Basis tips bij borstvoeding

Basis tips bij borstvoeding

Basis tips bij borstvoeding. Vandaag ga ik het hebben over een onderwerp waar ik honderduit over kan praten en veel ervaring mee heb. En dat is borstvoeding! Als je mij een paar jaar geleden zou vertellen dat ik zolang borstvoeding zou gaan geven dan had ik je echt niet geloofd. Dat ik de moeite zou nemen om 5-6 keer per dag te kolven om wat melkproductie op gang te krijgen, dat ik door zou zetten bij tepelkloven en pijn, dat ik dat er allemaal voor over zou hebben, nee ik had je echt niet geloofd. Met die gedachten heb ik dit artikel gemaakt met een handige video waarin ik de basis tips deel die mij hielpen bij het opgang brengen en het volhouden van het geven van borstvoeding.

Basis tips die mij hielpen bij het geven van borstvoeding
Langvoeden (term om lang borstvoeding geven te beschrijven) vond ook ik maar apart maar toen ik nog aan het studeren was, kwam dat onderwerp ook nauwelijks ter sprake. Inmiddels geef ik bijna 1 jaar borstvoeding en geniet ik hier erg van samen met mijn dochter. Ik krijg regelmatig mails en berichtjes van jullie met vragen over de producten die ik gebruikt heb om borstvoeding te laten slagen. Mails over welke kolf ik gebruik, welke zalfjes fijn zijn bij pijnlijke tepels, hoevaak ik kolfde enzovoorts en ik beantwoord deze met liefde. In deze video ga ik het hebben over de basis bij het geven van borstvoeding. Een aantal essentiële producten en tips die je kunnen helpen bij het opgang brengen en laten slagen van borstvoeding. Producten die mij hebben geholpen en jou misschien ook wel kunnen helpen. Kijken jullie mee?
Basis tips bij borstvoeding


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Tips borstvoeding laten slagen

Heb jij een ultieme tip bij het geven borstvoeding?
Van borstkolven tot tepelzalfjes ,een borstvoedingbeha tot hippe zoogcompressen, ik spreek deze hulpmiddelen die je eventueel zou kunnen helpen. Ik ben benieuwd wat jullie van mijn video vonden. Misschien vooral handig voor de zwangere dames die borstvoeding overwegen of moeders die borstvoeding geven en op zoek zijn naar wat praktische tips en hulpmiddelen. Ik hoop dat ik jullie een paar tips heb kunnen meegeven. Hebben jullie nog een andere ultieme tip? Laat deze dan achter in de comments, ik ben er heel benieuwd naar!

Liefs Kelly.

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

 Mijn ervaringen met borstvoeding
Hoelang geef je borstvoeding
Terugkijken op 1,5 jaar borstvoeding geven

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

13 reacties

 • Céline
  22 september 2014

  Ik weet hier eigenlijk zo weinig over! Heel interessant om te horen allemaal.
  Céline onlangs geplaatst…De perfecte wenkbrauwen in 5 stappen | Wenkbrauw TutorialMy Profile

 • Jennifer
  22 september 2014

  Fijne video Kelly! De tips gaan vast goed van pas komen, al krijg ik al zoveel aangereikt dat ik eigenlijk geen idee heb waar ze het allemaal over hebben. Ik hoop dat het mij ook gaat lukken in januari en misschien kijk ik je filmpje nog wel een paar keer terug!
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 18My Profile

 • Vanessa
  22 september 2014

  Dit filmpje is heel interessant! Ik heb nog geen kindje, maar ik heb er wel al aan gedacht of ik borstvoeding zou geven. Ik ben er nog niet helemaal uit. Het is natuurlijk veel gezonder voor je baby, het is intiem en het is ook goedkoper, maar toch ben ik ook bang voor de pijn enzo. Gelukkig heb ik nog even tijd om erover na te denken 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…TAG: Seven sins of beautyMy Profile

 • Anneleen
  22 september 2014

  Borstvoeding geven lijkt me een fijn en gezellig moment samen met je babytje…

 • Kaboutertuin
  22 september 2014

  Wat een leuk en duidelijk filmpje!
  Hier ook een ervaren bv mama! Heb de oudste 15 mnd gegeven (hij besloot toen zelf dat hij niet meer wilde), de middelste heeft 27 mnd gehad en de jongste van bijna 14 mnd krijgt nog steeds 🙂

  De ziekenhuisflesjes zijn trouwens ook ideaal om je melk in te bewaren! Ik geloof van het merk Beldico.
  Kaboutertuin onlangs geplaatst…Gekleurde speel rijst DIYMy Profile

 • Manon
  22 september 2014

  Ik heb al zoveel geleerd van jou omtrent borstvoeding! En ook weer van dit filmpje 🙂 Ik hoop ook zo dat het mij allemaal gaat lukken ^^
  Manon onlangs geplaatst…VLOG: Logeerpartijtje met River en ManonMy Profile

 • Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla
  22 september 2014

  Ik moedig dit aan! Wat goed van jou om zo een video te maken.

  Zelf heb ik mijn dochter 14 maanden borstvoeding gevenen en mijn zoon schrik niet 2 jaar.

  Mijn dochter had een fopspeen en vond het fijn om daar mee verder te gaan. Mijn zoon heeft de fopspeen vanaf dag 1 geweigerd en is daarom langer aan de borst blijven hangen.
  Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Perfectionisten, perfect me, perfect everythingMy Profile

 • Gwen
  22 september 2014

  Leuk filmpje! Hier een Freestyle van Medela – een dubbele dus. Ik had beide handen vrij altijd hoor. Ik hing ze gewoon in mijn bh – zowel voedingsbh als gewone bh, past prima 🙂 Ik was op mijn werk trouwens altijd bang dat ik mijn kolf een keer zou vergeten. Dan had ik echt naar huis gemoeten, want ik knapte echt 2x per dag.
  Gwen onlangs geplaatst…Mama is zwanger #7My Profile

 • Mama's Jungle
  22 september 2014

  Leuk filmpje, ik voed nu 16 maanden, proud en zonder gene 🙂 Purelan is echt top. Ik had zelf een dubbele kolf en vond dat zelf prettiger (maar dat is natuurlijk persoonlijk)
  Mama’s Jungle onlangs geplaatst…Dreumesregels 2 VS puppycursusMy Profile

 • Isetta
  23 september 2014

  Ik moest helaas met 4 maanden stoppen met bv aan mijn zoontje te geven, omdat ik antibiotica kreeg. Ik was anders van plan tot 9 maanden bv te geven.:) achteraf is het goed geweest om eerder te stoppen, want zoontje had meer behoefte aan kv dan bv.;) maar super goed dat jij het zolang al geeft. Iedereen moet ook doen wat zij zelf wilt er is geen goed of fout!:)

 • Manon
  23 september 2014

  Zeker interessant om te kijken 🙂 De bh’s van de hm en de wasbare compressen ga ik zeker opzoeken om te proberen het starten met borstvoeding tot een succes te brengen!
  Manon onlangs geplaatst…25 weken zwanger!My Profile

 • Malou
  23 september 2014

  Echt een super fijne video! Ik heb me natuurlijk al wel ingelezen (ik ben nu 32 weken zwanger), maar je vertelt echt nog veel dingen die ik niet wist.

  Wat goed ook dat je al zo lang borstvoeding geeft! En bedankt voor de tip over de zorgverzekeraar, daar zou ik anders echt nooit aan hebben gedacht.
  Malou onlangs geplaatst…DAGBOEKJE #74My Profile

 • Linne
  24 september 2014

  Goed filmpje! Ik heb ook een dubbele kolf, het schijnt dat je opbrengst daarmee groter is. Waar heb jij die leuke zoogcompressen vandaan?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.