Vandaag deel ik met jullie mijn uitvoering van de  eerste opdracht van de happy challenge. De eerste opdracht gaat over waarden. Wat zijn mijn waarden? Normen en waarden, als ezelsbruggetje onthoud ik deze twee altijd door normen aan te duiden als dat wat ik als NORMaal beschouw, en met waarden bedoel ik welke dingen ik waardevol vind, waar ik veel belang bij heb. Waarden zijn persoonlijk en als je bewust wilt genieten van de belangrijke dingen om je heen is het zinvol om deze waarden voor jezelf op te sommen. Waar hecht je waarde aan en waarom? En welke kernwaarden zijn voor jou het belangrijkste om aan vast te houden. Ik deel met jullie mijn belangrijkste waarden en de reden waarom ik deze belangrijk vind. Ook nodig ik jullie uit om mee te doen aan de opdrachten van de happy challenge.

Wat zijn mijn waarden en waarom?

 • Onvoorwaardelijke liefde
 • Vriendschap
 • Vertrouwen
 • Zorgzaamheid
 • Respect
 • Eerlijkheid
 • Moederliefde
 • Vooruit kunnen kijken.
 • Dromen
Liefde, de basis

De eerste drie waarden die ik noemde zijn vrij algemeen en deze vind ik dan ook de basis van een gelukkig leven. Dit zijn mijn drie  kernwaarden voor een gelukkig bestaan.  Voor mij staat liefde absoluut op nummer een omdat liefde voor mij de belangrijkste levensbehoefte is naast eten/slapen etc. Liefde zorgt ervoor dat er van je gehouden wordt en dat je van anderen kan houden. Liefde maakt dat je gelukkig kunt zijn met jezelf en anderen. Ik vind het woord onvoorwaardelijk belangrijk omdat liefde niet aan voorwaarden mag voldoen dus zowel in mooie als slechte tijden hoort te gelden. Bij liefde hoort ook vriendschap, vriendschap met lieve mensen om je heen. Om liefde en vriendschap goed uit te voeren is wederzijds respect, vertrouwen en eerlijkheid nodig. Alleen dan kun je onvoorwaardelijk met elkaar omgaan. Vertrouwen is de basis denk ik ook om zeker in je schoenen te staan. Dat je weet waarom je op iemand kunt bouwen, en waarom iemand op jou als vriend of vriendin. Zorgzaamheid vind ik belangrijk omdat we van elkaar afhankelijk zijn en het belangrijk is dat je op elkaar kunt rekenen in minder goede tijden.

Met moederliefde symboliseer ik de waarde die ik wil geven aan mijn dochter die ik ook gehad heb van mijn moeder. Het moederschap is voor mij een hele belangrijke waarde en taak en ik wil deze vol liefde voor mijn dochter en eventuele toekomstige kinderen overdragen. Deze liefde ontvang ik namelijk nu ook al terug van mijn dochter en deze vormt voor ons de basis op een mooie toekomst samen. Samen kunnen we genieten van elkaars geluk. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik deze rol mag vervullen en moederliefde mag schenken.

Vooruit kunnen kijken geeft perspectief in de toekomst en geeft aan waar je aan wilt werken of wat je juist wilt behouden in je leven om gelukkig te zijn en te blijven. Om vooruit te kunnen kijken moet je ook kunnen reflecteren en terugkijken op het verleden en op je eigen gedrag omdat je op die manier doelen voor de toekomst kunt opstellen. Vooruit kijken heeft te maken met geluk omdat je zo kunt bepalen wat je wilt behalen om gelukkig of nog gelukkiger te worden. Ik krijg graag vooruit om te ontdekken wat ik nu echt wil bereiken in mijn leven.

Dromen vind ik een belangrijke waarden omdat dromen, net als vooruit kijken ervoor zorgt dat je je bewust bent wat je echt wilt bereiken in je leven. Door dit dromend te formuleren kun je buiten de normale grenzen kijken en wensen bedenken die onrealistisch lijken maar niet onhaalbaar hoeven te zijn. Door te durven dromen durf je te kijken naar een mooiere toekomst. Als je deze dromen werkelijkheid wilt laten maken dan kun je bewust aan de slag gaan en als het dan lukt geeft dat maximale voldoening. Ik geloof dat alles mogelijk zolang je durft te dromen en gelooft in jezelf.

Dit waren mijn belangrijkste waarden, en door deze op te schrijven kijk ik bewust naar mezelf en mijn wensen die horen bij een gelukkig leven. Natuurlijk zouden ik, maar ook Marieke, en Lisanne, het leuk vinden als jullie ook met deze opdracht aan de slag gaan. Je mag hierover bloggen, meepraten in de facebook groep, twitteren, instagrammen, het maakt niet uit. Ook mag je het gewoon voor jezelf houden. We willen op deze manier de happiness delen, wat zijn nu eigenlijk de belangrijkste dingen in het leven? Soms raakt men zo afgeleid door te denken aan materiële zaken, terwijl geluk juist in de immateriële zaken zit.

Ik ben heel benieuwd wat jullie belangrijke waarden zijn, je kunt op verschillende manieren meedoen aan de happy challenge, ook mag je je belangrijke waarden achterlaten bij de comments van dit artikel.

Hoe je mee kunt doen met de happy challenge:

Succes met het uitvoeren van de opdracht van week 1, op weg naar een happy bestaan in 10 weken! Volgende week komt mijn uitvoering van de opdracht van week 2 online en kunnen jullie vervolgens ook weer aan de slag. Zo zal deze challenge er 10 weken lang uitzien met als doel dat we ons bewust worden van onze doelen, waarden, wensen en dromen allemaal om gelukkig te zijn en te blijven.

Kijk ook op de leuke blogs van Marieke en Lisanne om te zien hoe hun de opdracht van deze week hebben uitgevoerd.

Liefs Kelly

Volg mijn blog via Bloglovin’ 

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

30 gedachten over “De happy challenge week 1 Wat zijn mijn waarden?”

 1. Wauw, wat kan je dat mooi verwoorden! Ik ga het ook proberen, ik hoop dat ik er wat van bak, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om het ontdekken wat mijn waarden zijn voor mezelf. Om er bewust van te worden. Ontzettend lastige, maar mooie opdracht! I’m in! Liefs, Stella.
  Stella onlangs geplaatst…En toen was daar ineens mijn liefde voor..My Profile

 2. Leuk, zo’n opdracht! Ik kan hier ook wel wat mee. ben nu op mijn werk maar ga er van het weekend mee aan de slag. Leuk hoor, zo’n challenge, ben erg benieuwd naar de komende weken!

 3. Leuke opdracht! Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier goed over na moet denken want ik kan het niet zo 1-2-3 zeggen. Maar wat ik wel weet ik dat vertrouwen voor mij heel belangrijk is. Ik vind het fijn als mensen weten dat ze mij kunnen vertrouwen, in wat voor situatie dan ook. Andersom vind ik het ook fijn dat er mensen om mij heen zijn die ik kan vertrouwen. Zonder vertrouwen heb je geen vriendschap/relatie.
  Susanne onlangs geplaatst…Recept: Hot wrap mexicaanse kipMy Profile

 4. Ik vind het een super mooie challenge! Het lijkt me leuk om hier een artikel over te schrijven. Ala het op mijn blog verschijnt laat ik een linkje achter.
  Je hebt hele mooie waarden!
  Anouk onlangs geplaatst…DIY: TelefoonhoesjesMy Profile

 5. Super leuk bedacht! En wat ontzettend mooi uitgelegd Kelly! Ik voel de warmte en liefde door de tekst heen (hoop dat dit niet te zweverig klinkt). Heel leuk idee, misschien dat ik er ook iets over ga bloggen.

 6. Pingback: Happy Challenge – Week 1: Waarden | Zowiezoe

 7. Pingback: Happychallenge #1: wat zijn jouw waarden? | The Miracle of Life.

 8. Pingback: T.G.I.F. ‘Happychallenge Opdracht 1: Waarden’ |

 9. Pingback: Happy Challenge #1: Wat is van waarde? | Patricia rent

 10. Pingback: The happy challenge, waarden. | Travel Suitcase

 11. Pingback: De happy challenge opdracht van week 2, wat is jouw droom? | Kelly Caresse

 12. Pingback: Terugblik op de happy challenge : En nu zijn we allemaal super happy! - Kelly Caresse | Kelly Caresse

 13. Pingback: The Happy Challenge #1 | Leukheid

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.