Banaan havermout pannenkoekjes

Banaan havermout pannenkoekjes

Banaan havermout pannenkoekjes 

Jullie kennen natuurlijk wel de bekende banaan/ei pannenkoekjes die ik al eens eerder in een recept met jullie gedeeld heb en welke heel bekend zijn in ‘blogland’ vooral onder de foodies. Dit is namelijk een gezond en lekker recept en ook makkelijk te maken. Vandaag deel ik met jullie hier een nieuwe variant op. Bij deze variant wordt er namelijk havermout toegevoegd en een beetje yoghurt om de pannenkoekjes een stuk vullender en steviger te maken. Het nadeel aan de banaan/ei pannenkoekjes vond ik dat ze heel zacht zijn en daardoor voor mij niet vullend genoeg. Als ik die wilde eten nam ik er standaard yoghurt of extra fruit bij. Deze pannenkoekjes vullen als een malle kan ik jullie vertellen. Ze zijn net zo lekker en zitten boordevol eiwitten en vezels.

Banaan havermout pannenkoekjes

Wat heb je nodig voor heerlijke banaan havermout pannenkoekjes voor 1 persoon?

 • 1 banaan
 • 2 eieren
 • 40 gram havermout /oatmeal
 • een scheutje yoghurt (ongeveer 75 gram)
 • kaneel of speculaaskruiden naar keuze.
 • 1 halve eetlepel oerzoet / suiker of honing.

Banaan havermout pannenkoekjes

 • De banaan doe je in kleine stukjes in de beslagkom en daarna voeg je hier de andere ingredienten aan toe. Mix dit tot een glad mengsel met een staafmixer/ mixer of in een blender. De havermout wordt zo in kleine stukjes verpulverd.

 • Naar wens voeg je aan het beslag een halve eetlepel oerzoet toe of eventueel suiker of honing.

Banaan havermout pannenkoekjes

 • Met olijfolie of kokosboter vet je de pan in, en dit laat je even opwarmen. Daarna voeg je met een juslepel (of andere lepel) drie lepels van het beslag toe in de pan zodat je drie kleine pannenkoekjes tegelijk kunt bakken. Het beslag wordt snel bruin dus draai de pannenkoekjes snel om.

Banaan havermout pannenkoekjes

 • Als je ze omdraait horen ze er goudbruin uit te zien. Als ze er zo aan beide kanten uit zien dan zijn ze klaar om te serveren. Uit de mix haal je zo’n 8 kleine pannenkoekjes.

Banaan havermout pannenkoekjes

Je kunt ze heerlijk serveren met een dotje slagroom maar om het gezonder te maken voeg je er lekker fruit aan toe zoals blauwe bessen, aardbeien, kersen of stukjes banaan, appel of wat je dan ook lekker vindt. Ik ben heel blij dat ik dit recept ontdekt heb en daardoor heerlijk kan smullen van gezonde maar vooral ook vullende pannenkoekjes. Met deze pannenkoekjes zit mijn buik een paar uur vol en verlang ik niet naar zoete snacks (geen chocolade dus haha). Wat vinden jullie van dit recept? Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

45 gedachten over “Banaan havermout pannenkoekjes”

 1. Ik heb deze zondag gemaakt! Superlekker! Tenminste, nog niet jouw recept uitgeprobeerd maar dat komt morgen denk! 🙂 Klinkt goed!

 2. Yummie! Toevallig heb ik gister allerlei soorten pannenkoeken gemaakt! Ik wilde ook de banaan-ei pannenkoekjes maken, én dan een versie met bloem/havermout. Maar omdat ik dat te veel op elkaar vond lijken is mij tweede poging een geheel 100% volkoren pannenkoek geworden. Ook lekker!
  Susanne onlangs geplaatst…Recept: Susanne OmeletMy Profile

 3. Ik heb ze vorige week toevallig nog gemaakt. Wel zonder yoghurt en suiker, maar met frambozen. Super lekker! Ook heb ik alleen het eiwit gebruikt. Het eigeel dus weggegooid, om het zo nog gezonder te maken.
  Kan ze vanmiddag wel weer maken, jumm!

 4. Wat een geweldig slim idee om er wat yoghurt / havermout aan toe te voegen! ik ga dit eens proberen 🙂 ik maak ze heel regelmatig oooooh wat zijn ze lekker zeg!!! kan er niet genoeg van krijgen 🙂

 5. Pingback: VLOG : Gezelligheid met Suzanne op zondag - Kelly Caresse | Kelly Caresse

 6. Pingback: Superfood gebruiken in een Healthy lifestyle : Wat en hoe? | Kelly Caresse

 7. Pingback: Gezond eetpatroon : Healthy lifestyle gevarieerd eten | Kelly Caresse

 8. Hmmm laatst geprobeerd en ze zijn echt heerlijk! De gezonde versie met fruit vond ik al heel lekker, maar ik heb er ook stiekem een aantal wat minder gezond gemaakt door er nutella op te doen. HEERLIJK 😀
  Hannah onlangs geplaatst…Huishoudbeurs + primarkMy Profile

 9. Pingback: Kelly Caresse | Mijn week in foto's: Suikervrij eten

 10. Lekker hé :-). Ik gebruik dit recept al een tijdje, ik heb het geleerd van een Belgische TV kok die nogal bezig is met gezonde voeding. Hij mixt de ingrediënten wel niet, maar laat ze gewoon even wellen. Dat is ook lekker. En inderdaad veel meer vullend dan banaan – ei pannenkoekjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.