5 redenen als motivatie om gezonder te leven

 

5 redenen als motivatie om gezonder te leven
Ik vind het erg leuk om te schrijven over een healthy lifestyle, om anderen tips en ideetjes mee te geven die hen mogelijk kunnen helpen. Ik houd ervan om in te boeken in te duiken voor mijn studie tot gewichtsconsulent maar ook om andere boeken over voeding te lezen of boeken met fijne (gezonde) recepten. Ik kan onwijs veel redenen bedenken waarom ik gezond wil leven maar ook als ik een chocolate chip cookie voor me zie dan wilt mijn mond maar een ding. Ik merk dan ook dat ik de riemen weer wat strakker mag aanspannen want als je eenmaal vaker toegeeft aan al dat lekkers merk ik bij mezelf dat de behoefte ernaar wat groter wordt. Omdat het goed is om stil te staan bij de redenen waarom je ergens mee begint schrijf ik dit artikel. Mijn belangrijkste motivatie is mijn gezondheid en dan doel ik op mijn diabetes. Komend weekend zal er een video online komen waarin ik uitleg wat de ziekte voor mij betekend. Vandaag deel ik 5 redenen als motivatie om gezonder te leven en dit artikel is voor mij gelijk een schop onder mijn kont en wie weet heb je er zelf ook wat aan.

5 redenen als motivatie om gezonder te leven.

1. Je leeft maar een keer. Precies! En daardoor kun je denken, YOLO ik eet lekker wat ik wil, want ik leef toch maar een keer of je kunt dit zien als in, ik heb een lichaam en ik ben verantwoordelijk om hier goed voor te zorgen om gezond oud te kunnen worden. Deze motivatiebron moet ik niet vergeten wanneer ik die zoveelste chocolate chip cookie of chocolate fudge brownie (oh my god so good!) voor me zie staan.

2. Ik voel me tien keer fitter na een plak homebaked bananenbrood dan na een punt appeltaart, mijn bloedsuiker reageert dan normaler en ik voel me veel minder moe dan na al die suikers, en dit is een echte note to myself!

3. Gezond eten is zo lekker! Ik kan zo blij worden van een kleurrijke fruitsalade, een grote bak salade vol lekkere groentes, nootjes, kaassoorten! Ook word ik vrolijk wakker bij de gedachte dat ik een bak havermout kan eten of een grote kom volle griekse yoghurt met fruit. Lunchen met een salade met fetakaas, olijven is zoveel lekkerder dan een boterham met kaas. En je maakt mij eigenlijk veel blijer met een groot bord wortelstamppot dan meteen grote pizza. Creatief zijn in de keuken vind ik erg leuk.

4. Ik ben echt dol op sporten en ik kan er helemaal mijn energie en ei in kwijt. Ik voel me helemaal gelukkig als het me gelukt is om een uur spinning te volbrengen en ik kan wel eerlijk toegeven dat ik een beetje verslaafd ben aan de endorfine kick die ik krijg van een uurtje flink sporten. Na een sportsessie heb ik helemaal geen zin meer in een bakje chips dus dat is een win win situatie.

5. Wist je dat je op zorgkosten kunt besparen als je gezond leeft? Wie goed voor zichzelf zorgt, is minder vaak ziek en hoeft dus weinig of geen gebruik te maken van zijn zorgverzekering. Je kunt er zelfs voor kiezen om je eigen risico vrijwillig te verhogen, waardoor je korting op je zorgpremie krijgt.

Wat zijn jouw motivatie bronnen om jezelf te motiveren gezond te leven? Ik ben heel erg benieuwd, laat je reactie achter in de comments.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

23 reacties

 • Manon
  5 september 2014

  Ik ben er achter gekomen dat ik het lekkerste in mijn vel zit als ik me gezond voel en vaak sport. Het geeft gewoon een kick ofzo ik voel me energieker en sterker en van dat gevoel wil ik meeer 🙂 natuurlijk is het af en toe prima om te zondigen maar over het algemeen probeer ik er wel steeds meer op te letten 🙂 Fijn artikel!
  Manon onlangs geplaatst…Mijn mini parfum stashMy Profile

 • Amy
  5 september 2014

  Ik vind gezond leven belangrijk! Lekker sporten en het eten leuk maken voor jezelf door bijvoorbeeld lekker veel dingen te bakken die gezond zijn!
  Amy onlangs geplaatst…Jeugdsentiment TAGMy Profile

 • Daniëlle
  5 september 2014

  Hele goede punten. Ik leef gezond omdat het beter is voor mijn gezondheid (fibromyalgie). Als ik een dag slecht eet (als in taart, koekjes, veel suiker) dan voel ik me gelijk slechter. Ik voel me dus ook gelukkiger als ik gezond eet. Daarnaast vind ik sporten heel leuk. Ik volg vier keer in de week groepslessen en de lol die ik daar heb is gewoon fijn. En inderdaad, endorfine maakt ook blij!

 • Betty
  5 september 2014

  Helemaal met je eens! Ik voel me oprecht rot als ik een dag te weinig fruit of groente heb gegeten. Maar ik voel me dan ook niet schuldig als ik wel een brownie naar binnen schuif. Ik denk altijd: als je genoeg gezonde voedingsstoffen eet, moet iets ongezonds (maar heel lekkers) best kunnen op z’n tijd.
  Betty onlangs geplaatst…Uit de oude doos: Las VegasMy Profile

 • Marije - BakingBeautyNL
  5 september 2014

  Ik MOET gezonder gaan leven.. Dus deze motivatie komt mij goed van pas. Ik lees mee!
  Marije – BakingBeautyNL onlangs geplaatst…Opgemaakt Video Augustus 2014My Profile

 • Marion
  5 september 2014

  Alles met mate. Het is tegenwoordig moeilijk genoeg om gezond te leven met al die toevoegingen, dat mensen al snel niet meer weten waar ze het zoeken moeten. De media speelt daar handig op in.

  Wat betreft die zorgverzekering, dat vind ik heel gevaarlijk! Want wie gaat er bepalen of jij gezond genoeg leeft? Ik kan bijvoorbeeld niet zo veel sporten als anderen door mijn chronische ziekte. Of iemand die door een eetstoornis overgewicht heeft, maar daarvoor geen professionele hulp heeft? Is het dan eigen schuld dikke bult als je klachten krijgt door je overgewicht? Nee, ik vind dat een gevaarlijke ontwikkeling en ben daar echt op tegen.
  Marion onlangs geplaatst…In Het ZonnetjeMy Profile

 • Linda
  5 september 2014

  Zo had ik eigenlijk nog niet over die zorgverzekering nagedacht, maar goede opmerking Marion! Ik sta hier ook wel achter, wie bepaalt dit? Je kan er niet altijd iets aan doen dat je niet gezond leeft…
  Linda onlangs geplaatst…30 dagen blog-challenge | dag 19.My Profile

 • Linda
  5 september 2014

  Woeps, drukte al op ‘reageren’, maar wilde nog zeggen dat iedereen gelijk behandeld moet worden naar mijn mening, juist door zorgverzekeraars – behalve als je het er zelf naar maakt door bijvoorbeeld heel veel te roken.
  Linda onlangs geplaatst…30 dagen blog-challenge | dag 19.My Profile

 • Manon
  5 september 2014

  Ik kan ook heel vrolijk worden van een bak yoghurt ‘s morgens met vers fruit! En inderdaad: ik voel me ook een stuk fitter na een dag gezond eten dan na een dag “ranzig”, vies, vet, ongezond eten!
  Manon onlangs geplaatst…ZWANGER: Week 28My Profile

 • Tamarah
  5 september 2014

  Heel fijn artikel!! Door deze redenen ben ik nog meer gemotiveerd om gezonder te leven.
  Tamarah onlangs geplaatst…Before & After, mijn nieuwe kapsel!My Profile

 • roo
  5 september 2014

  Wat een fijn artikel! Dit zijn echt dingen waar ik mezelf soms even aan moet herinneren. Meestal gaat het wel goed, maar soms dan eet ik gewoon véél te veel suikers. En daarna voel ik me dan echt een vuilnisbak.

 • Maaike
  5 september 2014

  Vroeger at ik super veel chips, want dat vond ik lekker. Maar nu voel ik me echt veel te vol na een zak chips en het geeft me ook geen voldoening meer. Nu heb ik aan een klein kommetje al genoeg. Best een prestatie voor mij op zich! haha
  Maaike onlangs geplaatst…Fit Friday #06My Profile

 • Elize
  5 september 2014

  Goede punten, altijd goed om dit als motivatie te hebben 🙂
  Alleen wat betreft die zorgverzekering, daar ben ik niet zo’n fan van. Wie gaat bepalen waar de grens ligt? En dan zie ik het ook nog wel gebeuren dat je meer moet gaan betalen als je vaak ziekt bent. Terwijl bij veel gezondheidsproblemen/aandoeningen of je gezond leeft echt geen invloed heeft op het ontwikkelen van de aandoening.
  Elize onlangs geplaatst…Glutenvrije Valuas kroketMy Profile

 • Marianne
  5 september 2014

  Mijn interesse voor gezond leven heb ik altijd al gehad. Mijn boekenkast staat vol met boeken over voeding. Ook ik heb de opleiding tot gewichtsconsulente gevolgd – wat fantastisch was – en nu kan ik ook andere helpen met een gezonde levensstijl. Ik breng dit nog niet in praktijk, ben nu vrijwillig full-time thuisblijfmama, maar dat is wel wat ik in de toekomst wil.
  Voor mezelf wil ik graag gezond leven want ik voel me 10x beter en straal dit ook uit.
  Marianne onlangs geplaatst…Wortelcake en -sapjeMy Profile

 • Cindy
  5 september 2014

  Goed artikel! Sinds ik gezonder eet en sport, zit ik beter in mijn vel en voel ik me fitter en gezonder. Ik moet wel gezond blijven eten, want anders krijg ik dumpings door teveel aan vetten en suikers. Ik probeer dit op vakantie ook vol te houden, maar hé, ik heb straks wel vakantie dus dan mag ik ook genieten. Ik word er in ieder geval wel creatiever door in de keuken!
  Cindy onlangs geplaatst…De boyfriend TAGMy Profile

 • Kimberley
  5 september 2014

  Vooral dat gezond eten gewoon hartstikke lekker is! En dat je je na gezond eten beter voelt. Ik vind een salade er ook altijd heel uitnodigend uit zien. En oud worden moet al gewoon een hele goede motivatie zijn, ja. Ben het helemaal met je eens! Maar… Heel soms pak ik toch wel een koekje, hoor. Haha. Oeps!
  Kimberley onlangs geplaatst…Persoonlijk | Geen confrontatiesMy Profile

 • Ninja moeder
  5 september 2014

  Leuk blog! Voor mij geldt ook: gezond eten smaakt gewoon beter maar af en toe gefrituurde hap gaat er ook in 😉 Het draait allemaal om evenwicht 🙂

 • Joyce
  5 september 2014

  Goh dat wist ik eigenlijk niet! Ben er wel benieuwd naar! En ook naar je video trouwens en hoe het gaat met studeren 🙂

 • Marloes
  6 september 2014

  Goed artikel Kelly. Ik eet clean om fit en gezond te blijven (en worden). Voel me er erg goed bij, en het is ook heel goed vol te houden.
  Marloes onlangs geplaatst…Make-up of the Day: Pink FridayMy Profile

 • Eilish
  6 september 2014

  Nou mn zorg maakt vrij weinig uit met een chronisch pijnsyndroom haha! Maar fruitsalades enzo, daar word ik ook zo vrolijk van! Zóo lekker!
  Eilish onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

 • Eveline
  6 september 2014

  Heel herkenbaar verhaal. Gezonder eten en daarmee een gezondere levensstijl, ik wil niet meer anders. Ook het sporten en het voldane gevoel er na is wat ik graag wil behouden. Geweldig. Het maken van gezonde keuzes geeft een kick. Ik ga er zeker mee door..

 • Fara Bellinga
  6 september 2014

  Mooi artikel weer Kelly. En zeker goede redenen om gezonder te gaan leven! Nog wat inspiratie nodig? … je weet me te vinden 😉 XX Fara
  Fara Bellinga onlangs geplaatst…Samen Boodschappen Doen AH – Lidl – AldiMy Profile

 • Sanne Marlijn
  6 september 2014

  Je motiveert zeker goed om gezond te leven! Ik vind ook dat ik juist extra kan genieten van iets ongezonds zoals een stukje chocola, als ik de rest van de dag of week heel gezond heb geleefd. Dan ontploft er echt zo’n smaaksensatie in je mond. Leuk geschreven:)
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…La VieSagistaMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.