De happy challenge week 7: Bewustzijn van dankbaarheid

Happy friday! Het is weer tijd voor de happy challenge opdracht. We zijn inmiddels aangekomen in week 7 wat betekend dat we al heel ver zijn. Ik merk al veel verbetering in mijn denken en ik merk dat ik bewuster bezig ben met het bereiken van dingen die op mijn vision board staan door daar al kleine stappen in te zetten. Zo ben ik al veel beter aan het plannen in mijn agenda, en nog een leuk nieuwtje, ik en mijn vriend gaan verhuizen naar een groter huis waar ik een eigen werkkamer zal hebben, als dat geen droom is die uitkomt! Heerlijk een kantoor voor Kellycaresse. Het is een huurhuis dus je weet dan niet wanneer je precies aan de beurt bent natuurlijk, maar het mocht al zo zijn en we zijn daar heel dankbaar voor. Op mijn visionboard stond ook de droom voor een eigen werkplek in huis, in een apart kamertje. Nu we al veel hebben gedaan voor de happy challenge gaan we ons nu richten op dankbaarheid. Waar zijn we allemaal dankbaar voor en wat zijn de kleine dingen die maken dat je je gelukkig voelt en gaat stralen?

De opdracht: 

De opdracht van deze week gaan we de hele week iedere dag uitvoeren. De bedoeling is dat je iedere dag een lijstje maakt met punten waar je dankbaar voor bent die dag. Marieke, Lisanne en ik gaan dit lijstje dagelijks in een extra artikel delen op onze blogs. Als je als blogger mee doet mag je dit ook doen, maar je mag ook voor jezelf een dankbaarheid lijstje bijhouden. Ik houd mijn lijstje bij in mijn Filofax agenda en plaats dit lijstje iedere dag als extra artikel online.  Een kort lijstje met punten waar ik die dag dankbaar voor ben en het gaat juist om de kleine dingen waar je dankbaar voor bent. Het doel van  deze opdracht is je bewuster worden van de kleine mooie dingen in het leven, die dingen die niet zijn uit te drukken in geld of materialen. Die ene glimlach die je kreeg van de bakker, dat complimentje die je collega je gaf, die heerlijke lunch die je at, dat kopje koffie waar je blij van werd enzovoorts.

Door je bewust te zijn met die punten kun je leren genieten van de kleine dingen. Ik vind dit best een pittige opdracht omdat je heel bewust om je heen gaat kijken naar wat je allemaal ziet en meemaakt, en wat dit direct met je doet. Wat voor gevoel geeft het je en waarom is dat zo fijn voor je. Het lijkt me een uitdaging om iedere dag een onderscheidend dankbaarheidslijstje te hebben en zo steeds meer dingen zie die ik anders maar zo ‘vanzelfsprekend’ vond. Zoveel dingen in het leven lijken vanzelfsprekend maar zijn dit niet. Deze opdracht voer ik dus de hele komende week uit. Vanaf morgen komt er dagelijks een extra kort artikel online met een dankbaarheidslijstje van die dag. Het wordt een soort mini dagelijkse diary met een kort verslagje van die dag en een lijstje met punten waar ik dankbaar voor ben. Ik loop steeds een dag voor dus op zaterdag komt het lijstje van vrijdag online, en zo verder zodat ik het vooruit kan schrijven. Ik vind het een spannende opdracht maar ik heb er wel veel zin in. Het is goed om je bewust te zijn van je dag en wat je als positief ervaren hebt. Ik daag de mede happychallengers uit om mee te doen, op hun blogs, in de Facebook groep, via de sociale media of wat je prettig vind. Ook mag je je dankbaarheidslijstje achterlaten in de comments van dit artikel, en iedere dag op mijn daily update artikelen.

spread de happy challenge love!

 • Twitter en Instagram mee via  de hashtag:  #Dehappychallenge
 • Voeg jezelf toe aan de happiness challenge facebook
 • Volg Lisanne en Marieke ook via hun super toffe blogs.
 • Deel je blogpost hierover ook via de sociale media zodat we elkaar op de hoogte kunnen houden van elkaars artikelen. Ook mag je deze achterlaten in de comments van onze blogs.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze opdracht vinden en wat jullie hiermee gaan doen. Zijn jullie al benieuwd naar de daily updates? Liefs Kelly Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

17 reacties

 • Marion
  28 februari 2014

  Ben benieuwd naar je lijstjes! Ik ben wel heel bewust iedere dag ergens dankbaar voor, maar dan meer dat ik daar over nadenk. Misschien is het best goed om het ook eens echt op te schrijven! Om je nog bewuster te maken. Ik ga ermee aan de slag.
  Marion onlangs geplaatst…Fuck… a duck!My Profile

 • Nicole
  28 februari 2014

  Dit is echt een top opdracht.. Zelf zal ik wel meedoen maar dan nét iets anders.
  Lig nu natuurlijk in het ziekenhuis dus de dankbare dingen die ik nu elke dag heb zijn elke dag zo’n beetje hetzelfde hihi.
  Maar zal het wel een week bijhouden en wie weet wat voor moois eruit komt en dat plaats ik dan!

  (samen met opdracht 5 en 6 want die moet ik ook nog.. ooooh sorry!)
  Nicole onlangs geplaatst…The Fairytale TagMy Profile

 • Hannah
  28 februari 2014

  Oeeeeh, dit is echt weer een hele leuke opdracht! Ik denk zeker dat het heel goed is, maar het zal ook best ”heftig” zijn omdat je er elke dag continue mee bezig moet. Ik heb er wel zin in! 🙂
  Hannah onlangs geplaatst…Happy challenge | Positieve gewoontenMy Profile

 • Petra
  28 februari 2014

  Mooie opdracht. Sinds ik kinderen heb, ben ik mij een stuk bewuster van de dingen waar ik dankbaar voor ben. Dat heb ik wel van mijn kinderen geleerd. Zij staan nog met een open blik in de wereld, snuiven alles op en genieten nog intens. Hoewel ik officieel niet mee doe met de Happy Challenge ga ik deze misschienwel uitvoeren en op mijn blog plaatsen.
  Petra onlangs geplaatst…Dit maakt mij blijMy Profile

 • Bibian
  28 februari 2014

  Wat een goede opdracht ik ben super benieuwd naar jou lijstjes! Liefs
  Bibian onlangs geplaatst…Weight Watchers update #12My Profile

 • Manon
  28 februari 2014

  Wat een mooie blogpost :)! Ik doe het nooit zo heel bewust, dankbaar zijn voor dingen, maar als er iets gebeurt dan besef je toch wel weer waar je allemaal dankbaar voor kunt zijn in je leven:)
  Manon onlangs geplaatst…Weight Watchers update #12My Profile

 • Lori
  28 februari 2014

  Zo op de vroege ochtend ben ik al dankbaar voor de knopjes aan de bomen: lente! En natuurlijk het lieve koppie van mijn dochter die half doorsliep toen we haar uit bed haalden (dan wel he, vannacht niet haha).
  Enjoy ur day

 • aMuse Rouge
  28 februari 2014

  Fijne opdracht alweer! Ik ben heel benieuwd naar de lijstjes.

  Het is inderdaad een hele uitdaging om je elke dag 24 uur lang bewust te zijn van kleine positieve dingen die gebeuren. Vreemd eigenlijk dat dat niet vanzelfsprekend is… 🙂

 • Hester
  28 februari 2014

  Wat een fijne opdracht! Dit is echt iets waar ik al een tijdje mee aan de slag wil. Ik sta er namelijk veels te weinig bij stil en vergeet vaak positieve dingen. Ik ga ook zeker elke dag ene lijstje bijhouden.
  Hester onlangs geplaatst…Review: De VoedselzandloperMy Profile

 • Jennn
  28 februari 2014

  Mooie opdracht! Ik ben al regelmatig bezig met dankbaarheidslijstjes, maar ik zal het nu eens echt een hele week gaan bijhouden.

 • Jess
  28 februari 2014

  Ook al doe ik niet mee met de happy challenge, ik ben wel heel benieuwd naar de blogjes die over deze opdracht zullen gaan verschijnen.

 • Debbie
  28 februari 2014

  Leuke opdracht… heb dit een tijdje gedaan maar mee gestopt. Mooi moment er weer mee bezig te zijn… ben benieuwd naar je dagelijkse updates.
  Debbie onlangs geplaatst…2) Project selfieMy Profile

 • Dagmar
  28 februari 2014

  Echt heel mooi idee en leuke opdracht! Ik houd mij dagelijkse geluksmomentjes bij in mijn One line a day boekje, dan vul ik het voor het slapen gaan in wat mij voor moois en fijns is overkomen. Als je dan terugbladert dan zijn het opeens méga veel te gekke hoogtepunten 🙂 Succes en ik ben benieuwd naar je mooie lijstjes! Xx

 • kellycaresse
  28 februari 2014

  Dankjewel Dagmar, die boekjes zijn absoluut heel erg leuk, had er ook aan gedacht deze te kopen maar ik ben bang dat ik dan op een gegeven moment deze vergeet bij te houden haha. Dakjewel!

 • T.G.I.F. Happychallenge Opdracht 7 – Dankbaarheid! |
  28 februari 2014

  […] zeker ook eens een kijkje bij Lisanne, Marieke en Kelly om hun dankbaarheidslijstjes te bekijken. Marieke heeft er al eentje online staan, Lisanne en Kelly […]

 • Whitney
  1 maart 2014

  Wat een leuke opdracht! Hoop dat het gaat lukken elke dag. Ben vandaag dankbaar dat mijn keelontsteking niet besmettelijk is voor me kleine man.
  Whitney onlangs geplaatst…Happy Challenge week #6: Positieve gewoontesMy Profile

 • Daily update van vrijdag 28 februari - Kelly Caresse | Kelly Caresse
  1 maart 2014

  […] jullie gisteren konden lezen in het artikel van De happy challenge, is de opdracht voor deze week om dagelijks stil te staan bij dankbaarheid. Ik ga daarom de komende […]

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.