Recept koekjesdeeg dat je rauw kunt eten

koekjesdeeg

Recept koekjesdeeg dat je rauw kunt eten: Op de bekende website NSMBL kwam ik een recept tegen voor koekjesdeeg dat je gewoon rauw kunt eten. Een lieve vriendin appte mij dit recept door en het eerste wat ik dacht was :’Dat moet ik ook maken!’. Het wordt zelfs ‘gezond koekjesdeeg’ genoemd door de gezonde ingrediënten al zou ik het sterk afraden om zo’n hele bak zelf op te lepelen. Zo gezegd zo gedaan en het leek me leuk om dit recept te delen met jullie maar ook mijn eigen ondervindingen.  Natuurlijk is smaak ontzettend persoonlijk en wat voor de een heel lekker is, kan voor de ander totaal niet te schaften zijn. Ik vond het in ieder geval het proberen waard en ik ga nu met jullie delen hoe ik dit gemaakt heb en wat mijn ervaringen zijn met dit zelfgemaakte eetbare koekjesdeeg.

Recept koekjesdeeg dat je rauw kunt eten:

Let’s get started!
Wat heb je nodig voor dit koekjesdeeg dat je kunt eten?
– 1 blik kikkererweten
– 100 gram pindakaas
– 2 eetlepels agavesiroop
– 2 eetlepels honing (of ahornsiroop)
– 1 snufje zout
– Ik voegde een zakje vanillesuiker toe voor de smaak
-100 gram chocolade, ik koos voor de minder gezondere, doch lekkerdere oreo melkchocolade van de Lidl (goddelijk!)

Ik begon met het in kleine stukjes hakken van de chocolade. Je kunt ook van die kant en klare choco en chip chocolade bolletjes kopen, die had ik niet in huis.

recept koekjesdeeg dat je rauw kunt eten

In de keukenmachine doe je eerst de kikkererwten (zonder water), dan de pindakaas, honing, agavesiroop, vanille extract of vanillesuiker en een snufje zout. Mix dit tot je een fijne gele massa aan beslag hebt dat erg lijkt op koekjesdeeg. Als dit beslag fijn is en je de structuur van de losse ingrediënten niet meer herkend dan voeg je hier de chocoladestukjes aan toe. Je mixt kort want je wil de stukjes chocolade crunchy houden. Dan is je eetbare koekjesdeeg klaar!

recept koekjesdeeg dat je rauw kunt eten

Dit is dan het eindresultaat, een bak vol eetbaar koekjesdeeg. Laten we dan gelijk eerlijk zijn, als ik de afbeelding van NSMBL vergelijk met mijn eindresultaat dan wordt ik al een beetje sip. Ik krijg bij mijn eindresultaat gelijk zo’n ‘Nailed it’ gevoel. Dat hoeft natuurlijk niets te doen met de smaak dus laten we het proberen! Ik nam een hap en moet eerlijk bekennen dat ik het best lekker vond. Een paar happen later was ik het toch wel beu. Geef me dan maar echt koekjesdeeg dat ik dan stiekem al opsnoep voor ik de koekjes in de oven wil doen. Dit is gewoon niet hetzelfde, het is lekker en zoet maar niet hetzelfde en ik zou me denk ik misselijk eten aan deze bak. Toch vond ik het erg leuk om dit recept zelf na te maken en uit te proberen voor de site.

Hebben jullie dit recept al eens geprobeerd of zou je dit overwegen? Laat het me weten in de comments. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden!

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter, Instagram of Facebook

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

32 reacties

 • Martina
  23 september 2014

  Wel ene grappig idee! Zelf heb ik nog nooit zoiets geprobeerd te maken
  Martina onlangs geplaatst…23 September 2014 – FOTDMy Profile

 • Marion
  23 september 2014

  Hihi, nee, ik kan veel hebben op de vroege ochtend. Pannenkoeken, patat, ijsjes, taarten, pizza’s en zo kan ik nog wel even doorgaan, maar deze bak koekjesdeeg laat ik aan me voorbijgaan. En wat je zegt, dat even stiekem snoepen van te voren en tussendoor, dat is nou juist de pret!
  Marion onlangs geplaatst…Depressie De Deur Uit #Week 38My Profile

 • Manon
  23 september 2014

  Niet te schaften :’) HAHA. Oh nee dit is ook niks voor mij. Zonde van je lekkere oreo chocola hahaha.
  Manon onlangs geplaatst…VLOG: Op bezoek bij Sunseeree, Mike, Ayumi en Masato!My Profile

 • Petra
  23 september 2014

  Bij het lezen van kikkererwten haakte ik al af. Voor mij een lik echt koekjesdeeg of ben & jerry’s cookie dough. Komt het niet in.de buurt, dan haak ik af.
  Petra onlangs geplaatst…Tijd voor mijMy Profile

 • Ilse
  23 september 2014

  Toch maar niet, dan eet ik liever gewoon rauw cakebeslag. Heerlijk! 🙂

 • beautyinsideandoutNL
  23 september 2014

  Dit heb ik ook al een paar keer net iets anders gemaakt, zo lekker!:)

 • Marloes
  23 september 2014

  Hihi ik hou het ook lekker bij het koekjes deeg voordat het de oven in gaat. Zo lekker <3 en verslavend. Maar wel een leuk recept om te zien!
  Marloes onlangs geplaatst…Opgemaakte Producten Augustus & SeptemberMy Profile

 • Jennifer
  23 september 2014

  Ik zal vandaag geen reactie geven waar dit op lijkt, maar ik kan je vertellen dat dit op de vroege ochtend met een maag die als voetbal wordt gebruikt door de buikbaby geen fijne associaties krijgt.
  Jennifer onlangs geplaatst…Birthday Wishlist 2014My Profile

 • francesca
  23 september 2014

  Wat een bijzondere combinatie! Ik hou alleen niet zo van kikkererwten dus ik denk niet dat ik dit lekker zou vinden!
  francesca onlangs geplaatst…Oven roasted vegetables with lamb cutletsMy Profile

 • Elize
  23 september 2014

  Ik ben geen kikkererwtenfan, dus ik denk dat ik dit aan me voorbij zou laten gaan haha!
  Ik ben alleen wel benieuwd hoe het zou smaken als je er ook echt koekjes van bakt…
  Elize onlangs geplaatst…5 maaltijden 25 euro: knoflookboontjes met aardappeltjes uit de oven, een filetlapje en tzatziki!My Profile

 • Sophie
  23 september 2014

  Haha ik moet wel lachen om je ‘You Nailed It’! Het ziet er toch gewoon oké uit? Het lijkt me wel lekker, maar inderdaad voor een hapje of 3 ofzo 🙂
  Sophie onlangs geplaatst…Winactie 600 volgers!My Profile

 • Diana
  23 september 2014

  Hmm, nee ik word er niet bepaald warm van! Het lijkt mij ook best wel machtig.
  Geef mij maar gewoon die reep chocolade of een pak met koekjes, dan ben ik ook tevreden ;-).

 • Mirne
  23 september 2014

  Het lijkt mij een beetje apart, ik ben sowieso niet zo van rauw koekjesdeeg, maar mijn vriend wel. Maar denk dat ik gewoon “slecht” koekjesdeeg voor hem maak.
  Mirne onlangs geplaatst…Chocolade truffels met hazelnotenMy Profile

 • Shirley
  23 september 2014

  Koekjesdeeg moet je niet willen namaken in een gezonde variant :p
  Shirley onlangs geplaatst…Dikkie Dik DagenMy Profile

 • Dita
  23 september 2014

  Wat grappig, dit ken ik helemaal niet 😉
  Dita onlangs geplaatst…Recept: AppelkruimelcakeMy Profile

 • Marije - BakingBeautyNL
  23 september 2014

  Hmm nee. Koekjes deeg hoort gewoon ongezond te zijn haha!
  Marije – BakingBeautyNL onlangs geplaatst…You’ve Got Mail #1: De OntmoetingMy Profile

 • Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla
  23 september 2014

  Lol, nailed it gevoel hè. Ik zal zo doorklikken naar de site om het te vergelijken.

  Leuke post!
  Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Shopping was my cardioMy Profile

 • Thefoodiary
  23 september 2014

  Ik heb het vaker op sites voorbij zien komen maar ik had geen idee wat ik me erbij moest voorstellen: kikkererwten?! Dus misschien is het maar goed dat ik het niet geprobeerd heb haha.

 • Miranda
  23 september 2014

  Oh nee! Deze laat ik aan me voorbij gaan. Met kikkererwten maak ik Hummus of falafel:)

  koekjesdeeg hoort wat mij betreft ongezond met suiker en boter haha;) ik maak het maar heel af en toe, maar als ik het maak dan wel zonder eieren zodat je er zo al van kan snoepen. Wat zeg ik, ik maakte een tijdje geleden zelfs cookiedough truffels;)
  Miranda onlangs geplaatst…Budgetmaaltijd recept; falafelMy Profile

 • Joyce
  23 september 2014

  Ik weet niet of dit iets voor mij is zo met kikkererwten. Ik heb wel pas cookie dough balletjes gemaakt van cashewnoten en die waren heerlijk! Ik denk dat ik dan toch liever lekker koekjes bak haha!
  Joyce onlangs geplaatst…Zomerse salade met aardbeiMy Profile

 • Mirella
  23 september 2014

  De kikkererwten zijn gezond, maar de rest toch echt niet, nee zou dat nooit eten
  Mirella onlangs geplaatst…Kookboek: Het VoedselzandloperMy Profile

 • Madelon
  23 september 2014

  Ik zie kikkererwten staan en denk gelijk, doe mij dan maar homemade falafel 😛
  Madelon onlangs geplaatst…Borstvoeding | Kijk in de Wereld van een Voedende MamaMy Profile

 • Madelaine
  23 september 2014

  Haha wat een prachtige reactie! Helemaal mee eens.

 • Cisca
  23 september 2014

  Dit is een goed voorbeeld van doorslaan met recepten vind ik persoonlijk. Why? Nee ik laat t aan mij voorbij gaan;))

 • Eilish
  23 september 2014

  Mmh, leuk idee, maar niet helemaal zoals het hoort te zijn denk ik. Laat mij inderdaad maar af en toe een mini hapje gewoon koekjesdeeg eten, gebeurd echt niets geks dan xd
  Eilish onlangs geplaatst…Media ♥ 5 series die ik aanraad #1My Profile

 • Rosie
  23 september 2014

  Ik vind het wel een tof idee maar een hele bak met koekjesdeeg gaat me sowieso te ver ;-)!

  Ik vind het juist zo lekker dat je een klein beetje op kan snoepen, eigenlijk wil je meer maarja daar is het niet voor haha. De koekjes moeten de oven in, dat gevoel :)!

  Liefs Rosie
  Rosie onlangs geplaatst…Fotoreportage van onze bruiloft deel 2My Profile

 • Kaboutertuin
  23 september 2014

  Ik heb het ook eens gemaakt maar ik vond het toch echt niks. De eerste hap is wel lekker… maar daarna niet meer. Ben nu verslaafd aan het deeg van de apple crumble hahaha
  Kaboutertuin onlangs geplaatst…Herfst Bucket ListMy Profile

 • me
  23 september 2014

  Dit ziet er uit als een enorme calorieenbom hahaha

 • Jill
  24 september 2014

  Ik kreeg er direct al gemengde gevoelens bij.. Het ziet er wel lekker uit maar overtuigt mij niet voldoende om het daadwerkelijk te gaan maken. Ik heb vroeger wel eens een pak kruidencake (alleen water toevoegen) gekocht puur om het deeg op te eten, ik was de rest van de avond ook wel pittig misselijk hoor haha!
  Jill onlangs geplaatst…Review: Clinique Hydraterende Lotion / GelMy Profile

 • Annemiek
  24 september 2014

  Ja echt he, bleh. Vind kikkererwten zo smerig, en dat dan in zogenaamd koekjesdeeg? Brrrr.

 • LNNK
  24 september 2014

  Volgens mij is koekjesdeeg lekker, omdat je zo stiekem af en toe een beetje pakt. Dat is toch anders dan wanneer je een hele bak op mag eten denk ik haha
  LNNK onlangs geplaatst…Printable: Do small things with great loveMy Profile

 • Groceries Glossy
  17 februari 2016

  Wowwww heb er meteen even een foto van gemaakt, wil het eigenlijk nu maken maar heb alleen keiharde kikkererwten. Ga ze maar vast weken, morgen nieuwe ronde, nieuwe kansen hehe 🙂 Thanks voor het delen van dit recept!
  Groceries Glossy onlangs geplaatst…De Aziatische Supermarkt in NederlandMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.