Hoe organiseer je een babyshower? Tips!

hoe organiseer je een babyshower

Hoe organiseer je een babyshower? Ik ga je daar vandaag wat handige tips en ideetjes voor geven, zo kun je een onvergetelijke babyshower organiseren voor jouw vriendin of familielid. Na de welbekende gender reveal party, die door de zwangere vrouw vaak zelf georganiseerd is, heb je ook de babyshower. Een feestje om de zwangere mommy to be nog even extra in het zonnetje te zetten. Soms weet ze hier zelf niets vanaf, soms wordt dit vooraf even overlegd. Maar hoe organiseer je een babyshower? En wat zijn leuke activiteiten om dan te doen? Ik geef je vandaag wat leuke ideetjes voor een babyshower en tips voor de organisatie ervan.

Wanneer organiseer je de babyshower?
Wanneer je de babyshower organiseert, dat bepalen jullie natuurlijk zelf. Meestal wordt de babyshower een paar weken voor de uitgerekende datum gevierd. Al mag je natuurlijk zelf bepalen wanneer je de babyshower plant. Gemiddeld vindt het tussen de 32 en 36 weken zwangerschap plaats. Zorg ervoor dat je op tijd begint met de organisatie. Organiseer de babyshower samen met bijvoorbeeld de moeder of schoonmoeder van de zwangere, vriendinnen, close familie en kennissen. Ook kun je met collega’s een babyshower organiseren voor je zwangere collega.

hoe organiseer je een babyshower

Zorg voor lekkere hapjes en drankjes op de babyshower
Je kunt een soort high tea organiseren op de babyshower, of gewoon allerlei zoete en hartige hapjes serveren. Hoe je goedkoop een high tea organiseert lees je hier. Je kunt groots uitpakken met een sweet table (soort buffet tafel vol met lekkere zoete en hartige lekkernijen) of gewoon de hapjes op tafel serveren. Het is ook leuk om een chocoladefondue aan te bieden, welke vrouw en zwangere is niet dol op chocolade? Lekker met vers fruit, marshmallows, stukjes koek en cake enzovoorts. Ook kun je mooie cupcakes serveren.
Alcoholvrije drankjes zijn ook leuk om feestelijk te serveren. Appelsap in een champagneglas, heerlijke gezonde smoothies of andere drankjes om de zwangere en de gasten mee te verwennen.
De leukste traktaties om zelf te maken vind je hier!

hoe organiseer je een babyshower

Dit is een heerlijke alcoholvrije cocktail voor op de babyshower!

Is de baby al geboren of ben je op zoek naar lekkere hapjes als alternatief op beschuit met muisjes? Daar lees je alle tips over in dit artikel.

Tips Leuke activiteiten om de babyshower mee in te vullen
Om de middag of avond leuk in te vullen, kun je allerlei activiteiten doen. Je kunt bijvoorbeeld een babyshower quiz houden waarbij je allerlei vragen over het zwanger zijn laat beantwoorden. Ook kun je spelletjes doen. Spelletjes zoals ‘binnen 1 minuut een luier verschonen’, Vieze babyhapjes proeven (babyfood challenge), de omvang schatten van de zwangere buik met een meetlint en dan mag iedereen een poging doen en nog veel meer. Stem deze activiteiten af op de zwangere, jullie kennen haar het beste. Houdt ze niet van al te veel poespas, sla dit dan over.

hoe organiseer je een babyshower

Cadeautjes geven op de babyshower
Het is natuurlijk leuk om cadeautjes mee te nemen voor de aanstaande mama en papa. Misschien kan je via de partner van de zwangere wel achterhalen wat jullie nog kunnen gebruiken van de baby uitzetlijst. Misschien heeft ze een verlanglijstje gemaakt of kun je daar achter zien te komen. Het is ook leuk om een witte romper mee te nemen waarop alle vriendinnen wat leuks schrijven voor de mama en de baby. Dat is gelijk een uniek cadeau!

Hoe organiseer je een babyshower
Hoe organiseer je een babyshower

Ben jij al weleens op een babyshower geweest of heb je er zelf een gehad? Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen!

Ik kreeg ook een babyshower in mijn eerste zwangerschap, bekijk hier mijn ervaringen! En bij mijn tweede zwangerschap werd ik weer verrast met een babyshower, daar zie en lees je hier het verslag van.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

3 gedachten over “Hoe organiseer je een babyshower? Tips!”

  1. Wat een handige tips voor een babyshower! Ik ga er binnenkort eentje voor mijn zus organiseren, heb er zin in dus komt helemaal goed

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.