RECEPT: Rode linzensoep

Rode linzensoep

Recept voor rode linzensoep. Dit keer weer een recept uit eigen hand, ik ontdekte namelijk dat rode linzensoep ontzettend lekker is, dus wilde ik het ook graag zelf maken. Ik deel vandaag met jullie het recept zoals ik het zelf heb klaargemaakt, wat niet te pittig is (dus kidsproof) en makkelijk te maken is. Het recept is heel budgetproof, dus ideaal! Lana likte er zelfs haar vingertjes bij af, zo lekker dat ze het vond en ik vond deze kruidige rode linzensoep ook erg geslaagd. Vandaag deel ik met jullie het recept.

Recept: Rode linzensoep
Rode linzensoep

Wat heb je nodig voor deze zelfgemaakte rode linzensoep (voor 4-5 personen)?
– 1 pakje of blikje rode linzen (500 gram)
– 1 blikje kokosmelk
– 1 pakje tomatenpuree
– 1 rode ui
– 4 teentjes knoflook (naar smaak)
– 2 bouillonblokjes
– 2 theelepels kerriepoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel chilli poeder
– 2 theelepels komijn
– 2 theelepels korianderpoeder
– olijfolie

Het lijkt dat je heel veel kruiden nodig hebt, maar deze kruiden zijn heel veelzijdig en daardoor in veel gerechten te gebruiken, ik heb ze standaard in huis.

Rode linzensoep

Als eerst deed ik het kruidenmengsel bij elkaar.

Hoe maak je deze Rode Linzensoep?
– Kook ongeveer 450 ml water
– Snij het ui en de knoflook fijn en fruit dit met wat olijfolie in een grote soeppan.
– Voeg de kruiden toe en laat dit een beetje sudderen
– Daarna voeg de tomatenpuree toe en zorg ervoor dat je alles goed roert.
– Voeg het gekookte water toe en vervolgens de bouillonblokjes. Roer goed door.
– Nu mag je de rode linzen toevoegen aan het mengsel en laat dit sudderen tot de linzen gekookt zijn.
– Voeg als laatst het blikje kokosmelk toe.

Rode linzensoep
– Na ongeveer 20 minuten is je soep klaar en hoef je deze alleen nog met een staafmixer te pureren tot een egale massa.

Dan kun je de soep serveren! Lekker te eten met wat rijst en bijvoorbeeld wat kip, of gewoon als maaltijdsoep met een stokbroodje erbij. De soep is door de linzen en de kokosmelk erg machtig. Smakelijk eten!

Rode linzensoep

Ik ben dol op soep! Deze soeprecepten deelde ik ook al met jullie!
Franse uiensoep recept
Bruine bonensoep recept
Maak zelf pompoensoep klaar!
Of een gezonde broccoli soep!

Voor ons is deze rode linzensoep een geslaagd recept. Ik ben dol op soep dus ik ben blij dat ik dit recept ontdekt heb. Daarbij is het recept ook nog eens heel budgetproof! Heb jij al wel eens rode linzensoep op? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

14 gedachten over “RECEPT: Rode linzensoep”

  1. Dit is zeker iets wat ik kan proberen! Wij eten geen vlees en dan kom je al snel bij de groente-, tomaten- en champignonsoep uit. Van die drie vind ik eigenlijk alleen groentesoep lekker. Lijkt me ook lekker vullend, dus ideaal voor een maaltijdsoep!
    Marion onlangs geplaatst…Ik heb weer hoopMy Profile

  2. Mmm ik ben echt dol op rode linzensoep! Ik eet vegan en voor mij is het daarom een ideaal vullend gerecht

  3. Dit komt op mijn to make list, lijkt me een lekker vullend soepje en met deze warme temperaturen heb ik als avondeten vaak al wel genoeg aan een soepje, klinkt ook wel makkelijk te maken

  4. Ik wil helemaal niet moeilijk doen 🙂 Tegelijkertijd vind ik het heel belangrijk dat mensen de credits krijgen voor de dingen die ze bedacht hebben, zo ook de groene meisjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.