Mommy monday : Een dag uit het leven van Lana (7 maanden)

Goedemorgen lieve bezoekers van mijn mama. Vandaag een artikel van mij, Lana. Ik wilde ook een keer wat aandacht op de blog van mijn moeder. Jullie kennen mij een beetje maar ook eigenlijk helemaal niet. Mijn papa en mama willen mij niet teveel op internet zetten, ze denken dat ik dit misschien niet zo leuk zal vinden, of dat er gevaarlijke mensen mij dan kunnen zien. Ik ben daarom altijd een beetje incognito. Ik ga jullie vandaag meenemen in mijn dag. Ik ben dan misschien een meisje van net 7 maanden oud, ik ben een druk bezette dame en mijn leven is nooit saai. Ik ga jullie vandaag laten zien waarom. Deze mommy monday is voor mij, Lana Caresse (knipoogje naar mama). Jullie snappen denk ik wel dat mijn mama me een beetje helpt met het typen van dit stukje, ik kom anders niet zo goed uit mijn woorden. Ik ga laten zien wat ik zo al doe op een dag en wat mijn bloggende mama en mijn lieve papa met mij ondernemen. Lezen jullie met mij mee?

06.00 Goedemorgen, ik wordt al een beetje wakker want ik hoor dat papa al wakker wordt om naar zijn werk te gaan. Als papa dan mama een kus gaat geven om te vertrekken, knuffelt hij mij extra lief en brengt hij mij bij mama. Ik heb dan super veel honger en ik kan niet wachten tot ik mag drinken. Dan mag ik lekker bij mama drinken en daarna knuffelen we. Mama en ik boffen wel want we mogen altijd uitslapen en dan knuffelen we samen in het grote bed.

8.30 Ik vind eigenlijk dat we wel genoeg uitgeslapen hebben hoor mama. Dan gaat mama uit bed, kleedt ze zich aan, doet ze mooie make-up op en dan neemt ze mij mee naar beneden, dan mag ik in de grote kinderstoel zitten. Ik krijg dan een lekker papje van brinta met moedermelk, ook mag ik er een beetje banaan bij eten. Mama eet zelf ook pap, met chocolade poeder en banaan. Mama’s grote mok thee vind ik reuze interessant en ik hoop dan altijd dat ik er van mee mag drinken.

9.00 Ik word al een beetje moe en dat heeft mama door, ze gaat me dan omkleden want in mijn onesie pyjama knoei ik altijd met de pap. Dan krijg ik mooie kleertjes aan, word ik verschoond en ga ik nog een paar uurtjes slapen. Mama gaat dan aan haar website werken en veel koffie drinken.

12.00 Het is tijd om te lunchen mama! Eerst gaat mama mij verschonen, dat vind ik wel heel lang duren als ik honger heb. Daarna zet mama mij in de blauwe kinderstoel. Ik krijg voortaan al een boterham met jam, zo’n echte grote mensen boterham. Ik slurp die dan lekker op en het liefst maak ik mijn handjes vies. Lekker met mijn handjes op tafel slaan en het broodje opeten. Mama eet ondertussen haar boterhammen en drinkt van haar interessante mok thee en daarna neemt ze me mee naar boven waar ik nog lekker melk bij haar mag drinken in het grote bed. Het liefst begin ik dan bij haar linkerborst want die heeft altijd de meeste melk! Ik vind het dan heel leuk om ondertussen met mama’s ketting te spelen.

13.00 Het is tijd om samen te spelen! Mama legt me beneden op het kleed en daar liggen dan allemaal interessante speelgoedjes. Soms heb ik geen zin om daarmee te spelen en dan pak ik papa’s schoenen die om de tafel liggen. Of ik rol me lekker om. Soms speel ik met mijn vuistje, daar kan ik lekker op sabbelen.

In de middag gaan we soms een eindje wandelen, of boodschappen doen. Soms mag ik in de draagdoek en soms wandel ik mee in de kinderwagen. Geen dag is hetzelfde. In de middag heb ik niet zo’n zin om te slapen, dan wil ik spelen, of wandelen. In de middag mag ik ook nog een keer drinken van mama’s melk en doen we soms samen een dutje op bed, dat vind ik heel fijn. Mama kriebelt dan lekker in mijn haartjes.

16.30 Mama gaat samen met mij beginnen met koken. Dan zet ze me in de grote kinderstoel en dan help ik mama mee door te kijken hoe ze kookt. Het liefst pak ik mama’s vest dan vast als ze staat te koken. Mama denkt altijd dat ze te weinig kookt voor papa en vraagt zich dan af of er niet wat meer pasta of aardappeltjes bij moeten. Hoe kan ik dat toch weten mama?. Voor mij maakt mama groente met aardappeltjes of rijst en dat doet ze dan in de magic bullet. Dat apparaatje maakt een gek geluidje maar wel hele lekkere hapjes voor mij!

18.30 Papa komt thuis! Ik hoor dat al aan zijn gefluit als hij de deur binnen komt lopen. Papa is dan heel blij en geeft mij en mama een kusje. Soms tilt hij me op als een vliegtuig en soms gaat hij mijn buikje opeten, ik vind dat wel gek. Dan is het tijd om te eten. Ik krijg een grote slab om en dan krijg ik het eten met een lepeltje. Eigenlijk vind ik dat ik dat lepeltje best zelf kan vasthouden, ik ben tenslotte geen baby meer! Soms mag ik van mama en papa de lepel zelf vasthouden en dan probeer ik daarmee het eten naar mijn mondje te brengen, dat is soms best een hele klus! Ik vind het heel grappig als mijn mondje helemaal groen is van het eten! Na het eten gaat mama mijn mondje schoonmaken met een warm nat doekje, dat vind ik stom!

19.00 Dan is het tijd om met papa te spelen! Vaak zitten we dan samen op de bank en gaat papa allemaal gekke dingen doen zoals mijn buikje op eten of kietelen. Mama komt er dan ook bij en dan spelen we samen. Mama wil dan aan papa laten zien hoe ik ben omgerold die dag of hoe ik al heel goed kan proberen te kruipen.

20.00 Als ik geluk heb dan is het de dag dat ik in badje mag. Papa gaat dan het badje vullen en mama kleed me dan uit. Het is zo gezellig om in bad te zitten. Dan maak ik allemaal geluidjes en papa en mama zingen dan hele gekke liedjes. Ik snap niet dat ze niet doorhebben dat ze niet goed kunnen zingen maar het is wel heel grappig. Na het badje wordt ik afgedroogd, dat vind ik niet zo leuk. Daarna krijg ik een witte crème op mijn lichaam en mama brengt dit dan kietelend aan.

Na het badje ben ik soms zo moe dat ik eigenlijk naar bedje moet maar soms heb ik daar geen zin in en dan wil ik langer spelen. Soms ga ik vroeger naar bed en soms ben ik op grote mensen bedtijd nog wakker! Dat vind ik eigenlijk wel heel stoer.  Voor het slapen gaan krijg ik nog een beetje van mama’s melk en dat noemt mama altijd haar droommelk, eigenlijk heeft ze dan wel gelijk want daarna kan ik mijn oogjes niet meer openhouden en ga ik lekker slapen.
Nu is het tijd om dit artikeltje te typen, zoals mama dat altijd noemt als ze gaat werken aan haar website. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om eens een dagje in mijn drukke leventje te kijken. Geen dag is hetzelfde.

Liefs Lana en een knipoog van mama Kelly

Ps. Een nieuw artikel van mij online op Mommytobe waarin ik het heb over alle clichés rondom het moederschap! 

Volg de blog via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

43 reacties

 • Lara
  19 mei 2014

  Ahh haha wat een leuke mommy monday zeg ! Ik moest zo hard lachen bij dit zinnetje “Ik snap niet dat ze niet doorhebben dat ze niet goed kunnen zingen maar het is wel heel grappig” haha geweldig!

 • Dita
  19 mei 2014

  Aah dit is zo leuk om te lezen. Erg leuk geschreven zo!
  Dita onlangs geplaatst…Ebay aankopenMy Profile

 • Anoeska
  19 mei 2014

  Leuk om te lezen!
  Anoeska onlangs geplaatst…GARNIER PORE REFINING TONERMy Profile

 • Ilse
  19 mei 2014

  Haha wat een leuk artikel!

 • Linda
  19 mei 2014

  Super schattig! Lana, je mag vaker op je mama’s blog schrijven!

 • Ilse
  19 mei 2014

  Zo leuk geschreven! Zo mogen er meer stukjes komen.
  🙂
  Ilse onlangs geplaatst…Dingen die me blij makenMy Profile

 • Geertje
  19 mei 2014

  Wat leuk dat je ook een keertje op mama’s blog mag schrijven! Leuk om te lezen, en herkenbaar van een paas jaar terug!
  Geertje onlangs geplaatst…Plog: 17 mei 2014My Profile

 • Manon
  19 mei 2014

  Ahw echt heel schattig, en superleuk geschreven!
  Manon onlangs geplaatst…Diary – sport #1My Profile

 • Fonghwa
  19 mei 2014

  Wat leuk geschreven Lana! 😉

  Echt een leuk idee om het vanuit Lana’s beleving te schrijven! Vaker doen!!!

 • Vanessa
  19 mei 2014

  Dat heb je leuk geschreven!
  Vanessa onlangs geplaatst…NIVEA Aqua Effect Verfrissende ReinigingsmousseMy Profile

 • Lauriëtte
  19 mei 2014

  Dit is zo leuk om te lezen omdat het vanuit Lana is haha!
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Pinterest Favorites #17My Profile

 • Saskia
  19 mei 2014

  Wat schattig, leuk!
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! (week 20)My Profile

 • Manon
  19 mei 2014

  Aaah wat lief dit zeg haha. Leuk om eens een dagje te lezen 🙂 weet ik wat me te wachten staat straks!
  Manon onlangs geplaatst…Een kijkje in het leven van… Manon #13My Profile

 • Jess
  19 mei 2014

  Wat origineel om zo een kijkje in het leven van Lana te krijgen.
  Jess onlangs geplaatst…Mirror shotsMy Profile

 • Judith
  19 mei 2014

  Heel leuk dat het vanuit Lana is geschreven! Sommige dingen zijn zo herkenbaar (mondje af doen met warm doekje, afdrogen na badje), fijn om te weten dat het bij andere baby’s ook zo is ;).
  Judith onlangs geplaatst…Mama zijn #1. Hoera! 11 maanden mama ♡My Profile

 • Frederique
  19 mei 2014

  Hehe, redelijk herkenbaar allemaal 🙂
  Frederique onlangs geplaatst…Music monday: EendagsvliegenMy Profile

 • Meidenditjesendatjes.nl
  19 mei 2014

  Leuk geschreven!

 • Nicole
  19 mei 2014

  Aahh dit is wel leuk geschreven hoor! Super goed van jou lieve Lana 😉
  En wat heb je een leuk jurkje aan op de tweede foto!
  Nicole onlangs geplaatst…Favorieten: mijn top 5 stedentripsMy Profile

 • Miranda
  19 mei 2014

  Wat een leuk artikel zeg:) daar word ik vrolijk van zo op maandagochtend:)
  Miranda onlangs geplaatst…Food foto’s 3 gangen menuMy Profile

 • Marion
  19 mei 2014

  Wat ontzettend leuk om zo een dagje met Lana mee te maken. Ik ga dan altijd te ver nadenken: Zou ze dat echt raar vinden van papa? Zou ze zich echt al best wel groot vinden? Haha, wel leuk om over na te denken. Leuk gedaan, Kelly!
  Marion onlangs geplaatst…Over online shoppen en grote matenMy Profile

 • Marianne
  19 mei 2014

  Ah dit vind ik zo leuk! Je blog is lekker variërend en dat is juist leuk! Je weet de goede balans te vinden in het schrijven van je artikelen, dat maakt het leuk om te lezen!

 • Elize
  19 mei 2014

  Hihi, wat grappig om te lezen 🙂

 • Lisanneleeft
  19 mei 2014

  Ooooh, dit is zo lief!

  Vind het ook heel… lief is denk ik het juiste woord, dat jullie zo goed denken aan Lana later en haar daardoor niet zo herkenbaar op internet zetten 🙂 Doen jullie echt goed.

  Leuk idee, zo’n blogje! En ook dat je het later kan laten lezen aan Lana, haha. Ik vind het in elk geval heel leuk om te lezen!
  Lisanneleeft onlangs geplaatst…Een contentkalender maken voor je blogMy Profile

 • BeautyinsideandoutNL
  19 mei 2014

  Wat leuk geschreven!

 • Marieke
  19 mei 2014

  Awh wat lief! Lana boft maar met zulke ouders!
  Marieke onlangs geplaatst…OPROEP | Wat wil jij anders zien aan de layout?My Profile

 • Suzanne
  19 mei 2014

  Haha wat leuk geschreven Kel! Mijn kleine vriendin!
  Suzanne onlangs geplaatst…Photo Diary | Enjoy the little things in lifeMy Profile

 • Joyce
  19 mei 2014

  Hahahaha wat een grappige insteek dit!
  Joyce onlangs geplaatst…RECEPT VOOR HEALTHY KWARKBROODJESMy Profile

 • De Zuinige Student
  19 mei 2014

  Lana kan al net zo leuk schrijven als haar mama.
  Echt heerlijk om te lezen.
  Goed dat jullie haar beschermen door haar niet herkenbaar op internet te zetten.
  De Zuinige Student onlangs geplaatst…5 Tips om honderd euro per jaar te besparenMy Profile

 • Lysan
  19 mei 2014

  Omg dit is echt té lief haha!

 • Femke
  19 mei 2014

  Wat enorm leuk om te lezen, wat een dropje is het haha <3

  liefs,
  Femke
  Femke onlangs geplaatst…een ode aan ons kikkerlandjeMy Profile

 • Tamara
  19 mei 2014

  Wat een leuk artikel en zo te lezen hoe je dag eruit ziet Lana!
  Tamara onlangs geplaatst…Wat kies jij? (4)My Profile

 • Bibian
  19 mei 2014

  Haha zo leuk om te lezen kel! En wat slaap ze nog lekker lang. Liefs
  Bibian onlangs geplaatst…VLOG – Dag uit het leven van RiverMy Profile

 • Eline
  19 mei 2014

  ooh wat een leuk logje!

 • Joyce
  19 mei 2014

  Aah super leuk! Wat slaapt ze lang zeg en wat is ‘t toch een leuk kindje!
  Joyce onlangs geplaatst…My life in photos | Mei 2014 – #3My Profile

 • Marloes
  19 mei 2014

  Wat super leuk om te lezen!
  Marloes onlangs geplaatst…Motivation Monday #3 Mijn Inspiratie & ChallengesMy Profile

 • Stien
  19 mei 2014

  haha wat lief! aaah, ik smelt er van, van mij mogen meer artikelen zo zijn 🙂 Stoere Lana op grote mensen bedtijd 🙂

 • Susanne
  19 mei 2014

  Ahw, dit ik echt zo leuk geschreven! Ik heb echt heel de tijd met een lach op mijn gezicht gezeten. Zo onwijs leuk!
  Susanne onlangs geplaatst…Eetdagboek | 18 mei 2014My Profile

 • Kimberley
  19 mei 2014

  Ah, wat super schattig geschreven. Leuk Kelly ^_^
  Kimberley onlangs geplaatst…Hoe word je minder perfectionistisch?My Profile

 • Petra
  19 mei 2014

  Wat leuk om een dagje met je mee te kijken Lana. Wat goed dat je al een boterham eet. En leer papa en mama later maar hoe ze moeten zingne.
  Petra onlangs geplaatst…Waarom oordelen we zo snel?My Profile

 • Rianne
  20 mei 2014

  Aahh wat leuk om te lezen!
  Rianne onlangs geplaatst…Sunny day offMy Profile

 • Lisanne
  20 mei 2014

  Wat leuk om te lezen, zo’n dag uit het leven van Lana 🙂

 • Een dag uit het enerverende leven van een superkonijn | IKBENIRISNIET
  24 mei 2014

  […] las bij Kelly een plog van haar schattige baby. Toen wilde ik ook een schattige plog maken, maar ik heb geen schattige baby. Gelukkig maar, ik […]

 • jamilee
  17 juni 2014

  Ik snap dat jullie haar willen beschermen deden mijn ouders ook met mij, ik stond ook nooit op schoolwebsite ‘s bij mij op school zeten ze die dingen op internet dus vandaar. Lana is een drukbezete dame :p

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.