1 maand getrouwd update!

We zijn 1 maand getrouwd! Op 15 mei stapten wij namelijk in het huwelijksbootje. En de clichés komen weer aan bod, maar wat is die maand snel gegaan. En veel mensen om me heen vragen me: ‘Hoe voelt dat nou als getrouwde vrouw?’ Of ‘Voelt dat nu anders’? En eigenlijk voelt dat een beetje anders. Aan de ene kant hebben we nog steeds dezelfde relatie en is er op dat gebied weinig veranderd, maar we dragen nu dezelfde familienaam en voor mijn gevoel dragen we nu een grotere verantwoordelijkheid samen. Daarbij hadden we de afgelopen maand veel leuks om op terug te kijken. Daar kijk ik in deze blogpost met jullie op terug.

Afgelopen maand waren we bijvoorbeeld bezig met het bekijken van de trouwfoto’s (de foto’s die de fotograaf ons als preview had gestuurd, maar ook de zelfgemaakte foto’s van het feest en de Photobooth), het terughalen van herinneringen en ik was bezig met het maken van de trouwfilm en het verwerken van de video’s van de bruiloft zoals die van de openingsdans en het zingen van Yannick. Ook keken we de lieve kaarten door die we ontvangen hebben. Ik ging nog regelmatig op zolder ‘even bij mijn trouwjurk kijken’ omdat ik daar zulke fijne herinneringen bij krijg. We hebben afgelopen weekend de foto’s van de fotograaf ontvangen en ook dat was een heel leuk moment. Hier deel ik binnenkort nog wat meer over.

Ik vind het aan de ene kant gewoon een fijn idee dat de hele bruiloft voorbij is en dat we nu echt als man en vrouw door het leven gaan. Het voelt allemaal een stuk serieuzer en completer. Het is fijn dat ik me aan de telefoon bijvoorbeeld kan voorstellen met dezelfde achternaam als mijn dochtertje, wanneer ik voor haar een telefoontje pleeg met bijvoorbeeld een arts of verzekeringsmaatschappij. Het is misschien maar een klein feitje maar voor mijn gevoel is daardoor het plaatje van ons gezin op dat gebied compleet.
Ook vind ik het een leuk idee (en erg wennen!) om mijn vriend voortaan mijn man te noemen. Het klinkt in een keer een stuk serieuzer en ik heb me dan ook regelmatig er nog in vergist. Dan zei ik alsnog ‘mijn vriend, uh mijn man, ja we zijn net getrouwd haha’, maar het begint al wel te wennen.

Trouwfotografie Paul Jespers

Toch krijg ik soms nog wel heimwee als ik op internet of televisie dingen zie of lees over trouwen. Als ik bijvoorbeeld Pinterest open en allerlei ideetjes opdoe voor trouwdecoratie dan denk ik ‘dit had ik eigenlijk ook nog willen doen’ of ‘dat is ook een leuk idee’. Toch denk ik dat dit in de loop van de tijd wel vervaagd, want als ik terugkijk op de grote dag dan voel ik ook dat we alles hebben verzorgd zoals wij dit wensten. Het was voor ons echt die grote dag zoals ik daar mijn hele leven van gedroomd heb en het geeft ook rust dat al die voorbereidingen nu voorbij zijn. Het normale leven als getrouwde vrouw is begonnen en dat is ook erg fijn. Trouwen is echt iets wat ik persoonlijk iedereen zou aanraden!

Hoe hebben andere ‘newly weds’ de eerste maand van het huwelijk ervaren? Hoe keek jij op alles rondom de bruiloft terug? Ik ben benieuwd naar jullie reacties op dit artikel, laat ze achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

50 gedachten over “1 maand getrouwd update!”

 1. Wij hebben heel erg genoten van onze trouwdag en het voelde voor ons niet anders. Het enige waar ik inderdaad heel erg aan heb moeten wennen is die achternaam! Ik ging van een lange naam naar een korte en ik vond hem echt niet passen bij mijn voornaam. Uiteindelijk wende het al snel en klinkt nu mijn meisjesnaam weer raar… Geniet nog even lekker na!
  Mamablogger onlangs geplaatst…M’s outfits #22My Profile

 2. Die foto helemaal bovenaan het artikel is geweldig mooi. Wat stralen jullie allebei zeg! Mijn ”trouwdag” was een beetje anders. Ik vind het prachtig om te zien bij anderen, maar mij krijg je zo’n jurk niet in. Ook zo’n hele dag is voor mij veel te lang. Wij zijn op een gratis ochtend getrouwd. Twee getuige erbij en binnen een kwartier stonden we weer buiten. Voor de meeste mensen niet de ideale trouwdag, maar bij ons paste het juist precies. X
  Marion onlangs geplaatst…Eetstoornis – Herstel: TerugblikMy Profile

 3. Is het alweer een maand geleden? Jeetje wat gaat de tijd snel! Toen ik nog getrouwd was waren de eerste maanden soort van roze wolk sprookje, alleen dat ging in mijn geval helaas snel over x
  Bianca onlangs geplaatst…VADERDAG TIPS?!My Profile

 4. Trouwen lijkt me ook prachtig! De echte, diepe verbintenis die je met elkaar aangaat, geeft je relatie nog meer kracht en sterkte en het is erg mooi dat je ook nu voor de wet bij elkaar hoort :). Ik kan me voorstellen dat het wel even wennen is om ‘man’ tegen je vriend te zeggen. Maar dat gaat vast goed komen!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…GOSH Xtreme Liquid Gel EyelinerMy Profile

 5. Bij ons precies zo, we vinden het jammer dat we er niet meer middenin zitten, maar ook heerlijk om op de dag terug te kijken. We zijn nu 3week getrouwd en vorige week kregen wij onze foto en video’s terug van de zuil die er stond, hilarisch! Zo leuk om die dingen terug te zien en weer na te genieten! De foto’s van de fotograaf moeten we iets langer op wachten, maar hebben al een sneakpeak gekregen.

 6. Gefeliciteerd met jullie 1-maandelijks huwelijk haha. Die eerste maand stond voor ons in het teken van vakantie. Wij zijn namelijk meteen na de trouwdag op vakantie gegaan om samen te kunnen genieten van alles. Foto’s en dergelijke kwam later allemaal.
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…MAMABLOG | Disney JuniorMy Profile

 7. Ik had je nog niet in de jurk gezien maar Wauwie! Het geluk straalt van jullie af. Ik ben inmiddels alweer bijna een jaar getrouwd en het voelt idd zoals je beschrijft, niet heel anders maar wel heel fijn en compleet. In de eerste maand (3 weken na de datum) waren we met z’n tweetjes een weekje in Stockholm voor de honeymoon. Alleen maar liefde die eerste weken!
  – X Marloes
  Marloes onlangs geplaatst…OUTFIT: ON THE ROADMy Profile

 8. Wat een ontzettend mooie foto’s! Echt geweldig! Twee stralende mensen die duidelijk verzot op elkaar zijn! Alsnog gefeliciteerd met jullie huwelijk, ja een beetje laat, maar vorige maand was ik er niet ‘bij’ via blogland.
  Als alleenstaande mama is mijn huwelijk al ver naar achteren geschoven in mijn hoofd, maar ik weet nog wel dat ook ik toen genoot! Die achternaam is iets speciaals… nu kom ik deze nog wel eens tegen op papieren en denk ik: hoe krijg ik deze ervan af! Hahahaha…
  Barbara onlangs geplaatst…Blogs in het zonnetje zetten #1- BlogaholicMy Profile

 9. Ik vond dat ook raar met die achternaam enzo. Nu na 3 jaar vind ik mijn meisjesnaam gebruiken raar.
  Onze dag was geweldig, maar het plannen ernaartoe was niet zo mijn ding, dus daar heb ik geen heimwee naar. Naar mijn trouwdag wel. Het was een van de mooiste dagen uit mijn leven.
  angelique onlangs geplaatst…Ik vind je lief mamaMy Profile

 10. Jeetje een maand alweer!
  Ik ben niet getrouwd, maar we zijn geregistreerd partners. Eigenlijk bijna hetzelfde. Op papier tenminste. En ik draag dan ook mijn man’s achternaam. Dat is iets waar ik erg aan moest wennen. Maar dat ging wel snel. Ik liep veel in het ziekenhuis de weken daarna, vanwege mijn moeizame zwangerschap. En werd daar opgeroepen als mevrouw S. mijn aangetrouwde naam. Dus al snel was ik gewoon mevrouw S. En nu weet ik niet beter 😉
  Joyce onlangs geplaatst…Nieuwe buggyMy Profile

 11. Wat grappig om te lezen, ik vond het helemaal niks anders voelen, haha! Maar dan ook echt geen enkel verschil:)
  En aan m’n nieuwe naam moest ik wel heel erg wennen, heb er idd voor gekozen om dezelfde naam als mijn evt kind te hebben (wij zijn 3 jaar geleden getrouwd en ben nu bijna uitgerekend) dus ik had tijd om aan die naam te wennen haha! Ik gebruikte in het begin nog voornamelijk mijn eigen achternaam, maar inmiddels bijna altijd mijn nieuwe achternaam, zo fijn dat mijn dochter en ik straks dezelfde naam hebben:)
  Miranda onlangs geplaatst…Zwangerschap; wat moet ik allemaal missen?My Profile

 12. Ik zeg vaak dat het anders is als mensen het mij vragen, maar na negen maanden kan ik toch niet ontkennen dat het anders aanvoelt. Het voelt inderdaad serieuzer, maar ook veiliger en vertrouwder. En ‘man’ zeggen is ook wel leuk. Al heb ik dus nog steeds mijn eigen naam!
  Saar onlangs geplaatst…Er zijn grenzen en grenzenMy Profile

 13. Jullie stralen echt op de foto’s, mooi om te zien! 😀 Ik vond de artikelen over de bruiloft erg leuk om te lezen.

 14. Jeetje een maand alweer. Ik kan me het huwelijks aanzoek filmpje nog goed herinneren. Leuk hoor! Zelf weet ik niet of ik wil gaan trouwen. Het is wel erg mooi maar we hebben nog geen idee.
  Dita onlangs geplaatst…My Life – Juni 2015 #2My Profile

 15. Wauw! Die foto van jullie en Lana is mooi 🙂
  Ik kan me verder niet verplaatsen in hoe het zou voelen, maar ik kan me voorstellen dat je een beetje ‘heimwee’ krijg als je plaatjes ziet op pinterest etc. Daar staan ook te leuke dingen op haha.
  Marjon onlangs geplaatst…dance4life: Runner in the PictureMy Profile

 16. Wat een mooi artikel. Leuk geschreven. Ik kan mij echt niet voorstellen dat het al een maand geleden is. We tweetten elkaar nog van “huh al een maand” en konden het allebei niet geloven. Maar ja je bent dus echt oprecht gelukkig en dat vind ik fijn om te horen. Dus ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen met jullie 3. Veel geluk samen.
  Michelle Kaiser onlangs geplaatst…Q&A met Blogging MiKa #1My Profile

 17. Haha ja wat je zegt, dat “mijn vriend, ehmm man” maak ik nog steeds mee, en we zijn nu ruim 3 jaar getrouwd! Ik had vooral vlak VOOR de bruiloft de kriebels, van, wil ik het niet helemaal anders? (een andere jurk, andere bloemen, etc) Gelukkig heb ik daar achteraf geen last van en ben ik er 100% van overtuigd dat dit het beste bij ons paste!
  Sylvie onlangs geplaatst…Webshop wishlist: 3 vosjesMy Profile

 18. Echt een droom die uit komt. Prachtige foto’s! Je vlogs erover waren ook leuk om te zien en dan vooral erg mooi ook!!

 19. Wij zijn over een paar dagen ook een maand getrouwd. Wat gaat de tijd toch snel hè!
  Het voelt voor mij wel iets anders. De relatie met m’n man (klinkt raar!) is inderdaad hetzelfde gebleven, maar toch, je bent ineens een echt gezin, echt ‘familie’ van elkaar. Een bijzonder gevoel. Als ik terug kijk op onze trouwdag lijkt het wel een droom, een roes, een beetje wazig zelfs. Heb jij dit ook?
  En wat een mooie foto’s trouwens! Jullie stralen

 20. Ik ben 1,5 week geleden getrouwd en kan nog niet wennen aan mijn nieuwe achternaam.. heel irritant want ik wil het gewoon meteen goed zeggen haha.
  Maar zal gewoon gewenning zijn hoop ik.

 21. Ik zou direct willen trouwen alleen moet ik dan opzoek naar een vriendje een nog enkele jaartjes wachten :p laat ik maar gwn wachten op mijn beurt ;p

 22. Alweer een maand voorbij! Wat gaat het toch snel ^^.
  Over 3 maanden precies ga ik trouwen met mijn vriend. Ik kijk er zo ontzettend naar uit, en dan ook nog eens een heerlijke huwelijksreis van bijna 3 weken er achteraan.

 23. Ben inmiddels 15 jaar samen mijn man waarvan 9 jaar getrouwd en wij denken nog best vaak terug aan onze trouwdag. Het is een geweldige herinnering die je samen deelt met je familie. Het duurt nog wel even voordat je gewend bent om te zeggen je man en dat je gewend bent aan zijn achternaam. Dit duurde bij mij ongeveer 6 maanden voordat ik er helemaal gewend aan was. Nu is het de normaalste zaak van de wereld ik gebruik mijn achternaam helemaal niet meer. Ik word er alleen aan herinnerd als ik in mijn paspoort kijk.

 24. Jullie zijn een mooi stel, prachtige foto’s! Vooral de naam lijkt mij wennen, maar dat is wel een grote reden waarom ik ook graag zou willen trouwen. Dan ben je echt een drie-eenheid. Of vier misschien ooit 🙂
  Benella onlangs geplaatst…Trakteren op de crècheMy Profile

 25. Ik ben ook net getrouwd maar we hebben allebei nog dezelfde achternaam. Hoewel iedereen het zelf moet weten vind ik het toch een beetje een overblijfsel uit de jaren ’50, dat aannemen van de achternaam van je man.

 26. Time flies! Wij trouwen over een kleine 3 maanden 🙂 Zoveel zin in en zijn nu super druk met voorbereidingen.

 27. Heel herkenbaar dat het zo als gezin completer voelt, de zelfde naam dragen als je kindje voelt meer als een gezin raar genoeg.
  Manon onlangs geplaatst…5 maanden!My Profile

 28. Heerlijk! Wij zijn nu ook iets meer dan een maand (20 mei) getrouwd en het blijft zo bizar! Het gevoel dat alles nu completer is herken ik zeker maar ik blijf het raar vinden om plots over “mijn man” te spreken, dat doet me zo oud voelen!
  Sandra onlangs geplaatst…Instamonth mei 2015My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.