Bron

Op zoek naar een trouwjurk! Als klein meisje had ik een paar dromen. De grootste droom was mama worden. Toen je mij als klein meisje vroeg wat ik later wilde worden dan was dit moeder of prinses. De grootste droom heeft al mogen uitkomen en dat al op 23-jarige leeftijd. De tweede droom gaat ook uitkomen, ik mag trouwen met de liefde van mijn leven en daar hoort een prinsessen trouwjurk bij. Ook ik riep wel eens stoer dat trouwen niet per se hoeft, dat ik het alleen om de jurk zou doen. Nu ik werkelijk ten huwelijk gevraagd ben vind ik ieder aspect wat verband staat met trouwen heel mooi. Ik vind het leuk om dit te gaan organiseren en ik geniet van alle aspecten in het avontuur naar de grote dag toe. Toch is de trouwjurk wel het allermooiste aspect. Een meisjesdroom die gaat uitkomen. Missie ‘de perfecte trouwjurk’ is gestart!

Bron

Project trouwjurk kan beginnen. Het gekke is, ik fantaseer hier al jaren over. Ik zie mezelf al jaren rondlopen in zo’n jurk. Maar nu het zo ver is dat ik mag gaan kiezen wordt het wel heel spannend. Ik weet nog niet voor welke bruidsmodezaak ik zal gaan. Ik ga met jullie niet delen voor welke jurk ik zal gaan maar ik ga jullie wel het proces laten zien. Zo wil ik gaan vloggen op de dag dat we naar zo’n bruidsmodezaak gaan en wil ik een aantal jurken die ik zal passen (die niet lijken op de ‘echte’) aan jullie showen. Ik hoop dat filmen mag in de bruidswinkel.

Ik vind het nu al helemaal spannend om een afspraak te gaan maken bij zo’n bruidsmodezaak. Ik heb al tips van andere getrouwde dames gehoord dat je het best pas kunt gaan wanneer er een nieuwe collectie in de winkels hangt. Je dient een jurk uiterlijk 4 maanden voor de bruiloft te bestellen heb ik gehoord. In september komen de nieuwe bruidsmode collecties dus ik denk dat ik dan de afspraak ga plannen. Mijn moeder en vriendin die getuigen zijn, zullen met mij meegaan. Zij kennen mij door en door en ik kan hun helemaal vertrouwen op hun advies.

Pinterest is echt my best friend als het gaat om het opdoen van trouwinspiratie. Onwijs veel mooie jurken, accessoires, DIY projecten en andere trouw gerelateerde producten vind ik op Pinterest. Volg je mij en mijn trouwinspiratie pins al op Pinterest? 

Tot we de afspraak hebben bij de bruidsmodezaak ga ik nog even heerlijk wegzwijmelen bij alle trouwjurk inspiratie foto’s die ik kan vinden op Pinterest, in bruidsmagazines en meer. Wat ook een leuk weetje is om jullie mee te delen is dat ik binnenkort een afspraak heb met een weddingplanner! Ik ben heel benieuwd wat zij eventueel voor mij zou kunnen betekenen.

Aan de getrouwde dames onder ons, hoe was jullie project trouwjurk gegaan? Heb je de jurk van je dromen kunnen vinden? Hoe vond je deze zoektocht en heb je tips voor mij en andere dames op dit gebied? En aan de niet getrouwde dames onder ons, is zo’n trouwjurk voor jou ook zo’n ultieme meisjesdroom?

Een trouwjurk vinden voor ieder figuur? Tips!
Je eigen bruidsmake-up doen? Dit zijn mijn tips!
Hoe plan je een bruiloft? Schema!

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter, Instagram ofFacebook of Youtube.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

53 gedachten over “Wedding wednesday : Op zoek naar een trouwjurk”

 1. Oh wat heerlijk om bruidsjurken te passen! Er is nu Summer Sale, maar stralen in de nieuwste collectie is altijd goed 😉 Zo te zien hebben we een beetje dezelfde smaak qua bruidsjurken. Ben benieuwd waar je uiteindelijk voor gaat kiezen. Er is zoveel keuze!
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…Bobbi Brown Shimmer Brick BronzeMy Profile

 2. Ik heb 3 jurken gepast. 1 was mooi, 2 was mooier en 3 is het geworden! Wel 2 maten groter besteld omdat ik dan 6,5 maand zwanger ben. Hij lijkt stiekem best heel veel op de bovenste afbeelding. Nu zit ik met dilemma; haar los, vast, opsteken. Ik wil dat alles perfect is! 🙂 oja, als je je jurk gaat passen, haak niet direct af bij een jurk op het hangertje (die je wordt voorgehouden door de mevrouw uit de winkel)! Passen kost niets zei de mijne. Eerste jurk vond ik op hangertje helemaal niks, terwijl hij heel mooi stond! Bij de 3e voelde ik gewoon; ik hoef niet verder te passen. Dit is hem!

 3. Ik riep altijd dat ik niet per se een jurk hoefde, maar nu ik ben afgevallen wil ik zeker te weten een prinsessenjurk aan! Maar nogmaals: Eerst dat aanzoek nog. Ik ben wel echt fan van Say Yes to the Dress haha!
  Cindy onlangs geplaatst…Sunshine Snapshots – juli #4My Profile

 4. Jaaaaaaaa! Ooh Kel, heel eerlijk gezegd: trouwjurken uitzoeken wat het allerleukste aan de voorbereiding van de bruiloft en ik vind het serieus jammer dat ik dat nu nooit meer kan doen!

  Mijn tip: zorg dat je van tevoren al een beetje weet wat je wilt. Misschien zelf als een specifieke jurk. Ik zag de mijne in een trouwtijdschrift en was meteen verkocht. Ik ging dus kijken bij een bruidsmodezaak die oa ook die specifieke jurk verkocht. Ik heb er meer gepast, een beetje getwijfeld, maar het was uiteindelijk overduidelijk dat ik toch voor die ene uit het tijdschrift moest gaan.

  Maar ook als je geen specifieke jurk kan vinden, zorg dat je in ieder geval een beeld in je hoofd heb van wat je wilt uitproberen. Dat helpt echt als je eenmaal in die zaak staat.

  Heel heel heel heel veel plezier alvast met dromen meis, en ik kan niet wachten op je vlog van die dag! <3
  Betty onlangs geplaatst…Boeken: Lucia de B. – Lucia de BerkMy Profile

 5. Zo leuk om te doen, hihi! Ik ga over twee dagen trouwen en mijn trouwjurk heb ik al een tijdje. Ik heb ‘m gekocht bij Ti Amo in Schiedam (voor jou veel te ver weg, i know) en dit is een winkel die alle trouwjurken al heeft ingekocht en die dus al in de winkel hangen. Je hebt dus een beetje mazzel nodig, maar het voordeel is dat de jurken dan véél goedkoper zijn (maximaal €550 voor de jurk, dan komt er nog het dubbele bij voor al je accessoires maar toch, haha) én je ze al na een week of twee mag ophalen. Niks geen 4 maanden wachten dus! Zulke zaken zijn er vast ook bij jou in de buurt! Heel veel plezier in ieder geval, als je jóuw jurk aan hebt weet je dat meteen!
  Linda onlangs geplaatst…Nationale rouw.My Profile

 6. Ohh wat leuk om dit allemaal te zien! Gaan jullie ook op de big day zelf een beetje vloggen? Of zo’n film a là LLG maken? Hihi 😀 Ik vind je inspiratie hierboven al prachtig!
  Sophie onlangs geplaatst…Mijn Ray-Ban collectieMy Profile

 7. Leuk om je enthousiasme te lezen! Ik moet zelf bekennen dat ik helemaal nooit heb gedroomd van een sprookjeshuwelijk en mezelf in trouwjurk. Ik draag echt nooit jurken of rokken en ik denk dat ik me in een trouwjurk helemaal niet op mijn gemak zou voelen. Bij jou zie ik wel meteen het plaatje voor me! Alvast veel plezier met wegzwijmelen 🙂
  Audrey onlangs geplaatst…Gelezen: Barista! 3 – TroostMy Profile

 8. Marijke Van molle

  Mijn verhaal is een beetje apart. Ik kwam binnen in de bruidswinkel en wist exact welke jurken ik wou passen. De dame van de winkel zei me laconiek … ik heb al die jurken in huis en je mag ze passen wat mij betreft maar eerst wil ik dat je deze past! Je kan het al raden. Braaf deed ik wat me gevraagd werd en nadien mocht ik de andere jurken ook aansteken maar die eerste werd het. Zo zie je maar … een goede verkoopsdame weet perfect wat op je lijf past!

 9. Zo spannend allemaal! Het lijkt me best moeilijk om de perfecte trouwjurk te vinden. Je moet je er toch een echte prinses in voelen he? Ik weet nu al dat je er schitterend zal uit zien! 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…Shoplog C&AMy Profile

 10. hoi

  iemand via marktplaats verwees me naar deze pagina

  erg mooie jurken maar een jurk hoeft niet duur te zijn hoor 🙂

  kijk maar eens op mijn facebookpagina: towishfor boxtel

  je bent altijd welkom

  veel pasplezier

  groetjes evelien

 11. Oh, trouwen is ook echt een droom van mij! Heerlijk wegzwijmelen bij die leuke trouwblogjes doet me al wel goed, maar ik wil nu nog liever trouwen haha! Wie weet, over een aantal jaar 🙂
  Succes met de zoektocht naar jouw droomjurk!

 12. Oooh ik heb ook lopen zwijmelen! Ik had ook een plakboek gemaakt met daarin jurken die ik erg mooi vond en dit meegenomen naar de bruidszaak.. Ik heb meerdere jurken gepast en uiteindelijk werd het een jurk waarvan ik van te voren dacht dat het niks voor mij zou zijn maar die werd aangeraden door de vrouw van de zaak. Het was ook de 1e jurk die ik paste uiteindelijk hihi… Het is echt zo gaaf om te doen!
  Nu nog kijk ik af en toe naar de jurk, hij hangt op zolder…
  Nicole onlangs geplaatst…Tag: papa antwoordtMy Profile

 13. Hoi!

  Ik ben toevallig vorige week geslaagd bij Weddings in Rotterdam, erg mooie zaak en vriendelijk personeel. Je kan het beste vanaf september gaan dan is de nieuwe collectie er, maar als ik jou was zou ik nu al gaan, want misschien heb je gelijk en vind je net als ik een mooi afgeprijsd exemplaar 😉
  Tip van mij: zorg voor een lekker en mooi zittende slip, aangezien je verder alles uit moet doen 😉 je krijgt door een torselet, hoepel en schoenen (was in beide zaken waar ik ben geweest)

  Veel plezier!

 14. Oh wat gaaf! De trouwjurk uitzoeken…. Tja ik ben denk ik niet het beste voorbeeld. Mijn man vroeg mij begin augustus ten huwelijk en we trouwden in november. Niet eens 4 maand dus haha!

  En niet geheel volgens tradities hebben mijn man en ik samen (met onze beide ouders en zus en broer) ons pak en jurk tegelijk uitgezocht. Dus ach…. Haha.

  Heel veel plezier met uitzoeken, geniet er van!
  Miranda onlangs geplaatst…review philips keukenmachine HR7778My Profile

 15. Hi Kelly, Toen ik een jaar geleden naar de Weddingshop in Rotterdam ging wist ik precies wat ik wilde en vooral ook vooral wat ik niet wilde. Uiteindelijk vond ik de jurk die ik mooi vond niet bij mij staan, ik meteen in de stress!! Vervolgens vond ik de tweede ook helemaal niets..dus stress en teleurstelling. Toen kwam de derde en die vond ik op maar een paar punten heel mooi. De vierde jurk had weer andere sterke punten waarvan ik die nooit zelf gekozen/gedacht zou hebben, maar echt prachtig stonden. Vervolgens was de vijfde jurk DE JURK!!! Alles wat ik mooi vond zat erin, van de eerste tot de vierde jurk in één. Het was bizar en ook echt super knap van de verkoopster(erg ervaren verkoopster die dit al 10 jaar deed), want ik dacht al van “tja..het is pas de eerste trouwjurkenzaak waar ik ga kijken, dus ja wat kon ik ook ik verwachten..”. De jurk bevatte dus uiteindelijk ook wat dingen waarvan ik in de intake had gezegd dat ik ze niet mooi vond, haha! Echt bijzonder! Ik mocht trouwens alleen een foto maken van de jurk die ik uiteindelijk ook gekozen had. Ik denk daarom ook niet dat je mag filmen.. 🙁 Leuke herinnering heb ik ervan. Leuk om het via jou weer mee te mogen maken! X

 16. Vier maanden is zelfs nog krap! Tussen onze verloving en de trouwda zat maar ruim 3 maanden dus een jurk bestellen kon al niet meer. Ik heb een jurk uit voorraad gekozen die is vermaakt (maar dat moet vaak sowieso). Maar… heb sindsdien nooit een jurk meer gezien die ik mooier vind of liever had willen hebben, dus ben nog steeds heel blij met mijn jurk!
  Barbara onlangs geplaatst…Imps&Elfs sample sale: de buit!My Profile

 17. Ah wat leuk kel, ik kan niet wachten om er zelf zo in te staan hihi. Foto’s maken mag in bijna geen 1 winkel helaas, ben met mijn zus meegeweest en bij de meeste winkels was dit verboden dus ik ben bang dat filmen ook niet mag. Maar vragen staat vrij! Veel succes, liefs
  Bibian onlangs geplaatst…LIJSTJE: AngstenMy Profile

 18. Ik mocht wel foto’s maken en filmen! Ik heb wel 8 verschillende jurken gepast en van allemaal foto’s gemaakt en van de besten ook filmpjes. Deed ze helemaal niet moeilijk over. Gewoon vragen bij het maken van de afspraak al!
  Betty onlangs geplaatst…Boeken: Lucia de B. – Lucia de BerkMy Profile

 19. Ik moet zeggen dat ik er nooit over na heb gedacht, totdat we op de tv TCL kregen met al die programma’s als Say Yes To The Dress, I Found The Gown, Someting Borrowed Somting New etc etc. Super leuk!! Nu denk ik ook wel van: oh dat vind ik mooi, zoiets zou ik ook wel willen haha.
  Ik hoop dat je mag vloggen in de bruidsmode zaak, zou voor jezelf natuurlijk ook super leuk zijn om terug te kijken!
  Susanne onlangs geplaatst…Eetdagboek | 21 juli 2014My Profile

 20. Leuk hoor! Ik ga in september trouwen en ik heb denk ik meer dan 30 jurken gepast. Mijn advies is vooral: staar je niet blind op een type model. Ik heb uiteindelijk een model jurk (een mermaid) gekozen dat ik voor mijn passessies echt verfoeide, haha. Neem de mening van verkoopsters serieus, zij kunnen goed beoordelen wat je staat. Maar: het zijn en blijven verkoopsters.. ga dus gerust naar een andere winkel als je je niet op je gemak voelt! Ik ben in vier winkels geweest en heb uiteindelijk een jurk gekozen die me in de tweede zaak al door een verkoopster werd aangeraden en die ik toevallig weer uit het rek had gekozen. Neem je tijd!!

 21. Ohja: foto’s maken mag bijna nergens, pas als je definitief voor een jurk hebt gekozen. En probeer ook subtiel bij je aanstaande te polsen wat hij mooi zou vinden! Ik wist bijvoorbeeld dat mijn vriend een sluier en sleep mooi zou vinden, en geen fan is van strapless. Dat heb ik ook meegenomen in mijn keuze. Maar waarschijnlijk vind hij je op de grote dag ook in een vuilniszak prachtig, bij wijze van 😉

 22. Oeehh dit echt het leukste gedeelte van de voorpret van het trouwen!! Ik ben zelf bij Bruidsboutique van de wetering in Uden geweest. Hele fijne winkel waar ze alle tijd voor je nemen en je niet vast zit aan een aantal jurken of een bepaalde pas tijd. Leuk dat je ons meeneemt!

 23. Aaah superleuk! Ik kan ook echt niet wachten om ooit een prinsessenjurk aan te kunnen, maar een leuke vriend hebben is dan ook wel handig haha! Tot die tijd kan ik mooi gaan zwijmelen bij jouw bruidsavonturen, ik ben benieuwd!
  Joyce onlangs geplaatst…Healthy Cookie Dough BalletjesMy Profile

 24. Nah, ik hoef niet te trouwen, maar als dat zich eens moet voordoen (bijv. vanwege een verhuizing naar het buitenland) dan zou ik dat gewoon bij het stadsdeelkantoor doen. In een spijkerbroek. Zijn de foto’s van trouwjurken die je wel ziet zitten?

 25. Wat een mooie inspiratie foto’s zeg! Ik ben verslaafd aan Say yes to the dress.. Al die mooie jurken.. Ik word er stiekem verliefd op hihi

 26. Lekker naar Say yes to the dress op TLC kijken! Vond ik heerlijk in de aanloop naar onze bruiloft (en nog stiekem) 😉
  Het is inderdaad slim om van tevoren flink (op internet) te kijken wat je leuk lijkt. Print eventueel jurken uit zodat je in de winkel kan laten zien wat je wilt. Dank goed na wat je wel/niet wilt (spierwit, crème, strapless, bandjes, halter etc. )
  Mijn jurk was van Ladybird, misschien ook wel een merk voor jou… Ik kwam de winkel binnen en de jurk hing op een paspop bij de ingang. Ik zei meteen ‘dat is mijn jurk’! Het wat de eerste die ik paste en ik voelde me meteen een prinses. Daarna nog verschillende andere gepast maar het werd toch de eerste

 27. Het uitzoeken van een trouwjurk lijkt me zo leuk! Hoewel ik dan geen prinsessenjurk zou willen maar een mooie dunne zomerse jurk mooi voor op het strand! Pinterest is een super goede locatie om inspiratie op te doen! Ben geen fan van zelfpromotie, maar ik heb een future wedding board op pinterest! Misschien zitten er wat mooie pins tussen voor je! 😉
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Those beautiful summer daysMy Profile

 28. Ik ben je gaan volgen op Pinterest! Ik wens je veel succes en plezier bij het kiezen van de perfecte trouwjurk!

 29. Ik trouw in mei 2015 in de trouwjurk van mijn mama, hij zit alsof hij voor me gemaakt is 🙂

 30. Wat een prachtige trouwjurken! Mijn vriend vroeg me onlangs ten huwelijk bij een waterval, heel romantisch. Hij wilde eigenlijk al snel trouwen, maar ik vind het ook belangrijk om het goed te doen. Ik lees nu ook allerlei trouwringen informatie, bijvoorbeeld. Hoe weet je nou wat echt een mooie en tijdloze ring is? Eigenlijk wil ik er wel graag een diamantje in…

 31. nique Bridal, bruidsmode Den Haag

  Bruidsmode & Avondkleding
  Unique Bridal te Den Haag ontwerpt en vervaardigt bruidsmode en avondkleding op haar eigen unieke manier. Bij ons is het mogelijk om uw eigen ontwerp te laten vervaardigen of samen met onze ontwerpster een jurk te ontwerpen. Ook kunt u kiezen uit een van de bestaande ontwerpen uit onze collecties. Bruidsmode ontwerper Shahla Poorsobhan is de drijvende kracht achter Unique Bridal en zij is al jaren actief in de bruidsmode wereld.

  Collectie trouwjurken 2014
  Naast onze bruidscouture hebben wij ook trouwjurken van collecties van internationaal bekende bruidsmode ontwerpers. Wij hebben de nieuwste collectie van o.a. Rosa Clara, Atelier Aimee, La Sposa, I love Nicole, Mori Lee, Madeline Gardner, Ronald Joyce en Victoria Jane. Onze heren trouwmode bestaat uit herenpakken en trouwpakken van de Wilvorst collectie en de Masterhand collectie.

  Een trouwjurk kopen
  Het is een absolute aanrader om langs te komen om diverse trouwjurken of avondjurken te passen. Dit in combinatie met een goed gesprek waarin een vakvrouw u van diverse adviezen en ideeën kan voorzien zou in ieder geval een fijne ervaring moeten zijn.

  You’re unique, so why not a Unique dress!
  Bent u graag de enige met een uniek kledingstuk? Wilt u graag maatwerk of iets bijzonders? Bent u zwanger en heeft uw trouwjurk net iets meer aandacht nodig? Heeft u een plus size trouwjurk nodig? Of ga je trouwen met je vriendin en willen jullie bijpassende outfits? Dan moet u zeker bij het Unique Bridal in Den Haag langs komen.

  You’re unique, so why not a Unique dress!

  Maak vandaag nog een afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.