Franse uiensoep (budgetproof!) Video

Dia1Ik had zin in een soepje en besloot een Franse uiensoep te maken. Dit recept is zo makkelijk en lekker. We hadden nog zoveel uien in huis en ik vind dit een heerlijke soep. Zeker wanneer je verkouden bent en een verstopte neus hebt (wat ik momenteel heb) komt deze soep goed uit. Je knapt er helemaal van op. Ik besloot gewoon de camera erbij neer te zetten en te koken terwijl ik ondertussen met jullie ‘klets’ en vertel wat ik doe. Een heel simpel en makkelijk recept, budgetproof en super lekker!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Wat heb je nodig voor deze Franse Uiensoep?

– 1,5 liter water
– 1-2 bouillonblokjes (naar smaak)
– 5-6 uien
– klein beetje olie
– kaas (geraspt) : hoeveelheid naar wens
– Soepballen en eventueel croutons/knappebollen
– een grote pan.
– Naar wens lekker om te eten met wat stokbrood en eventueel kruidenboter.

Hoe maak je deze Franse uiensoep?
Snij de uien in kleine reepjes. Rasp de kaas als deze vooraf nog niet geraspt is. Kook 1,5 liter water met de waterkoker, zo is je receptje net wat sneller klaar. Zet een grote pan op het vuur en doe hier wat olie in. Ik gebruikte hier olijfolie voor. Fruit de uien in de pan en laat deze glazig worden, zo worden ze wat zoeter van smaak en geven ze de lekkerste smaak af. Als de uien klaar zijn en het water gekookt is dan kun je dit in de pan gieten. Doe hier dan de bouillonblokjes bij en vervolgens de soepballetjes (eventueel vegetarische soepballen). Laat het soepje een tijdje staan (minimaal 13 minuten). Mijn ervaring is, hoe langer je het soepje laat pruttelen, hoe lekkerder deze wordt. Tegen het einde doe je wat geraspte kaas in de pan, maar serveer dit er ook naast in een schaaltje zodat je dit nog aan je bord kunt toevoegen. Gesmolten kaas is heerlijk in de uiensoep. Vervolgens is je (Franse) uiensoep klaar, serveer deze in soepborden en dan is lekker om dit te eten met wat stokbrood en kruidenboter, croutons/ krokante soepballetjes en eventueel een scheutje maggi. Sommigen vinden het lekker om er wat sambal doorheen te doen voor wat meer pit. Zo simpel is het!

Ik ben benieuwd wat jullie van de video vonden. Maak jij ook wel eens zelf uiensoep? En doe jij dit anders, of heb je nog een leuke variatietip voor mij? Laat het me zeker weten bij de comments, ik ben benieuwd!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

12 gedachten over “Franse uiensoep (budgetproof!) Video”

 1. Jaaaa uiensoep is echt super lekker ! En echt budget proof idd. Wij maken hem (hier in frankrijk 🙂 ) ook ongeveer zo, alleen laat ik de uien langer op laag vuur bakken, zodat ze net een beetje kleuren, dan krijgt de soep een mooi caramel kleurtje. Bij het opscheppen leggen we een (oud) sneetje stokbrood (of 2, of 3) op de bodel van het bord, daar bovenop geraspte kaas, en daar schenken we de soep op, dan smelt het lekker. Sommige mensen leggen het sneetje met brood op de soep en gratineren het dan, maar dan is mij weer niet teveel werk.

 2. Wat leuk dat je dit recept in een video deelt Kelly!
  Uien heb ik altijd in huis en het lijkt me heel simpel te maken. Ik ga het zondag meteen uitproberen.
  Godelieve onlangs geplaatst…Stinkt geld?My Profile

 3. Ik dacht dat je de soep nog ging pureren met de blender, daarom snapte ik al niet dat je er al balletjes en kaas bij deed. Ik weet niet of dit wat voor mij is zo met hele uien slierten erin.

 4. Leuke video, ziet er heerlijk uit ! Ik hou zo van soepen, maar kende deze nog niet. Ga deze een keer proberen. Mijn favoriet is groentesoep, met lekker veel groente : )!
  Danielleeee onlangs geplaatst…Mijn armbandenMy Profile

 5. Jummie! Ik ga deze zeker een keertje maken. Ik ben ook echt een soepklantje. Ik vindt groentesoep, tomatensoep, groenten/tomatensoep, kippensoep, erwtensoep, mosterdsoep ook erg lekker! Ben benieuwd naar je volgende Soep vlog 😉

 6. Lekker soep! Wij hebben afgelopen weekend zelfgemaakte champignon soep gemaakt ook erg lekker. Zelf maken is altijd het lekkerst. Uiensoep maken wij ook wel is zelf alleen een andere variant dan de jouwe. Leuk servies ook fijn weekend alvast liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Canvas schildersdoekenMy Profile

 7. Dank je wel ik maak het meestal zonder gehaktballetjes, maar dit kan natuurlijk ook dan wordt het iets hartiger. Ik zou het iets bruiner laten bakken de uien en ik voeg meestal ook een beetje ketjap manis toe. Ik vind het voor het oog ook iets mooier als het wat bruiner kleurt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.