Recept: Chia pudding met banaan en kaneel

chia pudding

Chia pudding met banaan: Vandaag heb ik weer een heerlijk recept voor jullie gemaakt met een van de bekende superfoods: Chia zaad. Toen ik hoorde dat je van chia zaad pudding kon maken stond ik even met mijn mond vol tanden. Ik geloofde er niets van. Ik vind chia zaad helemaal niet zo lekker tenzij het vermengd zit in een smoothie of mijn havermout zodat ik de smaak kan maskeren. Chiazaad bevat gezonde omega vetzuren die goed zijn voor hart- en bloedvaten maar ook voor je hersenen. Ze zouden je meer energie kunnen geven maar ook meer concentratievermogen. Als je chia zaad laat weken in vocht dan komt er een soort gelly goedje uit. Dit klinkt misschien wat vies maar dat is het niet. Door dit met een lekkere fruitsoort te mengen krijg je een pudding of jam achtig effect. Zo kun je bijvoorbeeld ook jam maken met chiazaad. Vandaag ga ik laten zien hoe je enkel met chia zaad, banaan, (amandel)melk, honing en wat kaneel een heerlijke chia pudding kan maken. Lekker zoet en ik kan je verzekeren dat dit smaakt als pudding!

Chia pudding

Wat heb je nodig voor deze chia pudding voor twee schaaltjes?
–  100 ml (amandel)melk
– 1 banaan
– 3 eetlepels chiazaad
– 1-2 eetlepels honing
– 2 theelepels kaneel

Voorbereidingstijd: 5 uur. Je kunt dit dus het beste de avond ervoor maken zodat je het de ochtend erna als ontbijt kunt eten of je maakt het in de middag klaar als toetje na het avondeten.

Hoe maak je deze chia pudding?
– In een blender mix je de banaan, kaneel, honing en (amandel)melk tot een glad mendel. Dit doe je in een schaaltje.
– Dan voeg je de chia zaadjes toe aan het mengsel. Roer dit goed om zodat de chiazaadjes in het hele mengsel verdeeld zitten en het vocht goed op kunnen nemen.
– Zet het schaaltje in de koelkast voor minimaal 5 uur.

Chia pudding

Daarna heb je een heerlijke pudding. De chiazaadjes proef je daarna niet meer, die zijn als het ware helemaal opgelost. Je proeft de zoete smaak van de combinatie van banaan, honing en kaneel en de (amandel)melk. De pudding is dik en lobbig van structuur. Heerlijk te serveren over je havermoutpap heen, zo te eten of bij je kwark of yoghurt. Het is lekker om er stukjes fruit aan toe te voegen of bijvoorbeeld gojibessen, plakjes banaan, rode vruchten of noten. Ik deed er wat moerbeien bij.

Chia pudding

Ik vind het echt een verrassend lekker recept en ik kon haast niet geloven dat je dit kunt maken met chiazaadjes. Je kunt dit recept ook op smaak brengen met cacaopoeder (dan heb je dus chocolade pudding mmm!), vanille extract, een lepel pindakaas of notenpasta of andere smaakmakers.

Wat vinden jullie van dit recept? Zouden jullie dit zelf ook klaarmaken? Laat het me weten in de comments.
Ook heel lekker, overnight oats als ontbijt recept.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

20 gedachten over “Recept: Chia pudding met banaan en kaneel”

  1. Ik zag dit recept op allerlei plekken voorbij komen en vroeg me al af wat het voor iets zou zijn. Ik weet alleen niet of ik het zelf ook zou maken. Het ziet er wel lekker uit en het klinkt als een origineel ontbijtidee, maar ik betwijfel of m’n darmen het zo leuk zouden vinden.
    Elize onlangs geplaatst…CourgettesoepMy Profile

  2. Ik weet niet. Dit moet je denk ik gewoon eens proberen. Ik ben wel erg benieuwd maar hef ziet er niet heel erg fotogeniek uit zullen we maar zeggen;)
    Miranda onlangs geplaatst…Recept; kipsatéMy Profile

  3. Pudding.. Het klinkt beter dan havermout haha. Ik zou nog een keer overnight oals moeten maken, spel ik dit nu goed? Dan kan ik dit ook wel eens proberen. Het klinkt denk ik viezer dan dat het is haha
    Cindy onlangs geplaatst…Tapas en sangria, si!My Profile

  4. Chiazaadjes zijn inderdaad super gezond, dus wat dat betreft is dit een heel goed plan! Misschien toch eens uitproberen, al moet ik zeggen dat het er voor mij niet heel smakelijk uit ziet 😉
    Betty onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate week 27My Profile

  5. Ik heb het meer voorbij zien komen. Maar denk niet dat ik het ga proberen haha. Het oog wil ook wat en ik zie het mezelf gewoon nog niet eten. Ik hou het lekker bij kwark met muesli en fruit 🙂
    Susanne onlangs geplaatst…Recept: Gezonde Bounty’sMy Profile

  6. Hmm, het klinkt toch best goed! Ik heb ooit een poging tot chiapudding gedaan met rijst-kokosmelk maar dat was niet zo’n succes.. Ik vond er niks aan. Wellicht dat de banaan en kaneel een lekkere toevoeging zijn, aangezien banaan toch vrij overheersend is. Deze dus toch maar voorzichtig op mijn must-try lijstje zetten dus!
    Claudia onlangs geplaatst…Kruiden en groententuin-inspiratieMy Profile

  7. Ooit eens een chiapudding gemaakt was niet te eten zat geen reuk of smaak aan. Ga wel deze een keer maken conbinatie banaan honing en kaneel klinkt iig lekker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.