Thuiswerken al moeder, de dilemma’s waar ik zelf tegenaan loop. Laat ik voorop stellen dat ik ontzettend dankbaar ben voor het feit dat ik als moeder voor mezelf de mogelijkheid gecreëerd heb om vanuit huis mijn inkomen te verdienen. Dat ik zelf de sprong in het diepe gewaagd heb om iets op te zetten en dat ik alleen maar heel erg blij ben dat dit tot nu toe heel goed gaat. Ik droomde er vroeger al van om als moeder vanuit huis te kunnen werken, mijn kinderen zelf te kunnen opvoeden en ondertussen toch ‘mijn eigen ding’ te kunnen hebben. Thuiswerken als moeder in een eigen bedrijf vanuit huis waarin ik mijn passie kwijt kon. Dat heb ik gevonden met mijn blog en dat is heel fijn en een droom die voor mij uitkomt. Toen ik nog zwanger was van Lana dacht ik dat deze combinatie goed te doen is, ik zou werken als Lana op bed zou liggen en als ze wakker zou zijn dan zou ik alle aandacht op haar kunnen richten. De eerste maanden ging dit goed maar toen sliep ze nog erg veel. Inmiddels mag ik blij zijn als ze overdag 1,5 uur wil slapen zodat ik wat werk kan verrichten. Ik krijg het drukker met mijn blog, en daarvoor klap ik in mijn handen maar ik merk ook dat het moeilijker te combineren is met het ‘thuismoederschap’. Thuiswerken als moeder is fijn, maar levert ook wel wat dilemma’s op. Ik ga in dit artikel mijn dilemma’s vertellen en ben al zoekende naar een oplossing en benieuwd naar jullie ervaringen. Ben ook benieuwd hoe andere moeders die thuiswerken dit doen.

Thuiswerken als moeder, de dilemma’s:
Oppas van opa/oma of gastouder?

Nu ik zelf steeds fitter ben en in staat ben om events en meetings te bezoeken ben ik vaker van huis af. Ik heb wekelijks wel een dag met afspraken buiten de deur en gelukkig heb ik hele lieve ouders die dan willen oppassen. Hoe meer ik van huis ben, hoe meer werk zich opstapelt om thuis te doen wanneer Lana om me heen is. Het is niet mogelijk om Lana in mijn werkkamer rond te laten spelen, ze wil overal aan zitten, overal op klimmen en allemaal interessante draden, camera’s, snoeren, enzovoorts pakken. Ik heb bijna alles wel weggewerkt maar ze is toch heel nieuwsgierig. Ik kan mijn ogen niet zowel op haar houden als op mijn werk. Ook wil ik haar niet achter de tv of ipad zetten zodat ik kan werken omdat ik haar mijn aandacht wil geven. Ik heb daarom al met mijn ouders af gesproken om haar af en toe een middagje mee te geven zodat ik mijn aandacht op werken kan richten. We hebben dit nu een paar keer uitgeprobeerd en wow wat een wereld van verschil is het wanneer ze niet om me heen is. Ik kan dan echt als een speer doorwerken en ondertussen krijgt Lana de aandacht die ze verdient. Mijn ouders zijn met pensioen en ook regelmatig op vakantie (ik geef ze groot gelijk!) dus dit is geen oplossing voor iedere week. Ik denk er daarom met Yannick aan om op zoek te gaan naar een gastouder waar ik haar flexibel kan brengen voor ongeveer een halve tot hele dag per week. Ik kan dan veel werk achter elkaar doen en in de avonduren en in het weekend het overige werk verrichten. Als persoonlijke blogger kan ik niet heel ver vooruit werken omdat ik steeds inspeel op wat er op dat moment om ons heen gebeurt. Als ik hier bij stil sta besef ik ook dat ik nog maar een kindje heb, hoe zal dit zijn wanneer ik een volgende op komst heb of met meer kindjes thuis zit?

Juiste balans tussen werken, vrije tijd zoeken
Ik blijf dus zoekende naar een balans want momenteel is het zo dat ik in de ochtend werk terwijl ze slaapt (dit is zo’n 1,5 uur) en vervolgens in de middag met Lana dingen onderneem zoals wandelen, boodschappen doen, spelen of ergens op bezoek gaan. In de avond sport ik een paar keer per week en probeer ik ook een uurtje te werken. Iedere dag is uiteraard anders en op korte termijn heb ik een artikel gepland staan met ons dagritme.

Ik ben heel benieuwd hoe andere moeders die thuiswerken dit doen. Hoe verdelen jullie de balans tussen werken en tijd met je kindje(s)? Hebben jullie een gastouder of kinderopvang? Plan je vaste dagen in? Hoe verdeel je de balans tussen tijd voor jezelf, tijd met je partner en kindje en tijd om te werken? Ik ben gewoon heel benieuwd, dit zal ook voor iedereen anders zijn omdat iedere situatie persoonlijk is. Toch kan ik zeker wat van jullie leren dus ben ik benieuwd naar jullie comments met ervaringen.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Mommy monday: Thuisblijfmoeder of werkende moeder?

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

35 gedachten over “Thuiswerken als moeder – de dilemma’s”

 1. Als ik dit zo lees dan zou een flex contract bij een kinderopvang ideaal zijn! Je kan een week van te voren aangeven wanneer je je kindje wilt brengen. Je moet wel minimaal 2 dagdelen afnemen maar ik hoor van veel ouders dat ze dit ideaal vinden.
  Dita onlangs geplaatst…Recept: AppelkruimelcakeMy Profile

 2. Ik heb daar geen ervaring mee natuurlijk, maar wat Dita zegt, dat lijkt mij ook een goede oplossing. Een vriendin van mij doet dat ook en zij vind het echt ideaal. Lijkt me wel heel fijn dat ze nu ook al af en toe naar opa & oma kan en waarschijnlijk vinden je ouders dat ook heel erg leuk!
  Marion onlangs geplaatst…Samen AlleenMy Profile

 3. Het bloggen en thuismama zijn is best lastig om te combineren. Ik blog meestal ‘s avonds omdat ik dan de rust heb. De rest van de dag wordt je een beetje geleefd: Naar school brengen, halen, boterham eten, brengen en halen. Laura die aandacht wil. Vriendinnetjes die komen spelen en dan ook nog het huishouden dat roept.
  Geertje onlangs geplaatst…Reactie op Shortbread door CindyMy Profile

 4. Vroeger ging ik ook naar mijn oma als mijn ouders aan het werk waren en daar ben ik tot ik ongeveer 10 à 11 was bijna dagelijks na school geweest. Jammer dat jouw ouders dit niet voor je waar kunnen maken. Mijn oma is inmiddels overleden en voor mijn zusje hebben mijn ouders dus wel een gastouder voor een paar uur per week en dit bevalt haar prima, omdat ze hier ook vriendinnetjes heeft gekregen.
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 18My Profile

 5. Dankjewel Jennifer, mijn ouders kunnen altijd oppassen als ik dat vraag maar gaan zelf ook graag regelmatig op vakantie en dat gun ik ze ook tijdens hun pensioen. Dat is de reden dat ik een alternatief zoek om altijd iets te hebben om Lana te brengen en om ze ook niet te veel ‘opvoeders’ te hoeven laten zijn 🙂 Wat fijn dat jullie zoveel bij jullie oma waren 🙂

 6. Misschien kun je met je vriend afspreken dat hij twee vaste avonden in de week het avondritueel met Lana doet zodat jij je kan opsluiten in je werkkamer en kan werken. Als je het full time bloggen nu echt als je baan ziet. Moet je misschien de opvang ook zo regelen als bij een “echte baan”. Heb je al eens op een rij gezet hoeveel uur per dag/week je bezig met (wil zijn) met je blog? Gastouder zou ook een mooie oplossing zijn! Succes…

 7. Het lijkt mij inderdaad erg lastig om een balans te vinden. Ik kan je weinig tips geven omdat ik zelf nog geen mamma ben. Ik pas vaak op dinsdagavond op op mijn oppaskindje, maar omdat dat meestal ‘s avonds is, ligt hij al redelijk snel in zijn bedje en kan ik lekker werken op de bank.
  1 dag per week naar de creche, is dat geen optie? Het lijkt mij best goed voor een kindje om veel met andere kinderen om te gaan. Toch zou ik mijn eigen kind denk ik niet een hele week naar de creche doen.Ik kan niet echt omschrijven waarom, maar het voelt gewoon heel erg verkeerd. Kinderen kunnen soms zo gemeen zijn voor elkaar en dan wordt je lieve baby’tje opeens heel mondig om te kunnen “overleven”

  Maargoed, misschien is 1 dag een optie?
  Céline onlangs geplaatst…Het lekkerste Gezonde ijs dat je ooit gaat proevenMy Profile

 8. Lijkt me ook moeilijk om te combineren! Wel fijn dat je in ieder geval je ouders hebt die kunnen oppassen, dat scheelt al een boel inderdaad. Een gastouder of oppas lijkt me dan ook de beste uitkomst die je er nog bij kunt nemen…
  Manon onlangs geplaatst…Kiekjes! #1My Profile

 9. Het blijft gewoon enorm lastig om het te combineren. Zoals je weet gaat mijn dochter 1 dag per week naar de gastouder en op die dag probeer ik zoveel mogelijk werk te verzetten. Maar er zijn weken dat die ene dag eigenlijk niet genoeg is. Ik probeer dan een weekenddag te plannen, wanneer mijn man thuis is en ik even een paar uur aan de slag kan.
  Wanneer ik een afspraak of event heb, past mijn moeder op of mijn man probeert (eerder) thuis te zijn. En als dat niet lukt, gaat ze af en toe een dag extra naar de gastouder. Verder werk ik de avonden, zodra ze op bed ligt. En laten we het over het huishouden maar niet hebben, want dat komt uiteindelijk altijd op de laatste plaats 🙂
  Jessica onlangs geplaatst…Opvoed failsMy Profile

 10. Hoi Kelly!
  Het is ook ontzettend lastig af en toe!
  Ik werk 3 dagen op een kantoor als administratief medewerkster. Deze dagen gaan de kinderen naar opa en oma. Gelukkig is dit goed mogelijk! Daarnaast werk ik ‘s avonds vaak in mijn schoonheidssalon en probeer ik tussendoor mijn blog goed bij te werken. Tot nu toe krijg ik het bijna altijd voor elkaar om elke doordeweekse dag een artikel te plaatsen. Mijn kindjes zijn 2,5 en 1 jaar… en als ze wakker zijn kan ik ook echt niet achter de computer zitten. Mijn zoontje van 2,5 vermaakt zich wel maar mijn dochtertje klimt overal bovenop en zit overal aan.
  Het is druk maar wel ontzettend leuk!
  Liefs Sanne

 11. Het lijkt me lastig om te combineren, maar de manier waarop je het nu doet vind ik heel knap en goed. Het is moeilijk om in een wereld als deze volle aandacht voor je kind te hebben. Kijk naar alle iPad- en tv-uren die een gemiddeld kind doorbrengt. Ik vind dat je het fantastisch doet!
  Sophie onlangs geplaatst…Photodiary #38My Profile

 12. Ik heb het geluk dat mijn baan zo is ingedeeld dat ik werk als mijn man thuis is. Ik werk ook soms ochtenden maar dan is mijn zoontje naar de peuterspeelzaal. Ik werk ook gedeeltelijk thuis voor mijn werk en dit moet vaak gebeuren in de avonden. Thuiswerken met een kindje is inderdaad niet handig. Ik voelde mij altijd zo schuldig als ik iets voor het werk moest doen en Senna zat er zielig naast. Succes Kelly met het uitzoeken van de juiste keuze.
  saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! (week 38)My Profile

 13. Heel herkenbaar! Ik heb dit ook met mijn zoontje meegemaakt, proberen te werken terwijl hij om mij heen scharrelt. Dit werkt niet prettig inderdaad en ik had ook telkens een enorm schuldgevoel dat ik hem niet genoeg aandacht kon geven. Inmiddels gaat hij naar school en heb ik overdag ruim de tijd voor mijn eigen dingen, ideaal 🙂 Uiteraard is school voor Lana nog geen optie, maar ik kan je zeker aanraden om opvang te zoeken zodat je lekker door kunt werken en je vrije tijd volledig aan je kindje kan besteden 🙂 Ik heb overigens erg goede ervaringen met gastouders, persoonlijk, huiselijk en lekker veel aandacht voor je kindje 🙂 Overigens zal dit ook zo zijn bij jouw ouders natuurlijk 🙂 Succes met het maken van een keuze!
  Ida onlangs geplaatst…Een Bysonder cadeauMy Profile

 14. Wat super! Daar droom ik ook van! ik ga dagelijks werken naar een job die ik eigenlijk echt niet graag doe. Gelukkig heb ik nog mijn blog waar ik voldoening uit haal. Mijn vriend is zelfstandig en werkt dus enorm veel. Dus van thuis werken, zou ideaal zijn als we binnenkort kinderen hebben. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen om te kunnen leven van het bloggen?
  Julie Hapjesprincess onlangs geplaatst…Weekly fooddiary week 38My Profile

 15. Lijkt me lastig. Mijn blog staat nog in haar babyschoenen en mijn kleintje heeft nog niet eens schoenen. Dus die van mij slaapt vrij veel en ik kan lekker artikelen schrijven. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat ik straks daar – net als jij – steeds minder tijd voor hebt. Wel erg leuk dat je thuis kan blijven bij Lana.
  Ik hoop dat wanneer ik meer tijd nodig heb thuis voor werk, dat ik met een andere moeder baby’s kan ruilen. Een dagje bij mij en een dagje bij een vriendin. Zo heb je gratis oppas en een dag voor jezelf. (Moet je wel een vriendin in de buurt hebben met een kind, nu heb ik dat nog niet.)
  Marianne onlangs geplaatst…Getest: handkolf Philips AventMy Profile

 16. Het blijft altijd lastig om voor je kinderen de juiste beslissing te maken. Je wilt natuurlijk altijd dat ze het goed hebben! De juiste balans vind ik zelf heel moeilijk. Ik heb nu drie kinderen (1, 4, 6), een eigen bedrijf buitenshuis en een webwinkel. Ik heb buitenshuis steeds 3 dagen gewerkt terwijl de oudste twee twee dagen per week naar het kdv gingen en een dag naar mijn ouders. Logisch vervolg was dat toen de oudste naar school ging, hij twee dagen naar de naschoolse opvang zou gaan (school heeft continu rooster tot 2 uur), maar hij kon daar echt niet aarden. We hebben het echt een tijd geprobeerd, op twee verschillende BSO’s. Maar ik denk dat het gewoon niet de opvang voor HEM is. Mijn schoonmoeder bood aan om voorlopig een dag op te passen, zelf ben ik een dag minder gaan werken (nu dus nog twee dagen buitenshuis is mijn zaak) dus toen hadden we de oppas rond. Maandag en donderdag zijn de kinderen bij mijn (schoon)ouders. KDV kon ik hierdoor dus ook opzeggen.

  Ik moet zeggen dat het nu beter gaat, het is rustiger in huis, geen gestress en geren en gevlieg meer om de kinderen op de verschillende locaties af te leveren.
  Het geeft voor mijzelf ook meer rust. Zeker op de momenten dat ik alles alleen moet doen (man zit bij de marine en is dus ook vaak (lang) weg.

  Succes met je keuze! En anders gewoon eerst wat meer informatie inwinnen bij gastouder bureau / kdv bijvoorbeeld. Je moet doen wat goed voor jullie voelt en wat bij jullie past!

 17. Met een peuter in huis, die niet slaapt, kun je niet werken. Punt.

  Mijn dochter gaat naar school en mijn zoontje mag in december naar de peuterspeelzaal. Tot die tijd gaat hij twee dagen in de week naar oma. Ik werk op die twee dagen.
  Resultaat: bloggen ‘s avonds naast het huishouden (en daar komt een hoooooop bij kijken) en ga laat naar bed zodat ik toch een ‘fine post’ heb klaar staan.

  Nee, moeder zijn én werken is niet altijd leuk. Beiden zijn hartstikke leuk, de combinatie is moeilijk. Iedereen moet hierin een eigen weg vinden.

  Kelly, zie het op korte termijn voor je het weet mag ze naar de peuterspeelzaal… En de tijd zal voorbij vliegen en zal ze 4 worden. Cliché ja, maar het gaat echt snel allemaal.

  Heel veel succes met alles en hopelijk hebben Lana, jouw vriend en jij het hartsikke leuk en fijn gecombineerd.
  Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Daily Cup of weekly picturesMy Profile

 18. Een gastouder kan toch een goed idee zijn! Daarbij leert Lana dan ook spelen met andere kindjes en dat zal ze vast ook erg leuk vinden. Al zijn het maar 1 of 2 halve dagen, dat maakt je echt geen minder goede moeder!

 19. Ik snap je dilemma helemaal. Ik heb vanaf het begin kinderopvang gehad, omdat ik me zelf slecht kan concentreren als ik een kindje om me heen heb. Dus C. ging het eerste jaar 2 dagen naar het kinderdagverblijf en was oma 1 dag bij ons thuis. Toen oma overleed bleven er 2 dagen met opvang over, en vulde ik de rest met avonden werk.

  Nu C. naar school gaat, heb ik de eerste 3 maanden tijd onder schooltijden om te werken, en als de kleine meid geboren is, wil ik voor haar ook weer 2 dagen opvang regelen. Zodat als de kinderen thuis zijn, ik er ook voor hen kan zijn.

  Het blijft een balans trouwens waar je nooit perfecte harmonie voor vindt hoor! Soms slaat hij uit naar de ene kant, soms naar de andere kant. Maar zolang je over de gemiddelde lijn tevreden bent met de verdeling is het goed. Zo niet: moet je andere oplossingen overwegen.

  Succes met zoeken naar een oplossing en de voor jou beste balans!

  xxx Peet
  Petra onlangs geplaatst…24 weken zwanger: trampoline springenMy Profile

 20. Heel herkenbaar allemaal. Hier helaas geen ouders of schoonouders die in de buurt wonen. Dus ik heb ook een hele lieve gastouder, waar de kleine een aantal dagen heen gaat. Anders komt er van werken niks. Ik ben ook nog eens een ochtendmens, dus de beste ideeën komen in de ochtend en die wil ik dan direct uitwerken.

  Waar een wil is, is een weg dus het komt goed!

 21. Ik heb toch uiteindelijk voor een kinderdagverblijf gekozen omdat Skyler daar echt een kind voor is, mijn ouders iets verder wonen en ik gewoon ook mijn rust nodig heb. Hij begint met 1 dag en daar komt in november een 2e dag bij. Hij vindt het daar fantastisch en ik heb lekker even mijn handen vrij. Heerlijk! Helemaal nu Skyler amper slaapt, het hele huis doorkruipt en overal aan wil zitten moet ik gewoon echt even kunnen werken. Met hem om me heen lukt het wel, maar niet heel erg goed. Bovendien is het niet goed voor mijn gemoedstoestand, haha.
  Shirley onlangs geplaatst…Rust in de tentMy Profile

 22. Het blijft lastig om te combineren!
  Hier gaat de oudste naar school en de jongste 2 dagen naar het kdv. Op die 2 dagen probeer ik zoveel mogelijk te werken. Naast mijn blog heb ik ook nog wat klussen als freelance redacteur. Dus die 2 dagen zijn best krap. Dus er wordt ‘s avonds ook vaak nog gewerkt.
  Voordeel is wel weer dat ik mijn kind altijd van school kan halen.

 23. Ik heb aan het begin gekozen voor een gastouder en dat kan ik je echt heel erg aanraden! Het is ergens toch als een tweede thuis voor haar. Ze komt er 2 ochtenden in de week, maar is heel erg flexibel. Ik kan haar ‘s ochtends nog opbellen of ze die dag toch wel kan komen. Er is overdag voor mij altijd iemand achter de hand. Ow die 2 ochtenden zijn niet verplicht, ik werk alleen vast die ochtenden dus hebben we het vastgelegd. Daarnaast is mijn dochtertje ook gek op de gastouder en vind ik het prettig dat er iemand met een opleiding hiervoor mijn kindje ook van dichtbij meemaakt. Nog een pluspunt ze leert er omgaan met andere kinderen. Wat ik het grootste voordeel vind tegenover kinderopvang is dat dit veel persoonlijker is. Er is altijd één persoon die de hele tijd voor m’n dochtertje klaar staat. En het is ook nog is goedkoper.
  Helemaal ideaal vind ik het! Zelf heb ik ook goed contact met de ouder wat het extra leuk maakt! Ik kan het je dus zeker aanraden! (haha lang verhaal geworden, maar zo geweldig vind ik het!)

 24. Lastig hoor! Merk dat nu ook hoor. Ik ben veel met mijn blog bezig al is het voor mij nog niet mijn inkomen en doe dat vooral als Fay slaapt. Maar dat is ook steeds minder dus is lastig combineren dan. Ze kruipt nog niet dat scheelt, maar toch… Wil haar aandacht geven. Nu is het zo dat mijn schoonmoeder op donderdag vrij is en mijn moeder op woensdag. Tot nu toe breng ik haar om en om zodat ik 1 dag in de week “vrij” ben. Maar kan best zijn dat het straks gewoon 2 dagen in de week is. Ligt eraan hoe dingen lopen!
  Nicole onlangs geplaatst…Lijstje || 10 dingen waar ik in geloofMy Profile

 25. Het lijkt me inderdaad ontzettend lastig! Je leeft wel mijn droom, haha. Ik zou heel graag, als ik later kinderen heb, ook deels vanuit huis mijn werkzaamheden doen om exact dezelfde reden. Misschien is inderdaad een flexibel contract bij een kinderopvang een goed idee. Hoewel gastouders ook wel een goed idee zijn, daar heb ik ook een aantal goede ervaringen over gehoord.

  Succes ermee maar dat gaat vast goed komen!:-)

 26. Ik heb zelf een tijdje 30 uur per week vanuit huis gewerkt met fulltime de zorg over de kleine en ik vond het vreselijk.
  Ze sliep minder lang dan verwacht en uiteindelijk moest ik mijn werk voornamelijk in de avonden doen. De zorg voor de kleine en het huishouden deed ik dan overdag.

  Omdat ze regelmatig moeite had met inslapen kon ik pas vrij laat aan het werk en lag ik pas laat op bed en was ik uiteindelijk gewoon 7 dagen in de week aan het werk.

  Ik heb ook overwogen om dan 2 dagen per week haar naar het KDV of een gastouder te brengen om even door te kunnen werken en voor de kleine is het ook hartstikke leuk omdat ze daar lekker kan spelen met de andere kids en ze vaak ook leuke dingen doen.

  Ik ben echter gaan studeren dus voor mij is het niet meer nodig, maar ik zou zeker kijken naar af en toe een dag, of halve dag even tijd voor jezelf/je werk. Voor de kleine is het echt heel leuk, mijn dochter vermaakt zich kostelijk! 😀
  Mona onlangs geplaatst…StoptoberMy Profile

 27. Kelly, ik heb al vanaf het begin grotere bewondering voor jou en voor hoe je het allemaal doet. Ik heb met eigen ogen gezien wat voor goede moeder je bent en ook in je vlogs komt dit allemaal heel mooi naar voren. De rust die jij over je heen hebt als jij met je meisje bent is werkelijk prachtig. Ik kan daar alleen maar een voorbeeld aannemen. Natuurlijk is thuiswerken op een gegeven moment heel lastig te combineren met een klein kindje die alles wat los en vastzit pakt en in de mond stopt. Ik snap daarom heel goed dat je naar een passende oplossing zoekt. Mijn broer en ik hadden vroeger een hele lieve oppas die voor ons zorgde en als mijn oma kwam, dan kreeg ook zij gewoon betaald om op ons te passen. Ik vond dit een hele redelijke oplossing want ik ben wel van mening dat ouders soms te makkelijk omgaan met het kindje bij de opa’s en opa’s brengen. Ik heb het dan echt over 2,3 keer per week en dan hele dagen. Zij hebben immers ook hun vrijheid en voor een kind zorgen is een hele verantwoordelijkheid.
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…La VieSagistaMy Profile

 28. Ik heb een dochtertje van 19 maanden, en volg een HBO studie. Ik denk dat dit wel vergelijkbaar is met een thuisjob. Ook ik probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van de uurtjes dat ze slaapt. Daarnaast heb ik een man met onregelmatige diensten, waardoor hij ook wel eens overdag thuis is. Op deze momenten kan ik rustig aan school gaan werken. Hoewel ik daarnaast zelf in de opvang werk, ben ik geen voorstander van kinderopvang. Ik ben van mening dat een kind het beste af is bij haar moeder, vooral op zo’n jonge leeftijd. Mijn voorkeur zou dan ook uitgaan naar een gastouder.
  Wanneer ik wel alleen ben met me meisje en ik moet aan school werken dan zet ik het campingbedje op in de studeerkamer. Op deze manier kan zij veilig spelen en hoef ik niet bang te zijn dat ze ergens aanzit wat niet mag.
  Ook ik ben geen voorstander van een tv of IPad. Maar wanneer ik echt omhoog zit ben ik wel heel blij dat het bestaat. Op deze manier kan ik een kwartiertje tot maximaal een half uur even flink doorwerken.

 29. Respect hoor! Het inderdaad moeilijk om te werken thuis wanneer er een kleine rond loopt en soms bijna geen eens mogelijk. Is al met het huishouden. Jezelf rust gunnen is ook nog een ding zodat je er zelf niet onder door gaat. Ben zelf ook zo druk geweest 5:30 op (dochtertje wakker) ook nog eens slecht slapen en dan ga je het wel voelen. Zo jammer dat sommige hier geen besef van hebben en denken dat je de hele dag thuis niks doet. Zo’n gevoel krijg ik de laatste tijd van m’n vriendinnen die eigenlijk nog geen eens moeder zijn. Heel jammer. Heb ook een vriend die soms pas na 20:00 thuis komt. Mag mezelf zeker een fulltime moeder noemen en een duim omhoog geven. Voor jou dus ook! Fijn dat ze soms naar je moeder kan heb je je handen even vrij.
  Mama van Jenthe (Kelly) onlangs geplaatst…Fotoshoot JentheMy Profile

 30. Hoi Kelly,

  Ik heb een dochtertje van 16 maanden, en ben 16 weken zwanger van ons 2e meisje, daarnaast heb ik een fulltime webdesign en marketing bedrijf wat ik ook vanuit huis run, gelukkig slaapt mijn dochtertje nu nog smiddags gemiddeld 2 a 3 uur dus kan ik lekker wat doen, maar het is afentoe best lastig te combineren. Ik ben erg benieuwd hoe dit zometeen gaat als de 2e er is.
  Angela onlangs geplaatst…WordPress, een innovatief Content Management Systeem?My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.