Tekenen dat ik een echte huismus ben (en jij ook!)

hm

Jep, ik ben een echte huismus, huismiep, huismuts of hoe je het ook wil noemen. Nergens tikt het klokje zoals het thuis tikt en ik word blij van heerlijke dagjes thuis aan keuvelen, beetje rommelen, huishouden op orde brengen, lekker eten maken en genieten van kaarsjes, dekens, huispakken en kneuterigheid. Ik kan erg genieten van dagen buiten de deur, een dag vol afspraken voor mijn werk, of heerlijke dagjes weg als gezin, maar daar tegenover kan ik zo genieten van die dagen thuis. Niets meer, niets minder haha. Vandaag deel ik met jullie de tekenen waarom ik een echte huismus ben, wellicht herken jij je hier in 😉

 • Ik kan zo genieten van cocoonen in mijn eigen huis, met een dekentje op de bank, heerlijke foute sloffen aan, comfy warme trui aan (waar je nog net de deur mee open durft te doen) en verder gewoon lekker jezelf zijn.
 • Ons huis is het thuis van mij en Yannick, van ons gezin met Lana en ons tweede meisje, van onze kat Patrick, de plek waar we heerlijk samen zijn. Lekker cliché dit hoor 😉
 • Kopjes thee, kaarsen aan en meer heb ik niet nodig voor een gezellige avond. Natuurlijk het liefst met manlief en de kat op de bank wanneer Lana op bed ligt en mijn avond kan niet meer stuk haha. (crazy catlady alert)
 • Ik kan zo blij worden van een schoon huis. Ik heb vaak geen zin in sommige huishoudelijke klussen maar als ze eenmaal gedaan hebben, heerlijk! Schone lakens om onder te slapen, Lana lekker diep instoppen onder een schoon dekbed dat ruikt naar wasverzachter, een schone keuken die ik vervolgens lekker vies maak om te koken etc. De huismiep is blij!

 • Food! Ik ben dol op koken en bakken, het liefst bak ik regelmatig cake en taart maar dat is niet zo gezond, dus doe ik dat af en toe. Wel maak ik heel graag verse soepen (de geur alleen al maakt me blij), stoofpotjes, lekkere stamppotten of andere stoofgerechten, om daarna als gezin aan tafel te eten. Hoe simpel en fijn kan het leven zijn.
 • Ook vind ik het heel gezellig om vrienden of vriendinnen uit te nodigen thuis. Voor ze koken en uitgebreid tafelen, spelletjes doen, gewoon kletsen met een drankje en wat lekkers erbij, theeleuten met vriendinnen enzovoorts.
 • Zodra ik het huis binnenstap na een drukke dag, gaat het huispak aan, het haar in een hoge staart, het liefst de make-up eraf en ik voel me optimaal thuis.
 • Thuis verveel ik me nooit, of ik ben aan het werk, of ik ben uren aan het spelen/knutselen/filmpje kijken met Lana, of aan het kokkerellen, opruimen, of relaxen, ik verveel me er nooit en dat is een heel fijn gevoel. Soms ben ik dagen achter elkaar thuis, druk met werk en van alles eromheen en voelt het niet eens alsof ik alleen maar thuis was. Dat vind ik een heel fijn gevoel.

En zo kan ik nog wel even doorgaan met deze huislijkheid. dat vooral ook een heleboel clichés bevat haha. Zoals ik in de intro al zei, geniet ik van dagen buitenshuis. Ga ik dagelijks met Lana naar buiten om te wandelen of te fietsen, vind ik het heel leuk om op pad te gaan voor mijn blog, of gewoon met het gezin de deur uit, maar daar tegenover wil ik ook lekker opladen in mijn eigen huis, want nergens is het zo fijn als daar. Ik ben benieuwd of jullie je in deze punten herkennen en of je nog fijne aanvullingen weet. Ben jij een huismus?

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

50 reacties

 • Tamara
  7 november 2015

  Leuke blog haha! Ik herken het heel erg, word jij oom altijd zo raar aangekeken als je zegr dat je het heerlijk vind om gewoon thuis re zijn?
  Tamara onlangs geplaatst…Waarom diëten bij mij altijd mislukken.My Profile

 • Kim_xazoe
  7 november 2015

  Ik ben ook zo’n verschrikkelijke huismus Haha. Mijn zoontje is er ook gek op. Vooral door de overige drukke dagen is woensdag altijd onze chilldag, dan zitten we sochtends lekker lang in pyjama, gaan we lekker in bad etc.
  Kim_xazoe onlangs geplaatst…Kos # 2: relaxte hotspots en wat een gekkigheid!My Profile

 • Sophie
  7 november 2015

  Ik ben ook een echte huismus! Ik vind het daarbij dus helaas wel lastig om hier mee om te gaan. Zo zit ik vaak op zaterdagavond liever op de bank dan dat ik uit ga. Oeps!
  Sophie onlangs geplaatst…9 tips voor als je inspiratieloos bent!My Profile

 • Geertje - Stay At Home Mama
  7 november 2015

  Ja… ik kan ook echt genieten van het thuis zijn! Inderdaad met lekker een pot thee op tafel, kaarsjes aan, spelletjes doen…
  Geertje – Stay At Home Mama onlangs geplaatst…DIY Prinsessen Kasteelmuur Achtergrond – TutorialMy Profile

 • Channa
  7 november 2015

  Aan de ene kant heel herkenbaar, aan de andere kant vind ik het ook heerlijk om er een dagje de deur uit te gaan. Maar thuisblijven is absoluut geen straf!
  Channa onlangs geplaatst…8 dingen die ik niet mis aan zwanger zijn!My Profile

 • Saskia
  7 november 2015

  Ik kon het me nooit zo goed voorstellen maar ik ben toch ook wel een beetje een huismus 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Mooie snelle mama lookMy Profile

 • Marlotte
  7 november 2015

  Haha, ik ben ook absoluut een huismus. Heerlijk om lekker binnen te zitten met kaarsjes, een kop warme thee, wat lekkers (chocolade!), een fijne warme deken en de dikste sokken ooit. Het liefst voor de houtkachel. Zo fijn!
  Marlotte onlangs geplaatst…What’s for breakfast? #10 – a little bit of everythingMy Profile

 • Dita
  7 november 2015

  Ik ben ook echt een huismus! Heerlijk om thuis te zijn. Maar een dagje of weekendje weg vind ik ook super leuk.
  Dita onlangs geplaatst…My Life – November 2015 #1My Profile

 • Eline
  7 november 2015

  Ja ik ben een huismus! Absoluut. Vind het heerlijk om op mijn eigen plekje met mijn eigen spulletjes te zijn!
  Eline onlangs geplaatst…Bloemkoolsoep met bieslook en parmezaanse kaasMy Profile

 • Marion
  7 november 2015

  Ja hoor, hier nog een doorgewinterde huismus. There’s no place like home! ♥
  Marion onlangs geplaatst…Fuck Society (nou ja, een klein stukje ervan)My Profile

 • Charlotte
  7 november 2015

  Check, check, check hihi… Huismussen zijn best leuk toch 😉
  Charlotte onlangs geplaatst…Aukjes rapport van het kinderdagverblijfMy Profile

 • Wilma
  7 november 2015

  Haha! Ik voldoe helemaal! Heerlijk onder mijn kleedje op de bank. Geen beter plekje 🙂
  Wilma onlangs geplaatst…Wat Yarah allemaal al kanMy Profile

 • Angelique
  7 november 2015

  Ja zeker weten dat ik mezelf hierin herken! Ik vind het heerlijk om thuis te zijn. Niks lekkerders dan in huis te keuvelen
  Angelique onlangs geplaatst…Kerst | AdventskalendersMy Profile

 • Carolien
  7 november 2015

  Ooh ik kan me zo herkennen in die punten! Ik ben ook echt een huismus!
  Carolien onlangs geplaatst…Life Diary | Just some dayMy Profile

 • Jose
  7 november 2015

  Jep, hier ook een huismus en crazy catlady! Niks is fijner dan met een goed boek op de bank, nadat het huis is gestofzuigd en gedweild, de was is gedaan en er geen afwas meer staat! Dat zo’n de beste avonden die ik kan bedenken 🙂

 • Simpel, met een snufje liefde
  7 november 2015

  Ja ik ben een echte huismus. Ik wikkel mezelf het liefst elke avond in een dikke trui, huissokken en een dekentje in mijn coconnetje. Vooral in deze tijd dan ben ik het liefst thuis. Ik vind thuis ook altijd de lekkerste plek om te slapen.
  There’s no place like home!
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Soms zijn buren zo frustrerend.My Profile

 • Nesrin
  7 november 2015

  Ik was het eerder nooit en moest altijd buiten zijn maar tegenwoordig kan ik mij heel goed vermaken binnen, zo dat ik eigenlijk nooit meer op de bank zit 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…De 10 best gelezen artikelen op mijn blogMy Profile

 • Milou
  7 november 2015

  Hahaha ja, extreme huismuts hier!
  Milou onlangs geplaatst…New in: Boxpakje Goodmorning SunshineMy Profile

 • Elise Joanne
  7 november 2015

  Hoi, ik ben Elise en ik ben een Huismiep. Héérlijk om in huis te keutelen! Zeker nu ik zwanger ben doe ik dat nog meer dan normaal; neuzen in de babykamer, dingetjes opnieuw vouwen, goed leggen, verschuiven. En dat heel de dag door onder het genot van een poes die kopjes geeft en een kopje bosvruchten thee. En nee, daar voel ik mij absoluut niet suf bij, haha! Kan niet wachten tot dinsdag Kel, zo’n zin om je weer te zien! <3
  Elise Joanne onlangs geplaatst…The Body Shop Kerst Collectie 2015 + Frosted Plum Review!My Profile

 • Malou
  7 november 2015

  Leuk geschreven, en ik herken het wel haha.
  Malou onlangs geplaatst…HOE BEGIN JE MET BLOGGEN?My Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  7 november 2015

  Ik ben ook een echte huismus! Hoewel ik ook graag eens ga shoppen, uit eten ga,… ben ik ook heel graag gewoon lekker thuis, of ben ik altijd blij als ik na een lange dag weer thuis kom!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…K3 zoekt K3: welk trio kreeg de meeste likes en welke meiden zullen het vanavond tegen elkaar opnemen?My Profile

 • Kelly
  7 november 2015

  Ja ik geef toe! Ik ben ook een echte huismiep, heerlijk om lekker te rommelen en jezelf te kunnen zijn
  Kelly onlangs geplaatst…The Driving DutchMy Profile

 • Kelly caresse
  7 november 2015

  Helemaal niets mis mee toch, juist heerlijk

 • Leonie
  7 november 2015

  Heerlijk, lekker thuis zijn. Mijn vriend is ook een huismusje… Maar we vinden t ook heerlijk om af en toe een uitstapje te maken!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Mijn ervaringen met anticonceptieMy Profile

 • Kelly Caresse
  7 november 2015

  Dat vind ik ook juist heerlijk, niets mis mee 🙂

 • Kelly Caresse
  7 november 2015

  Ja een houtkachel zou ik ook dolgraag willen, heerlijk

 • Kelly Caresse
  7 november 2015

  Wij ook hoor, de combinatie is heerlijk en na een uitstapje thuiskomen is ook zo fijn

 • Kelly Caresse
  7 november 2015

  Precies <3

 • Dionne
  7 november 2015

  Haha! Stiekem ben ik ook wel een beetje zo. Heerlijk met een dekentje op de bank, kaarsjes aan, thee en genieten! Zó fijn!
  Dionne onlangs geplaatst…Mijn nieuwe zonnebrillen van London RetroMy Profile

 • Maike
  7 november 2015

  Heel herkenbaar! Wat is het soms fijn om gewoon een heel weekend lekker thuis te zijn. Zeker in de koude wintermaanden.
  Maike onlangs geplaatst…De schattigste kinderen op bruiloftenMy Profile

 • José
  7 november 2015

  Ik ben ook een huismus! Ik vind niets fijner dan lekker mijn pyjamabroek (of een joggingbroek) aan te hebben en lekker te rommelen in huis. Maar, ik ben best veel thuis en soms heb ik dan ook echt wel even zin om eruit te gaan. Maar je hebt helemaal gelijk, thuis zijn is heerlijk!!
  José onlangs geplaatst…Kinderwagen in de stad? Een onding!My Profile

 • Carlijn
  7 november 2015

  Ohhh wat een lekkere blog. Nog zo’n huismus hier! Ik loop ook het liefst in mijn joggingbroek, met een hoge knot en haarband in. Toen ik nog geen kinderen had, vond ik het het lekkerst om op zondag de hele dag op de bank te hangen met een kop thee. En bakken inderdaad, zo lekker huiselijk. Nu ik kindjes heb, ben ik nog steeds een huismus maar kom ik aan dat lekkere cocoonen niet echt meer toe.
  Carlijn onlangs geplaatst…9 dingen die alleen moeders begrijpenMy Profile

 • Liza
  7 november 2015

  Oh ja! Heerlijk thuis zijn! Ik ben ook het liefst thuis. Na een dag werken vind ik het heerlijk om thuis te komen. Ook al doe ik allerlei ‘klusjes’ in huis. Ik ben wel lekker thuis.
  Liza onlangs geplaatst…Clinique youth surge nightMy Profile

 • Kimberley
  7 november 2015

  Ja, ik ben ook echt een echte huismus. Heerlijk om thuis te zijn, lekker bij mijn eigen spulletjes en met de mensen waar ik van houd.
  Kimberley onlangs geplaatst…Google Fonts, hoe werkt dat?My Profile

 • Anneleen
  7 november 2015

  Ik herken me hier heel erg in, ben ook een echte huismus!
  Anneleen onlangs geplaatst…25 levensvragen TagMy Profile

 • Vanessa
  7 november 2015

  Leuk om te lezen! Ik ben ook een echte huismus en herken me dus goed in jouw puntjes. Ik vind het heerlijk om thuis te zijn, geurkaarsen aan te steken, comfy kleren aan te trekken, series te kijken, te bloggen, een boek te lezen… Het huishouden doe ik iets minder graag, maar hoort er natuurlijk wel bij!
  Vanessa onlangs geplaatst…Dingen die je herkent als je geen ochtendmens bentMy Profile

 • Sheela
  7 november 2015

  Ik herken mezelf er wel in hoor 🙂 Ik ben dol op een kopje thee, warm zacht dekentje en lekker met een goed boek of filmpje op de bank.
  Als wij een lekker dagje zijn weggeweest gaat hier in huis ook altijd als eerste een huiselijk pakje aan bij thuiskomt. Heerlijk vind ik dat
  Sheela onlangs geplaatst…Outfit of the dayMy Profile

 • eenbezigbijtje.nl
  7 november 2015

  Dat klinkt bekend! Dingen buiten de deur zijn ook leuk, maar thuis zijn is minstens net zo heerlijk.
  eenbezigbijtje.nl onlangs geplaatst…De balans vindenMy Profile

 • Nicole @ Everyday-Life.nl
  7 november 2015

  Ik ben echt een beetje schizofreen op dat gebied volgens mij haha. Aan de ene kant heb ik een heel druk sociaal leven en altijd veel afspraken en drukte enzo. En aan de andere kant vind ik het héérlijk om lekker thuis te zitten! heerlijk met mijn laptop en een kleedje op schoot. Oud wijf ben ik 😉
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Wat ik natuurlijk nóóit zou doen als moederMy Profile

 • Kim
  7 november 2015

  Herkenbaar! Ik ben zo graag thuis! Het beste gevoel ter wereld is: de garage binnenrijden, schoenen uit, comfy kleren aan en make-up af en lekker thuis!
  Ik herken ook het opgeruimd huis-gevoel. Niks leuker dan effe doorbijten om dan te genieten van een schoon huis!

 • Audrey
  7 november 2015

  Ik ben absoluut een huismus! Ik lig al deze hele zaterdagavond in mijn pyjama met ochtendjas op de bank te chillen. Heerlijk! 🙂
  Audrey onlangs geplaatst…Vijf dingen waar ik absoluut geen talent voor hebMy Profile

 • karlien
  8 november 2015

  hahaha jaaah ik ben ook een echte huismus, kan zo genieten van thuis zijn!!
  karlien onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s #8My Profile

 • Florentine
  8 november 2015

  Heel erg herkenbaar! Ik heb dit ook heel erg. Zo heerlijk om lekker thuis te zijn, zeker als je een gezellig huis hebt?

 • Loes
  8 november 2015

  Dit is heel herkenbaar voor mij. Ik ben ook zeker een huismus. Lekker gezelligheid in je huisje.
  Loes onlangs geplaatst…Chinees snoep proeven.My Profile

 • Saskia
  8 november 2015

  Hier nog een huismus! Wij zijn beide veel van huis voor het werk en dan is het extra fijn om zondag de hele dag thuis te spenderen in joggingbroek en slobbertrui 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Recensie: Shaun Levin – The Writing NotebookMy Profile

 • Kelly Caresse
  8 november 2015

  Heerlijk zulke zondagen <3

 • Merel | mooimerel.nl
  8 november 2015

  Haha echt zó herkenbaar!! Ik ben ook een echte huismus 🙂
  Merel | mooimerel.nl onlangs geplaatst…TAG: I love sleep!My Profile

 • Marina
  8 november 2015

  Zeker te weten een huismus! Heerlijk! Ik geniet van alle dingen die je benoemt. Vooral nu de dagen steeds donkerder worden.

 • Cindy
  8 november 2015

  Heerlijk herkenbaar! Ik vind het fijn om er zo eens op uit te gaan, maar ik vind het ook wel weer heel fijn om gewoon lekker thuis te zijn.
  Cindy onlangs geplaatst…Als ik een zoon / dochter krijg…My Profile

 • Krista
  27 december 2015

  Zoooooo herkenbaar. Niets lekkers dan na een drukke week weer op te laden in je huisje…. Niets fijners. Ben ook echt een huismus. Mij kun je niet gelukkiger maken met die dingen die jij benoemt.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.