in mijn kamer in IJslandMy Profile

 • Gwen
  16 april 2017

  Je kent mijn verhaal hihi. Alweer ruim 4.5 jaar fulltime bv hier en straks neemt kindje 3 het stokje naast kindje 2 aan 🙂

 • Gwen
  16 april 2017

  Je kent mijn verhaal hihi. Alweer ruim 4.5 jaar fulltime bv hier en straks neemt kindje 3 het stokje naast kindje 2 aan 🙂

 • Manon
  16 april 2017

  Jij bent zo vies alsof je er geil van wordt dat de kids aan je borst hangen

 • Roos
  16 april 2017

  Jeetje, wat een heftige comment dit zeg. Dit laat maar zien dat het leven van een blogger niet makkelijk is… Manon, ik vind dit zo absurd respectloos dat ik er inhoudelijk niet op in ga. Kan alleen maar zeggen: Petje af Kelly en leg deze maar naast je neer…

 • rachel
  16 april 2017

  tuurlijk kan je zwanger worden tijdens bv!!dat hebben ze mij toen ook verteld en ook dat je na je bevalling mega vruchtbaar bent dus ook moet opassen hihih en samen voeden lijkt mij heel bijzonder kel!! Fijne pasen schatten <3
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 15 april ’17, Ras heeft een piercing…en moestuintjes….My Profile

 • rachel
  16 april 2017

  he kansloos figuur ga je leven even ergens in de put zoeken ipv hier te gaan lopen gallen oke…..
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 15 april ’17, Ras heeft een piercing…en moestuintjes….My Profile

 • Marije
  16 april 2017

  Herkenbaar! Ik was ook zwanger geworden tijdens de borstvoedingsperiode en had nog geen menstruatie gehad. Helaas was dit uitgelopen op een vroege miskraam, maar daarna vrij snel weer zwanger. Helaas heb ik na een paar maanden de bv af moeten breken ivm ernstige misselijkheid en overgeven. Ik had mijn reserves voor mijzelf nodig. De oudste was ook al 13 maanden dus zij had de bv ook eigenlijk niet echt meer nodig.
  Ik weet niet of ik had willen tandemvoeden. Lijkt me heel bijzonder, maar ook pittig. Wel tof van je dat je ervoor open staat!
  Ik ben trouwens heel benieuwd naar het geslacht! Wanneer kunnen we een gender reveal video verwachten?
  Groetjes Marije

 • Rachel
  16 april 2017

  Ik vind het knap dat sommige mensen het zo lang vol kunnen houden. Ik ben nu met mijn 5 maanden oude zoon aan het vechten om het nog een maand te rekken. Bij de eerste met 6 maanden gestopt en dat wil ik bij m’n tweede knul ook proberen. En alleen bang dat het niet gaat lukken.
  Rachel onlangs geplaatst…Een dag uit m’n leven #1My Profile

 • Nina Hobbysite
  16 april 2017

  Wist niet dat veel vrouwen niet wisten dat ze ondanks borstvoeding gewoon zwanger kunnen worden. Het is toch iets waar ik best veel voor gewaarschuwd ben door verloskundige en in het ziekenhuis (kraambezoek en veel grappen erover). Dan is toch fijn dat je er een artikel over schrijft voor de mensen die dit niet weten of niet gewaarschuwd worden. Zodat ze niet opeens voor een mooi verrassing staan.
  Nina Hobbysite onlangs geplaatst…Broekje Stijn – Knippie januari 2014 model 5My Profile

 • Anna
  16 april 2017

  En dat lijkt mij heel lastig te timen als je nog geen menstruatie gehad hebt , doordat je borstvoeding geeft. Of zie ik dat nou heel verkeerd ? Normaliter word je eerst ongesteld en dan kan je eisprong meten.

 • Kelly Caresse
  16 april 2017

  Het is ook niet te timen, puur geluk gehad, vandaar dat we dachten dat er meer tijd overheen zou gaan 🙂

 • Essma
  16 april 2017

  Powervrouw ben je! Kan niet anders zeggen! Ik weet wat voor struggels ik heb meegemaakt met borstvoeden en weet ook hoe onzeker het me gemaakt heeft! Jij zoekt steeds naar mogelijkheden en dat kan ik echt alleen maar bewonderen! ??✨✨
  Essma onlangs geplaatst…Photo Diary Little Origin #5My Profile

 • Carla
  16 april 2017

  Ik heb er erge bewondering voor dat je nog steeds borstvoeding geeft en zelfs nu je zwanger ben. Zelf ook mogen ervaren (bv geven) en ik vond het erg zwaar, dus respect! Leuk artikel 🙂

 • Swenne
  16 april 2017

  De eerste 13 mnd bv gegeven, de tweede is nu 9 mnd en drinkt ook nog lekker bij me. Wat ik erg jammer vond was dat ik beide keren heel snel weer ongesteld werd, na 7 en na 5 weken. Door de bv had ik gehoopt dat dat iets langer op zich zou laten wachten 🙁 Dus in theorie had ik na 3 weken alweer zwanger kunnen zijn!!! Zwanger zijn is een prachtig wonder, maar ik ben toch blij dat ik niet na drie weken alweer zwanger was, haha.

 • Nathalie
  16 april 2017

  Heel knap dat je ze graag samen zou willen voeden.
  Nathalie onlangs geplaatst…Boekentips van Vince over de lenteMy Profile

 • Nathalie
  16 april 2017

  Heel knap dat je ze graag samen zou willen voeden.
  Nathalie onlangs geplaatst…Boekentips van Vince over de lenteMy Profile

 • Mary-Lou
  16 april 2017

  Toen de 2e 6 maanden was, raakte ik bewust zwanger van de 3e. Mijn cyclus was toen allang weer op gang. Borstvoeding geven heeft bij mij kennelijk geen remming hierop. Ik ben er in de zwangerschap mee doorgegaan. Ik had daardoor verwacht zonder problemen te kunnen tandemvoeden, maar groot was mijn verbazing toen na de bevalling bleek dat ik wel genoeg borstvoeding heb, maar deze niet voedzaam genoeg was voor de baby. Ik tandem wel, maar dat is voor de fijne momenten, hechting, troost etc. Voor de voeding krijgt hij poedermelk.
  Mary-Lou onlangs geplaatst…Linnaeushof; een park geschikt voor kleine en grotere kinderen!My Profile

 • Eveline
  16 april 2017

  Mijn dochter Maren en Aimy schelen niet veel, en ik voed Maren ook nog steeds. Helaas niet meer dan 2x per dag door teruggelopen productie, maar zo lang het gaat blijf ik het doen! Grote wens om opnieuw zwanger te worden maar nog niet gelukt ?

 • Michelle
  16 april 2017

  Ik werd ook zwanger terwijl ik borstvoeding gaf! Mijn cyclus was wel al weer op gang gekomen, dus ik wist dat ik weer vruchtbaar was. Toen Morris 9 maanden oud was en ik ongeveer 10 weken zwanger, wilde hij ineens niet meer drinken. Ik heb dat écht heel erg gevonden, maar heb er nu vrede mee. Nu hij ook van de kunstvoeding af is – hij wordt bijna één – vind ik het prima zo. Dat gevoel van falen is er nu wel af. Tandemvoeden was hier überhaupt geen optie, omdat het borstvoeden te veel van mijn lijf vroeg (ik bleef maar afvallen) om het twee kindjes te kunnen bieden. Ergens vind ik het nu ook heel mooi dat Morris zelf aan gaf dat het klaar was, maar ik verheug me er wel heel erg op het straks weer te mogen doen voor onze tweede zoon!
  Michelle onlangs geplaatst…‘BEING A YOUNG MOM’My Profile

 • Heleen
  16 april 2017

  Heel gek hoe alle vrouwen dit anders ervaren he. Ik vond de eerste week borstvoeding de hel, daarna bleef het pijn doen, ik heb het nooit leuk gevonden. Ik heb uiteindelijk afgekolfd tot 5 weken. Ze heeft het toch maar gehad denk ik dan:) Heel veel succes alvast!
  Heleen onlangs geplaatst…Alle ballen in de lucht!My Profile

 • Shantal
  16 april 2017

  Heel knap dat je doorzet met de bv ondanks de pijnlijke aanhap momenten en de zwangerschap!
  Mijn oudste dochtertje stopte met 15 maanden. Ik was al flink opgedroogd. (Zwangerschappen waarvan een eindigde in een miskraam)
  Mijn jongste dochtertje, die een paar weekjes ouder is dan Aimy hihi, drinkt het liefst 10x per dag bij me. Heerlijk hoor, maar soms ook te veel. Ik zit inmiddels 10kg onder het gewicht voor de zwangerschap en heb nu ondergewicht. Ik moet dus uitkijken dat ik mezelf niet voorbij loop.

 • Nien
  16 april 2017

  Onze dochter is nu 15 maanden en ik geef haar nog borstvoeding. Redelijk snel na haar geboorte had ik alweer een regelmatige cyclus. Binnenkort willen we stoppen met anticonceptie. Ik hoop dat ik snel weer zwanger ben.

 • Michelle
  16 april 2017

  Hier de oudste 3 jaar en 2 maanden gevoed, waarvan een jaar tandem met haar kleine zusje. Jongste drinkt nog bij me, zij is nu 1 jaar en 8 maanden. Tandem voeden is zeker aan te raden! Mooie momenten samen en heel fijn bij stuwing ?

 • An
  16 april 2017

  Ondertussen al bijna twee jaar aan het voeden, whoehoe who norm halen we dinsdag! Laatste menstruatie was in juli 2014. Ik hoop eigenlijk ook op zo’n toevalstreffer net zoals jij nu hebt meegemaakt. Ik weet niet of ik zou willen tandemen. Ben benieuwd of Amy blijft drinken de komende maanden. Ik zou er wel vrede mee hebben als hij stopt met drinken tijdens een nieuwe zwangerschap. Al zal ik ons moment ook zeker wel missen dan.

 • Manouk
  16 april 2017

  Herkenbaar! Ik werd een week voordat mijn oudste 1 werd ongesteld. De maand daarna was ik zwanger. Ik ben toen wel gestopt met de borstvoeding. M’n zoontje dronk zelf al een stuk minder. Nu geef ik m’n dochter al weer 10 maanden borstvoeding. Ontzettend bijzonder!

 • Marielle
  16 april 2017

  Wauw! Wat een mooi en eerlijk verhaal weer! Over borstvoeding geven kan ik niet meepraten.. persoonlijk niet gegeven om persoonlijke redenen. Wel enorm interessantom het van een andere kant te horen en vooral de wijze ervan met de bijkomende emoties.. Petje af! Alleen maar complimenten voor hoe je het aan (wilt) pakt. Hopelijk kan je over een paar maanden twee mooie kindjes tegelijk voeden!
  Marielle onlangs geplaatst…Week-foto-blog #2My Profile

 • Annemieke
  16 april 2017

  Onze oudste was 10 maanden toen ik weer zwanger raakte (mijn cyclus was na 6 weken alweer op gang). Ik heb haar totaal 1,5 jaar gevoed, twee maanden voordat ik beviel stopte ze uit zichzelf. Ik had het heel speciaal gevonden om ze allebei te voeden, maar vond het uiteindelijk ook wel lekker om even niet te hoeven voeden en altijd standby te staan 😉 Nu geniet ik er opnieuw enorm van om onze kleine meid van 3weekjes oud te voeden♡

 • Iva
  17 april 2017

  In dit artikel vind ik dat je het veel beter verwoord dan dat je hebt gedaan in je zwangerschaps aankondiging video of geheime zwangerschap vlog (weet ik even niet meer). Daarin maakte je de opmerking doordat je borstvoeding gaf jullie dachten niet zwanger te kunnen raken. Toen ik je dat hoorde zeggen irriteerde mij dat een beetje (sorry)!

  Maar in dit artikel vertel je heel goed dat je wel degelijk weet dat je met bv zwanger kan raken en dat jullie je daar ook bewust van waren (zo kwam het in de videos niet op me over)

  Ik hoop gewoon dat voor iedereen duidelijk is dat je zeker zwanger kan raken als je bv geeft!

  Mooi en fijn artikel Kelly! Ik hoop voor je dat je gaan gaan tandem voeden.

  Liefs XX
  Iva onlangs geplaatst…March BooksMy Profile

 • Alexandra
  17 april 2017

  Ik ben ook zwanger geraakt terwijl ik nog borstvoeding gaf. Ook meteen de eerste keer raak. Mijn laatste cyclus was in mei 2014 haha. De baby verwachten we eind mei 2017.

 • Anna
  17 april 2017

  Ik raakte zwanger van onze tweede dochter terwijl ik nog borstvoeding gaf. Zeer gewenst, want voor onze eerste dochter hadden we een heel traject in het ziekenhuis doorstaan.

 • Kelly Caresse
  17 april 2017

  he Iva

  Dankjewel voor je lieve en fijne comment.
  Ik ben benieuwd wat je deed irriteren bij mijn aankondiging, dat was verder geen inhoudelijke aankondiging hoe ik was zwanger geraakt. Ben benieuwd waarom
  je graag deze uitleg erbij wilde 🙂 (gewoon nieuwsgierig en handig voor mij om te weten) .

  Dankjewel dat je dit artikel fijner vind om te lezen, dit artikel gaat er inhoudelijk dieper op in en probeer ik ook wat vooroordelen weg te nemen over borstvoeding en zwanger worden. Niet dat het mijn taak is om anderen daar bewust van te maken, maar ik vind het wel fijn anderen hierin een soort tip en idee mee te geven.
  Dankjewel Iva! (ps. mooie naam!)
  Liefs

 • Veve
  17 april 2017

  Ik ben nog geen mama, dus heb me er ook nog niet in verdiept (zou ik wel echt gaan doen als het moment daar is hoor!) Maar ik dacht mij te herinneren inderdaad dat ik ooit wel eens gelezen heb dat je niet zwanger zou worden als je borstvoeding geeft. Dus voor mij wel even een eye-opener voor later hihi! Wel heel leuk weet dat jullie al vaker hebben aangegeven drie kindjes te willen en fijn dat dat tot nu toe zo goed gaat!

 • Felicia
  18 april 2017

  ik ben zelf doorgegaan met bv geven .en nu heel gek ben ik al 21 weken zwanger
  en drinkt jasmijn nog aan mijn borst maar natuurlijk wel alleen met slapen gaan
  alleen ze pikt het niet als ik haar de borst nit geef en alleen de fles dus ja dan geef ik haar tussen de fles door toch maar de bv
  het is wel pijnlijk geworden bij mij omdat mijn borsten niet meer volschieten zeg maar met melk maar ja ik laat het toch toe anders slaapt ze niet
  mijn oma zei nog verleden eek het word nog was straks als je de baby bv gaat geven en jasmijn wilt ook nog dan heb je een klein probleempje .
  maar goed dat zie ik dan wel even kijken of ze dan wat meer zou kunnen minderen dan is ze precies 1 jaar en 5 maanden.
  leuk interessant onderwerp.

 • jodi - liefthuis
  18 april 2017

  Er zijn landen waar ze het geven van borstvoeding zien als voorbehoedmiddel. Dat is uiteraard echt niet veilig, zoals je kan zien bij jou. Het maakt het wel lastiger om zwanger te worden, maar zeker niet onmogelijk.
  Goed artikel interessant
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Baby wishlist…en ook een beetje voor mama…My Profile

 • jodi - liefthuis
  18 april 2017

  Er zijn landen waar ze het geven van borstvoeding zien als voorbehoedmiddel. Dat is uiteraard echt niet veilig, zoals je kan zien bij jou. Het maakt het wel lastiger om zwanger te worden, maar zeker niet onmogelijk.
  Goed artikel interessant
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Baby wishlist…en ook een beetje voor mama…My Profile

 • Laura
  18 april 2017

  Ik had precies hetzelde als Iva en ben ook blij met dit artikel.
  Wat mij irriteerde was de geheime zwangerschapsvlog waarin je aangaf dat de kans op zwangerschap nihil was door de borstvoeding (rond 1:15 min). Dat is natuurlijk niet waar en ik vond persoonlijk wel dat het jouw taak was om dat recht te zetten.
  Ik hoop voor je dat tandem voeden gaat lukken. Het lijkt mij erg zwaar.

 • Valentina
  18 april 2017

  Hier momenteel 20 weken zwanger en mijn zoontje van 18 maanden drinkt amper nog bij mij. Toen ik net zwanger was leek het wel alsof ik weer een newborn aan de borst had. Dat was wel erg pittig aangezien ik ook extreme zwangerschapsmisselijkheid had tot zo’n 18 weken. Maar we hebben samen de nachtvoeding afgebouwd, ging erg makkelijk en daarna nog alleen een voedingsmoment voor zijn middagdutje. Voornamelijk, omdat ik het ook echt als pijnlijk ervaar. 1 keer per dag is het vol te houden. Maar sinds er geen melk meer is begint hij echt een beetje de interesse te verliezen. Vind ik wel ontzettend jammer, want had heel graag de WHO norm gehaald maar aan de andere kant het is zoals het is. Misschien als er straks weer melk is dat hij weer wilt drinken en anders ga ik straks voor hem kolven.

 • José
  18 april 2017

  Ik ben nu 37 weken zwanger en net 2,5 week geleden gestopt met borstvoeding geven aan mijn dochter van dik 2 jaar. Ze dronk zelf stug door, de hele zwangerschap, maar voor mij werd de pijn steeds erger en erger. Voor mij werd een grens qua pijn bereikt en dat heeft me doen besluiten te stoppen. Gelukkig heeft ze er zelf weinig problemen mee en is een handje op mijn borst nu genoeg.

  Ik had ook de wens om te gaan tandemvoeden, maar dat is dus uiteindelijk toch anders gelopen. Ik ben heel benieuwd hoe dochter op een bij mij drinkende baby reageert straks 😉

  Ik hoop dat de pijn bij jou niet te erg wordt en dat Aimy lekker door blijft drinken zodat je wens voor tandemvoeden in vervulling kan gaan!
  José onlangs geplaatst…Ik dacht echt te gaan tandemvoedenMy Profile

 • Thyssen Freya
  4 september 2017

  Drinkt Aimy nu nog bij jou Kelly? Ik heb gevoed tot 2 weken voor de bevalling vsn mijn 2de zoontje. Mijn oudste was toen 28 maanden en liet al veel vaker langere periodes tussen de voedingen. Soms een aantal dagen niet meer en dan vroeg hij het toch weer savonds maar dus ineens was hij er klaar mee. Ik had ook wel willen tandemen maar het is oké zo. Het was zijn eigen beslissing dus dan is het voor mij ook goed! Succes met de laatste loodjes ? xxx

 • m
  30 november 2020

  moeders van vroeger met grote gezinnen soms 10 kinderen of meer , die moesten wel borstvoeding geven terwijl ze alweer zwanger waren van de volgende

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.