Grapje, de titel van dit artikel is een grapje. Ik ga vandaag met jullie terugblikken op 10 weken happy challenge. De 10 weken die ons hebben uitgedaagd om ons bewuster te worden van de positieve kanten van het leven. Onze waarden waar we gelukkig van worden, onze doelen die we willen bereiken en de grote dromen die we na hopen te streven. We hebben geprobeerd om met een optimistische blik ons eigen leven te analyseren. Ik zeg, poging geslaagd! Nee in 10 weken zijn we niet ineens super happy, maar we hebben geleerd hoe we die happy vibe onszelf aan kunnen leren en hoe we die roze bril wat vaker op kunnen zetten. Het leven kent veel mooie momenten, ook veel tegenslagen maar jij bepaalt hoe je daarmee om gaat. Door de happy challenge heb ik veel geleerd maar ook andere leuke dingen bereikt, en dat allemaal samen met jullie! Benieuwd hoe ik de afgelopen 10 weken ervaren heb? En hoe ik naar mijn ware dromen ben gaan luisteren? Lees dan verder.

Week 1: Wat zijn mijn waarden? Ik ging eens diep nadenken over dat wat voor mij heel belangrijk is. Het belangrijkste daarbij ging over liefde, vriendschap en vertrouwen. Durven te dromen en je te omringen met je lieve dierbaren. Waarderen dat deze lieve mensen zich om mij heen bevinden en weten dat die mensen er voor je zijn wanneer het even niet zo goed gaat.

Week 2: Wat is mijn ultieme droom? Jep, ik durfde het. Uitspreken wat mijn echte droom is, en daarbij proberen niet bang te zijn wat anderen ervan zullen zeggen. Dat ik droom van het volledig kunnen leven van mijn blog als zelfstandig ondernemer. De dag voordag ik die opdracht online zette heb ik mijn blog als bedrijf laten inschrijven bij de Kvk en ik ben al diep in de boekhouding gekropen en zie dat het er heel rooskleurig uit ziet. Geloof in je dromen, en dan kunnen ze zomaar eens uit gaan komen!

Week 3: Maak je dromen visueel! Dat visueel maken nam ik wel heel erg letterlijk want ik maakte er een filmpje van. In het filmpje liet ik jullie mijn vision board zien die ik geknutseld had. Wat was ik ook blij verrast door de geweldige visuele dromen die ik op de blogs en in de Facebook groep voorbij zag komen van de mede happy challengers! Het is zo leuk om aan de slag te gaan met je eigen dromen.

Week  4: Be the change you want to be! Hierbij deelde ik wat ik wilde veranderen om aan mijn dromen en doelen te werken. Dit was onder andere het bijhouden van een betere planning en dit doe ik in roze fluoriserende mijn Filofax agenda en ik moet zeggen, dat gaat verrassend goed. Ik schrijf voortaan veel beter alle afspraken op en ook plan ik mijn blogplanning in mijn agenda. Dit geeft overzicht en rust, en ook werk ik daardoor efficiënter. Daarbij houd ik ook meer tijd over voor andere dingen doordat ik alles beter gepland heb, ik ben dus tevreden!

Week 5: Just do it! Motivatie is the sleutel naar succes, maar waar haal je die motivatie vandaan? Hier heb ik in week 5 allerlei tips voor gedeeld die mij helpen om gemotiveerd te blijven. In jezelf geloven is al een hele belangrijke tip omdat jij de gene bent dit het voor jezelf kunt behalen. Als jij niet in jezelf gelooft, wie doet het dan wel? Leuk om in de comments te lezen hoe inspirerend jullie dit artikel vonden!

Week 6: Goede gewoontes: Veranderen begint bij jezelf, en door je eigen goede gewoontes onder de loep te nemen maak je een slimme zet. Door je eigen goede gewoontes te benoemen en je daar bewust van te worden help je jezelf om je eigen krachten te zien. Dat maakt het ook makkelijker om in te zien welke goede gewoontes je jezelf wilt aanleren, in dit artikel deelde ik met jullie mijn goede gewoontes maar ook de gewoontes die ik wil afleren. Zo wil ik minder perfectionistisch zijn, en nee dat is me nog niet gelukt in die korte tijd haha.

Week 7: Bewustzijn van dankbaarheid: Om positief en happy in het leven te staan, is het belangrijk dat je je bewust bent van dankbaarheid. We gingen daardoor als opdracht de hele week dankbaarheidslijstjes plaatsen en wat heeft dat me goed gedaan. Dit was voor mij iedere dag een stukje bewustwording hoe de dag was. Even de dag doornemen dat doet je goed, vooral als je daarbij vooral let op wat er goed ging en waar je blij mee was. De reacties op de daily updates iedere dag waren erg leuk waardoor ik besloot dit zo nu en dan vaker te doen. Daar ben ik dankbaar voor!

Week 8: Omring je met positieve mensen: Op dit artikel kwamen verschillende reacties. Sommigen begrepen dit volledig en zagen deze opdracht als eyeopener die je bewust maakt van sommige mensen om je heen die je alleen maar negatieve energie geven, en anderen vonden het vrij ‘hard’ gezegd. De comments vond ik daarom heel interessant om te lezen. Deze opdracht heeft mij bewuster na doen denken wie in mijn omgeving wel of niet die positieve energie geven.

Week 9: Dream big! Zie je het al voor je ? ‘ Lana caresse! ‘ Vorige week stond in het teken van groots dromen, voorbij je grenzen denken. Fantaseren over je ideale droom en eigenlijk letterlijk los gaan vol fantasie elementen. Daarin ontdek je namelijk wat je het liefst zou willen bereiken als er geen grenzen zouden bestaan en dat zegt zoveel over jou en je werkelijke doelen. Ik ging letterlijk los door een grote mintgroene boerderij te fantaseren waarin de hele kelly caresse redactie zou werken, met een picknick in de grote tuin, persreizen met het hele team en Lana Caresse als mede schrijfster. Ja, die opdracht was heel leuk!

De opdracht voor week 10:

Noem 5 dingen waar je trots op bent van jezelf:

 1. Mijn doorzettingsvermogen, ik heb heel wat meegemaakt, en ook gebaald dat niet alles liep zoals ik dat had willen zien. Een gezondheid die nogal wat haken en ogen heeft, maar ik heb altijd geprobeerd zo positief mogelijk te blijven en door te zetten en dat heeft mij gebracht tot waar ik nu sta.
 2. Mijn optimisme: Ik hoor in comments en mails van jullie zo vaak dat jullie mij heel optimistisch vinden. Soms ben ik wel eens bang dat ik negatief over kom als ik mijn troubles (om het zo maar te noemen) met jullie op de site deel. Toch ben ik blij gezien te worden als een optimistisch mens en zo wil ik ook graag in het leven staan.
 3. Mijn rol als moeder, het is niet altijd makkelijk en er zijn genoeg momenten dat ik twijfel aan mijn eigen kunde maar ik ben trots hoe ik ben als moeder. Hoe ik zie dat Lana zo gelukkig naar me kijkt, zo met me kan lachen en me laat merken dat ze trots op me is.
 4. Mijn zelfinzicht. Ik heb het idee dat ik heel goed kan reflecteren op mijzelf en bij situaties altijd eerst kijk naar mijn eigen aandeel daarin voordat ik de ‘schuld’ bij een ander zoek. Naar mezelf kijken heb ik geleerd op mijn opleiding tot sociaal pedagogisch hulpverlener. Door naar jezelf te kunnen kijken kun je jezelf helpen om gelukkiger in het leven te staan.
 5. Meer leren genieten van de kleine dingetjes in het leven. Nu ik niet meer studeer, fulltime werk, en zelfs niet meer kan sporten, leer ik nog meer te genieten van de kleinere dingen. Lekker thuis zijn, genieten van een tijdschrift of een lekker kopje thee. Ik haal mijn voldoening niet meer uit bepaalde ‘prestaties’ buiten de deur, maar juist van dingen binnenshuis doen. Thuis een lekker brood bakken, een opgeruimd huis enzovoorts. Mezelf waarderen hoe ik ben zonder dat daar ‘prestaties’ bij horen. Misschien klinkt het zo een beetje vaag maar het is wel iets wat ik geleerd heb. Afstuderen met een 8 is prachtig, maar genieten van de kleine dingen in huis is zoveel mooier.

Noem 5 dingen die je geleerd hebt van de happy challenge

 1. Bewust worden van mijn dromen, dat mijn dromen realistisch zijn zolang ik er zelf in geloof.
 2. Meer bewustwording van dankbaarheid.
 3. Door wekelijks op mezelf te reflecteren heb ik beter leren luisteren naar mijzelf en mijn eigen verlangens.
 4. Dat een positieve houding zoveel positiviteit oproept, van mede happy challengers, de reacties van bezoekers, dat ik dat zeker vast wil houden.
 5. Dat het onwijs leuk is om samen met andere bloggers een project op te zetten en te zien hoeveel bloggers daar ook enthousiast voor geworden zijn. Dat we dit hebben kunnen bereiken is grandioos gaaf!

Dankjulliewel allemaal voor het enthousiast mee doen met de happy challenge. Voor de bloggers die deze challenge massaal over namen en hebben meegedaan, voor de facebookgroep waar inmiddels 450 leden(!) bij zitten, van de reacties die jullie achter lieten, voor de tweets, instagram foto’s die voorbij kwamen met hashtag #dehappychallenge, voor alles en iedereen die betrokken was bij deze challenge.

Of de happy challenge hier stopt, of dat er nog een soort vervolg komt, dat is nog niet bekend maar alles wat ik er van heb mogen leren, en de positiviteit die eruit is gekomen is al zoveel waard.

Neem ook nog zeker een kijkje op de blogs van Marieke en Lisanne om te zien hoe zij terugblikken op de happy challenge!

Gefeliciteerd, je hebt zojuist een artikel van 1600 woorden gelezen waarin 10 weken Happy challenge zijn samengevat haha. Hoe kijk jij terug op de happy challenge?

Ps. Vanaf volgende week vrijdag is er een nieuwe rubriek op kellycaresse.nl die iedere vrijdag zal terugkomen. Een hintje: Foodie friday! Ik hoop jullie natuurlijk ook zonder happy challenge hier iedere vrijdag weer terug te zien, of vaker!

Liefs, Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

23 gedachten over “Terugblik op de happy challenge : En nu zijn we allemaal super happy!”

 1. Het was heel erg leuk om mee te lezen, zowel bij jou als bij Marieke en Lisanne. Juist om te zien hoe verschillend de opdrachten soms werden ingevuld. Heel leuk. We zijn er denk ik allemaal wel over uit: neem niets voor lief, wees dankbaar, ook voor de eenvoudige dingen in het leven, want vaak zijn het juist die dingen die je het meest gelukkig maken. Thanks voor het delen, Kelly!
  Marion onlangs geplaatst…Extra genietenMy Profile

 2. Ah, zo jammer dat het alweer ten einde is! Het heeft me heel bewust gemaakt van waar ik voor sta en wat ik wil in het leven, ook al weet ik dat soms niet. Kleine stapjes zijn ook stapjes in de goede richting! Ik ga vandaag dus ook terugblikken – wel fijn ook voor mezelf – en de opdracht schrijven. Hier moet ik vooral niet te lang over nadenken, want dan kan ik geen vijf dingen bedenken over mezelf waar ik trots op ben. Ik ben vaak best onzeker over mezelf en door de Happy Challenge heb ik ook geleerd dat dat eigenlijk helemaal niet nodig is 🙂

  Bedankt in ieder geval, voor deze toffe uitdagingen, ik vond het super en hoop dat er nog een vervolg komt! 🙂
  Linda onlangs geplaatst…Favorieten | Ontspanning.My Profile

 3. Pingback: Happychallenge #10: terugblik en trots zijn. | The Miracle of Life.

 4. Ik vond jullie Happy Challenge heel erg leuk! Ik heb zelf niet echt meegedaan maar wel met plezier alles gelezen en dan denk je onbewust toch zelf ook even na. Yay voor foodie friday, leuk 😀
  Manon onlangs geplaatst…Weight Watchers update #15My Profile

 5. Hoewel ik eerlijk moet zijn dat ik niet écht heb meegedaan, in de zin van alle opdrachten actief uitvoeren, heb ik wel alle blogs gelezen. Ik vond het vooral erg inspirerend. Het heeft me echt af en toe wel aan het denken gezet!

 6. Ik vond het heel leuk om met jullie samen te werken! Er kwamen zoveel positieve reacties op, dat had ik nooit verwacht! Lieve Kelly, bedankt voor de fijne samenwerking en tot de volgende keer <3

 7. Echt leuk waren deze opdrachten! Vind juist zo mooi hoe vrolijk jij altijd bent. Je straalt altijd op de foto’s vind dat echt mooi om te zien.
  Mariska onlangs geplaatst…Blush: MAC CoppertoneMy Profile

 8. Leuke opdracht, en mooie lijstjes hoor! Jammer dat het voorbij is. Maar FoodyFriday klinkt veelbelovend 🙂

 9. Wat een ontzettend leuke terugblik en samenvatting heb je ervan gemaakt. Vooral je dream big.. heerlijk om te lezen :)! Ik ben heel benieuwd naar je foodie friday. Klinkt goed!
  Marloes onlangs geplaatst…TMI TagMy Profile

 10. Ik hoop dat de happy challenge een vervolg krijgt, jullie hebben het super leuk gedaan en ik vond het geweldig om mee te doen. Ik ben inderdaad niet ineens helemaal happy maar ben me een stuk beter bewust van waar ik gelukkig van word!
  Hester onlangs geplaatst…Mijn haarverzorgingsproductenMy Profile

 11. Pingback: T.G.I.F. Happychallenge Opdracht 10: Wees trots! |

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.