Mommy monday: Het dagritme van een moeder

daritme

Het dagritme van een moeder van een peuter van 2 jaar. Het leek me leuk om weer eens het dagritme van mij en Lana te delen van doordeweekse dagen. De vorige update met ons dagritme is al lang geleden en inmiddels slaapt Lana overdag niet meer zoveel dus daar is veel in veranderd. Ik bespreek een soort gemiddelde dag, maar eigenlijk is geen enkele dag hetzelfde. Ook geef ik tijdstippen aan maar zo vast is het allemaal niet. Dit zijn dagen waarop Yannick doordeweeks van huis is en ik het huishouden doe,de zorg voor Lana heb en mijn werk combineer. Tijdens de vlogweek konden jullie dit globaal al zien maar ik heb ook niet alle momenten gefilmd. Benieuwd hoe een gemiddelde dag eruit ziet? Lees dan verder.


 Het dagritme van een moeder met een peuter van 2 jaar:

06:00: Ik ben echt een ochtendmens en ik kan er niets aan doen, maar ik word iedere ochtend tussen 06.00 en 06.30 wakker. Lana is dan vaak nog niet wakker maar zelf lig ik dan nog even in bed, bekijk ik mijn telefoon voor updates op social media, lees ik wat blogjes of app ik met Yannick die op de kazerne wakker wordt. Ik wou dat ik een beetje kon uitslapen maar ik word gewoon al vroeg wakker.

07:00:  Meestal wordt Lana rond 07:00 wakker en dan wacht ik niet tot ze huilt maar haal ik haar uit bed wanneer ik haar hoor brabbelen. Ik neem haar bij me in bed en we knuffelen een beetje aan tot 07:30 ongeveer. Ik kijk daarbij echt niet op de klok maar dit is het gemiddelde denk ik. Lana stapt als ze er klaar mee is uit bed en loopt een beetje rond in de slaapkamer. Ik verschoon het bed, kleed me aan en doe wat make-up op en daarna ga ik Lana verschonen en aankleden.

08:00: Rond deze tijd ga ik vaak ontbijt maken voor mij en Lana en dit eten we dan samen aan tafel op. Na het ontbijt laat ik Lana spelen en ruim ik ondertussen de boel van het ontbijt op en ruim ik de woonkamer een beetje globaal op.

09:30: Tijd voor koffie, ik zet iets op televisie aan voor Lana, ik geef haar nog een beker drinken en ondertussen staat de tv aan, wil Lana een boekje lezen of speel ik vervolgens met haar met speelgoed. Soms gaan we al een eindje wandelen, doen we wat boodschapjes of gaan we ergens op visite. Soms ben ik ondertussen bezig met het poetsen van de woonkamer, toilet etc. Op woensdag heb ik als ritueel om een eind te gaan fietsen met Lana naar de speeltuin of de dieren te voeren bij het dierenparkje.


12.00:  Meestal lunchen we rond dit tijdstip zodat Lana daarna naar bed kan. Ze slaapt gemiddeld 1 uur tot 1,5 uur per dag overdag. Dat is ook gelijk het moment voor mij om te werken. Het streven is om dan een artikel te schrijven en wat mails te beantwoorden. Nogmaals, de tijdstippen zijn maar een richtlijn, ik kijk niet vaak op de klok.

14.30:  Rond deze tijd is Lana wel uit bed, wil ze in de tuin spelen, gaan we een stukje wandelen, op visite of net wat er gepland is. Meestal geef ik haar rond 15.00 wat fruit, een beker drinken en drink ik zelf ook een kop thee en eet wat fruit.

16.30: Ik begin met koken, meestal loopt Lana ondertussen rond, is ze aan het spelen met speelgoed of bijvoorbeeld in de zandbak of ze wil alle spullen uit mijn keukenkastjes halen, geen dag is hetzelfde en dat is juist leuk! Ook zijn er momenten bij dat ik aan het koken ben en ze geen geduld heeft om te wachten, dat is wat minder fijn.

17.30: Meestal eten we rond dit tijdstip. Na het eten ga ik afruimen, meestal ook even stofzuigen, de keuken schoonmaken, de woonkamer weer netjes maken, speelgoed opruimen enzovoorts. Lana ‘helpt’ me mee, loopt met een kinderwagentje of karretje rond, doet net of ze ook poetst en doet haar eigen ding. Daarna nemen we een momentje om samen te spelen, boekje te lezen of even buiten te zitten.

19.00: Ik ga Lana in bad doen en rond 19.30 gaat ze naar bed. Eerder is ze niet moe dus vandaar dat dit tijdstip voor haar het beste uitkomt.Er zijn ook dagen bij dat ze dan nog niet moe is en nog even wil spelen, boekje wil lezen enzovoorts maar dat verschilt per dag.

Zodra Lana op bed ligt probeer ik nog wat te werken, schrijf ik een artikel, beantwoord ik mails, edit ik een video, houd ik mijn social media bij enzovoorts. Dat hangt ook net af van wat ik op de planning heb staan. Meestal plof ik rond 20.45 wel op de bank, kopje thee erbij, iets leuks kijken op tv, bellen met Yannick of ik spreek met een vriendin af. Er zijn ook avonden dat ik veel inspiratie heb en om 22.00 nog artikelen aan het tikken ben, dat verschilt dus per avond. Ik probeer vaak rond 22.30 naar bed te gaan.

Dit was globaal genomen ons dagritme op doordeweekse dagen. Op sommige ochtenden passen mijn ouders wel eens op zodat ik wat extra werk kan doen. Of ze nemen haar bijvoorbeeld een middagje mee naar de Efteling. Ik bezoek af en toe events voor mijn blog, dan passen mijn ouders wel eens op. Dan ziet het ritme er ook helemaal anders uit natuurlijk. Ik ben heel benieuwd naar het dagritme van jou en je kindje(s) en of dit voor jullie herkenbaar is. Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

28 reacties

 • Mamablogger
  15 juni 2015

  Wat een heerlijk ritme! Hier is het ‘s morgens echt gekkenhuis om M op tijd op school te krijgen en alles in huis te doen, omdat ik begin met werken om 9.00 uur. Om dit allemaal te redden moet ik wel echt om 5.30 uur uit bed zijn. Ik werk 20 uur per week verspreid over 4 dagen, dus die ochtenden zijn hetzelfde. Verder heb ik nog een eigen bedrijf, webshop en volg ik een HBO studie. Ik kijk nog steeds uit naar de dag dat ik ook wat minder op de klok hoef te kijken haha.
  Mamablogger onlangs geplaatst…Wordt me-time overschat?My Profile

 • Marion
  15 juni 2015

  Leuk om dit te zien. Mooi ritme ook lijkt me. Ik ben nog erger wat ochtendmens. Sta regelmatig al om 5:00 uur onder de douche haha! Lana wordt echt een dametje. Fijn dat je ouders ook regelmatig kunnen oppassen. Zeker nu Yannick vaak weg is. Dat is wel echt fijn voor jullie.
  Marion onlangs geplaatst…It’s A Quote TagMy Profile

 • Joyce
  15 juni 2015

  Wat een fijn ritme, wij in nog steeds zoekende naar een ritme sinds Sofie er is. Beetje bij beetje komt er weer ritme in de dagen, maar het is wel wennen.
  Joyce onlangs geplaatst…Sofie’s outfit of the day – ZeemanMy Profile

 • Bianca
  15 juni 2015

  Vind het al heel wat dat jullie samen echt een ritme hebben dat had ik vroeger met mijn dochtertje niet echt, en eigenlijk nog steeds niet (ze is inmiddels 7 haha) x
  Bianca onlangs geplaatst…PLOG ZONDAG 14 JUNIMy Profile

 • Kelly Caresse
  15 juni 2015

  Dat heeft ook wel een tijd geduurd hoor maar ik kwam hier achter omdat ik merkte dat Lana op dit ritme het meest in haar ‘hum’ is. En dan kan het ook wel een dag verschil maken maar dit ritme is voor ons wel fijn

 • Mama's Jungle
  15 juni 2015

  Hier een vergelijkbaar ritme. Op vrije dagen neem ik haar s ochtends bij me in bed en soms kunnen we dan nog even uitslapen.. yes! Op mijn werk begin ik om 8 en sta dan rond kwart voor 6 op.

  ‘S avonds ga ik chronisch te laat slapen en ben ik vaak (soms een beetje te veel) met mijn blog bezig.

 • xstudent
  15 juni 2015

  Wat fijn zo´n heerlijk ritme!
  xstudent onlangs geplaatst…Tien dingen die niemand je vertelt als je afstudeertMy Profile

 • Liset - Beautydagboek
  15 juni 2015

  Wat kan het verschillen qua slaaptijden :). Mijn zoontje van twee jaar slaapt tussen de middag ongeveer 3 uurtjes, maar ik hoor ook wel eens dat kindjes van die leeftijd helemaal niet meer slapen. Ik vind het knap dat je de zorg, het huishouden en het werk combineert!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…De nieuwe Essie Surf’s Up nagellakcollectieMy Profile

 • Sandra - Beautybysandra
  15 juni 2015

  Fijn zeg dat jullie zo’n ritme hebben. Zo kan je er ook een beetje op inspelen ook ivm je blog.
  Sandra – Beautybysandra onlangs geplaatst…NAGELLAK: Sinful Colors – ThimbleberryMy Profile

 • Minke
  15 juni 2015

  Heerlijk ritme. Hier lijkt het wel op die van jullie, alleen iets minder tijd voor mijn blog helaas. Door vermoeidheod lig ik vaak met Luca in bed dus dat is nu wat jammer. Hopelijk na de geboorte van ons kindje iets makkelijker te plannen haha.
  Minke onlangs geplaatst…Kaarten voor je zwangerschapMy Profile

 • Saskia
  15 juni 2015

  Wat een fijn ritme, ik zie veel overeenkomsten met hoe wij het hadden. Nu met een baby erbij is het hele ritme verdwenen maar dat komt wel weer 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! Dyson & muziek Sophia (week 24)My Profile

 • Vanessa
  15 juni 2015

  Leuk om te lezen. Het is een mooi ritme. Fijn dat je ouders soms eens oppassen, dat maakt het voor jou iets makkelijker!
  Vanessa onlangs geplaatst…NIVEA Body Milk Onder De Douche HoneyMy Profile

 • Nicoline
  15 juni 2015

  Lijkt me fijn om zo’n ritme te hebben. Met Elisa, nu bijna 6 maanden, heb ik nog niet echt een ritme. De dag hangt volledig af, van hoe zij die dag is. Hoe moe ze is, hoe goed ze slaapt enz. Dit maakt het wel lastiger om dingen te ondernemen en hoop dat er snel toch een soort ritme in gaat komen.
  Nicoline onlangs geplaatst…Un petit Plog #3My Profile

 • Miranda
  15 juni 2015

  Wat handig dat je een ochtendmens bent met zo’n kleine haha!
  Ik ben absoluut geen ochtendmens dus dat wordt nog wat straks;)
  Hopelijk vinden wij ook snel een ritme zodra onze dochter er is, dat lijkt me toch wel het prettigst:)
  Miranda onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate; 36 wekenMy Profile

 • Joy
  15 juni 2015

  Wat fijn om te lezen dat jullie het ritme na elkaar hebben afgestemd. Jij hebt tijd om te werken als zij slaapt, doet klusjes als ze wakker is en daarbij helpt ze je of speelt ze zelf. Wel vervelend dat je zo vroeg al wakker bent ofniet? Kan je in het weekend ook niet uitslapen?
  Joy onlangs geplaatst…Wishlist homeMy Profile

 • Malou
  15 juni 2015

  Heel leuk om te zien. En wat ben je vroeg wakker zeg!
  Malou onlangs geplaatst…DAGBOEKJE #111; INTERVIEW, OPPASSEN EN ORANGE IS THE NEW BLACKMy Profile

 • Elisabeth
  15 juni 2015

  Heel leuk en interessant om te lezen!!
  Elisabeth onlangs geplaatst…BedritueelMy Profile

 • Kim
  15 juni 2015

  Leuk om te lezen. Mijn zoontje is nu 10 maanden en wij hebben ook een
  vaste ritme. Zoals lekker een stukje wandelen, fietsen, buiten spelen en ook
  vaste eettijden, dat vind ik erg belangrijk omdat mijn zoontje dan ook voelt wanneer
  hij mag eten. Hij slaapt nu nog vrij veel, meestal is hij 2 uurtjes wakker en slaapt dan weer
  1-1,5 uur. Tijd voor mij om schoon te maken, opruimen etc.
  Hij gaat meestal tussen 19-20.00 slapen, omdat hij ook dan pas moe is, net zoals Lana.
  Over een maand gaat hij naar de opvang dus dan verandert zijn ritme weer.

 • Sylvie
  15 juni 2015

  Ik zie wel veel overeenkomsten met het ritme hier, leuk! Inderdaad ook niet met vaste tijden, maar alles verloopt min of meer in een vaste volgorde.
  Sylvie onlangs geplaatst…Weekverslag #15My Profile

 • Nicky
  15 juni 2015

  Was ik maar een ochtendmens, ik kan dus ‘s ochtends echt niet uit mijn bed komen helaas waardoor ik dus ook minder kan doen. Een ritme heb ik al helemaal niet meer.
  Nicky onlangs geplaatst…Pink Gellac ♥ 103 Pepper PinkMy Profile

 • Melissa
  15 juni 2015

  Heel leuk om hier meer over te lezen, het komt best overheen met ons ritme

 • Ylva
  15 juni 2015

  Ik werk fulltime, mijn man parttime dus onze zoontjes gaan deeltijd naar een kinderdagverblijf, deels gewoon thuis. Wij proberen ook een vast ritme aan te houden voor de jongens omdat dit hen het meest in hun goede humeur houdt

 • Monique
  15 juni 2015

  Jullie ritme lijkt best wel op dat van ons, behalve dat Lise vaak nog voor de lunch gaat slapen. Ook slaapt ze (veel) meer dan Lana, lijkt… Ze gaat dan rond 11.00 uur naar bed en is bijvoorbeeld pas om 13.30 uur wakker. Voor mij wel fijn want dan kan ik ondertussen mooi aan de studie en wat schrijven voor mijn blog!
  Monique onlangs geplaatst…Snapshot Sunday – zomerse taferelenMy Profile

 • Eline
  15 juni 2015

  Ik heb zelf niet eens een ritme, laat staan met een kind erbij 😀
  Eline onlangs geplaatst…Dumping na een gastric bypassMy Profile

 • Sandra
  15 juni 2015

  leuk om te lezen hoe het bij een ander gaat, ik hanteerde ook wel ongeveer zo’n ritme, met vaste tijden voor slaapjes, fruit en eten.
  Sandra onlangs geplaatst…Aan alles komt (bijna altijd) een einde..My Profile

 • Eline
  16 juni 2015

  Hoi Kelly,

  Krijgt Lana nog iets te eten/drinken na het avondeten voor ze haar bedje in gaat?

 • Angela | Great Body & Skin
  28 januari 2016

  Ik kijk hier naar uit!
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…13 Goede Redenen Om Weer Te Beginnen Met SportenMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.