5x Lekkerste recepten voor de koudere dagen

5x-4

De koudere dagen zijn aangebroken, dan heb je ook zin in andere gerechten om te eten dan in de lente of zomer. Althans, ik wel. Mijn behoefte aan lekkere ovenschotels, stamppot, pasta’s en andere comfort food gerechten die net wat vullen dan salades en andere lichte maaltijden is dan een stuk groter. Ik heb al veel lekkere recepten gedeeld op kellycaresse.nl en speciaal voor de koudere dagen in de herfst en winter deel ik vandaag een aantal van die toppers die we zelf regelmatig op ons weekmenu zetten.

Pompoenstamppot uit de oven: Het lekkere aan een stamppot uit de oven is dat hij net wat knapperiger is en je er dan wat kaas over kunt gratineren. Dit recept voor pompoenstamppot uit de oven is echt een succesnummertje. Met een lekkere twist van munt, kaneel en knoflook maak je gewoon een heel ander soort gerecht als de klassieke stamppotjes!

Stamppot met rucola, spekjes en room: Geloof me, deze is hemels lekker. Heerlijk romig, een beetje peperachtig door de rucola, lekker zoutig door de spekjes en je zet ‘m binnen no time op tafel. Je hebt niet veel ingrediënten nodig maar hij smaakt gewoon wel heel uniek. Aanradertje!

Zuurkoolschotel met ananas, kerrie, rookworst en gegratineerde kaas, uit de oven dus. Ook al zo’n lekkere twist op de bekende zuurkoolstamppot. De kerrie geeft het gerecht een lekkere hartige smaak, de ananas zorgt voor een zoete twist en gesmolten geraspte kaas doet het hier in huis altijd gewoon goed. Makkelijk te maken en je schuift hem zo de oven in. Smakelijk!

Er zou iets niet kloppen aan dit artikel als ik de pasta van Yannick zou weglaten. Deze eten we werkelijk elke week, maar soms ook twee keer per week. Als Yannick deze maakt, dan maakt hij deze standaard als dubbele portie om er nog een keer van te genieten op een dag dat we geen kook-inspiratie hebben of  gewoon weinig tijd. Een pasta bomvol verborgen groente, kidsproof dus en hier maak je echt iedereen blij mee.

het Hollandse stoofpotje van mijn vader maken we ook zeker 1 a 2x per maand klaar. Super makkelijk te maken met ingrediënten die je vrijwel altijd wel in huis hebt. Ook al zo’n gerechtje met veel verborgen groente waardoor de kinderen stiekem lekker veel groente op eten en de zoetzure smaak van de saus is gewoon als magie zo lekker. Heerlijk als de dagen wat korter worden en het buiten kouder is.

Welke gerechten eet jij graag wanneer het buiten wat kouder wordt? En welk bovenstaand recept heb je weleens gemaakt? Ik ben benieuwd naar jullie aanraders, recept-tips en wat jullie graag eten deze dagen. Laat het me weten bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

10 gedachten over “5x Lekkerste recepten voor de koudere dagen”

 1. Dat ziet er allemaal lekker uit! Ik maak het liefst lekkere verse erwtensoep, dat is toch wel mijn favoriet. Of een lekkere stamppot is ook altijd wel lekker.

 2. Ik ken er veel niet van dus hoogtijd om het eens uit te gaan proberen. Wij eten heel veel hutspot met knakworsten en bloemkool of sperziebonen ovenschotel. Winterse kost kan je hier op lanzarote niet zo goed kopen. Daarom genieten we er des te meer van als we weer even in NL zijn

 3. Dat Hollands stoofpotje eens geprobeerd en man wat is dat lekker! Nooit gedacht dat je met zulke ingrediënten zoiets heerlijks kan maken! ?

 4. Hmm de pasta is sowieso lekker!
  Ik ben ook benieuwd naar het Hollandse stoofpotje (alhoewel ik de ingrediënten niet typisch hollands vind haha) Toch maar eens maken met het laatste restje pindakaas.
  Zelf maak ik deze dan zonder vlees.

 5. Oh ik ben gek op stamppotten! Ik merk dat ik veel meer inspiratie in de herfst/winter heb dan in de zomer. Onze favoriet is boerenkool/hutspot/andijvie/zuurkool stamppot. Het Hollands stoofpotje is alweer even geleden dus die kan ik weer eens gaan maken.

 6. heerlijk!! en ik ben ook gek op stampotten alleen ja mag die aardappels niet dus vervang die door bloemkool 😉 en ja klinkt gek maar geloof me net zo lekker 😀 en een hoop soepen hierzo tijdens de koude dagen 😀 en pasta hier ook standaard 1x per week

 7. Dat ziet er allemaal heerlijk uit! Nu heb ik weer wat inspiratie voor de komende winter. Vooral de stamppot met rucola, spekjes en room klinkt lekker. Die ga ik van de week al eens proberen 🙂

 8. Ik ben benieuwd naar de rucola-stamppot en het stoofpotje! Ga even de recepten bekijken. Verborgen groenten zijn altijd goed 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.