Mommy monday : Een dag uit het leven van Lana (7 maanden)

Goedemorgen lieve bezoekers van mijn mama. Vandaag een artikel van mij, Lana. Ik wilde ook een keer wat aandacht op de blog van mijn moeder. Jullie kennen mij een beetje maar ook eigenlijk helemaal niet. Mijn papa en mama willen mij niet teveel op internet zetten, ze denken dat ik dit misschien niet zo leuk zal vinden, of dat er gevaarlijke mensen mij dan kunnen zien. Ik ben daarom altijd een beetje incognito. Ik ga jullie vandaag meenemen in mijn dag. Ik ben dan misschien een meisje van net 7 maanden oud, ik ben een druk bezette dame en mijn leven is nooit saai. Ik ga jullie vandaag laten zien waarom. Deze mommy monday is voor mij, Lana Caresse (knipoogje naar mama). Jullie snappen denk ik wel dat mijn mama me een beetje helpt met het typen van dit stukje, ik kom anders niet zo goed uit mijn woorden. Ik ga laten zien wat ik zo al doe op een dag en wat mijn bloggende mama en mijn lieve papa met mij ondernemen. Lezen jullie met mij mee?

06.00 Goedemorgen, ik wordt al een beetje wakker want ik hoor dat papa al wakker wordt om naar zijn werk te gaan. Als papa dan mama een kus gaat geven om te vertrekken, knuffelt hij mij extra lief en brengt hij mij bij mama. Ik heb dan super veel honger en ik kan niet wachten tot ik mag drinken. Dan mag ik lekker bij mama drinken en daarna knuffelen we. Mama en ik boffen wel want we mogen altijd uitslapen en dan knuffelen we samen in het grote bed.

8.30 Ik vind eigenlijk dat we wel genoeg uitgeslapen hebben hoor mama. Dan gaat mama uit bed, kleedt ze zich aan, doet ze mooie make-up op en dan neemt ze mij mee naar beneden, dan mag ik in de grote kinderstoel zitten. Ik krijg dan een lekker papje van brinta met moedermelk, ook mag ik er een beetje banaan bij eten. Mama eet zelf ook pap, met chocolade poeder en banaan. Mama’s grote mok thee vind ik reuze interessant en ik hoop dan altijd dat ik er van mee mag drinken.

9.00 Ik word al een beetje moe en dat heeft mama door, ze gaat me dan omkleden want in mijn onesie pyjama knoei ik altijd met de pap. Dan krijg ik mooie kleertjes aan, word ik verschoond en ga ik nog een paar uurtjes slapen. Mama gaat dan aan haar website werken en veel koffie drinken.

12.00 Het is tijd om te lunchen mama! Eerst gaat mama mij verschonen, dat vind ik wel heel lang duren als ik honger heb. Daarna zet mama mij in de blauwe kinderstoel. Ik krijg voortaan al een boterham met jam, zo’n echte grote mensen boterham. Ik slurp die dan lekker op en het liefst maak ik mijn handjes vies. Lekker met mijn handjes op tafel slaan en het broodje opeten. Mama eet ondertussen haar boterhammen en drinkt van haar interessante mok thee en daarna neemt ze me mee naar boven waar ik nog lekker melk bij haar mag drinken in het grote bed. Het liefst begin ik dan bij haar linkerborst want die heeft altijd de meeste melk! Ik vind het dan heel leuk om ondertussen met mama’s ketting te spelen.

13.00 Het is tijd om samen te spelen! Mama legt me beneden op het kleed en daar liggen dan allemaal interessante speelgoedjes. Soms heb ik geen zin om daarmee te spelen en dan pak ik papa’s schoenen die om de tafel liggen. Of ik rol me lekker om. Soms speel ik met mijn vuistje, daar kan ik lekker op sabbelen.

In de middag gaan we soms een eindje wandelen, of boodschappen doen. Soms mag ik in de draagdoek en soms wandel ik mee in de kinderwagen. Geen dag is hetzelfde. In de middag heb ik niet zo’n zin om te slapen, dan wil ik spelen, of wandelen. In de middag mag ik ook nog een keer drinken van mama’s melk en doen we soms samen een dutje op bed, dat vind ik heel fijn. Mama kriebelt dan lekker in mijn haartjes.

16.30 Mama gaat samen met mij beginnen met koken. Dan zet ze me in de grote kinderstoel en dan help ik mama mee door te kijken hoe ze kookt. Het liefst pak ik mama’s vest dan vast als ze staat te koken. Mama denkt altijd dat ze te weinig kookt voor papa en vraagt zich dan af of er niet wat meer pasta of aardappeltjes bij moeten. Hoe kan ik dat toch weten mama?. Voor mij maakt mama groente met aardappeltjes of rijst en dat doet ze dan in de magic bullet. Dat apparaatje maakt een gek geluidje maar wel hele lekkere hapjes voor mij!

18.30 Papa komt thuis! Ik hoor dat al aan zijn gefluit als hij de deur binnen komt lopen. Papa is dan heel blij en geeft mij en mama een kusje. Soms tilt hij me op als een vliegtuig en soms gaat hij mijn buikje opeten, ik vind dat wel gek. Dan is het tijd om te eten. Ik krijg een grote slab om en dan krijg ik het eten met een lepeltje. Eigenlijk vind ik dat ik dat lepeltje best zelf kan vasthouden, ik ben tenslotte geen baby meer! Soms mag ik van mama en papa de lepel zelf vasthouden en dan probeer ik daarmee het eten naar mijn mondje te brengen, dat is soms best een hele klus! Ik vind het heel grappig als mijn mondje helemaal groen is van het eten! Na het eten gaat mama mijn mondje schoonmaken met een warm nat doekje, dat vind ik stom!

19.00 Dan is het tijd om met papa te spelen! Vaak zitten we dan samen op de bank en gaat papa allemaal gekke dingen doen zoals mijn buikje op eten of kietelen. Mama komt er dan ook bij en dan spelen we samen. Mama wil dan aan papa laten zien hoe ik ben omgerold die dag of hoe ik al heel goed kan proberen te kruipen.

20.00 Als ik geluk heb dan is het de dag dat ik in badje mag. Papa gaat dan het badje vullen en mama kleed me dan uit. Het is zo gezellig om in bad te zitten. Dan maak ik allemaal geluidjes en papa en mama zingen dan hele gekke liedjes. Ik snap niet dat ze niet doorhebben dat ze niet goed kunnen zingen maar het is wel heel grappig. Na het badje wordt ik afgedroogd, dat vind ik niet zo leuk. Daarna krijg ik een witte crème op mijn lichaam en mama brengt dit dan kietelend aan.

Na het badje ben ik soms zo moe dat ik eigenlijk naar bedje moet maar soms heb ik daar geen zin in en dan wil ik langer spelen. Soms ga ik vroeger naar bed en soms ben ik op grote mensen bedtijd nog wakker! Dat vind ik eigenlijk wel heel stoer.  Voor het slapen gaan krijg ik nog een beetje van mama’s melk en dat noemt mama altijd haar droommelk, eigenlijk heeft ze dan wel gelijk want daarna kan ik mijn oogjes niet meer openhouden en ga ik lekker slapen.
Nu is het tijd om dit artikeltje te typen, zoals mama dat altijd noemt als ze gaat werken aan haar website. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om eens een dagje in mijn drukke leventje te kijken. Geen dag is hetzelfde.

Liefs Lana en een knipoog van mama Kelly

Ps. Een nieuw artikel van mij online op Mommytobe waarin ik het heb over alle clichés rondom het moederschap! 

Volg de blog via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

43 gedachten over “Mommy monday : Een dag uit het leven van Lana (7 maanden)”

 1. Ahh haha wat een leuke mommy monday zeg ! Ik moest zo hard lachen bij dit zinnetje “Ik snap niet dat ze niet doorhebben dat ze niet goed kunnen zingen maar het is wel heel grappig” haha geweldig!

 2. Wat leuk geschreven Lana! 😉

  Echt een leuk idee om het vanuit Lana’s beleving te schrijven! Vaker doen!!!

 3. Wat ontzettend leuk om zo een dagje met Lana mee te maken. Ik ga dan altijd te ver nadenken: Zou ze dat echt raar vinden van papa? Zou ze zich echt al best wel groot vinden? Haha, wel leuk om over na te denken. Leuk gedaan, Kelly!
  Marion onlangs geplaatst…Over online shoppen en grote matenMy Profile

 4. Ah dit vind ik zo leuk! Je blog is lekker variërend en dat is juist leuk! Je weet de goede balans te vinden in het schrijven van je artikelen, dat maakt het leuk om te lezen!

 5. Ooooh, dit is zo lief!

  Vind het ook heel… lief is denk ik het juiste woord, dat jullie zo goed denken aan Lana later en haar daardoor niet zo herkenbaar op internet zetten 🙂 Doen jullie echt goed.

  Leuk idee, zo’n blogje! En ook dat je het later kan laten lezen aan Lana, haha. Ik vind het in elk geval heel leuk om te lezen!
  Lisanneleeft onlangs geplaatst…Een contentkalender maken voor je blogMy Profile

 6. haha wat lief! aaah, ik smelt er van, van mij mogen meer artikelen zo zijn 🙂 Stoere Lana op grote mensen bedtijd 🙂

 7. Pingback: Een dag uit het enerverende leven van een superkonijn | IKBENIRISNIET

 8. Ik snap dat jullie haar willen beschermen deden mijn ouders ook met mij, ik stond ook nooit op schoolwebsite ‘s bij mij op school zeten ze die dingen op internet dus vandaar. Lana is een drukbezete dame :p

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.