Babyshower : Hoe zag mijn babyshower eruit? Quizvragen en meer

Babshower : Hoe zag mijn babyshower eruit?

Wauw, wat ben ik verrast, verwend, en in de watten gelegd!. Ik ben er nog helemaal perplex van, wat was dat bijzonder. Afgelopen vrijdag is mij verteld dat ik in de avond een zwangerschaps fotoshoot zou krijgen van mijn lieve vriendin Thirza. De dag ervoor vertelde vriendlief me al wel dat we om 18.00 het huis uit moesten gaan, zodat de fotograaf alles kon klaarzetten. Daarom ging ik mij rond 16.00 die dag al voorbereiden, uitgebreid douchen, haarmaskertje, gezichtsmasker, de tijd nemen om de juiste kleding bij elkaar te zoeken (wat een stressvolle taak haha) en daarna mezelf uitgebreid in de visagie zetten. Ik was best wel nerveus want ik vond het wel een beetje vaag. Waar zouden we dan eten? Waarom moet ik dan ons huis uit? Ik moest mijn vriend daar maar gewoon op vertrouwen hihi. Nu ik weet dat het ging om een babyshower zijn heel wat kwartjes op zijn plek gevallen. Hoe wordt een babyshower georganiseerd?  Wat voor quizvragen kwamen aan bod tijdens de babyquiz? Je kunt het lezen door op lees meer te klikken.

En zo was het 18.00 en stond ik klaar om te vertrekken. Vriendlief nam me mee naar een tapas restaurant. We zijn allebei dol op tapas dus dat was al helemaal geslaagd. We hebben uitgebreid getafeld en genoten samen. Ik vond het wel een beetje gek dat we daarbij niet echt op tijd hoefden te letten want ik dacht te herinneren dat de fotograaf rond 19.30 zou beginnen. Ik geef toe, ik ben een echte controlfreak maar ik probeerde me er aan over te geven.

We hebben bij Me gusta in Waalwijk tapas gegeten, echt een aanrader, ik was hier al eens eerder met vriendinnetjes geweest maar ook dit keer was het echt genieten. Vervolgens zouden we naar huis rijden, en eenmaal thuis aangekomen, werd er bij de voordeur een blinddoek bij me omgedaan, hmm wat vreemd. Wat voor decor zal er dan gebruikt worden in ons huis voor de fotoshoot?

Babyshower zwangerschap

Deze foto vind ik echt onbetaalbaar, ze deden hier net mijn blinddoek af en ik zag in een keer al mijn lieve vriendinnetjes voor me staan. Wauw, het voelde zo alsof ik dit droomde, zo onwerkelijk!

Babyshower zwangerschap

Ik was zo blij verrast en had dit echt niet verwacht. Ik had bij de 16-weken zwangerschap natuurlijk al een gender reveal party voor vriendinnen gegeven dus aan een babyshower had ik niet meer gedacht, maar wat was dat geweldig!. Mijn vriendin Thirza had het georganiseerd en al mijn vriendinnen opgetrommeld of ze konden komen. Ze heeft bijvoorbeeld zelfs gedacht aan Suzanne waarvan ik niet wist of Thirza wist dat ik met haar om ga, zo speciaal, aan alles en iedereen was gedacht. Het huis was versierd met roze slingers, en ‘hoera een meisje’ vlaggen en overal waren roze/witte balonnen. Op tafel had ze een high tea voor ons geregeld met zelfgebakken heerlijkheden. Het was in een woord helemaal geslaagd!

Babyshower zwangerschap

Allereerst kreeg ik en vriendlief allemaal cadeautjes van de meiden, voor onze kleine meid. Dat was zo ontzettend lief en allemaal spulletjes waar we heel veel aan hebben en heel blij mee zijn. Het voelde echt alsof ik jarig was, terwijl ik toevallig de week ervoor ook al mijn verjaardag gevierd had hihi.

Babyshower zwangerschap

Ook kreeg ik een rompertje cadeau waar alle meiden een lieve boodschap op hadden geschreven, zo lief! Daarna was er een baby-quiz met allemaal quizvragen. 10 meerkeuze vragen die te maken hebben met geboorte en baby’s.

Dit waren de quizvragen bij de babyshower:

 • Hoelang een man gemiddeld doet over het verschonen van een luier?
 • Welk zintuig is bij een baby als eerste ontwikkeld is na de geboorte
 • Wat is een doela?
 • Welke kleur werd er vroeger gebruikt als symbool voor de geboorte van een jongentje?
 • Wat is het gewicht van de zwaarste baby die ooit geboren is?

Ik had niet zo heel veel vragen goed, oops. hihi. Het was wel heel erg leuk! Een doela is een bevallingscoach in landen zoals Afrika, dus voor de gein hadden we al bedacht dat deze meiden mijn doela’s zullen zijn als ik ga bevallen hihi. We hebben er heel erg om gelachen.

Daarna mochten de meiden met een bol wol, een stukje touw afknippen met de lengte waarvan zij dachten dat mijn buikomtrek nu zal hebben. Daarna mochten ze dit daadwerkelijk opmeten en toen gingen we kijken wie er het dichtste bij zat. Dit was echt hilarisch, de meesten (inclusief ikzelf) hadden het te groot ingeschat, terwijl ik me ook wel heel erg rond en groot voel hoor haha.

Mmm de tafel met de heerlijkste hapjes! Zo leuk gedaan, ook de lange vingers die gedoopt waren in chocolade en roze muisjes, prachtige taarten met roze muisjes, cupcakes, whoopies, en hartige hapjes. Echt smullen!

Lieve meiden, ook via deze weg wil ik jullie hartstikke bedanken voor jullie aanwezigheid, gezelligheid, het meehelpen en voor alles wat waarmee ik verrast ben tijdens deze babyshower. Zo bijzonder om zulke lieve vriendinnen achter me te hebben staan, heel erg bedankt. In het bijzonder wil ik vriendinnetje Thirza bedanken die dit allemaal bedacht en georganiseerd heeft, dankjewel lieverd!

Zoals jullie hebben kunnen lezen en zien heb ik er heel erg van de babyshower genoten. Ik wilde dit verslag van ook graag delen op mijn blog. Als mijn vriendinnetjes zwanger zullen zijn of gaan trouwen dan zal ik ze ook helemaal gaan verrassen want dat is zo leuk. Hebben jullie wel eens een babyshower voor iemands zwangerschap georganiseerd of bijgewoond? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Benieuwd hoe je een babyshower organiseert? Tips geef ik je in dit artikel!

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

26 gedachten over “Babyshower : Hoe zag mijn babyshower eruit? Quizvragen en meer”

 1. Wat leuk zeg! Die foto is ook echt heel erg leuk dat je net de blinddoek af hebt. Een vriendin van mij heeft vorig jaar een kindje gekregen. Wij hebben toen ook voor haar een babyshower geregeld. Dat was ook erg leuk en ze had niets in de gaten 🙂

 2. Wat suuuuper leuk!
  En wat een leuke dingen hebben jullie gedaan!

  Je mag blij zijn met zulke lieve vriendinnen! (Lees: Doela’s)

  Mijn beste vriendinnetje is er voor mij een aan het regelen (heb zelf al een hele tijd namen en email adressen doorgegeven van de meiden die ik erbij wil hebben)
  Ik weet verder niet hoe wat waar of wanneer dus laat me snel verrassen!

 3. Wauw wat super mooi dat de lieve meiden dat hebben georganiseer! Lekker in het zonnetje gezet worden en genieten van deze laatste weken. Gaat zo hard opeens! Denk goed aan jezelf xxx

 4. Wat leuk gedaan! Vorig jaar heb ik voor mijn beste vriendin een babyshower georganiseerd, komt veel bij kijken maar heel leuk om te doen. Ben heel zenuwachtig wat er voor mij wordt gedaan, heb al een lijstje moeten geven wie ik er allemaal bij wil hebben e.d. En vooral hoe ze het gaan uitpakken omdat wij het geslacht van onze baby voor onszelf houden 🙂 Je ziet er trouwens super uit! Ik ga je volgen (ben via mommy to be bij je uitgekomen).

 5. Super lief! Ik had deze post helemaal gemist, sorry! Je kunt er serieus voor kiezen om een doula in dienst te nemen, ze mogen niks medisch doen alleen je handje vasthouden :p is maar wat je wil!

  Wat groei je goed zeg, je bent heel mooi zwanger 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.