5 tips om te besparen in en rond het huis

Besparen lijkt misschien een hele opgave maar dat is het niet. Ook zonder op water en brood te hoeven leven of je theezakje 3x opnieuw te gebruiken en maar 1 minuut te douchen kun je geld besparen op een makkelijke manier. Er zijn om tientallen mogelijkheden op een hoop euro’s te besparen in en rond het huis. Vandaag deel ik  5 fijne tips om te besparen in en rond het huis die je direct kunt gebruiken. Benieuwd welke? Klik dan snel op lees meer om erachter te komen.

5 tips om te besparen in en rond het huis die je eenvoudig nu al kunt toepassen.

1. Zet de verwarming op een lagere temperatuur en doe een warme trui aan, zet kaarsjes aan die de temperatuur voor je gevoel verhogen en ga met een dekentje op de bank liggen of kruip wat dichter tegen je partner of huisdier aan. Dit bespaart een heleboel op de energierekening!
2. Gebruik wat vaker de vaatwasser Onderzoek wijst uit dat de vaatwasser minder water verbruikt dan afwassen met de hand. Een goed gevulde vaatwasser verbruikt gemiddeld 60% minder water dan afwassen met de hand, dus dit bespaart een heleboel euro’s op je waterrekening.
3. Gebruik vaker de waterkoker. Wanneer je voedsel in gekookt water wil koken dan kun je het beste eerst gekookt water uit de waterkoker in een pan doen en dan pas het gasfornuis aan zetten. Of gebruik een heetwaterkraan als je die hebt. Dit verbruikt minder energie dan koud water op het fornuis aan de kook brengen en werkt ook een stuk sneller.
4. Eet vaker restjes en houdt een kliekjesdag! Dit zorgt voor lagere kosten voor je boodschappen. Het is dan belangrijk dat je voordat je de kliekjes in de koelkast of vriezer plaatst, je ze eerst laat koelen buiten de koelkast. Warm eten in een koelkast of vriezer zetten kost je koelkast meer energie om de juiste temperatuur in de koelkast te bewaren. Dat wil je voorkomen.
5. Sluit in december je zorgverzekering over en kies voor een basisverzekering. Zo kun je jaarlijks een hoop kosten besparen. Ga voor een basisverzekering en schat je eigen risico in. Neem enkel een upgrade indien je die daadwerkelijk nodig hebt. Ga je zelden naar de dokter dan kan het lonen om je eigen risico wat hoger te zetten. In mijn geval loont het om deze juist laag te houden, de kosten maak ik immers toch. Weeg deze goed met elkaar af en kijk zo wat voor jou het meest voordelig uitkomt.

Wat zijn jouw beste tips om maandelijks kosten te besparen in en rond het huis? Ik ben benieuwd naar jullie reacties

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.