Gebakken uitjes zelf maken: Snel recept tip!

gebakken uitjes zelf makenGebakken uitjes zelf maken. Vandaag laat ik je een heel snel recept zien hoe je zelf gebakken uitjes kunt maken. Je weet wel die krokante uitjes die je ook kant-en-klaar van bijvoorbeeld Conimex kunt kopen. Ik stond in de keuken voor een heerlijk wokgerecht maar we misten gebakken uitjes in huis. Toen dacht ik, maar kan ik het niet gewoon zelf maken? In feite is het gewoon gemarineerde ui die goed gefruit is in de pan. Ik ging ermee aan de slag en na wat uitproberen kwam ik uit op dit recept. Het overtreft niet ‘the real deal’ maar de smaak komt heel dichtbij de echte gebakken uitjes. Dit recept heb je in een handomdraai op tafel staan en is bijvoorbeeld lekker bij het snelle roerbakrecept dat ik vanmorgen deelde.

Gebakken uitjes zelf maken
Gebakken uitjes zelf maken

Wat heb je nodig voor 2-3 personen gebakken uitjes topping op een wokschotel:
– 2-3 uien
– 4 eetlepels bloem
– plantaardige olie
– Teentje knoflook en optioneel: Wat chili kruiden en een snufje zout, erg lekker!

Hoe maak je zelf gebakken uitjes?
– Snij de uitjes tot hele fijne blokjes.
– Doe in een andere kom de bloem. Doe hier vervolgens de gesneden uitjes bij, en een teentje gesneden knoflook. Dan gaat hier de plantaardige olie bij en mix dit samen tot een fijn mengsel wat uiteindelijk je zelfgemaakte gebakken uitjes gaan worden.
Zet een koekenpan op het vuur en doe hier een flinke scheut plantaardige olie in. Doe vervolgens het uienmengsel erbij.

Blijf roeren en zorg ervoor dat je gebakken uitjes niet aanbranden. Je wilt krokante uitjes maar geen verbrande uien. De meel zorgt ervoor dat het allemaal wat krokanter wordt. Op dit moment deed ik er een snufje chilikruiden bij een een flinke snuf zout. Ik bakte dit alles tot de uitjes krokant en ‘egaal van kleur’ eruit zagen. Vervolgens liet ik ze afkoelen op wat velletjes keukenrol. Ik rolde ze daar goed doorheen zodat het meeste vet eraf ging. Dit zorgde ervoor dat ze nog krokanter werden. Nadat ze zijn afgekoeld zijn de gebakken uitjes klaar om te serveren.

Gebakken uitjes zelf maken
Heerlijk als topping op nasi, bami of een ander roerbakgerecht.

Zo kun je toch heel eenvoudig zelf gebakken uitjes maken, wanneer je ze bijvoorbeeld niet in huis hebt. Wij vonden ze erg lekker! Ken jij dit recept al? En ben je ook dol op gebakken uitjes bij een Oosters gerecht? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen, laat het me weten bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

18 gedachten over “Gebakken uitjes zelf maken: Snel recept tip!”

  1. Super, ik heb het mengsel heel de nacht tussen een theedoek laten drogen, het is nu super krokant, en het recept doet niet veel onder voor de bakjes die je kan kopen, maar dan alles lekker vers.
    Bij mijn volgende poging ga ik het eens proberen met gekruid paneermeel, eerst in een vijzel heel fijn malen lijkt me.

    Groetjes,
    Harm

  2. Heb je het eerst gebakken en daarna tussen een theedoek laten drogen? Of eerst gesneden en dan laten drogen? Of nadat je het met de bloem, olie en knoflook had gemengd?
    Ben er nu zelf ook mee bezig…
    En kun je het ook een dagje of twee bewaren? Of worden ze dan weer zacht?

  3. Na het snijden de uitjes drogen met een doek, daarna bakken en dan ook op een papiertje laten drogen zodat het lekker knapperig wordt 🙂 Je kunt ze minimaal 3 dagen bewaren 🙂

  4. Hi Kelly, Ik kwam via google op je pagina terecht 🙂 .. Heb deze uitjes net gemaakt en ze ruiken heerlijk .. Wij gaan ze op een hotdog strooien hahah .. Bedankt voor je recept xoxo Luna

  5. Heb ze juist gemaakt ruiken heerlijk ,nu aan te na drogen in de kruiden droogtrommel .heb ik er zeker voldoende voor morgen als de kinderen en kleinkinderen komen

  6. hoe lang duurt het om te maken, want ik heb morgen op school ze nodig en kan er minimaal 10 tot 15 min aan verspillen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.