KC PLOG : Strijkworkshop van Fred van Leer (+ winactie!)

plogbraun
Gesponsord door Braun.  Herinneren jullie mijn oproepje nog waarbij je je kon opgeven om de strijkworkshop met Fred van Leer te winnen? Vrijdag 16 oktober was de grote dag, ik mocht een strijkworkshop gaan volgen samen met winnaressen van mijn site, maar ook van 5 andere bekende blogs. Ik had er onwijs veel zin in, ik vind Fred echt een geweldige man, zijn filmpjes op social media zijn heel erg leuk en daarbij is het gewoon een man met style. Bij de workshop zouden we gelijk de Braun CareStyle5 in het echt mogen testen, ik als strijk-noob was dus ook heel benieuwd, zal het de beloftes waarmaken? Zou ik als niet-strijker ook het gemak van deze stoomgenerator gaan ervaren? Ik laat je vandaag de plog zien van deze leuke middag. Ook kondig ik een nieuwe winactie met Fred van Leer aan, die je echt niet mag missen!

De workshop werd gehouden in een hele mooie studio in Amsterdam. Bij ontvangst werd er bijna gelijk een glaasje bubbels uitgedeeld, heel lekker maar voor mij werd het natuurlijk een theetje haha. Vervolgens mochten we aan een tafel gaan zitten en even later kwam Fred van Leer, vol enthousiasme en energie binnen om ons welkom te heten. Ook werd er voor ons een heerlijk lunchbuffet voorgeschoteld. Want, zei Fred, ‘We gaan jullie heel hard aan het werk zetten, dus eet maar goed’. Zo gezegd, zo gedaan!

Daarna gingen we naar de workshop ruimte die vol stond met strijkplanken en natuurlijk een aantal Braun CareStyle 5 stoomgeneratoren (een hele mond vol, als je dat een paar keer probeert uit te spreken). Fred had daar geen moeite mee, hij opende de workshop en legde ons alle snufjes uit van dit nieuwe stukje technologie. Fred strijkt regelmatig voor zijn werk als stylist dus hij kon ons de kneepjes van het vak wel uitleggen. Zijn enthousiasme en humor werkte zo aanstekelijk, dat ik veel zin had om ermee aan de slag te gaan.

Ik quote Fred even: ‘Aan iedere strijkplank staat een zeer aantrekkelijke man voor je klaar, om je alle kneepjes van dit mooie apparaat uit te leggen en te laten zien’. En de man hierboven, behoorde tot de strijkplank waar ik bij stond samen met een paar winnaressen. Had Fred gelijk? 😉

Met opperste concentratie liet hij de meest ingewikkelde strijkklusjes zien. Die lastige blouse vol knoopjes, shirts met plastic opdruk, zijden truien (waar ik al niet eens aan begon qua strijkwerk) en ook liet hij zien dat de CareStyle 5 heel veilig in gebruik is. Je kunt er zelfs een opgeblazen ballon tegenaan houden, de hete werking ontstaat pas zodra je de knop voor ‘stoom’ indrukt. Hierdoor kun je de strijkbout eenvoudig op je blouse laten staan, weglopen om je kind uit bed te halen of de deur open te maken voor onverwacht bezoek van een schoonmoeder, of gewoon simpelweg vergeten dat je aan het strijken was. Je blouse of shirt zal geen bruine vlekken krijgen (ik heb het zelf gezien) en na 10 minuten schakelt je apparaat vanzelf uit. Dag schroeiplekken (die ik wel in vroegere strijkpogingen gemaakt hebt).

Omdat ik niet zomaar alles geloof wat me verteld wordt, moest ik het ook zelf proberen natuurlijk. Als opperst geconcentreerde domestic goddes (en niet-strijker) waagde ik mijn poging. En welja, hij had gelijk. Dat voelde stiekem heel goed!

Knoopjes en gekke plaatjes op die ene blouse van je man? Geen probleem, de CareStyle 5 zal ‘m niet voor je verpesten.

Ik heb thuis een grijpgrage peuter rondlopen dus deze ‘Lock’ functie was voor mij dan heel relevant, zie dit als een soort kinderslot, zo kun je je strijkbout vergrendelen voor extra veiligheid. Geen kindje die hem daar vanaf krijgt.

De Hans Klok met stoom foto!

En na afloop even een selfie met Fred! Het was een hele geslaagde workshop! Ook waren we allemaal lucky bastards want naar ons allemaal wordt een Braun CareStyle 5 opgestuurd, dus ik ga ‘m grondig voor jullie testen thuis.
Meer informatie over de Braun Carestyle 5 vind je op deze pagina.

En er is die dag ook een hele gave sfeervideo gemaakt die ik met jullie mag delen:

En dan nu de winactie!

WINNEN:
Je kunt een shopdag winnen samen met topstylist Fred van Leer! Daarbij krijg je €500 euro shoptegoed om uit te geven en zo je garderobe een hele mooie boost te geven! Ik mag helaas niet meedoen, maar ik raad jullie zeker aan om dat wel te doen, Fred is een hele gezellige man, en wie wil er niet kunnen shoppen voor €500;? Dat is nog niet alles, natuurlijk krijg je als je wint, ook de Braun CareStyle5 mee naar huis om je geshopte kleding nadien zelf heel netjes en eenvoudig te kunnen strijken. Je kunt meedoen via deze link.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties op deze plog, laat ze achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

35 gedachten over “KC PLOG : Strijkworkshop van Fred van Leer (+ winactie!)”

 1. Strijken ik doe het wel maar heb er zo een hekel aan grrrrr. Heb zelf ook een stoomstrijkijzer thuis. Strijk jij nou ineens meer vanwege deze strijkijzer of stiekem toch niet haha ik snap niet wie dat uitgevonden heeft strijken hahaha vind niets erger dan dat hahaha. Niet zo gek dat ze Fred van leer nodig hadden om het strijken leuk te maken ;). Fijne dag en fijn weekend liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Project gangMy Profile

 2. Ohhhhhh Fred lijkt me zo’n leuke vent! Hahaha! Ik lag altijd in een deuk om zijn karaoke filmpjes op instagram! Ik haat strijken, ik heb nog ergens een strijkijzer ( die ik vanmiddag moet zoeken want ik moet een zoom in de gordijnen maken) maar pfff, ik ben altijd zo bang om kleren te verbranden haha.
  Tamara onlangs geplaatst…Terugblik zwangerschap Lauren.My Profile

 3. Ik haat strijken, maar deze klinkt zo goed dat ik hem wil hebben. Voor mijn man die zelf strijkt en voor de schoonmaakster die mij kleding strijkt en oh voor de spaarzame keren dat ik zelf strijk. Vooral die schroeiplekken ken ik. Die zitten in de strijkhoes 🙂
  Josan onlangs geplaatst…Z8 limited edition herfst / winter 2015My Profile

 4. Oh, wat leuk dat je naar een strijkworkshop bent geweest! Ik ben, sinds ik de Braun CareStyle5 tegen kwam bij Holland’s next topmodel, heel benieuwd naar dit apparaat. Ik heb het zelfs nog tegen mijn vriend gezegd dat we dat ding moeten hebben, haha. Ik ben helemaal geen strijkgodin, maar doordat hij zo makkelijk is in gebruik (onder andere door die vette stoomfunctie) wil ik hem heel graag hebben :). Ik ga ook zeker meedoen met de winactie!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…OPI Catch a Falling Star gift set – Star Light collectie kerst 2015My Profile

 5. Ik heb de Carestyle 5 en ik ben er zo blij mee! Hij is wat duurder als gemiddelde strijkijzers maar ik ben echt een strijk ramp haha. Leuke plog

 6. Super leuk ! Ik hou ook net zo van strijken ik kan t ook niet echt maar blijf iedere x weer proberen
  Handig dat je een workshop heb gehad zeker met de aankomende baby kleertjes weer ! Ziet er gezellig uit. En heb meegedaan met de winactie want op t feit na dat zo strijkijzer super zou zijn, lijkt t me super om een dagje shoppen en advies te winnen. Na de geboorte van me dochter weet ik eigenlijk niet meeer wat ik moet dragen sinds me.lichaam veranderd is. Dus wat advies zou zeker welkom zijn !

 7. Oh ik ben ook zo slecht in strijken, het is dat ik een strijkijzer heb ergens in huis maar gebruiken doe ik hem eigenlijk nooit. Ik vind het ook niet echt nodig meestal, en mijn vriend draagt geen blouses dus in dat opzicht ook niet nodig haha. Ik vind Fred altijd zo leuk, leuk dat je hem hebt ontmoet! liefs
  Bibian onlangs geplaatst…Een vraag per dag… voor mama’sMy Profile

 8. ooh wat een leuke plog. Ik hou absoluut niet van strijken! En alle blousjes hier worden lief door mijn moedertje gestreken…. Dus dit is misschien ook wel het ideale strijkijzer voor mij! En van fred van Leer is idd een leuke man, ik volg hem ook al een tijdje op social media en vind zijn filmpjes e.d. altijd hilarisch! Ik ga ook zeker met de winactie meedoen! leuk!!

 9. Ik ben zo iemand die dol is op strijken, ik strijk eigenlijk alles. Tot ondergoed en washandjes toe. Ik vind het leuk en ontspannend en het is ook heel hygiënisch en alle kleding en wasgoed past daarna heel netjes gevouwen in de kast

 10. Zag er een gezellige dag uit! 🙂 Ik krijg er bijna zin van om te strijken, haha! Ik ken Fred niet omdat ik in België woon, maar ik denk dat hij een beetje de Jani van hier is (de bekendste tv-stylist) 🙂 Lijkt me leuk om eens een shoppingsessie met een stylist te mogen doen, voor €500 gratis te mogen shoppen én alvast een strijkijzer te krijgen voor als ik binnenkort met mijn vriend ga samenwonen, dus ik doe heel graag mee aan de winactie!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…K3 zoekt K3: terugblik op liveshow 2 (+ brooddozenroddel en wie gaat vanavond naar huis?!)My Profile

 11. Wat een leuke plog! Nu ben je dus helemaal ‘klaargestoomd’ om thuis te gaan strijken 😉 (Ja, ik maak hem echt.. wat een inkoppertje).
  Ik zou ook wel zo’n cursus kunnen gebruiken. Ik strijk werkelijk niets. Ik heb wel wat kleding die eigenlijk gestreken zou moeten worden, maar die kledingstukken blijven maar in de kast hangen. Ik kan het ook gewoon echt niet.

 12. Nou ik kan zeker wel een cursus gebruiken. Heb nog niet zo vaak iets gestreken. Het is wel mooi als je het goed kan.
  En oh wat is Fred een leuke vent. Ben echt wel fan van hem haha.
  Loes onlangs geplaatst…Chinees snoep proeven.My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.