5x Wat we onze dochters willen meegeven in de opvoeding

meegeven in de opvoeding

Ik krijg regelmatig de vraag of ik wat wil schrijven over onze normen en waarden die we willen meegeven in de opvoeding van onze kinderen. Wat vinden we heel belangrijk? Wat willen we onze dochters meegeven in hun weg naar volwassen worden? Opvoeding is iets heel persoonlijks, ik deel vandaag 5 persoonlijke waarden die we onze dochters willen meegeven in de opvoeding. Ik ben benieuwd welke waarden jullie erg belangrijk vinden in de opvoeding.

5x Wat we willen meegeven in de opvoeding van onze dochters

 • Jezelf mogen zijn. Je mag zijn wie je bent, je hoeft niet aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Lesbisch, transgender, een meid die alleen maar met auto’s wil spelen, het maakt niet uit, alles is goed want je mag zijn wie je bent en daarvoor kan je altijd bij ons terecht. Je hoeft niet te doen wat anderen van je verwachten om hen tevreden te houden. Jezelf mogen zijn is zo belangrijk voor geluk.
 • Schoonheid zit van binnen en van buiten en iedereen is uniek en mooi. De maatstaven die de maatschappij ons soms lijkt op te leggen zijn soms heel onrealistisch. Iedereen zou volgens het perfecte plaatje eruit moeten zien en volgens het perfecte plaatje moeten leven. Ik geloof niet in het perfecte plaatje en dat wil ik mijn meiden ook meegeven. Je bent mooi zoals je bent en iedereen is bijzonder en uniek.
 • We staan altijd voor de meisjes klaar en ze kunnen altijd bij ons terecht. Voor advies, om even te babbelen, hele serieuze zaken te bespreken, dag en nacht. Alles is bespreekbaar en ze hoeven zich nergens voor te schamen. De deuren staan altijd open voor een goed gesprek en daarbij is niets goed of fout. Schermafbeelding 2017-04-11 om 10.22.22
 • Respecteer elkaar en ieder mens, we vinden het belangrijk dat ze elkaar en ieder mens met respect zullen behandelen. Behandel anderen zoals je zelf ook behandeld wenst te worden. Niemand is lelijk, gek, dik, dom, stom of kwaad. Iedereen kan en mag fouten maken, daar kan je vooral veel van leren. Door de keuzes van anderen te respecteren zal men ook jouw keuzes respecteren en respect is de basis in een prettige samenleving.
 • Volg je hart en doe waar jij gelukkig van wordt! Of je nu brandweerman, schoonmaakster, docent of popster wil worden, wat het ook mag zijn, volg je hart want dat is altijd het juiste pad om te bewandelen. Een diploma is een mooie basis, maar maak daarbij wel de keuzes die je maakt volgens je eigen hart. Wie doet waar die gelukkig van wordt, zal een gelukkig mens zijn. Ik hoop dat mijn meiden ook die keuze voor zichzelf maken waar zij gelukkig van worden en ik zal ze daarin begeleiden waar nodig.

Dit zijn zo 5 waarden die we de meiden willen meegeven in de opvoeding. Welke waarden vind jij belangrijk om mee te geven in de opvoeding van je kinderen? Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

14 reacties

 • Milou
  27 november 2017

  Wat heb je het mooi beschreven! Hier sta ik helemaal achter en willen wij onze kindjes ook meegeven.

 • Aneta
  27 november 2017

  Prachtige levenslessen. Mijn moeder zei altijd tegen mij dat ik mag zijn wie ik ben. Dit wil ik dan ook Zeker meegeven aan mijn kinderen later

 • Jodi - liefthuis
  27 november 2017

  Mooie lessen Meis. Super toevallig maar bij mij staat er voor de komende tijd een sport gelijke blog klaar. Ik denk dat dit ook hetgeen is waar ik in mijn hoofd vaak mee bezig ben? Wat moet ik nu uitstralen en doen om te zorgen dat mijn mannen dat mee krijgen?

 • Hilde
  27 november 2017

  Mooie lessen! Doen waar je goed in bent, wat het ook mag zijn vind ik heel belangrijk. En ook dat ze de kleine dingen leren waarderen en dankbaar voor zijn. Dit heb ik meegekregen van mijn moeder, niet altijd meer willen, maar gelukkig proberen te zijn.

 • rachel
  27 november 2017

  hier sta ik ook helemaal achter meis!

 • Stefanie
  27 november 2017

  Mooie lessen, deze lessen geef ik mijn dochters ook mee!

 • Lida
  27 november 2017

  Rekening houden met elkaar, vind ik ook een belangrijke waarde. Als we alleen maar aan onszelf denken, wordt het er niet gezelliger op in een gezin en in de samenleving.

 • zebrazonderstrepen
  27 november 2017

  eerlijkheid, hoe hard de waarheid ook is.

 • tinekeandthekids
  27 november 2017

  Goed om eens bij stil te staan.. En inderdaad respect voor anderen, en voor jezelf, zo belangrijk!

 • Irene
  27 november 2017

  Mooie waarden!
  Zelf zou ik de zorg en aandacht voor dier en milieu willen toevoegen.
  Ik hoop dat ik mijn zoontje kan opvoeden met de gedachte dat meer hebben, niet meer geluk betekend, maar geluk in andere elementen zit zoals: familie, vrienden en lieve mensen. Schoonheid van de natuur, creativiteit en jezelf blijven ontwikkelen. Daar zie ikzelf echt geluk in

 • Melanie
  27 november 2017

  Wauw! Zo mooi geschreven! Tranen in mijn ogen bij het laatste punt Xxx

 • Monique
  27 november 2017

  Hele mooie normen en waarden! Precies wat ik onze kleine meid ook mee wil geven! Mijn oma kwam laatst met een gezegde die ik ook zo waar vind, en zo belangrijk: Niet het vele is goed, maar het goede is veel.. Die ga ik ook zeker doorgeven aan mijn dochtertje!

 • Nicole
  28 november 2017

  Een ander behandelen zoals je zelf ook behandelt wilt worden en respect voor elkaar: mens, dier en natuur.. Heel belangrijk!

 • Elouise
  28 november 2017

  Mooie lessen! Deze lessen geven wij onze kinderen o.a. ook mee. Tot dusver lijkt het ook te werken, zo zit onze middelste zoon op balletles en vindt hij het op dit moment prachtig om met huishoudelijke apparaatjes te spelen, zelfs al is het roze of zeggen anderen dat het alleen voor meisjes is. <3 Ik vind het prachtig als ze durven zijn waar zij zich goed bij voelen!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.