Bij ons op tafel deze week #1

bijonsaantafel

Ik heb een nieuwe rubriek voor jullie, gewoon een uitprobeersel, als het goed ontvangen wordt, wil ik dit wellicht vaker gaan delen. Zoals jullie weten zijn we sinds een kleine 3 weken bezig met het eten volgens een weekmenu wat we vooraf opstellen. Een uitprobeersel, wat ons erg goed bevalt. We weten zo precies welke boodschappen we in huis moeten halen en wat we welke dag koken/eten. Als een soort vervolg erop, leek het me leuk om af en toe te laten zien wat we die week allemaal gegeten hebben als avondeten. Vaak geen culinaire hoogstandjes, maar ik vind het ook altijd interessant om van anderen te horen, en misschien doe je er nog kookinspiratie uit op. Ik schrijf deze rubriek nu op zaterdagochtend, en laat jullie zien wat we van zondag tot en met vrijdag gegeten hebben.

Zondag: Yannick kookte dus ik werd verwend! Hij maakte gebakken rijst, die kruidde hij met een combi van knoflook, chili en een fijngemalen gemberblokje. Hij wokte dit met allerlei groente (mais, courgette,  champignons, drie kleuren paprika’s en ui) en bakte hier een geklust eitje doorheen. Daarbij maakte hij kip die hij met madras kruiden (een pakje van Lidl) bakte en extra lekker maakte met wat zure room en knoflook. Wat gebakken uitjes er bovenop en wij hadden heerlijk gegeten.

Maandag: Ik ben dol op stamppot en van huis uit heb ik meegekregen dat maandag stamppot dag is (vooral in de wintermaanden). Ik maakte hutspot met wat rookworst erbij. Lekker!

Dinsdag: Ik maakte mijn eigen recept voor chili con carne waar ik altijd heel veel groente aan toevoeg. Zelf heb ik voldoende aan een bordje chili maar, voor Yannick kookte ik er wat rijst bij. Leuke kooktip, ik kook rijst heel eenvoudig in de magnetron.

Woensdag: Er was nog wat rijst en chili con carne over van de dag ervoor. Ik maakte dit dus warm om zo die kliekjes gelijk op te maken. Ik at een beetje chili con carne met daarbij een kipschnitzel (deze zijn zo lekker, gewoon van Lidl!) en ik kookte er broccoli bij. Lana at hetzelfde, Yannick at er ook nog rijst bij.

Donderdag: Ik was de hele dag in Amsterdam voor events dus Yannick was de kok en hij maakte zijn heerlijke pasta (met veel groente). Misschien hem een keer zijn receptje laten delen hier? Ik ben er helemaal weg van. Zeker lekker om te eten met wat geraspte kaas er overheen.

Vrijdag: Vrijdag frietdag, ook al zo’n traditie die ik van huis uit geleerd heb. Dit doen we in principe wekelijks, tenzij er een ander soort etentje tussen komt.  Naar vrijdag frietdag, kan ik soms al de hele week uitkijken haha. Wel maak ik er altijd een salade bij, soms ook doperwtjes of worteltjes, om zo toch ook wat groente binnen te krijgen.  Ik eet meestal zo’n portie friet zoals je hierboven ziet, met speciaal (mayonaise, curry en uitjes) en joppiesaus en als snack graag een kroketje en frikandel. Haha lekker! Welke snacks eet jij het liefst?

Ik ben heel benieuwd of jullie dit een leuke rubriek vinden om vaker voorbij te zien komen. Ik denk dan niet aan wekelijks, maar bijvoorbeeld eens per 2-3 weken. Laat het me zeker weten als je dat leuk vindt. Wat was jouw lekkerste maaltijd deze week? Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

60 reacties

 • Marion
  8 november 2015

  Het brengt me wel op ideeën. Die gebakken rijst van Yannick lijkt me bijvoorbeeld heel erg lekker. Denk dat mijn man dat ook wel lekker vindt. Pasta vind ik altijd lekker! Vooral met geraspte kaas. Mijn lekkerste maaltijd deze week? Hahaha, kom ik toch uit bij de pannenkoeken van gisteravond. Dat blijft mijn favoriet!
  Marion onlangs geplaatst…Chronisch ziek: Kan ik dan zo weinig?My Profile

 • Joyce
  8 november 2015

  Dat ziet er goed uit allemaal. En ik ben erg benieuwd naar het recept van de pastasaus!

  Ons lekkerste gerecht deze week was denk ik de spinaziepasta die mijn man maakte 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…Samen actief in je gezinMy Profile

 • Mendy
  8 november 2015

  Erg leuke rubriek! Ik zeg houden!:-))

 • Kim_xazoe
  8 november 2015

  Ik vind het superleuk! Een simpele rubriek maar soms doe je zelf nog ideetjes op, zo inspireer je anderen ook weer toch?
  Wij hebben geen frietdag maar eerder een pizzadag Haha. Als we een keer friet eten dan neem ik het liefst een kaassouffle met pindasaus 😉
  Fijn weekend nog!
  Kim_xazoe onlangs geplaatst…Kos # 2: relaxte hotspots en wat een gekkigheid!My Profile

 • Carlijn
  8 november 2015

  Ik vind dit wel een succes, deze rubriek! Zo kan ik hopelijk wat inspiratie opdoen. De nasi van Yannick ziet er goed uit zeg, ideaal zo’n kokende man in huis. Die van mij bakt alleen een ei.
  Carlijn onlangs geplaatst…9 dingen die alleen moeders begrijpenMy Profile

 • Marlotte
  8 november 2015

  Heel leuk idee om dit zo eens in de zoveel tijd te delen. Vroeger hadden wij ook altijd een frietdag, maar die is wat verwaterd haha. Ziet er heerlijk uit allemaal! Poeh, mijn lekkerste maaltijd deze week. Lastig! Ik denk dan toch de pastinaakpuree, die viel onverwacht goed in de smaak!

 • Channa
  8 november 2015

  Begin van de week allemaal gerechten die hier zelden op tafel staan, misschien maar weer eens proberen 🙂 ziet er weer lekker uit.
  Channa onlangs geplaatst…Wordt het vandaag een Lazy Sunday? #tagMy Profile

 • Liset - Beautydagboek
  8 november 2015

  Ah, ik hou zo van hutspot! Ik moet het gauw weer eens maken, ik ben echt dol op van die winterse gerechten. Leuk zo’n rubriek, wie weet doe ik nog ideetjes op 🙂
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Mijn nieuwe winterse Daniel Wellington horlogeMy Profile

 • saskia
  8 november 2015

  Hutspot heb ik ook weer eens onwijs veel zin in!
  saskia onlangs geplaatst…Hoe vertellen wij het onze kinderenMy Profile

 • Simpel, met een snufje liefde
  8 november 2015

  Wat lekker allemaal!
  Wij eten ook al jaren volgens een weekmenu. Ik plan alles op donderdag, koop bijna alles op donderdag en weet elke dag wat we gaan eten. Ideaal! Ik kan echt niet meer zonder weekmenu.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Creatief met kids: Dennenappel uiltjesMy Profile

 • Dita
  8 november 2015

  Super leuk deze rubriek! Ik ben dol op koken en nieuwe inspiratie kan ik altijd gebruiken. Lekkere recepten. Ik ben ook dol op friet. Met een frikadel speciaal of kroket.
  Dita onlangs geplaatst…Recept: Mini AppelcrumbleMy Profile

 • Bregje
  8 november 2015

  Leuk, zo’n kijkje in de keuken! Die gebakken rijst ziet er heerlijk uit! Hier op vrijdag ook vaak frietjes, heerlijk!
  Bregje onlangs geplaatst…5 Dingen die ik mis van Hyves!My Profile

 • Stefanie
  8 november 2015

  Ik vind dit nieuwe rubriek wel leuk! Zo krijg ik ook eens wat nieuwe ideeën om te koken.
  Mijn lekkerste maaltijd deze week was denk ik toch wel mijn zelf gemaakte erwtensoep, dat vind ik altijd zo lekker! ?

 • Sara
  8 november 2015

  Leuke rubriek! Ik zeg houden! Mijn lekkerste maaltijd was een tajine met kalfsvlees bij de moeder van een vriendin met kweeperen en allerlei lekkere hapjes ernaast! Echt verrukkelijk!

 • Michelle
  8 november 2015

  Wat is dit leuk zeg! Het is voor mij echt een guilty pleasure om artikelen te lezen waarbij je een kijkje krijgt in een deel van het leven van iemand. Bijvoorbeeld whats in my bag, whats in my fridge, huishoudroutines en boodschappenlijstjes. En ik denk dat veel vrouwen/meiden dat leuk vinden! Wij hebben deze week gegeten:
  Maandag: kabeljauw met een yoghurtdillesausje, zilvervliesrijst en bospeen
  Dinsdag: spinaziestamppot met een worstje
  Woensdag: risotto met paddestoelen en salade
  Donderdag: noedels met een geklutst eitje erdoor, snijbonen en wat honingpindas erover
  Vrijdag: kant en klare quiche met een salade

 • Nicole @ Everyday-Life.nl
  8 november 2015

  Ik ben gek op blogs over eten, dus keep them coming! Die kiphamburgers van de Lidl zijn hier ook een favoriet eten wij ook vaak!!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Mijn baby al uit logeren? Echt niet!My Profile

 • Linda
  8 november 2015

  Love food, soms raak ik de inspiratie voor nieuwe gerechten een beetje kwijt, dan zijn food blogs leuk om te lezen 😀
  Linda onlangs geplaatst…Alleenstaande mama problemen – Ik wil ZO graag nog een tweede!My Profile

 • Malou
  8 november 2015

  Het ziet er allemaal heel lekker uit!
  Malou onlangs geplaatst…EN DAN BEN JE OPEENS WEL GOED GENOEGMy Profile

 • Melissa
  8 november 2015

  Leuke rubriek, vaker doen! Mmm ik vind chili con carne ook heerlijk

 • Vera
  8 november 2015

  Dat recept van Yannick’s pasta ben ik wel heel benieuwd naar, ik kan wel wat variatie in de keuken gebruiken, ik heb nooit zoveel inspiratie ervoor. Deze rubriek komt handig uit 😉

 • Inez
  8 november 2015

  Hier maken we ook al tijden gebruik van een weekmenu, bevalt hartstikke goed. Zo koop ik vrijwel nooit te veel boodschappen en hoef ik op een inspiratieloze dag gewoon op het lijstje te kijken om te weten wat ik ga maken die dag.

  Ik ben fan van deze rubriek! Heel leuk!

 • Florentine
  8 november 2015

  Ik vind dit heel leuk!! Zeker mee door gaan, met deze rubriek 😉

 • Tamara
  8 november 2015

  Wat een ontzettendlekkere dingen eten jullie zeg! Handig he een vent die wil koken, Richard kookt hier ook vaak!
  Tamara onlangs geplaatst…Sinterklaaswinactie #1, win een BABYBORN!My Profile

 • Kim
  8 november 2015

  Ik vind dit ook erg leuk om te zien. Kan ik weer inspiratie op doen 😉
  Wij hadden laatst jou zuurkool stamppot en het was erg lekker! Ik hou normaal
  helemaal niet van zuurkool maar de stamppot was wel erg lekker.

  Wij eten zaterdags altijd patat en ik kan ook al de hele week erna uit kijken. 🙂 ik neem meestal een kaassouflee en kipkorn erbij. Wij eten er ook een salade bij, van komkommer, tomaat, feta kaas en olijven. Erg lekker!

  Krijg helemaal zin in lekker eten nu haha

 • Manouk
  8 november 2015

  Leuk deze rubriek! Wij plannen onze boodschappen ook altijd een week van tevoren in.

 • Leonie
  8 november 2015

  Leuke rubriek, zeker blijven doen! Wij doen niet aan wekelijks menu, op de een of andere manier werkt dat niet bij ons!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Mijn ervaringen met anticonceptieMy Profile

 • Kelly
  8 november 2015

  Een hele leuke rubriek! Brengt op leuke ideetjes 🙂 mijn favoriete snacks zijn frikadellen en kipcorns. Mama en ik aten vrijdag sate met groenten uit een potje van het merk dat ook chicken tonight heeft met witlof en rijst, dat was wel mijn favoriet deze week.
  Kelly onlangs geplaatst…Tag: 25 questionsMy Profile

 • Liess
  8 november 2015

  Ik hou ervan om andermans eten te zien online lol.
  Liess onlangs geplaatst…Snot en BabyspullenMy Profile

 • Veronique
  8 november 2015

  Superleuk om te lezen en te zien. Ik zeg: houden! Ik werk hier ook al jaren met een weekmenu, super handig! Deze week was wel een uitzondering omdat we – omwille van de herfstvakantie (in België) – veel buitenshuis en bij vrienden hebben gegeten. Ik denk dat het lekkerste deze week – heel simpel – een salade met grijze garnalen, avocado en cocktaildressing was. Geen ingewikkeld recept, maar wel o zo lekker!
  Veronique onlangs geplaatst…amuserouge.beMy Profile

 • kathleen
  8 november 2015

  Leuk om te kijken wat jullie gegeten hebben. gisteren heb ik pasta met spinazie en kabeljauw gemaakt. Erg in de smaak gevallen

 • kathleen
  8 november 2015

  Leuk om te kijken wat jullie gegeten hebben. gisteren heb ik pasta met spinazie en kabeljauw gemaakt. Erg in de smaak gevallen

 • Annemijn
  8 november 2015

  Wat lekker! Ziet er heel goed uit.
  Annemijn onlangs geplaatst…Mijn gênante guilty pleasuresMy Profile

 • Dianne
  8 november 2015

  Superleuk om zo te zien wat jullie eten in een week ! Van mij mag zo’n blog vaker komen 🙂

 • Vanessa
  8 november 2015

  Leuk om te zien! De pasta op donderdag ziet er heerlijk uit. Al zijn de frietjes op vrijdag ook heel lekker. Wij eten ook altijd frietjes op vrijdagavond en net als jou kan ik daar de hele week naar uitkijken. Meestal gaan we naar de frituur, de rest van de week proberen we dan wel gezond te eten.
  Vanessa onlangs geplaatst…Dingen die je herkent als je geen ochtendmens bentMy Profile

 • beautifulday4makeup
  8 november 2015

  Leuk dat je zo’n vaste dagen in je week hebt ingebouwd
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Bloemetjes op je nagels mogen af en toe wel eens – Elegant Touch Nail Art Kit 3d Bumper PackMy Profile

 • Saskia
  8 november 2015

  Leuke nieuwe rubriek, hier kan ik zeker inspiratie uit halen! Ik heb niet echt gerechten die op vaste dagen terugkeren, maar vaak is zondag onze cheatdag, dan eten we een lekkere pasta, pizza of patat. De rest van de week vlees met groente.
  Saskia onlangs geplaatst…Recensie: Shaun Levin – The Writing NotebookMy Profile

 • Ilse
  8 november 2015

  Oh, mjammie! Allemaal zo’n lekkere dingen.
  Zou ik zeker vaker willen zien, zo’n blogpost.
  Ilse onlangs geplaatst…Lezen met concentratieproblemen: tipsMy Profile

 • Amelie
  8 november 2015

  Ja, ik vind dit zeker een leuke rubriek om regelmatig langs te laten komen!
  Amelie onlangs geplaatst…The Body Shop Premium Advent KalenderMy Profile

 • Anne
  8 november 2015

  Hele toffe rubriek dit, doe ik weer inspiratie op 🙂

 • Chantal
  8 november 2015

  Mmm ik hou van stamppot, het liefst spruitjesstamppot, andijvie of hutspot, sowieso heb ik liever van die typische winterse gerechten, heerlijk

 • Kelly Caresse
  8 november 2015

  Mmm cheatdagen zijn fijn! <3

 • Kelly Caresse
  8 november 2015

  Dankje! Deze rubriek ga ik zeker vaker doen, leuk dat ‘ie zo goed ontvangen wordt! 🙂

 • Kelly Caresse
  8 november 2015

  Dat klinkt echt als een heerlijke salade!

 • Judith
  8 november 2015

  Kookrubrieken vind ik altijd leuk! Benieuwd naar het pasta recept, wij eten zeker 2x per week pasta
  Judith onlangs geplaatst…Een dagje kinderloosMy Profile

 • Eline
  8 november 2015

  Leuk om te zien kelly! Ik ben dol op op iemand anders bord kijken!
  Eline onlangs geplaatst…Warme drankjesMy Profile

 • Lizet van Gestel
  8 november 2015

  Ik ben gek op weekmenu’s
  Het scheelt voor mij tijd en stress.
  Je hebt alles in huis en je hoeft niet meer na te denken wat eten we vandaag.
  Met extra drukte maak ik ook wel eens een maaltijd voor 2 dagen. Zooo makkelijk.
  Ik zeg laat site er lekker in, vind het leuk om dan ideeën op te doen voor mijn eigen weekmenu 🙂
  Mijn lekkerste gerecht van deze week was toch wel de pannenkoeken van t pannenkoekenhuisje :p

 • Robin
  8 november 2015

  mijn favoriete snack bij mijn patat verschilt altijd, ik kies meestal uit een frikandel speciaal,met curry zonder ui(anders stink ik de hele avond) behalve als ik bij de FEBO eet daar zijn de frikandellen echt niet lekker vind ik kipfingers ik vind dit lekkerder dan nuggets, of een kipkorn en soms een hotdog, maar die krijg ik meestal niet op.

 • eenbezigbijtje.nl
  8 november 2015

  Leuke rubriek! Ik zou het zeker vaker blijven doen. En wat voor jou misschien een normaal recept is kan voor een ander juist bijzonder zijn.
  eenbezigbijtje.nl onlangs geplaatst…Is het al bijna kerst? TAGMy Profile

 • Marieke
  9 november 2015

  Erg leuk! Het brengt me op ideeën ?

 • mieke
  10 november 2015

  Super leuk rubriek. Zo geef je andere ook tips om wat lekkers op tafel te zetten. Ik ben eigenlijk beetje door jou begonnen met weekmenu’s en 1 keer per week boodschappen te doen. En het bevalt super goed.
  Mijn lekkerste recept deze week: snijbonen stamppot met paprika en kaas.

 • Roxanne
  22 november 2015

  Leuke rubriek! Mijn favo maaltijd van afgelopen week? Hm….groentesoep met flensjes die we gisteren en vandaag aten/eten. Maar de broccoli soep van maandag staat op een goede 2e plaats. Toevallig 2x soep gegeten deze week 😉
  Roxanne onlangs geplaatst…Strike a Pose oktober 2015My Profile

 • Marjolein
  7 juni 2016

  Ik hou van zulke rubrieken.
  Zelf hou ik sinds kort ook bij op mijn website lekkere recepten en op speciale instagram.
  ZO inspireer je elkaar.
  Wij hebben ook zo onze vaste dagen: Iig op maandag altijd hollandse pot: aardappels, groente en vlees. Goede start na een weekend waar er meestal slechter gegeten wordt.
  Wij houden ook regelmatig op vrijdag frietdag. Lekker makkelijk.
  op dinsdag is het meestal pastadag omdat ik dan middag/avond werk en dan ‘s ochtends eten al klaar maak!
  Marjolein onlangs geplaatst…Plukbrood pesto/kaasMy Profile

 • Amy
  7 juni 2016

  Wij bedenken ook altijd per week wat wij willen gaan eten, zo makkelijk met boodschappen doen. Wij gaan ook altijd naar de Lidl, super winkel!
  Vandaag hebben we quiche met tomaat, courgette, ui en mozzarella op het menu.
  Wat er nog meer op het menu staat deze week: pasta met beefstukjes en champignons met een saus van creme fraiche, braadworst met zelfgemaakte rösti, tomatensoep met een broodje en simpel aardappels met vlees en groente.
  Ik mag graag koken en vind het dan ook leuk om recepten uit te proberen. Leuke rubriek!

 • MetMirjam
  8 juni 2016

  Leuk om te lezen – zo krijg ik ook weer nieuwe inspiratie voor het avondeten 🙂
  Wij bedenken ook van tevoren wat we de komende week gaat eten, super handig!
  MetMirjam onlangs geplaatst…Iemand op zoek naar een loedermoeder? Hier is ze…My Profile

 • Petra Bleijleven
  18 oktober 2016

  Super leuk, krijg er inspiratie van! Zou het nog leuker vinden als je het recept erbij deelt, dan kan ik gelijk aan de slag, hihi

 • Tamara
  18 oktober 2016

  de pompoen stampot die je laatst hebt toegevoegd op je site! Echt aanrader! Heb al verschillende mensen de link doorgestuurd!
  De nasi van Yannick lijkt mij okk heerlijk!
  Bij de brandweer moet hij natuurlijk ook koken!

  Leuk Kelly moet je vaker doen!

 • Lifeaholic.nl
  18 oktober 2016

  Leuk om te zien wat jullie van de week hebben gegeten! Soms ben ik echt inspiratieloos haha!
  Lifeaholic.nl onlangs geplaatst…The Boyfriend TagMy Profile

 • Melissa
  1 maart 2017

  Super leuk kelly, brengt mij weer op wat ideetjes, en ik ben heel benieuwd naar het recept van de pasta. Hopelijk doe je dit vaker en wil je het recept delen. Jou chinese tomatensoep is hier ook een super traktatie.

 • gwendy
  2 maart 2017

  Die heeft ze al een keer gedeeld. Staat tussen de recepten. ( tenminste als dit het recept is met het potje saus ( met olijfen ) Heel veel groenten. Is echt super lekker. wij maken het niet meer anders 😉

 • gwendy
  2 maart 2017

  Hele leuke rubriek!!! zou het er zeker in houden.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.