Wat doe jij van 9 tot 5? Marieke van Woesik heeft een eigen bedrijf

watdoejijvan9tot5colla

‘Wat doe jij van 9 tot 5?’  is een rubriek waarin ik jullie ga vragen wat jullie zo al doen voor de kost of als  bezigheid. Of je nu stewardess bent of huisvrouw, fulltime blogger of webshop eigenaar, fotograaf of verpleegkundige, het maakt niet uit, ik ben benieuwd naar het verhaal. Vandaag heb ik het verhaal van Marieke. Zij is een collega blogger en samen zitten we aangesloten bij hetzelfde mediabureau. Marieke heeft samen met haar vriend een bedrijf waarmee ze trouwfilms, bedrijfsfilms, boektrailers en meer opnemen. Ook Marieke’s blog valt onder het bedrijf en Marieke schrijft columns die onder het bedrijf vallen. Benieuwd naar het inspirerende verhaal van Marieke? Klik dan op lees meer.

 

Bedrijfskleding
Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Marieke van Woesik, ik ben 22 jaar en woon samen met mijn vriend, Geert, in Arnhem. Samen met hem heb ik een eigen bedrijf in film en tekst, WWW-producties. We maken trouwfilms, bedrijfsfilms, eventfilms en boektrailers. Daarnaast blog ik op Mariekevanwoesik.nl over mijn Bucket List en reizen. Mijn blog valt – net als mijn columns voor het tijdschrift Juf en mijn boeken – ook onder mijn bedrijf!

 Wat maakt deze bezigheid voor jou zo interessant en leuk? 
Schrijven is mijn passie en filmen werd mijn tweede passie. Ik heb geen opleiding gedaan tot videograaf, maar ben erin gerold toen Geert me een keer meenam naar een filmopdracht. Ik vond het zo leuk om te doen dat ik daarna altijd meeging! Onze gezamenlijke hobby liep volledig uit de hand toen meer mensen een filmpje van ons wilden en als snel groeide dat uit tot een eigen bedrijf. WWW-producties is een VOF, wat betekent dat Geert en ik allebei ‘evenveel’ eigenaar zijn.

Media is mijn ding en ik vind het leuk om een gebeurtenis zo mooi mogelijk vast te leggen. Dat doe ik natuurlijk al met tekst en foto’s op mijn blog, maar met een film is het extra speciaal, omdat je bewegend beeld hebt. Als videograaf op bijvoorbeeld een bruiloft probeer ik niet alleen zo mooi mogelijke beelden te maken, maar ook de sfeer op te nemen. Dat is met film toch heel anders dan met foto’s. Wij willen persoonlijke films maken, die een verhaal vertellen.

Was dit iets wat je vroeger al graag wilde gaan doen later?
Schrijver zijn wel! Dat heb ik altijd al gedaan en dat blijft ook echt mijn ding. Maar dat ik mede-eigenaar zou worden van een filmbedrijf, had ik nooit gedacht! Ik had er geen idee van dat ik dat zo leuk zou vinden. Als ik geen relatie had gekregen met Geert, was ik nooit in aanraking gekomen met het filmen en het voor de camera staan. Daar wil ik niet aan denken, hoor!

Bruiloft filmen
Ervaar je vooroordelen ten aan zien van je werk/bezigheid?  ZO ja, Welke vooroordelen zijn dit en hoe ga je hiermee om?
Ja! Als je vertelt dat je zelfstandig ondernemer bent, denken veel mensen dat je een easy job hebt. Je mag zelf weten wanneer je werkt, als je op vakantie wilt, gá je, je hebt geen baas naar wie je moet luisteren, etc. Maar zo makkelijk is het écht niet! Niet alleen komt er véél meer kijken bij het ondernemen (boekhouding, marketing, uren proberen je website hoger in Google te krijgen), maar ook komen klanten niet vanzelf naar je toe gewandeld; die moet je zélf aantrekken! Inderdaad, nu de zon zo hard schijnt, werken wij vaak met een ‘zomerrooster’: ’s ochtends en ’s avonds werken, ’s middags naar buiten. Mensen zien ons alleen bij het zwembad zitten en vergeten voor het gemak even dat wij vervolgens tot 01.00 uur ’s nachts aan het werk zijn. Al doen we dat trouwens ook heel vaak als we géén zomerrooster hebben. We zijn wel een beetje workaholics, haha.

Nog een vooroordeel: mensen die denken dat wij de hele dag alleen maar bruidstaart zitten te eten. Begrijp me goed: ik vind mijn werk gewéldig en zou nóóit meer iets anders willen doen, maar bedenk wel dat wij gewoon aan het werk zijn als we op een bruiloft zijn. Draaidagen van 16 uur non-stop filmen zijn geen uitzondering en je kunt geen fouten maken: een bruiloft kun je niet overdoen. Best een verantwoordelijkheid.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit? 
Dat verschilt heel erg; dat is het leuke aan eigen ondernemer zijn! Als we bijvoorbeeld een bruiloft gaan filmen, zijn we vaak al vroeg bij de bruid om daar vast te leggen dat ze in de make-up zit, haar haren worden gedaan, ze haar jurk aandoet, etc. Meestal film ik dan overigens bij de bruid en Geert bij de bruidegom. Vervolgens volgen we de hele dag het paar; van het maken van de foto’s tot de ceremonie en het feest. Al verkopen we ook pakketten waarbij we alleen de ceremonie filmen. Elke bruiloft is dus anders!

Op andere dagen hebben we een schrijf- en monteerdag. Dat betekent eigenlijk dat we letterlijk de hele dag achter de computer zitten. Terwijl Geert de films monteert, schrijf ik blogs, columns en werk ik aan mijn boek. Op die dagen doen we meestal ook de administratie, beantwoord ik mails, maak ik draaiboeken voor aanstaande bruiloften, schrijf ik facturen, bel ik met klanten, etc. Dan kan het zomaar zijn dat Geert tussendoor ineens tegen me roept: ‘In de make-up!’ omdat we nog een intro moeten opnemen voor een bedrijfsfilm. Kortom: ons werk is heel divers en dat maakt het leuk!

Bruiloft filmen 2

Welke boodschap wil je doorgeven aan mijn bezoekers over dit werk/deze bezigheid?
Ik heb het allerleukste werk van Nederland. Ik werk hard, maar geniet écht van elke minuut. Ik weet dat velen van jullie misschien niet de mogelijkheid hebben om de baan te kiezen waar jullie écht van dromen en je moet er zeker wat voor over hebben, maar probéér het alsjeblieft wel. Echt, het is het waard. Waarom zou je van negen tot vijf gaan zitten stinken op een kantoor, terwijl je ook dit kan doen?! Als ik het kan, waarom jij dan niet?

Dankjewel Marieke voor je inspirerende verhaal! Ik geloof ook zeker dat als je iets heel graag wilt, je dit kunt bereiken, hoeveel energie dit ook mag kosten. Je verhaal kan een mooie inspiratiebron voor velen zijn denk ik. Neem allemaal vooral een kijkje op de blog van Marieke

Zelf ben ik ook al een heleboel jaartjes zelfstandig ondernemer voor Beautydream en sinds februari officieel ook voor Kellycaresse.nl en daardoor weet ik ook dat dit veel meer energie en uren kost dan men van buitenaf kan zien. Toch vind ik het mooiste werk wat ik ooit gedaan heb, eigen baas zijn en doen waar mijn eigen passie ligt. Ik ben benieuwd naar jullie reacties in de comments. Zijn er meer zelfstandig ondernemers onder mijn bezoekers?

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

22 gedachten over “Wat doe jij van 9 tot 5? Marieke van Woesik heeft een eigen bedrijf”

 1. Leuk om te lezen zeg, ik volg Marieke d’r blog ook 🙂 Zelf werk ik op een administratiekantoor waar we kleine en middelgrote ondernemers ondersteunen en daar zie ik ook echt wel hoe hard het werken is. Het lijkt altijd zo mooi, maar met een eigen onderneming ben je volgens mij 24/7 met je onderneming bezig. Mooi natuurlijk dat je kan doen wat je het liefste doet, maar kan me voorstellen dat die vooroordelen soms vervelend kunnen zijn 🙂
  Manon onlangs geplaatst…Pasta met gegrilde tomatenMy Profile

 2. Heel erg interessant om te lezen. En dat vooroordeel van “lekker doen waar je zelf zin in hebt” is zoooo irritant! Ik heb dan zelf geen eigen bedrijf maar ik ken er genoeg en die zitten inderdaad ‘s avonds tot laat te werken, in het weekend en ook tijdens vakanties op hun telefoons: mail checken, kijken hoe ‘t er mee staat etc!
  Manon onlangs geplaatst…ZWANGER: Week 22My Profile

 3. Leuk om te lezen, wat een heerlijke baan lijkt me dat!
  Wat me nu opvalt in deze serie is dat iedere baan last heeft van vooroordelen. Hoe komt dat toch? Altijd van die negatieve oordelen over welke baan dan ook, zonder dat wr eigenlijk precies weten hoe het zit…
  Leuke rubriek dus Kelly;) geeft stof tot nadenken haha!
  Miranda onlangs geplaatst…Favorite Friday; ZomerreceptenMy Profile

 4. Wat gaaf! Klinkt wel als heel hard werken zeg! Maar ik vind het super leuk om te lezen dat je het met zoveel passie en liefde doet. Van je hobby je werk maken is natuurlijk het mooiste wat je kunt bereiken 😉

 5. Leuk om te lezen. Het is fijn als je plezier hebt in wat je doet. Gelukkig ben ik ook erg blij met mijn baan… een kantoorbaan maar wel een waarin ik mijn kwaliteiten kwijt kan.
  Petra onlangs geplaatst…Rust zachtMy Profile

 6. Oh ik bedoel het niet negatief hoor! Misschien is het inderdaad tijd voor een ander standaard voorbeeld. Als je je baan maar leuk vindt!

 7. Inspirerend! Ik zou ook zo graag zelfstandiger ondernemer willen zijn omdat ik weet dat ik het in me heb en ook vaak hoor dat ik het moet doen haha. Maar ik heb zoveel ambities dat ik nog niet echt weer waarop ik me moet focussen en vind dat ik te weinig ervaring heb. Waarschijnlijk heb ik nog niet genoeg lef om te doen wat ik wil doen omdat ik te bang ben te gaan falen 🙁
  Joyce onlangs geplaatst…Shop Inspiration: Summer EssentialsMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.