Hoe organiseer je een betaalbare high tea? Tips!

high tea organiseren

Hoe organiseer je een betaalbare high tea? Met een klein budget kun je een super gezellig feestje organiseren voor vriendinnen. Of dit een high tea is, een uitgebreide lunch of brunch, een verjaardag of iets anders, met weinig geld kun je heel veel lekkers op tafel zetten. Ik werd door Albert Heijn uitgedaagd om dit met hun AH Basic lijn te doen en ik laat je ook de bon erbij zien. Voor zo’n €30 euro had ik een complete high tea voor 5 volwassenen en 3 kinderen met heerlijke lekkernijen. Tevens was dit een hele leuke gelegenheid om met een groepje vriendinnen bij elkaar te komen. Hoe ik de high tea betaalbaar georganiseerd heb voor zo’n laag budget laat ik je vandaag zien.

Gesponsord door Albert Heijn

high tea organiserenBetaalbareHightea3
Het budget!
Dit is de bon van Albert Heijn van de aankopen voor de high tea. Voor het gemak koos ik ervoor om de boodschappen te laten bezorgen door Albert Heijn, die kosten bereken ik in dit geval niet mee, ik koos hiervoor omdat ik hoogzwanger ben en dit wel makkelijk vond. Dit is natuurlijk helemaal niet nodig. Ik bestelde er gelijk mijn weekboodschappen bij, maar de roze gearceerde items heb ik gekocht voor de high tea. Ik was incl. tafellaken €25,32 kwijt, maar uit mijn eigen keuken gebruikte ik nog een half pak melk, een half doosje champignons, 1 rode paprika, een pakje salami voor de mini pizza’s, ik had nog genoeg thee en koffie in huis dus ik rond het totaalbedrag even af op dat ik zo’n €30,00 kwijt was. Met 5 volwassenen en 3 kinderen ben je per persoon uitgaande van de volwassenen 6 euro kwijt. Dat is heel erg betaalbaar voor het organiseren van een gezellig feestje wat mooi is aangekleed en compleet verzorgd is. Zo zie je maar dat je door bewust je boodschappen in te kopen je helemaal niet veel kwijt hoeft te zijn, bovendien bevat de AH Basic lijn een vaste lage prijs, je bent dus altijd voordelig uit. En de kosten die je hiermee bespaart, kun je besteden aan andere uitgaven.

high tea organiseren

Zoete en hartige hapjes voor de high tea
De dag ervoor heb ik alle hapjes gemaakt. Ik maakte de volgende zoete hapjes: Brownies, mini appeltaartjes, zoete kaneelstengels en een fruitsalade (Fruitsalade AH Basic, €1,39 voor een grote schaal). En als hartige hapjes serveerde ik mini pizza’s, kaasstengels en bladerdeeghapjes met knakworst. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren, er zijn talloze mogelijkheden wat betreft zoete en hartige hapjes voor op een high tea. Je kunt er mini sandwiches bij maken, stokbrood met kruidenboter serveren ( AH Basic €0,99 ct voor 2 stokbroden), salade van gemengde groentes enzovoorts. We waren met 5 volwassenen en 3 kids en deze hoeveelheden waren mooi in balans.

De mini pizza’s heb ik gemaakt met zo’n kant-en-klare pizzakit (€2,59 van AH huismerk). Dit is zo’n blik met een deeg waar je normaliter 1 grote plaatpizza van kunt maken en er zit een potje saus bij. Deze grote pizza heb ik in kleine partjes gesneden en belegd met geraspte kaas, salami, champignons en wat paprika. De mini pizza’s gaan een kwartier de oven in op 180 graden en dan zijn ze klaar om aan je gasten te serveren.

De bladerdeeghapjes met knakworst maak je heel eenvoudig door 1/3 plakjes bladerdeeg in te rollen met een mini knakworstje. Uit 1 blik cocktailworstjes en 1 half pak bladerdeeg haal je zo’n 22 hapjes. Je bestrijkt ze met wat eigeel en dan gaan ze een kwartier de oven in op 180 graden en dan zijn ze klaar. Voor €2,00 heb je in totaal 22 hapjes met het bladerdeeg en de cocktailworstjes van AH Basic.

Het recept van de mini appeltaartjes staat al online, en komende week deel ik nog het recept voor smeuïge chocolade brownies. Later komt ook nog het recept van de hartige kaasstengels en de zoete kaneelstengels. Het is ontzettend leuk om alle voorbereidingen te doen voor zo’n high tea. De dag ervoor heb ik met een vriendin de hele middag ervoor in de keuken gestaan en we hadden heel veel lol met het maken van de hapjes. Met simpele ingrediënten kun je onwijs veel maken.

high tea organiseren

De kinderen smulden ook heerlijk ervan mee. Vooral de mini pizza’s waren binnen no-time op haha.

high tea organiseren
Tafeldecoratie
Qua tafelversiering kocht ik een wegwerp tafellaken van Albert Heijn huismerk (€2,59 euro), en gebruikte ik mijn eigen servies en nog wat wegwerpbordjes en bekertjes die ik nog in huis had. Wil je het nog voordeliger aanpakken dan gebruik je een herbruikbaar tafelzeil. Het is leuk om je high tea tafel vrolijk aan te kleden. Ik gebruikte servies van Cupkes, Blond Amsterdam, Pip studio, maar je kunt natuurlijk allerlei soorten servies gebruiken. Hoe bonter je servies is, hoe vrolijker je tafel is aangekleed.

high tea organiseren

hapjes high teaQua drankjes had ik gezorgd voor thee (hoort natuurlijk bij een high tea) en koffie, maar ook serveerde ik een mango-sinaasappelsapje van AH huismerk (€1,29 per liter). Mocht je dol zijn op frisdrank dan kan je dit uiteraard ook schenken. Je maakt hier een gezellige high wine van door wijntjes (AH huiswijn €3,99 voor een flinke fles) en prosecco te serveren, maar dit was in mijn geval geen optie haha.

Wij hadden een hele geslaagde middag! Zo zie je maar dat het helemaal niet duur hoeft te zijn om een gezellig feestje te geven. Ook bij Albert Heijn kun je middels de AH Basic lijn en het huismerk heel goedkoop inkopen doen. Je gasten zullen het juist waarderen dat je alle hapjes zelf bereid hebt.
In de AH Community vind je nog veel meer tips en leuke en betaalbare recepten om allerlei maaltijden en hapjes te bereiden. Zelf ben ik ook actief op de community en heb ik zo veel inspiratie opgedaan. Ook leuk om zo anderen te inspireren.

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn tips vonden en of je zelf wel eens een high tea met zelfgemaakte hapjes hebt georganiseerd. Wat is jouw ultieme tip om goedkoop en lekkere boodschappen te doen? Laat het me weten bij de comments.

Ps. Ik schreef ook ooit eens een artikel met hoe je een babyshower organiseert, tips. Daar is deze high tea natuurlijk erg geschikt voor.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

52 reacties

 • ManaOnderneemt
  16 januari 2016

  Wat een vrolijk gedekte tafel en 6 euro per persoon is niet veel voor een lekkere high tea. Ik heb zelf alleen nog maar een high tea gehad in restaurants en nog niet zelf een high tea gemaakt/georganiseerd, maar als ik het zo zie, begin ik er wel zin in te krijgen.
  ManaOnderneemt onlangs geplaatst…Moeder met een lichamelijke beperkingMy Profile

 • Kim_xazoe
  16 januari 2016

  Je kunt het inderdaad zo duur maken als je zelf wilt, maar dit vind ik echt niet duur. Je zou met een groepje familie zo makkelijk je verjaardag kunnen vieren op een originele manier. Ik moet je appeltaartrecept zo nog even gaan bekijken want die vond ik er superlekker uit zien! Leuk idee, lekker afwisselend 🙂
  Kim_xazoe onlangs geplaatst…Is onze kinderkleding niet veilig? – onderzoekMy Profile

 • Marlotte
  16 januari 2016

  Wat een lekkers staat er voor dat geld op tafel zeg, niet verwacht! Heel erg leuk artikel vind ik dit! 🙂
  Marlotte onlangs geplaatst…Gezonde groentefrietMy Profile

 • Carlijn
  16 januari 2016

  Dat ziet er onwijs gezellig uit!! Heeft AH Basic een fruitsalade ja? Dat is goedkoop! Ga ik eens checken in mijn Appie, echt nooit gezien.
  Carlijn onlangs geplaatst…Review: Aziatische make-up (Yazine, By Nanda, Mixiu)My Profile

 • Dorien
  16 januari 2016

  Ziet er super gezellig uit! Het hoeft ook allemaal niet zo duur te zijn. Leuk dat de Kids ook lekker meegesmult hebben!
  Dorien onlangs geplaatst…UIT DE KEUKEN: HEMELSE, HEALTHY EN SIMPELE KWARKBOLLETJES!My Profile

 • Femke
  16 januari 2016

  Wat een gezellige, vrolijke en leuke high tea. Dat met een budget van 30 euro is natuurlijk echt niet duur. Leuk om te zien dat het ook vrij goedkoop kan, dit ga ik onthouden.
  Femke onlangs geplaatst…Review: PUPA Milano Eyebrow Design SetMy Profile

 • Milou
  16 januari 2016

  Oehh ziet er lekker uit! Goede tips. Soms vind ik zelf een high tea organiseren nog leuker dan standaard ergens bij een restaurant. Ik houd van bakken! <3
  Milou onlangs geplaatst…Happy Planner Gold DotsMy Profile

 • Marieke
  16 januari 2016

  Ziet er goed uit Kelly. En idd het hoeft niet helemaal duur te zijn. Je kunt hele lekkere hapjes maken voor een kleine prijs.
  Marieke onlangs geplaatst…#projectslaapkamer deel 1My Profile

 • Channa
  16 januari 2016

  Wat goed om te laten zien dat het zo ook kan. Wij gingen laatst naar een high tea in een restaurant, nou niet te eten en dus zonde van het geld. Kan je het beter zelf doen!
  Channa onlangs geplaatst…‘Schat, ik wil graag een huishoudster!’My Profile

 • saskia
  16 januari 2016

  Het lijkt mij altijd nog eens leuk om dit zelf ook eens te organiseren. Mijn zus deed het eens voor haar verjaardag, was onwijs leuk.
  saskia onlangs geplaatst…Ik ben een emotie-eter!My Profile

 • Patricia Schmitz-Heres
  16 januari 2016

  Wat ontzettend leuk! Ik ga dat ook eens organiseren hier. Je hebt me wel op ideeën gebracht in elk geval. Trouwens, wat betreft die wijn… Ik weet niet of het in ieder filiaal van AH verkrijgbaar is, maar als je zelf een wijnfles in huis hebt, dan heeft AH ook grote verpakkingen met wijn in een doos met tapkraantje, en kan je dus de fles altijd bijvullen (mijn ouders hebben die altijd namelijk haha)
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Het zal je kind maar wezen…My Profile

 • Groceries Glossy
  16 januari 2016

  Wat een superleuk en goed idee!!

  Ga ik denk ik organiseren als een van de kids jarig is 🙂 Leuk!!
  Groceries Glossy onlangs geplaatst…Help! Ik wil gezond eten!My Profile

 • Manon
  16 januari 2016

  Wat een leuk en gezellig artikel! €6 pp is inderdaad niet veel geld en je hebt echt veel lekkers klaargemaakt!
  Manon onlangs geplaatst…De mama’s en de papa naar EHBO!My Profile

 • Charlotte
  16 januari 2016

  Ik vibd high tea altijd erg leuk en gezellig. En het hoeft inderdaad niet moeilijk te zijn. Wij hebben ook wel eens gedaan dat iedereen een hapje meeneemt. Wel even afgestemd van tevoren zodat het allemaal anders was.
  Charlotte onlangs geplaatst…De favorieten van mama HenrikeMy Profile

 • Michelle
  16 januari 2016

  Mmmm, smullen zeg! Wat hebben jullie lekkere dingen gemaakt. En inderdaad helemaal niet zo ingewikkeld en voor een fijn prijsje. Slimme zet van appie! ;-). Ik ben binnenkort jarig en wilde het niet groots vieren, maar zoiets is wel erg leuk!
  Michelle onlangs geplaatst…Voor de eerste keer ziekMy Profile

 • Nicole
  16 januari 2016

  Wat leuk zeg! Ik ga dit een keer doen als ik tijd heb 🙂
  Nicole onlangs geplaatst…Nooit in de zon – Leven met Lupus (CDLE)My Profile

 • Simpel, met een snufje liefde
  16 januari 2016

  Wat een vrolijke en lekkere tafel! Je hapjes zien er heerlijk uit.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Je kind voor het eerst alleen thuis.My Profile

 • Kimmetjekims
  16 januari 2016

  Wat ziet dat we gezellig uit zeg! Handige tips Kelly, ik wil binnenkort ook een high tea doen met mijn vriendinnen dus dit kan ik zeker gebruiken!
  Kimmetjekims onlangs geplaatst…Beauty / Review | Le volume ultra noir de Chanel mascaraMy Profile

 • Lisanne
  16 januari 2016

  Dat zier eruit als een geslaagde middag en lekker goedkoop. Ik heb dit nog nooit zo thuis gedaan ga eind deze maand wel high tea met mijn oma en zusje in een coffee club gezellig. Ga is vergelijken wat je allemaal krijgt enzo in vergelijking mrt zelf organiseren. Fijn weekend liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…I love WinterMy Profile

 • Michelle
  16 januari 2016

  Heel leuk om te zien dat je niet altijd heel veel geld kwijt hoeft te zijn om iets heel leuks te organiseren! Het klinkt alsof je heel goed over de hapjes hebt nagedacht. Ik ga de tips in ieder geval zeker onthouden.
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG#9: WERK, ROBIN&MEES EN GORDIJNEN VOOR FRUMMELMy Profile

 • Marion
  16 januari 2016

  Ik heb nog nooit een high tea gedaan. Het lijkt me ontzettend leuk. En lekker natuurlijk! Dit is echt iets voor mijn nichtje om te maken. Die is helemaal gek op dit soort dingen, maar dan vooral om zelf te maken. Zal het eens aan haar voorstellen. Ik stel me wel beschikbaar als proefpersoon. Letterlijk en figuurlijk 😀
  Marion onlangs geplaatst…GewichtstoenameMy Profile

 • Eline
  16 januari 2016

  Handige tips, heb gelijk zin in allerlei hapjes hahaha!
  Eline onlangs geplaatst…MAC Retro Matte Liquid LipcolourMy Profile

 • Eline
  16 januari 2016

  Handige tips, heb gelijk zin in allerlei hapjes hahaha!
  Eline onlangs geplaatst…MAC Retro Matte Liquid LipcolourMy Profile

 • Dionne
  16 januari 2016

  Leuk gedaan! Om het zelf te doen en zelf te bakken is ook heel leuk om te doen!
  Dionne onlangs geplaatst…Meet my new snake shoes!My Profile

 • Miranda
  16 januari 2016

  Wat een onwijs leuke uitdaging van de AH. Dat wil ik ook wel eens proberen, vind het ook altijd zo leuk om budgetmaaltijden te maken. Elke keer weer leuk als het lukt voor een bepaalt bedrag:)
  Miranda onlangs geplaatst…Plog 9 en 10 januariMy Profile

 • Elize| girlobthewhitebike
  16 januari 2016

  Superleuk!:) ziet er allemaal heerlijk uit!
  Elize| girlobthewhitebike onlangs geplaatst…Video: Collectieve Shoplog januari 2016My Profile

 • Kelly
  16 januari 2016

  Wat een onwijs leuke tips! Ondanks dat het een gesponsord artikel is, vond ik het heel erg leuk om te lezen en wat een werk heb je ervan gemaakt.

  Een high tea hoeft helemaal niet zo duur te zijn!
  Kelly onlangs geplaatst…Hooikoorts in januari?My Profile

 • Kelly
  16 januari 2016

  Super leuk en gezellig! Dat wil ik ook eens gaan organiseren.
  Kelly onlangs geplaatst…Saturday media| Nintendo rulesMy Profile

 • Leonie
  16 januari 2016

  Hier was ik benieuwd naar! Super leuk en je hebt echt lekkere hapjes gemaakt.
  Ik heb nu helemaal zin om een high tea te gaan geven, haha!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Ik ben zwanger!My Profile

 • Lifesabout
  16 januari 2016

  Heel leuk, ik sla de tips even op. Gewoon handig voor een verjaardag of een kinderfeestje!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Photodiary. Memory Lane 10 – 16 januariMy Profile

 • Frederique
  16 januari 2016

  Dat ziet er goed uit. De hapjes, maar ook zeker de aankleding. Ik krijg gelijk zin om een high tea met vriendinnen te houden. Ik heb al een kleine hulp in huis die me vast wel wil helpen 🙂
  Frederique onlangs geplaatst…Mijn verhaal: BabyshowerMy Profile

 • jessica
  16 januari 2016

  Ooeeh…. dat ziet er gezellig uit! Wat een leuke tafelkleed. Ik wil ook weer high tea-en!
  jessica onlangs geplaatst…Recept – Courgetti PestoMy Profile

 • Tamara
  16 januari 2016

  Wat een leuk idee om alles zelf te maken! Ziet er echt heel lekker uit!
  Tamara onlangs geplaatst…Hoe bevallen vrouwen in het buitenland?My Profile

 • Marije
  16 januari 2016

  Ik hou van high tea-en! In mijn ogen is het altijd hartstikke duur, dus fijn om tips te krijgen om het goedkoop te houden 🙂
  Marije onlangs geplaatst…Medische indicatieMy Profile

 • Amy
  16 januari 2016

  Ik heb zelf nog nooit een high tea thuis gedaan maar het lijkt me heel leuk om een keer te doen! Ik ben dol op bakken en zelfs boodschappen doen, doe ik met plezier haha 🙂 Je laat wel super mooi zien dat het eigenlijk helemaal niet duur hoeft te zijn! 30 euro voor zo veel lekkers is echt geen geld! Leuke foto’s ook 🙂
  Amy onlangs geplaatst…De kleinste dingen maken gelukkigMy Profile

 • Malou
  16 januari 2016

  Wat ziet het er leuk en lekker uit zeg!
  Malou onlangs geplaatst…Naar het hartje luisteren met AngelsoundsMy Profile

 • Yvette
  16 januari 2016

  Wat super leuk! <3 Dit is wel een idee voor mijn verjaardag deze zomer! Thanks!
  Yvette onlangs geplaatst…Simpele smoothie recepten voor een frisse startMy Profile

 • Joyce
  16 januari 2016

  Wat ziet dat er gezellig uit zeg! En inderdaad het hoeft niet veel te kosten.
  Joyce onlangs geplaatst…Aron zijn eerste kinderfeestjeMy Profile

 • Ingrid
  16 januari 2016

  -Wat goedkoop en lekker is zijn gevulde eieren, voor 1,25 voor 10 eieren wat mayo en kerriepoeder heb je 20 gevulde eieren.
  -Ook maak ik altijd Spaanse aardappeltortilla met ui knoflook aardappel ei spekjes of kip en kruiden, ook niet duur en erg lekker
  -Komkommer in plakjes van 1cm en midden eruit snijden en vullen met kruidenkaas op stokje maakt het vrolijk en lekker
  -Dadels met spek uit de oven kost ook bijna niets
  -En scones is iets wat duurder maar altijd erg lekker
  -Wrap met kruidenkaas sla en zalm oprollen in stukjes snijden
  – dunne omelet bakken en besmeren met kruidenkaas en kipfilet, oprollen en in stukjes
  Ideetjes genoeg ?

 • Marijke
  16 januari 2016

  Wat een leuk en origineel artikel kelly! Super leuk. Wat heb je ontzettend veel op tafel kunnen zetten voor weinig geld.
  Marijke onlangs geplaatst…3x weekend lunchMy Profile

 • rachel
  16 januari 2016

  super leuk artikel en idd zeker niet duur!! en niet geheel onbelangrijk het ziet er heel gezellig uit 😀
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 15 januari 2016My Profile

 • Frédérique
  16 januari 2016

  Heerlijke dingetjes! Zelf maakte ik vroeger vaak veel van dit soort dingen bij het kerstdiner van de basisschool. Dan moeten de kinderen zelf iets meenemen 🙂
  De kaasstengels van de bakkersafdeling van de AH zijn ook erg aan te raden (die zijn gevlochten) !

 • Veerle
  16 januari 2016

  Dat ziet er heel gezellig en smakelijk uit , en voor die prijs, het werk die je eraan hebt reken je niet bij maar het is zoals je zegt , je beleeft er veel plezier aan , tof .

 • Alicia
  16 januari 2016

  Ziet er heerlijk uit! Ik was ook van plan om voor een vriendin die iets na mij uitgerekend is een babyshower/high tea te organiseren bij mij thuis. Alleen ben ik daar nu met 32 weken toch niet meer fit genoeg voor, dus heb ik toch maar bij een café gwreserveerd. Daar kost het 20€ pp maar ben wel blij dat ik het werk dan niet zelf hoef te doen 🙂
  Alicia onlangs geplaatst…Pregnancy update: 32 weeks!My Profile

 • Sandra
  16 januari 2016

  Dat ziet er heel lekker en gezellig uit en voor dar geld heb je heel veel lekkere hapjes!

 • Annemieke
  16 januari 2016

  Oeh, ziet er heerlijk uit allemaal, krijg er trek van! 😉
  Annemieke onlangs geplaatst…Chocolatechip eierkoekjesMy Profile

 • Vanessa
  16 januari 2016

  Oh, er staat een heleboel lekkers op tafel. De high tea ziet er trouwens gezellig en vrolijk uit!
  Vanessa onlangs geplaatst…CVS / fibromyalgie en slaapproblemenMy Profile

 • Stephanie
  17 januari 2016

  Dat ziet er echt lekker en gezellig uit! Ik ga binnenkort ook een high tea organiseren voor vriendinnen, en hier neem ik zeker wat van mee. En het kan dus veel goedkoper dan ik dacht.

 • Angela
  19 januari 2016

  Wat een goed idee! Ik heb juist een high tea gepland met wat vriendinnen in Amsterdam. Maar voor een volgende keer is dit ideaal. Kunnen de kindjes ook mee 🙂
  Angela onlangs geplaatst…DIY: tweedehands hobbelpaard opknappenMy Profile

 • Volgmama
  19 januari 2016

  Wat gezellig zo. En voor een gemiddelde verjaardag geef ik aan boodschappen minstens het dubbele uit.
  Volgmama onlangs geplaatst…Achterlatertjes: take a smile!My Profile

 • Tafeldecoratie
  18 juli 2017

  Het ziet er allemaal heerlijk uit! Ook leuk om extra tafelversiering te gebruiken in een bepaald thema, zoals met prikkertjes, servetten en bekers.
  Tafeldecoratie onlangs geplaatst…Top product!My Profile

 • HighTea.nl
  11 maart 2020

  Ziet er gezellig uit! Het hoeft inderdaad niet allemaal zo duur te zijn.
  HighTea.nl onlangs geplaatst…Glutenvrije appeltaart met slagroomMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.